Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Francesc Alemany
ERC Palafolls

Esquerra Republicana escull Francesc Alemany com a cap de llista per a les municipals 2023

El passat dimarts 22 de novembre, l'Assemblea d'Esquerra Republicana a Palafolls va escollir l'actual alcalde del municipi, Francesc Alemany, com a candidat a l'alcaldia per la formació republicana, amb l'objectiu de ser reescollit com a alcalde en les eleccions municipals vinents previstes per 2023. L'elecció del candidat d'ERC va ser per unanimitat de tots els assistents presents en aquesta convocatòria d'assemblea extraordinària. Alemany va explicar les raons que l'han dut a prendre aquesta decisió, i va agrair la confiança rebuda per part de tot el gran grup que conforma el projecte de transformació del municipi i de canvi d'Esquerra Republicana a Palafolls. El candidat republicà va aprofitar per fer balanç del mandat actual, i es va mostrar molt satisfet que, tot i els enormes reptes que ha representat aquest mandat, amb una pandèmia mundial, les dades d'inflació més altes de les darreres tres dècades i l'impacte del Glòria, haver pogut aconseguir que Palafolls doni un tomb en molts aspectes que havien quedat descuidats al muncipi.

Vilafranca del Penedès

Laura Pelay i Xavier Vallès s’integren a la llista de Pere Sàbat per liderar l’Ajuntament de Vilafranca

Les actuals regidores Montse Espinosa i Maria Sardà continuaran a la candidatura d’Esquerra Republicana com a número 6 i 7 respectivament Pelay va ser Secretària General de Salut i té una llarga trajectòria en la gestió d’equips i relacions laborals Vallès ha liderat projectes en l’àmbit de la salut mental, l’economia social i la inclusió de col·lectius vulnerables   El candidat a l’alcaldia de Vilafranca per ERC, Pere Sàbat, continua presentant l’equip que l’acompanyarà per tal d’iniciar una nova etapa a Vilafranca del Penedès. “Fa un mes vam presentar els números 2 i 3 de la llista, la Gemma Urgell i el Ramon Vilomara; i avui us presentem fins al número 7: la Laura Pelay, el Xavi Vallès, la Montse Espinosa i la Maria Sardà: un equip de persones treballadores, compromeses i amb vocació de servei que tenen l’experiència i la determinació per iniciar una nova etapa al capdavant de l’Ajuntament de Vilafranca”, ha explicat Pere Sàbat en un acte que ha reunit a amics i simpatitzants d’ERC al Claustre de Sant Francesc.

Rufian
Santa Coloma de Gramenet

Comunicat de Premsa PGE

Santa Coloma de Gramenet, 22 de novembre de 2022 Esquerra Republicana aconsegueix una inversió de 5.000.000 € als pressupostos generals de l'Estat per Santa Coloma de Gramenet amb l'objectiu d'incorporar un nou equipament esportiu ecosostenible i multifuncional amb capacitat per a 5.000 espectadors a l'entorn de Can Zam. Una esmena presentada pel grup republicà al congrés dels diputats, liderat pel candidat a l'alcaldia de Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufián serà incorporada als pressupostos generals de l'Estat gràcies a un pacte amb l'executiu de Pedro Sánchez. La ciutat té la necessitat d'un espai esportiu multifuncional, de construcció ecosostenible i amb capacitat per a 5.000 persones, que pugui acollir competicions professionals esportives en les diferents disciplines i esdeveniments culturals, d'oci i congressos, i pugui incorporar espais per la creació d'indústria audiovisual, convertint-se en un centre d'alt rendiment d'eSports i tingui la versatilitat d'acollir aquest tipus de competicions que fomentin el talent relacionat amb les noves tecnologies.

Salou

Sebastià Domínguez, candidat d'ERC a Salou, es proposa fer un Salou "més equitatiu, més verd, més segur i participatiu"

Vol fugir de la vella política de pactes de despatx i liderar un Ajuntament més accessible a la ciutadania. Unes 180 persones han omplert la Sala Europa del Centre Cívic de Salou per veure de primera mà la presentació de Sebastià Domínguez Sáez com a candidat dels republicans per a les properes eleccions municipals de 2023. Un acte que ha estat conduït per Glòria Garriga, membre de la secció local d'ERC, i que ha comptat amb la participació de Gabriel Rufián, Diputat al Congrés dels Diputats. Domínguez, que és regidor a l'Ajuntament de Salou des de 2019, ha posat en valor l'experiència de la darrera legislatura, que li ha servit per conèixer el funcionament de l'Ajuntament des de dins. Mostrant la seva vessant d'enginyer, el candidat salouenc ha fet una analogia entre la tecnologia i la política ja que les dues permeten millorar el desenvolupament de la societat.   Pel que fa als motius que l'han empès a ser candidat, Domínguez creu que Salou necessita una transformació: "Volem un  Salou més verd, segur i sostenible".

