Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Pisos Joves
Sant Fost de Campsentelles

Comunicat Esquerra Sant Fost sobre els increments dels rebuts de Visoren

Divendres es va celebrar la primera trobada d'alcaldes i alcaldesses de municipis afectats per les pujades de Visoren, sense haver rebut cap mena de notificació de l'Ajuntament de Sant Fost per tal de consensuar amb la resta de grups municipals una posició conjunta per tal de donar suport inequívoc als veïns i veïnes afectats per aquesta problemàtica. Afortunadament, tres dels sis municipis reunits divendres passat a Esplugues estan governats per Esquerra Republicana i la xarxa que fem els regidors i regidores d'Esquerra Republicana, que compartim entre nosaltres les problemàtiques que afecten els nostres pobles, ens va permetre estar representats en aquesta trobada. A més de l'auditoria de gestió que es demanarà a la Diputació de Barcelona i de futures reunions amb l'Agència Catalana de l'Habitatge i amb l'Agència Catalana de Consum, avui els sis Ajuntaments faran un comunicat conjunt on sol·licitaran formalment a Visoren que anul·li els increments dels rebuts notificats als veïns i veïnes d'aquests habitatges i torni a aplicar els preus aplicats fins ara, fins que – després de l'auditoria de gestió i de les reunions que es duran a terme les setmanes vinents – s'arribi a un acord que es correspongui amb la realitat i que permeti a les famílies afectades suportar possibles increments en els rebuts d'una manera més progressiva i consensuada.

Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

29-01-2023 Parada a la Rambla Guipúscoa

Aquest diumenge hem estat a la Rambla de Guipúscoa cantonada Cantàbria per un nou matí de contacte amb el veïnat organitzat conjuntament per la Federació de Barcelona, la comarcal de Sant Martí i les seccions locals del Clot-Verneda i Poblenou-Besòs. Ens han acompanyat el nostre candidat a alcalde i guanyador de les darreres eleccions municipals Ernest Maragall, la regidora Elisenda Alamany, la nostra portaveu Marta Vilalta i l'eurodiputada Diana Riba, que han adreçat unes paraules als asistents. Ha estat un matí molt productiu escoltant als veïns i veïnes que s'han acostat on érem per fer-nos arribar les seves inquietuds, peticions i reivindicacions que ens serveixen per preparar les polítiques que requereix la ciutat.

Parets del Vallès

Sense data per l’inici d’obres del nou institut escola de Parets

En el ple ordinari, celebrat aquest dijous a la tarda, Ara Parets ERC va preguntar al Govern de PSC i Sumem Esquerres quan estarà aprovat el projecte de construcció del nou institut escola de Parets i quan està previst iniciar les obres del nou equipament educatiu. Les preguntes van arribar després que a final de novembre es comuniqués als grups de l’oposició que l’empresa constructora del nou institut escola, DECO, havia entrat en concurs de creditors. La regidora d’Urbanisme va deixar palès que avui dia encara no s’ha validat el projecte bàsic amb el departament d’ensenyament de la Generalitat i que no s’ha fet cap gestió per poder licitar de nou l’adjudicació de les obres. De manera que els treballs que havien de començar el gener de 2023 no tenen data. Des d’Ara Parets ERC continuem molt preocupats pel retard en la construcció del futur equipament que ha de fusionar l’actual institut la Sínia amb l’escola Lluís Piquer i acabar amb les aules prefabricades que hi ha a Can Fradera des de fa més de 10 anys.

Sant Esteve Sesrovires

HE HERETAT!

Com molts barcelonins, desprès de la pandèmia, vam optar per a fer un gir a la nostra vida i buscar un lloc on poder viure sense sorolls, ni contaminació i més zones verdes. En definitiva, un lloc on guanyar qualitat de vida. Després de buscar molt vam trobar aquest raconet del Baix Llobregat que és Sant Esteve Sesrovires i ens en vam enamorar a primera vista. El que vam rebre en arribar va ser tota una sorpresa. Una herència! Un ajuntament amb un deute de més de 10 milions d´euros i uns quants milions més de la residencia. Desconec com s´ha arribat a aquesta situació, però passejant pel poble en  puc tenir una idea. Obres faraòniques inacabades i abandonades. Manca de manteniment de les zones verdes de la població. Obres noves del tot absurdes, com fer voreres a la zona de l´antiga Chupa Chups on no hi viu ningú. Falta de manteniment de les voreres on sí que hi passeja gent. Falta de serveis de recollida de poda i trastos vells que és insuficient, ja que la gent ho deixa al costat dels pocs contenidors de reciclatge que hi ha.

