Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Ebre

Salvadó: “L’Estat ni està, ni estarà, ni volem esperar-lo; per això fem un acte de sobirania com a territori”

Esquerra Republicana impulsa el Fons de Transició Nuclear i l’Estratègia Delta, projectes clau per a les Terres de l’Ebre. La reunió de la Coordinadora Institucional de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, que aplega a tots els càrrecs de Govern i representació a les principals institucions del territori del partit, ha “compartit i avaluat dos dels reptes i projectes estratègics més importants que tenim com a territori: el Fons de Transició Nuclear i l’Estratègia per protegir el Delta de l’Ebre”. Ha explicat el diputat Lluís Salvadó en finalitzar la trobada. Salvadó ha donat a conèixer l’actitud que està aplicant el partit a les Terres de l’Ebre.  “Hem viscut amb la resignació que eren temes competència de l’Estat, i que aquest algun dia s’arromangaria; però ja fa uns quants anys que vàrem assumir que l’Estat, ni està, ni estarà, ni volem esperar-lo. Per això fem un acte de sobirania com a país i com a territori, i passem de la resignació i de la queixa, a dir que ens hi posem com a institucions del territori a liderar i impulsar projectes que donin resposta a aquestes dues amenaces, deu anys abans que acabin passant”.

Ebre

Paco Gas absolt, per segona vegada, dels fets de l’1 d’octubre a Roquetes

L’Audiència de Tarragona confirma la sentència del jutjat de Tortosa, desestimant el recurs presentat pel Ministeri Fiscal contra l’absolució de Gas  Paco Gas, exalcalde de Roquetes; ha fet saber que l’Audiència Provincial de Tarragona ha desestimat el recurs que va presentar el Ministeri Fiscal contra la seva absolució, dictada pel jutjat penal número 2 de Tortosa, per l‘actuació que va tenir l’1 d’octubre de 2017. La notícia l’ha donat davant del mural pintat per l’il·lustrador Ignasi Blanch, a la paret del pavelló poliesportiu de Roquetes, on es va produir la intervenció policial per aturar el referèndum. L’exalcalde  ha recordat que “estava aquí quan la Guàrdia Civil va carregar, perquè creia que era el meu deure com a ciutadà poder votar, i també la meva obligació com a alcalde de Roquetes, estar al costat de la nostra gent”. Gas s’ha felicitat que quedin desestimades, per segona vegada, “les acusacions falses que es basaven únicament en la instrucció feta per la Guardia Civil; la qual  torna a quedar desacreditada per uns fets falsos que es van inventar” i que  es consideren com a “a fets no provats”.

ERC Badalona

Es presenta “Badalona amb molt de gust” un programa per potenciar la restauració i convertir-la en actiu de l’oferta turística de la ciutat

El primer tinent d’alcaldia, Àlex Montornès, ha assenyalat que aquest ha de ser un espai de trobada que ha de permetre teixir estratègies compartides que beneficiïn el mateix sector i la imatge turística de Badalona Convertir la gastronomia i la restauració en un actiu de l’oferta turística de Badalona és un dels objectius del programa “Badalona amb molt de gust” que avui ha presentat el primer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit d’Impuls de Ciutat i Reconstrucció Covid de l’Ajuntament de Badalona, Àlex Montornès. “Badalona amb molt de gust” és un programa que vol ser una eina de suport i potenciació del sector de la gastronomia i la restauració. En aquest sentit, es vol donar a conèixer i impulsar la cuina local, apostant per la restauració de cuina singular i d’elaboració pròpia, reconeixent la qualitat, l’atenció i el bon servei. "Badalona amb molt de gust" vol convertir la restauració i la gastronomia en un actiu turístic més, tractant de convertir-lo en un motiu de visita a la ciutat i de fidelització dels mateixos badalonins i badalonines.