Federació de Girona

Esquerra Republicana aconsegueix incorporar esmenes que beneficien Girona i Figueres dins la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat

El senador gironí del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – EH Bildu, Jordi Martí Deulofeu, ha fet un gest avui a favor de la negociació pressupostària amb la incorporació de diverses esmenes transaccionades de la formació republicana mitjançant les quals, com confirma Deulofeu, “hem aconseguit desencallar projectes molt necessaris i reivindicats per a les ciutats de Girona i Figueres”. Entre les aportacions assolides fins ara per Esquerra Republicana en aquestes dues ciutats gironines es troben, com ha assenyalat Deulofeu, “1 milió d’euros per a completar l’oferta de la Casa de la Cultura de Girona, que porta tancada des de l’any 2013, i que amb aquest acord es possibilitarà la seva la licitació del projecte l’any vinent”. Pel que fa a la ciutat de Figueres, s’ha aconseguit mig milió d’euros per a l’estudi informatiu per a la supressió dels dos passos a nivell al nucli urbà de la ciutat. Com ha afirmat Deulofeu “aquesta reivindicació fa temps que està pendent, és una prioritat per a la millora de la mobilitat i la perillositat de la ciutat”.

Ebre

Romeva: “Les Terres de l’Ebre han estat pioneres a l’hora de generar energia, i ara ho són de la transició energètica”

Raül Romeva, vicesecretari general de prospectiva, Agenda 2030 i Transició Ecològica i Esports d’Esquerra Republicana de Catalunya, ha visitat diferents municipis de les Terres de l’Ebre per constatar les actuacions que s’estan portant a terme per afrontar la transició energètica. “Les Terres de l’Ebre i en concret la Ribera d’Ebre, han estat pioneres a l’hora de generar energia, i ara també ho són, i ho volen ser, a l’hora d’afrontar la transició ecològica i energètica”. Ha afirmat Romeva després de reunir-se amb la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, i l’alcaldessa de Tivissa, Montserrat Perelló. “Tivissa ha demostrat que hi ha fórmules que poden conciliar el respecte pel territori, la necessitat d’afrontar la transició energètica i, sobretot, apostant per la participació local”. Ha afirmat Romeva. A més ha lloat “la possibilitat clarament innovadora i pionera d’establir aquesta dinàmica de posar a disposició uns terrenys comunals i municipals, cedint-ne la gestió durant un temps a l’explotació eòlica”.

entrevies, Tarragona, esmena, polígon
Tarragona

Ricomà: "L’obra del nou pont d'Entrevies és imprescindible per garantir la mobilitat i per incrementar la seguretat"

La senadora del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – EH Bildu, Laura Castel, ha fet un gest avui a favor de la negociació pressupostària amb la incorporació de diverses esmenes transaccionades de la formació republicana mitjançant les quals “hem aconseguit desencallar un projecte molt necessari i reivindicat per Tarragona com és la construcció d’un pont d'entrada i sortida del Polígon Entrevies de Tarragona sobre les vies d'Adif”.   La tarragonina destaca que "aquesta esmena és de dos milions d’euros, els quals aniran destinats a donar resposta a una reivindicació que fa temps que està pendent”. La senadora republicana apunta que de moment l’anomenada la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat (LPGE) comença el seu tràmit al Congrés, però que encara queda camí per recórrer des de l’òptica de la negociació durant els pròxims dies, abans no puguem donar per fet un acord definitiu. “Durant aquest procés, serem exigents en la defensa d’allò que creiem que és just per Catalunya, i la gent de les comarques tarragonines”.

Bages

Esquerra Republicana incorpora una esmena dins la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per aportar 10 milions d’euros a les obres de la Fàbrica Nova de Manresa

Esquerra Republicana de Catalunya ha fet un gest avui a favor de la negociació pressupostària amb la incorporació de diverses esmenes transaccionals de la formació republicana en la tramitació de la llei de Pressupostos Generals de l'Estat i que han estat signades amb els grups parlamentaris del PSOE i Podemos. Una d’aquestes esmenes inclou l’aportació de 10 milions d’euros a la Fàbrica Nova de Manresa, un dels recintes fabrils més grans d’Europa, i on l’Ajuntament de Manresa i la UPC, entre altres agents, projecten la construcció d’un pol de concentració de tecnologia i coneixement.  L’Ajuntament de Manresa hi ha invertit fins ara prop de 14 milions, destinats a la compra del recinte i al projecte de rehabilitació de la nau principal, i l’aportació de l’Estat serà molt rellevant per fer realitat el projecte, que està valorat en uns 45 milions d’euros. La portaveu d’Esquerra Republicana al Senat, Mirella Cortès, ha explicat que la injecció econòmica de fons estatals “permetrà donar un impuls molt important al projecte d’ubicar a l'antiga fàbrica un pol de concentració de tecnologia per atraure i retenir talent local i internacional i fomentar la investigació i transferència de tecnologia, en un espai que contribuirà a la regeneració urbana, econòmica i social de Manresa, la Catalunya Central i el conjunt del país”.

