Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Gavà

ERC-Gavà preguntarà sobre el preu de les instal·lacions municipals

Recentment, l’ajuntament de Gavà ha externalitzat la gestió d’equipaments municipals, com els baixos de la Torre Lluc, que utilitzen les diverses entitats de Gavà per fer-hi les seves activitats.   Fins ara, l’ús d’aquests equipaments era gratuït però ara per fer-ne ús cal llogar l’espai a l’empresa que ho gestiona per un mínim de 4 hores (encara que només en facis ús una hora) per un preu gens mòdic: 87,17€. en concepte de “servei de consergeria extern”, depenent dels horaris i l’equipament concret.   Per exemple, per la sala d’actes del Museu a la Torre Lluc sempre es requereix aquest servei de consergeria extern, que en molts casos només ha d’obrir la porta, quan anteriorment simplement es deixava la clau a l’entitat que feia ús de l’espai.   Mentre en qualsevol dels municipis propers l’ús dels equipaments municipals per tal que les entitats hi facin actes és gratuït o a un preu gairebé simbòlic, l’ajuntament de Gavà, amb la constant externalització de serveis públics, està restringint activament l’activitat de les entitats locals, que encara s’estan recuperant del sotrac de la pandèmia, al posar uns preus prohibitius a aquests equipaments.

Una imatge de la presentació.
Girona

La sisena edició de “Notes al parc” torna a portar la música en viu als barris de Girona

El cicle, que es portarà a terme entre el 6 de juliol i el 24 d’agost, esdevé un altaveu de la creació musical actual a les comarques gironines Quim Ayats, Vicealcalde i regidor de Cultura: "Notes al Parc aconsegueix que Girona no deixi de bategar amb la cultura durant els mesos d’estiu" El cicle de concerts “Notes al parc”, que cada estiu omple de música la ciutat de Girona, celebra enguany la sisena edició, que tindrà lloc del 6 de juliol al 24 d’agost amb una dotzena de propostes gratuïtes. Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament de Girona, a través de La Marfà – Centre de Creació Musical, i l’Auditori de Girona que vol fomentar la cultura de proximitat i apropar nous públics a la música amb formacions com Mazoni, Manel Fortià, Girona Jazz Project Big Band, Momi Maiga, Trio Rodin i Antoni Chen Guang, entre altres.   El vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats; el vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; la tècnica de música de l’Auditori, Cristina Torres, i el tècnic de música de La Marfà – Centre de Creació Musical, Dani Ortiz, han presentat aquest matí la programació de la sisena edició del cicle de concerts “Notes al parc”.

Trobada a la Llar del Jubilat de Valls.
Valls

El diputat al Congrés Jordi Salvador Duch visita Valls per parlar sobre les pensions i la reforma laboral

Es va trobar amb la Llar del Jubilat, el sindicat UGT i el personal de Correus ahir a la tarda. El diputat tarragoní al Congrés per Esquerra Republicana, Jordi Salvador Duch, va visitar Valls ahir a la tarda. El van acompanyar la regidora d’Educació i Política Lingüística i d’Afers Socials de l’Ajuntament de Valls i alcaldable per Esquerra el 2023, Teresa Rull Ferré; el regidor d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat, Jordi Cartanyà Benet, i membres de l’executiva local d’ERC Valls. La visita va començar amb una trobada a la Llar del Jubilat de Valls, on va conversar amb representants de la junta directiva i socis i sòcies de l’entitat sobre pensions i altres problemàtiques que afecten el col·lectiu de la gent gran. Després, es van reunir amb representants locals i territorials del sindicat UGT, amb qui van debatre sobre el posicionament d’Esquerra davant la recent reforma laboral i sobre l'atenció social a les persones. Al mateix temps, es van analitzar altres temes en clau local amb els dos regidors assistents a la trobada.