Riudoms

La Presidenta Forcadell, a Riudoms!

La Presidenta Carme Forcadell, aquest dijous a Riudoms! Una persona de pedra picada, que ha passat per la presó, que ha aguantat les envestides de l’Estat, que representa l’esperit incombustible de l’independentisme… Dijous serà a Riudoms conversant amb l’Anna Moragas. Parlaran d’educació, del català, de les entitats, de feminisme i, per descomptat, del Procés, que continuarà viu fins que aconseguim la independència!  Ens veiem dijous a les 19h a la Casa de Cultura (al carrer del Beat). Presentarà l’acte el Ricard Gili. #EstimemRiudoms  #EnergiaxRiudoms  #EquipxRiudoms

La candidatura d'Esquerra Montblanc per les pròximes eleccions
Montblanc

Esquerra Montblanc presenta els 23 membres de la candidatura per les eleccions municipals.

Aquest diumenge 29 de gener, Esquerra Montblanc ha presentat la llista que acompanyarà al candidat Oriol Pallissó a les pròximes eleccions municipals.    Aquesta és la primera candidatura que Esquerra presenta a tot Catalunya. Així doncs, durant l’acte s’ha destacat que fa mesos que es treballa en l’elaboració de la llista i del pròxim programa electoral, i que avui i amb la llista presentada, es comencen a veure els resultats de tot aquest treball previ.   Davant d’unes 200 persones, Oriol Pallissó ha explicat com s’ha creat aquesta candidatura, després de mesos de treball intens. El candidat descrivia la llista de la següent forma: “Hem aconseguit fer un equip que combina gent amb experiència amb gent amb noves idees, gent més jove i gent més gran, gent nascuda aquí i gent nascuda arreu, però una cosa que ens uneix a totes i tots és que som gent compromesa i amb il·lusió.”   També l’acte ha servit per donar una idea de les línies mestres del programa electoral de la candidatura, que es basarà en els següents tres pilars:   - L'arrelament: el que ens ha de permetre crear les condicions necessàries perquè tots puguem viure a Montblanc, que els que han nascut no vulguin o hagin de marxar de casa i que aquells de fora que vulguin venir puguin fer-ho.

Plenari del 29è Congrés Nacional d’Esquerra Republicana
Nou Barris

Plenari del 29è Congrés Nacional d’Esquerra Republicana

Persones militants i simpatitzants d'ERC Nou Barris han participat aquest dissabre al Plenari del 29è Congrés Nacional d’Esquerra Republicana a Lleida. El Congrés Nacional d’Esquerra Republicana referma per amplíssima majoria l’aposta per articular el 80% de la societat catalana favorable al referèndum com a via més “efectiva” cap a independència “Oferim un objectiu: una Catalunya independent, una República Catalana de llibertat. I oferim una manera d’arribar-hi: un referèndum que interpel·li tothom per decidir el nostre futur democràticament”. Aquesta ha estat la proposta que ha traslladat al país aquest dissabte el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, en la cloenda del 29è Congrés Nacional de la formació celebrat a Lleida. “Mà estesa als que volen els mateixos objectius i no saben ben bé com assolir-los”, ha reblat. “La nostra causa guanyarà en la mesura que siguem capaços de construir grans majories socials i polítiques al nostre país, i l'acompanyament i reconeixement de la comunitat internacional”, ha subratllat Junqueras, que ha posat de relleu que “és possible” també l’acompanyament de la comunitat internacional “en la defensa d'un pacte de claredat que estableixi les condicions del referèndum”.