Catalunya Central

Esquerra Republicana incorpora una esmena dins la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per aportar 10 milions d’euros a les obres de la Fàbrica Nova de Manresa

Esquerra Republicana de Catalunya ha fet un gest avui a favor de la negociació pressupostària amb la incorporació de diverses esmenes transaccionals de la formació republicana en la tramitació de la llei de Pressupostos Generals de l'Estat i que han estat signades amb els grups parlamentaris del PSOE i Podemos. Una d’aquestes esmenes inclou l’aportació de 10 milions d’euros a la Fàbrica Nova de Manresa, un dels recintes fabrils més grans d’Europa, i on l’Ajuntament de Manresa i la UPC, entre altres agents, projecten la construcció d’un pol de concentració de tecnologia i coneixement.  L’Ajuntament de Manresa hi ha invertit fins ara prop de 14 milions, destinats a la compra del recinte i al projecte de rehabilitació de la nau principal, i l’aportació de l’Estat serà molt rellevant per fer realitat el projecte, que està valorat en uns 45 milions d’euros. La portaveu d’Esquerra Republicana al Senat, Mirella Cortès, ha explicat que la injecció econòmica de fons estatals “permetrà donar un impuls molt important al projecte d’ubicar a l'antiga fàbrica un pol de concentració de tecnologia per atraure i retenir talent local i internacional i fomentar la investigació i transferència de tecnologia, en un espai que contribuirà a la regeneració urbana, econòmica i social de Manresa, la Catalunya Central i el conjunt del país”.

Vilafranca del Penedès

Esquerra Republicana incorpora la cessió de la caserna a Vilafranca en la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat

  Pere Sàbat “És una bona notícia que s’hagi aconseguit desencallar projectes molt reivindicats per Vilafranca com és la cessió de la caserna”   La cessió de la caserna de la Guàrdia Civil als vilafranquins i vilafranquines ha estat una demanda històrica de totes les forces polítiques de Vilafranca a l’Estat espanyol. Justament el mes d’octubre, el grup municipal d’Esquerra Republicana va presentar una moció per reclamar a l’Estat aquesta cessió i avui es confirma que ERC ha aconseguit introduir en la negociació pels pressupostos generals de l’Estat la cessió de la caserna de Vilafranca i que, d’aprovar-se, es farà realitat.   La senadora del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – EH Bildu, Mirella Cortés, ha explicat que a partir de la negociació pressupostària amb el govern espanyol s’ha acordat la incorporació de diverses esmenes transaccionades de la formació republicana mitjançant les quals, com confirma Cortés, “hem aconseguit desencallar demandes provinents de Vilafranca que han de convertir-se en un revulsiu i en una millora de la ciutat”.

ERC Sants - Montjuïc

"El sistema de recollida de residus porta a porta ens permetrà recuperar les nostres places i carrers mentre fem front a la crisi climàtica"

Avui hem assistit presencialment al casal a una xerrada-debat sobre el tractament dels residus. Ponent: Isaac Peraire, director de l'Agència de Residus de Catalunya del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, llicenciat en Sociologia per la Universitat de Barcelona (UB) i estudiant d'un Màster de Fiscalitat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), amb la col·laboració de Jaume Piguillem, tècnic al Departament de Comunicació de l'Agència de Residus, que ens han vingut a explicar de primera mà la situació actual de la gestió dels residus municipals a Catalunya i, en particular, a Barcelona, parlant sobretot dels sistemes eficients de recollida selectiva, especialment el que es coneix com a "porta a porta". També ens han parlat d’economia circular i de com aquests sistemes de recollida de residus municipals també ajuden a caminar cap a un model d’economia circular. En la conferència ens han detallat que a ERC considerem la gestió dels residus com un tema cabdal de la nostra política.

erc; tarragona; polígon; entrevies;
Camp de Tarragona

ERC aconsegueix incorporar esmenes dins la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat, que suposaran una inversió de 4 milions d’euros al Camp de Tarragona 