Sant Cugat del Vallès

L’INCASOL proposa signar un conveni per restaurar el camp de golf de Can Sant Joan i cedir la gestió de l’espai per a l’ús ciutadà

L’Ajuntament valora molt positivament la proposta de l’INCASOL perquè recull els tres objectius que ha defensat per aquest espai natural: la restauració, la cessió i l’obertura a la ciutadania   L’Ajuntament està treballant amb l’INCASOL un esborrany de conveni per aprovar-lo al més aviat possible. Tècnics municipals i de l’INCASOL estan treballant en el projecte de restauració de l’espai   L’INCASOL ha fet arribar a l’Ajuntament una proposta d’esborrany de CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE L’AJUNTAMENT DE SANT CUGAT DEL VALLÈS, L’AJUNTAMENT DE RUBÍ I L’INSTITUT CATALÀ DEL SÒL PER ESTABLIR ELS COMPROMISOS RELATIUS ALS TERRENYS, PROPIETAT DE L’INSTITUT CATALÀ DEL SÒL, ON S’UBIQUEN LES ANTIGUES INSTAL·LACIONS DEL “CAMP PÚBLIC DEL GOLF CAN SANT JOAN”,  SITUAT EN ELS TERMES MUNICIPALS DE RUBÍ I DE SANT CUGAT DEL VALLÈS. Aquests terrenys tenen una superfície de 800.000 m2 dels quals 570.000 m2 són al terme municipal de Sant Cugat i 230.000 m2 al de Rubí.

Sant Martí

Jornada Municipalista de Sant Martí!

La Jornada Municipalista es va celebrar aquest dissabte 11 de juny a Sant Martí. La gent d'ERC Poblenou-Besòs i ERC Clot-Verneda ens vam trobar al Foment Martinenc per parlar i debatre sobre la ciutat, els temes que l'afecten, i dels nostres barris! Vam poder escoltar als regidors Eva Baró i Jordi Coronas, amb qui vam parlar i intercanviar opinions sobre temes tant vigents a la ciutat com l'habitatge, la seguretat o la gestió de l'espai públic, amb reptes com l'habitatge a Glòries o el de l'oci nocturn. També vam trobar temps per a esmorzar, i posteriorment per a formar-nos en acció política i en comunicació. Posteriorment, repartits en taules, vam repassar la feina feta al Districte de Sant Martí, comentant temes treballats i aportant noves propostes. La cloenda d'Ernest Maragall va tancat aquesta primera jornada municipalista de 2022, amb la mirada posada en una nova victòria republicana a Barcelona que permeti un govern d'Esquerra Republicana a la ciutat!  

Ebre

Enric Adell tornarà a presentar-se com alcaldable a Paüls

L’actual alcalde de Paüls, Enric Adell i Moragrega, ha fet saber que tornarà a encapçalar com alcaldable la candidatura Per Paüls - Acord Municipal, que ja havia fet a les anteriors eleccions municipals de 2015 i 2019, en les quals va aconseguir la majoria absoluta. Adell vol donar continuïtat a tota la transformació i impuls que el seu equip ha fet de Paüls durant aquestes dues legislatures, i que ha situat el poble com un municipi de referència de les Terres de l’Ebre. L’alcaldable s’ha mostrat “molt il·lusionat i amb moltes ganes de treballar per millorar Paüls, dotant-lo de més serveis que ens ajudin a continuar creixent” A més ha destacat que  “hi ha un bon equip, amb un model de poble definit, conscients d’allò pendent d’arranjar i amb diversos projectes ambiciosos de futur que serviran per transformar, encara més, Paüls.” Enric Adell és llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Rovira i Virgili i màsters en fiscalitat per la Universitat Oberta de Catalunya i de Direcció de Recursos Humans per la Fundació Universitat Rovira i Virgili.

Vilafranca del Penedès

Davant l’onada de calor prevista pels propers dies, ERC demana que es facilitin espais frescos per a persones vulnerables

El PROCICAT ha activat l’alerta per onada de calor, amb unes temperatures superiors a la mitjana durant tres dies consecutius a partir de demà i sobretot dimecres i dijous. Protecció Civil també ha demanat als ajuntaments que habilitin espais frescos i amb aire condicionat i també una especial atenció a les persones més vulnerables. Per aquest motiu, des d’ERC Vilafranca s’ha demanat al govern municipal la posada en marxa d’accions per pal·liar els efectes d’aquestes temperatures extremes a, principalment, infants, gent gran o persones amb malalties cròniques. Les accions que proposen són, per una banda, aprofitant que justament avui s’obren les piscines d’estiu, que durant unes hores aquests dies més calorosos siguin gratuïtes per als infants i gent gran; i per l’altra, que s’ampliïn els horaris dels equipaments públics refrigerats. També que s’intensifiqui el seguiment de les persones grans que viuen soles i malalts crònics, així com posar en marxa una campanya de divulgació amb consells per a la ciutadania.