Fotografia: Votacions al 29è Congrés Nacional d'Esquerra Republicana / Sergi Garcia Vázquez
Vallès Occidental

El Vallès Occidental referma la importància del seu territori com a eix clau de les polítiques republicanes del país

Esquerra Republicana de Catalunya va celebrar dissabte, a la Fira de Lleida, el seu 29è Congrés Nacional per debatre i votar la seva ponència política i estatutària. Els republicans van refermar l’aposta per articular el 80% de la societat catalana favorable al referèndum com a via més efectiva cap a la independència. Envoltat dels candidats i candidates vallesanes, i dels d’arreun dels Països Catalans, Maragall va reivindicar la necessitat de “recuperar l’empenta i el somni compartit de transformar un territori que ha de ser referent de benestar i orgull per tothom”. Els i les republicanes vallesanes van posicionar la defensa del territori com a eix vertebrador de les polítiques municipals, regionals i nacionals del partit. "Per un Vallès ecologista, feminista, social i lliure que construeixi un territori viu, transformant la realitat vallesana en una terra d’oportunitats." Soles Carabasa, alcaldessa de Ponts, va destacar que els i les alcaldables republicanes “no han vingut només a gestionar, sinó a transformar els municipis”, des del “bon govern” i la “proximitat”, “transformant la forma de fer política, des de la base, amb vocació de servei i no de lucre, sent útils, vetllant pel bé comú i no pels interessos d’uns pocs”.

Segarra

29è Congrés d'ERC

El Congrés Nacional d’Esquerra Republicana celebrat a Lleida el dia 28 de gener de 2023, referma per amplíssima majoria l’aposta per articular el 80% de la societat catalana favorable al referèndum com a via més “efectiva” cap a independència. “Oferim un objectiu: una Catalunya independent, una República Catalana de llibertat. I oferim una manera d’arribar-hi: un referèndum que interpel·li tothom per decidir el nostre futur democràticament”. Aquesta ha estat la proposta que ha traslladat al país aquest dissabte el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, en la cloenda del 29è Congrés Nacional de la formació celebrat a Lleida. “Mà estesa als que volen els mateixos objectius i no saben ben bé com assolir-los”, ha reblat. “La nostra causa guanyarà en la mesura que siguem capaços de construir grans majories socials i polítiques al nostre país, i l'acompanyament i reconeixement de la comunitat internacional”, ha subratllat Junqueras, que ha posat de relleu que “és possible” també l’acompanyament de la comunitat internacional “en la defensa d'un pacte de claredat que estableixi les condicions del referèndum”.

ERC, Esquerra Republicana, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Roses, Conferència, Sostenible, Orgullosa, Moderna, Joan Plana, Alcalde, Alcaldia, Ajuntament
Roses

Joan Plana omple el teatre de Roses en un acte on va presentar-se per a revalidar l'alcaldia de la ciutat

Acompanyat del portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats Gabriel Rufián, Plana va encoratjar a la ciutadania per a seguir transformat Roses i convertir-la en una ciutat més Sostenible, Organitzada i Moderna. El vestíbul del teatre municipal de Roses va quedar petit en la presentació del republicà Joan Plana per a tornar a governar el consistori rosinc. L'acte, amb una espectacular posada en escena, va comptar a part de la participació de Gabriel Rufián, diputat i portaveu d'Esquerra Republicana de Catatalunya al Congrés dels Diputats, amb diferents rosinques i rosincs que van internvenir en l'acte mostrar el suport a la candidatura de Plana. L'acte va estar presentat per l'actual regidora de joventut i esports, Vero Medina que va conduir l'acte i anunciar les diferents intervencions. El primer va ser Carles Sastre que va mostrar-se il·lusionat per formar part del projecte que seguirà liderant l'alcalde Plana. Sastre va explicar a la seva intervenció que "per mi la politica del poble es molt important, perquè vull que el poble funcioni, com ja sabeu els que coneixeu la meva familia, la política l'hem viscuda en primera persona durant molts anys" i va afegir "Aquest compromís polític que vaig viure a casa quan jo només era un adolescent, volia dir dedicar molt de temps i sacrifici, volia dir arribar moltes nits tard a casa i molta gent que et tocava el timbre per explicar molts problemes a qualsevol hora.