Els senadors del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – EH Bildu, Laura Castel Fort i Josep Rufà Gràcia, han fet un gest avui a favor de la negociació pressupostària amb la incorporació de diverses esmenes transaccionades de la formació republicana, que suposaran una inversió de 4 milions d’euros al Camp de Tarragona. Es destinaran a dos projectes concrets, un a Tarragona i l’altre a Reus.    Construcció d’un nou pont al polígon Entrevies de Tarragona   En el cas de la ciutat de Tarragona, la inversió es tracta de la construcció d’un nou pont d’entrada i sortida al polígon Entrevies, sobre les vies d’ADIF. En paraules de la senadora Castel: “hem aconseguit desencallar un projecte molt necessari i reivindicat per Tarragona”.     La tarragonina destaca que aquesta esmena és de dos milions d’euros, els quals aniran destinats a donar resposta a una “reivindicació que fa temps que està pendent”.     Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà Vallhonrat, afirma que “l’obra del nou pont és imprescindible per poder garantir la mobilitat en aquest polígon i per incrementar el grau de seguretat i de connectivitat de tota aquesta zona.

Riudoms

La gestió de l'aigua a Riudoms: prenem-ne consciència

La gestió de l’aigua és un element importantíssim pel futur de Riudoms. De fet, ho és a nivell mundial. Tots som conscients de l’escassetat d’aigua actual, i els nostres pantans en són un bon reflex. I la situació, malauradament, sembla que anirà a pitjor les properes dècades. Ho diuen múltiples informes i també un recent llibre publicat pel CERAP i que va ser Premi Arnau de Palomar 2020, premi al qual dóna suport l’Ajuntament de Riudoms. Entre les moltes dades que recull el seu autor, Gabriel Arbonès, amb qui ens hem reunit, en destaquem una: en el període 2021-2030 la pluja es reduirà un 10% al Baix Camp. Per això, amb voluntat de compartir coneixement i fer pedagogia, al darrer Ple de l'Ajuntament vam demanar al govern municipal que properament faci una exposició sobre la gestió de l’aigua al nostre municipi. Per acotar el tema, vam fer les següents preguntes al govern municipal: 1. Fonts d’aigua de Riudoms - Quins són les principals fonts d’aigua de Riudoms? És a dir, quins són els principals proveïdors d’aigua de Riudoms - I en quins percentatges aproximats? - Aquí entenem que caldria parlar d’aigua de pantans, de mines, de pous, del minitransvasament del CAT, etc.

Ebre

Esquerra acorda amb el govern espanyol la creació d’una comissió bipartida Estat - Generalitat per actuar al Delta

Els republicans fan un gest en favor de la negociació amb el registre d’esmenes transaccionals als Pressupostos Generals de l’Estat, però avisen que encara queda camí per recórrer fins a poder assolir un acord definitiu. Esquerra Republicana ha fet un gest avui a favor de la negociació pressupostària amb la incorporació de diverses esmenes transaccionals de la formació republicana en la tramitació de la llei de Pressupostos Generals de l'Estat. Entre aquestes destaca l’acord polític per al traspàs de la gestió del Delta de l'Ebre, on s'impulsarà una comissió bipartida i una taula de treball per a l'estudi de les inversions necessàries per a la conservació del Delta. L’acord afirma que “s’impulsarà la comissió bipartida i la seva mesa de treball entre la Secretaria d’Estat de Medi Ambient i la Secretaria d'Acció Climàtica per l’estudi d’inversions d’interès general incloses, en el seu cas, les corresponents a l’ Estratègia per la conservació del Delta de l’Ebre de la Generalitat de Catalunya en un màxim de 3 mesos a partir de l’aprovació dels pressupostos de l’Estat” El president de la Federació de l’Ebre, Albert Salvadó, s’ha felicitat de l’èxit aconseguit en la negociació dels pressupostos de l’Estat perquè “la creació d’aquest instrument era una reivindicació de país i del Delta que ens ha de permetre estar més coordinats, ser més efectius i accelerar el màxim possible les actuacions que el govern espanyol i la Generalitat han de portar a terme al Delta” A més ha afegit que  “la creació d’aquesta mesa de treball tècnica entre les dues secretaries permetrà una comunicació que ha de facilitar l’execució de les actuacions; evitar obstacles i impediments  entre administracions”.