Bages

Sílvia Oliva i Pando, escollida candidata republicana al Pont de Vilomara i Rocafort

La Secció Local d'Esquerra Republicana del Pont de Vilomara i Rocafort ha escollit per unanimitat a Sílvia Oliva i Pando com a cap de llista de les eleccions municipals del 2023. Oliva, de 46 anys i mare de dos fills, surienca de naixement, però “vilomarenca de cor”, viu al municipi del Pont de Vilomara i Rocafort des de fa 18 anys. És graduada en moda i confecció, i també en administració. Oliva té experiència en l'àmbit polític com a presidenta de la Secció Local d'Esquerra Republicana del Pont de Vilomara i Rocafort i com a secretària de Feminismes d'ERC Bages. La cap de llista republicana valora molt positivament tota la tasca que han fet els seus companys i companyes a l'oposició de l'Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort en les dues legislatures que Esquerra Republicana té representació al consistori: "continuaré treballant dia a dia, per tots els pobles, totes les urbanitzacions i totes les zones que conformen el nostre municipi, tal com s'ha fet fins ara, amb noves propostes i si pot ser des del govern".

Trobem-nos amb la gent de mar
Vilanova i la Geltrú

Trobem-nos amb la gent de mar

La secció local d'Esquerra Republicana de Vilanova i la Geltrú segueix amb el seu cicle de trobades, aquest cop amb la gent de mar. En aquesta ocasió, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú Olga Arnau, junt amb el president de la secció local Joan Ventura i el president de la Confraria de Pescadors Jaume Carnicer, van acompanyar als assistents al moll pesquer. Un cop allà, tant l'alcaldessa com el president de la secció local van coincidir que "el sector pesquer és una prioritat per la ciutat" i que "tant Esquerra Republicana com l'Ajuntament, es trobarien al costat dels pescadors". Posteriorment, el president de la Confraria Jaume Carnicer, acompanyat per dos pescadors, ens van explicar les diferents arts de pesca del mar i els diferents reptes que hi ha actualment al sector. Més tard, els assistents van aprofitar per visitar les cambres del tint, lloc emblemàtic de la ciutat. En aquesta visita, en Ferran Ferrer ens va detallar com antigament es tintaven les xarxes de pesques de manera tradicional i en com al llarg dels anys aquest procés es va anar modernitzant.

X Premis Ventosa i Roig
Vilanova i la Geltrú

X Premis Ventosa i Roig

Un centenar de persones van assistir aquest divendres a la Festa de la República, organitzada per la secció local d'Esquerra Republicana de Vilanova i la Geltrú. Enmarcat en aquesta festa, també és va celebrar la X edició dels premis Ventosa i Roig. Aquest any, els premiats van ser la Rosa Català per la seva trajectòria personal i a la Festa per una Societat Inclusiva de les persones amb discapacitat, per la seva labor social. Els premiats van rebre un quadre del pintor Ferran Ferrer Margalet. La benvinguda va ser a càrrec del president de la secció local Joan Ventura, on va recordar la figura de l'alcalde republicà Ventosa i Roig, qui dona nom als premis. També va remarcar els valors republicans que caracteritzen a Esquerra Republicana. Posteriorment, l'alcaldessa de la ciutat, va agrair la feina feta durant tants anys als premiats, reivindicant la seva feina per la societat i per aconseguir una societat millor i més inclusiva. Finalment la regidora de Barcelona Elisenda Alamany, va concloure l'acte, aprofitant per defensar la feina que es fa des de els ens locals i la política institucional.

En Rubèn Arenas fent el discurs de presentació
Sant Adrià de Besòs

ERC Sant Adrià reelegeix en Rubèn Arenas com a cap de llista a les municipals del 2023

Els republicans van proclamar Rubèn Arenas candidat d’Esquerra Republicana Sant Adrià per a les eleccions municipals que se celebraran el proper 28 de maig del 2023.     El passat divendres 10 de juny els militants i amics d’ERC Sant Adrià van celebrar l’assemblea d’elecció de cap de llista per a les eleccions municipals del proper any. Com a possible candidat es presentava en Rubèn Arenas i Garcia, qui ha estat candidat les dues anterior ocasions.   En el seu discurs de presentació Arenas va remarcar la feina feta durant els darrers anys, i com l’esforç i treball de la secció local a Sant Adrià s’havia vist recompensat amb uns resultats més que bons a les passades eleccions, on van passar de 2 a 5 regidors, essent la segona força més votada de la ciutat. “Que ningú no posi en dubte la feina que fem, i que estem més que preparats per fer el següent pas, però per això cal més confiança i continuar fent feina. Hem arribat més lluny que mai i no tenim sostre”, deia el ja alcaldable.