Josep Sánchez
Arenys de Munt

Josep Sànchez i Camps és presentat com a candidat per Arenys de Munt

Una sala d’exposicions plena de gom a gom va vibrar amb l’acte de presentació del candidat republicà per Arenys de Munt a les eleccions municipals d’aquesta primavera, que marcaran el destí del municipi pels pròxims 4 anys.   L’acte, presentat per Marta del Castillo, va comptar amb la presència de la Diputada al Parlament Europeu, Diana Riba i Giner. L’eurodiputada, en un discurs molt proper, va demostrar ser coneixedora de la política local d’Arenys de Munt i, alhora, ens va fer un breu repàs d’algunes iniciatives que des d’Europa s’estan duent a terme per denunciar la repressió o el cas d’espionatge Catalangate, les quals lamentablement ha patit en pell pròpia.   A continuació, un vídeo molt emotiu on diferents veïns i veïnes del poble ens explicaven la cara més humana d’en Josep va donar pas a la mateixa intervenció del candidat republicà.   En Josep va fer un breu repàs d’algunes de les iniciatives que havien transformat el poble en els darrers anys, sota el lideratge del govern republicà, com a exemple de la capacitat d’aquest equip per dur a terme accions que molt pocs abans s’havien ni tan sols imaginat.

Espais agrícoles a Corró d'Avall
ERC Les Franqueses

Rebuig contundent a l’ampliació del 4t Cinturó cap al Vallès Oriental

L’Executiva d’Esquerra Republicana de Les Franqueses, en sessió extraordinària celebrada ahir va acordar per unanimitat dels seus membres de manifestar públicament el més contundent rebuig al projecte del 4t Cinturó, tant en el seu pas pel nostre municipi com per la resta del traçat, recollint i manifestant de nou la posició de la militància de les Franqueses, que durant anys ha estat fent costat a entitats i societat civil en defensa del nostre territori i d’un model de mobilitat sostenible i respectuós amb el mediambient per la connexió dels dos Vallesos. Així mateix, l’executiva va aprovar per unanimitat la proposta d’incorporar en el proper programa electoral per les municipals del 2023 aquest rebuig contundent a l’ampliació del 4t Cinturó cap al Vallès Oriental, i continuar amb més força que mai sumant forces amb entitats, partits i societat civil per tal d’evitar que això passi, un programa electoral que serà compartit amb la ciutadania en els propers mesos i que aspira a poder donar un tomb al model de poble sociovergent que fa anys governa al municipi, on els partits del govern actual (Junts i PSC) son clars defensors del 4t Cinturó com així va quedar palès a la sessió d’ahir al Parlament.

Gavà

ERC pregunta sobre el casal de la gent gran del Centre

A Gavà hi ha diversos casals per ús de la gent gran on,en molts casos, es combinen diverses activitats dirigides (cursos,tallers, etc d’àmbits diversos) amb ser un espai de trobada i socialització. El casal de la gent gran del Centre, situat a la cantonada entre els carrers del Centre i de Sant Isidre, és un d’ells. Al pis de dalt s’hi acostumen a fer diverses activitats, com cursos de ball, a la planta baixa hi ha diverses taules on la gent gran hi solia passar l’estona xerrant o jugant a diversos jocs de taula. Aquest espai de la planta baixa acostumava a ser bastant concorregut, però des de fa un temps sol estar sempre buit i sense utilitzar. Certament l’aturada de les activitats i el tancament per causa de la pandèmia ha fet que en molts casals la recuperació de l’activitat i el seu funcionament com a punt de trobada s’hagi fet de manera gradual. Però mentre la majoria de casals de la gent gran de Gavà han recuperat la seva activitat tant d’activitats dirigides com de punt de trobada, el Casal del Centre sembla que només ha recuperat les activitats dirigides.