Gavà

25N, Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones

El 25 de novembre és el dia per l’eliminació de la violència contra les dones. Malgrat els avenços fets, encara és una xacra i s’han de fer tots els esforços possibles per eliminar-la del tot. Per això, el Departament d’Igualtat i Feminismes presenta un Model d’Abordatge de les Violències Sexuals que suposa un canvi radical per fer més i millor reparació i més i millor prevenció, que passa per atendre totes les violències sexuals les més recents i les no recents, la posada en marxa de nous serveis d’atenció les 24h, tant telefònica com presencial i que els serveis s’adaptin a les necessitats de les dones, i respectem els seus ritmes i decisions. Es posarà en servei un nou telèfon, 900-900-120.amb atenció 24 hores que també farà atenció psicològica i un primer assessorament  jurídic i s’hi podrà activar el nou Servei d’Intervenció en Crisi (SIC), en que una psicòloga especialitzada en violències sexuals es desplaçarà a un espai segur per la dona a qualsevol municipi del país.

Federació de Lleida

Esquerra Republicana de Catalunya aconsegueix incorporar una partida de 7 milions d’euros a la LGPE per garantir la viabilitat del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida

Sara Bailac anuncia la incorporació de diverses esmenes transaccionals als Pressupostos de l’Estat per al 2023 que beneficien i que desencallen diversos projectes molt necessaris i reivindicats per les comarques de Lleida, tot i que avisa que encara queda camí per recórrer fins a poder assolir un acord definitiu.   La senadora lleidatana i portaveu adjunta del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – EH Bildu, Sara Bailac Ardanuy, ha fet un gest avui a favor de la negociació pressupostària amb la incorporació de diverses esmenes transaccionades de la formació republicana  a la Llei General de Pressupostos de l’Estat amb les quals, ‘hem utilitzat la nostra força negociadora per millorar la qualitat de vida de la gent, també l’hem fet servir per defensar el territori de Lleida’.   Entre les aportacions assolides fins ara per Esquerra Republicana de Catalunya a les nostres comarques en destaca, com ha assenyalat Bailac, ‘7 milions d’euros que garantiran la viabilitat del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida que, juntament amb el refinançament a 25 anys del deute, alleujaran en gran mesura la situació econòmica i financera d’aquest important parc científic Agrobiotech i també n’asseguraran la viabilitat econòmica'.

Terrenys on es construirà l'equipament residencial a La Seu d'Urgell
Alt Pirineu

Esquerra Republicana aconsegueix incorporar esmenes que beneficien la Seu d'Urgell i l'Alt Urgell dins la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat

Miquel Caminal: “És una bona notícia que s’hagi aconseguit impulsar aquest projecte molt necessari i reivindicat per a la ciutat de la Seu d'Urgell i l'Alt Urgell”   El senador pirinenc del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – EH Bildu, Miquel Caminal, ha fet un gest avui a favor de la negociació pressupostària amb la incorporació d'una esmena transaccionada de la formació republicana mitjançant la qual, com confirma Caminal, “hem aconseguit impulsar aquest projecte molt necessari i reivindicat per la ciutat de la Seu d'Urgell i l'Alt Urgell ”.   Entre les aportacions assolides fins ara per Esquerra Republicana de Catalunya es troba, com ha assenyalat l'alcalde Francesc Viaplana, “3 milions d’euros per a la construcció de l'equipament residencial per la gent gran projectat a l'Horta del Valira, i que amb aquest acord es possibilitarà la seva la licitació l’any vinent”. La tinent d’alcalde de Salut i Gent Gran de La Seu d’Urgell, Marian Lamolla hi afegeix, “amb aquest projecte de pisos de serveis volem potenciar l’autonomia de les persones grans, perquè puguin estar el màxim de temps al seu domicili.

ERC Badalona

Esquerra Republicana acorda incorporar una aportació de 3 milions d’euros per a l’Espai CACI als Pressupostos Generals de l’Estat

L’arribada de la Fundació CIM-UPC a l’edifici de la CACI ja es troba més a prop de ser una realitat gràcies a la negociació pressupostària del grup parlamentari d’Esquerra Republicana al Senat. Les darreres hores, el grup parlamentari d’Esquerra Republicana al Senat ha fet un pas important a favor de la negociació pressupostària amb la incorporació de diverses esmenes transaccionades. Entre aquestes, es troba la incorporació de 3M€ per a la creació de l’Espai CACI. L’abril passat, l’Ajuntament de Badalona, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Fundació CIM-UPC van arribar a un acord per convertir l’antiga CACI en un centre d’investigació tecnològic, de docència universitària i formació professional, d’emprenedoria i un espai de fabricació digital obert a la ciutadania. L’aportació dels 3M€ dels Pressupostos Generals de l’Estat s’afegeixen a la inversió de 3,5M€ que ja va aprovar l’Ajuntament de Badalona el juny passat i farà que el projecte de la CACI sigui una realitat.