Osona

Montse Boladeres, candidata d'ERC Parts: "Convençuda, amb il·lusió, amb ganes i amb la mateixa voluntat de servir al poble"

Aquest passat diumenge, 12 de juny, va tenir lloc la presentació de la candidata d'ERC a l'alcaldia de Prats de Lluçanès, Montse Boladeres i Bach, que va estar acompanyada de la consellera Teresa Jordà i l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras. Després d'una passejada pel mercat i comerços locals on la consellera Jordà va poder intercanviar visions amb veïnes i veïns del poble, l'acte de presentació va tenir lloc a la plaça de l'Església a partir de dos quarts d'una del migdia i va ser presentat per Isaac Peraire, alcalde de Prats de Lluçanès entre el 2015 i 2019. Un cop feta la benvinguda i obertura per part de Peraire, que va agrair l'assistència de tothom, va intervenir Guiteras que va avalar la professionalitat de Boladeres, exposant que "estar al capdavant d'una alcaldia no és anar donant copets a l'esquena, és prendre decisions. Estar al capdavant d'una alcaldia vol dir prendre partit, ser rigorós, persistent. Que la feina es faci." i en aquest sentit va avalar Boladeres com a "la millor candidata".

Mataró

Pim Camprubí: "volem una ciutat orgullosa, activa i il·lusionant. Hem de guanyar per canviar el govern dels de sempre"

El passat 10 de juny va tenir lloc a la Plaça de l'Ajuntament la presentació del candidat d'Esquerra Republicana a l'alcaldia per les eleccions municipals del 2023, Pim Camprubí. L'acte va comptar amb la participació d'Oriol Junqueras, i van acompanyar-lo diversos diputats maresmencs com Najat Driouech, Mònica Palacín i Pau Morales, persones de l'Executiva Nacional del partit com Eduard López o Cristina Gómez i alcaldes i membres d'Esquerra Republicana al Maresme. Davant més de 150 persones Camprubí va poder analitzar els principals reptes i oportunitats de Mataró, en un diàleg amb Anna Salicrú sota el títol Escrivim el Mataró del futur. Camprubí va començar la seva intervenció agraint la tasca i la confiança de Francesc Teixidó, cap de llista d'Esquerra Republicana a les darreres eleccions municipals. Va apuntar que continua essent una peça clau de l'equip, i que treballarà també incansablement per tal que Mataró tingui una alcaldia republicana. Entre els reptes i els problemes que té Mataró, Salicrú i Camprubí en van voler destacar-ne quatre: la seguretat, la manca d'habitatge, l'estat de la via pública i, finalment, la forma de governar del PSC a Mataró.

Esquerra Lloret de Mar

L’Ajuntament de Lloret i la Mesa Empresarial de Turisme aposten per continuar amb la renovació turística del municipi

L'auditori del Palau de Congressos Olympic va acollir la signatura del nou conveni de desenvolupament del Pla Operatiu per la reconversió turística de la destinació. Aquest conveni dona continuïtat a l'acord signat el 31 de març del 2014 i on el sector privat es varen comprometre a invertir 60 milions d'euros fins al 2019 per millorar l'oferta d'hostaleria i oci. La realitat ha superat els 100 milions. El regidor delegat de Ciutadania i alcaldable d'Esquerra a Lloret, Albert Ferrández, ha destacat que "aquest nou acord permetrà donar l'impuls necessari per continuar amb la transformació del municipi després de dues temporades on el sector turístic s'ha vist afectat per la pandèmia". Mitjançant el present conveni s'ha definit un nou pla d'actuacions fins al 2030. Pel que fa als acords, l'Ajuntament de Lloret de Mar continuarà executant actuacions vinculades a la millora de la sostenibilitat social, econòmica i mediambiental; al desenvolupament de Lloret de Mar com a ciutat intel·ligent; a la consolidació del projecte "Ciutat de la Llum" i a l'impuls d'actuacions per desestacionalitzar, com són la creació de productes turístics o l'organització d'esdeveniments fora de la temporada turística.