Federació de Girona

Mei Puig, cap de llista per Sils: “Ens il·lusiona poder millorar el benestar dels nostres veïns i veïnes”

Mei Puig va néixer l'any 1974 a Ullà (Baix Empordà), va estudiar BUP i COU als Germans Gabrielistes de Torroella de Montgrí i Disseny Industrial a Barcelona, a la Llotja Escola d’Art i Disseny. Des de fa anys viu a Sils i és mare d'un nen de deu anys. S'ha dedicat al sector del disseny i l'interiorisme, i al llarg de disset anys ho ha fet com a autònoma i empresària dins el sector del comerç tèxtil. Actualment, es dedica plenament a la política local. El 2018 va iniciar el projecte municipal de Fem+Sils-AM i des del juny de 2019 és primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sils i regidora de les àrees d'Educació, Governació, Comerç, Indústria i Promoció Econòmica. En l'àmbit associatiu municipal, ha estat vinculada a entitats com l'AMPA de la Llar d'Infants La Quitxalla, l’AMPA Jacint Verdaguer i el col·lectiu Tocs de Flor. Quins motius et porten a presentar-te de nou com a cap de llista per Sils en les pròximes eleccions municipals del 2023? L’estima per Sils, el compromís, l'energia i la il·lusió per continuar treballant per canviar i millorar tot el que preocupa als silencs i silenques.

Ebre

Pujol satisfeta que s’executin els 2 milions aconseguits per Esquerra en recuperar el meandre de Flix

La diputada Norma Pujol s’ha mostrat molt satisfeta “perquè la feina feta des del Congrés de Diputats, amb l’esmena que Esquerra Republicana vàrem introduir en la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat de l’any 2022, obtenint 2 milions d’euros per la restauració de l’embassament de Flix, s’ha pogut concretar en  diverses accions que executarà l’Agència Catalana de l’Aigua en la millora ambiental del meandre”. “Això complementa la gran actuació ambiental que s’ha fet a l’embassament de Flix i aporta solucions a problemes històrics de manca de connectivitat fluvial, salubritat i cabals, per un espai protegit que ha estat sistemàticament abandonat per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, la qual en té la competència, però mai n’ha fet res al respecte”. D’altra banda, Pujol ha lamentat que el govern espanyol, i més concretament el PSOE, encara estigui pendent de complir els compromisos adquirits i signats l’any 2010 amb el Pla de Restitució Territorial de l’Ebre.

Mataró

Esquerra Republicana fem una proposta per garantir el dret a vot de tota la ciutadania de Mataró

El dret al vot, actiu i passiu, és a dir, a triar i ser elegit, en el marc del dret a participar de la vida política de la societat, forma part indissociable del conjunt de drets civils i polítics, tal com ho defineix el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics de 1966, a l'article 25. En una societat democràtica, el dret a vot és una eina imprescindible de participació, que ha d'acompanyar qualsevol procés d’inclusió i reconeixement social. A més, el dret a vot és fonamental perquè les persones estrangeres puguin fer-se visibles com a part de la ciutadania i identificar-se amb un projecte de societat i d'estat, i també és una manera de revertir el racisme institucional i social.  Les persones estrangeres que viuen als nostres pobles i ciutats, i que treballen per impulsar el desenvolupament econòmic i social, no poden quedar apartades i privades d'un dret essencial com és el dret a la participació política. El reconeixement d’aquest dret, és un element central per mesurar el nivell de qualitat democràtica d’un sistema polític.

Osona

Mercè Cabanas, candidata a la reelecció de l'alcaldia de Taradell

La periodista Mercè Cabanas i Solà, alcaldessa de Taradell des del 2019, liderarà la llista de Fem Taradell, que conjuntament amb Esquerra Republicana, es presentarà a les eleccions municipals del 28 de maig. Així ho va decidir l'assemblea del partit realitzada aquest dimecres passat al vespre en què Cabanas va rebre el suport unànime de tots els assistents. D'aquesta manera, l'actual alcaldessa optarà a la reelecció. La candidata va agrair el suport rebut i va afirmar que es presenta perquè hi ha molts reptes per transformar el poble a millor, molts projectes engegats i se sent "forta i motivada per aconseguir-los", després d'agrair el treball, esforç i generositat de les nou persones de l'equip. Ho farà amb una llista oberta amb molts independents, una llista de poble, amb l'objectiu de revalidar la màxima confiança i poder tornar a guanyar, perquè s'ha demostrat en aquest darrer mandat que "una altra manera de governar és possible: de treball en equip amb màxima dedicació i molt propera i oberta.