Baix Llobregat

Esquerra Republicana reclama l'arribada del Trambaix fins a Corbera, Vallirana, La Palma i Cervelló

Les regidores i regidors d’Esquerra Republicana a les poblacions de Cervelló, Corbera de Llobregat, La Palma de Cervelló i Vallirana han acordat treballar per a que el servei de Trambaix arribi fins al sector estratègic de les Caves Rondel, coincidint amb el fet que ara els tres municipis que formen part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona paguen un nou tribut metropolità i, per tant, reclamen tenir els mateixos serveis que la gran majoria de municipis de l’AMB. Les quatre poblacions juntes sumen al voltant de 42.000 habitants. Per tant, allargar la línia T3 del Trambaix que ara acaba a Sant Feliu de Llobregat és viable econòmicament, doncs tindria suficients passatgers potencials com per a fer-la rendible econòmicament parlant. La proposta és que la darrera parada sigui davant les Caves Rondel, que seria la parada Cervelló, Corbera, La Palma i Vallirana. La zona també obre la possibilitat de fer un gran aparcament per a vehicles, més tenint en compte que a les Caves Rondel hi ha prevista la instal·lació d’un important centre logístic i, més endavant, d’un gran hipermercat.

Segarra

Sant Guim de Freixenet celebra la 25ena edició de la Fira de l'Ou

La 25a Fira de l’Ou de Sant Guim de Freixenet va mobilitzar milers de persones en una edició en que la calor no va frenar les ganes de gaudir de la represa després dels dos anys de pandèmia. El periodista de TV3 Manel Alías va rebre els ous de plata i va assegurar que «els portaré amb la máxima dignitat». La Fira de l'Ou d'enguany, que ha reprès el format habitual, després de dos anys de pandèmia, va ser inaugurada pel delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, que juntament amb Montserrat Fornells, directora d'Administració Local de la Generalitat de Catalunya, la diputada provincial Mercè Carulla, els alcaldes de Cervera, Joan Santacana, i Plans de Sió, Xavier Pintó, i altres representants polítics, han acompanyat l'alcalde Francesc Lluch i els regidors i regidores de Sant Guim de Freixenet.  L'alcalde de Sant Guim de Freixenet, Francesc Lluch va reivindicar l'objectiu de la fira, que és la promoció del sector agroalimentari, clau per a que 'el nostre país pugui ser sobirà alimentàriament parlant'.

Corbera de Llobregat

GRAFITIS

D’uns anys ençà, hem anat veien una insòlita transformació de l’espai urbà amb la inclusió de murals petits i grans que ens han permès de descobrir el talent d’artistes alternatius. Autors i autores, doncs, d’una comprovada competència que, a partir de diferents iniciatives – d’àmbit públic o privat - han mostrat les seves realitzacions en la línia de treballar sobre el mur lliure, amb una sèrie de figuracions cromàtiques -murals de significades dimensions- de les quals se n’evidencien tota mena de potencialitats artístiques. Efectivament, de forma puntual, algunes façanes exteriors d’edificis o diversos murs i tanques han estat i seran objecte de la plural intervenció creativa d’aquests i aquestes artistes, amb motius temàtics projectats a base de formes i colors que es proposen explorar per sorpresa, la psicologia de cada espectador; especialment gràcies a la força del seu contingut social i humà. Cada treball ens convida a fer-nos nostres uns determinats principis ètics que solen anar acompanyats d’unes fonts d’inspiració realistes o sinó d’una extraordinària força quimèrica, que tant aviat parlen d’amistat com de compromís i respecte envers les persones i l’entorn.

Prats de Lluçanès

Montse Boladeres: "convençuda, amb il·lusió, amb ganes i amb la mateixa voluntat de servir al poble"

Aquest diumenge dia 13 de juny va tenir lloc la presentació de la candidata d'ERC a l'alcaldia de Prats de Lluçanès Montse Boladeres Bach, acompanyada de la Consellera Teresa Jordà Roura i l'alcalde de Moià Dionís Guiteras Rubio.  Després d'una passejada pel mercat i comerços locals on la Consellera Jordà va poder intercanviar visions amb veïnes i veins del poble, l'acte de presentació va tenir lloc a la Plaça de l'esgésia a partir de quarts d'una del migdia i va ser presentat per Isaac Peraire Soler, alcalde de Prats de Lluçanès el mandat 2015-2019. Un cop feta la benvinguda i obertura per part de Peraire, que va agraïr l'assistència de tothom, va intervenir l'alcalde de Moià i primer President de la història del Consell Comarcal del Moianès, Dionís Guiteras Rubio. Guiteras, que va avalar la professionalitat de Boladeres, va dir que "en un ajuntament cal ser molt serio. Estar al capdavant d'una alcaldia no és anar donant copets a l'esquena, és prendre decisions.