Cerdanyola del Vallès

Un pas més cap a la reparació integral de les víctimes de l’amiant

La Llei de Fons de Compensació és una primera passa en una lluita que encara no s’ha acabat L’abril del 2021 l’Associació de Víctimes Afectades per l’Amiant de Catalunya (AVAAC) feia arribar la Secció local i al Grup Municipal d’ERC de Cerdanyola tot un seguit d’esmenes per a la Proposició de Llei de Creació d’un Fons de Compensació per a les Víctimes de l’Amiant que s’havia de tramitar al Congrés dels Diputats a Madrid. Des del GM d’ERC vam trametre al Grup d’ERC al Congrés dels Diputats aquestes esmenes de l’AVAAC per tal que aquestes fossin incloses, debatudes i votades. Així, i del resultat del treball conjunt, es va aconseguir millores pel que fa a les persones beneficiàries de la compensació per a les víctimes de l’amiant. Concretament reconèixer com a beneficiàries del fons públic per a la indemnització de les víctimes tant a les persones que tinguin una malaltia professional causada per l’amiant, com a les persones amb una malaltia provocada per l’amiant encara que aquesta no hagi estat provocada per l’ambient laboral, com també a les persones dependents dels beneficiaris d’aquest fons.

Sant Cugat del Vallès

El jutjat executa el desnonament de la discoteca Drinkking Lemon per impagar a l’Ajuntament de Sant Cugat 4,5 milions d’euros del cànon d’ús de terrenys municipals

La interlocutòria dona la raó a l’Ajuntament en el procés contra Reostat, concessionària de l’ús dels terrenys, per no abonar el cànon d’ús des de 2006   El llançament comporta el tancament immediat de la discoteca, ubicada en una parcel·la municipal de 16.000 metres quadrats de la carretera de Rubí   L’Ajuntament activarà un dispositiu policial a la parcel·la aquest divendres i dissabte per notificar la clausura de la discoteca als usuaris que s’hi desplacin     La comitiva judicial ha executat aquest dijous el llançament de la interlocutòria del jutjat número 4 de Rubí que dona la raó a l’Ajuntament en el procediment per desnonament en via civil de la parcel·la municipal que ocupava la societat Reostat al km 17,1 de la carretera de Rubí.   El desnonament s’ha produït per l’impagament per part de Reostat del cànon en concepte d’usuari de la parcel·la des de 2006 i que puja, a dia d’avui, a 4,5 milions d’euros (IVA inclòs). L’actuació significa el tancament immediat de Drinkking Lemon, el local d’oci nocturn que operava als terrenys de 16.

El Ple sobre l'estat de la ciutat s'ha celebrat al CEIP Miquel Martí i Pol.
ERC Viladecans

Lligadas al Ple sobre l'estat de la ciutat, veu manca d'empatia i lideratge a l'equip de govern

La portaveu municipal d'ERC Viladecans i alcaldable republicana el 2023, Bàrbara Lligadas, ha intervingut al Ple extraordinari sobre l'estat de la ciutat de dimecres 13 de juliol per destacar la manca de lideratge i empatia que ha demostrat l'equip de govern (PSC+Comuns) al llarg d'aquest mandat davant diverses situacions crítiques. En concret, s'ha referit al confinament durant la pandèmia, a les apagades de llum pel temporal Gloria i a la crisi del servei de bús interurbà al Baix Llobregat sud.  Lligadas ha interpel·lat directament a l'alcalde Ruiz: "hem trobat a faltar lideratge i empatia. Amb la covid tots vam remar plegats, però en els dies més durs del confinament esperàvem que l'alcalde s'adrecés a la ciutadania de forma contínua, esperàvem un lideratge per part de la màxima autoritat municipal i no va ser així. Amb el Gloria ens vam trobar amb el mateix, no es van posar a la pell de la gent ni de les famílies que es van quedar sense llum durant 48 hores. I ara, per fi, els donem la benvinguda amb la crisi d'Avanza, però un cop més arriben tard, molt tard.

Raül Romeva acompanyat del conseller de Territori, Xavier Puig, en un passeig amb bicicleta a través de la xarxa de carrils bici de Tarragona.
Tarragona

Raül Romeva: "En tres anys a Tarragona hi ha hagut un canvi important en positiu"

El vicesecretari general de prospectiva i Agenda 2030 d'ERC, Raül Romeva Rueda, ha passat el dia a Tarragona per conèixer les iniciatives en matèria de mobilitat sostenible i descarbonització que el govern republicà liderat per l'alcalde Pau Ricomà treballa. L'ha acompanyat el mateix alcalde i diferents consellers i conselleres del Grup Municipal d'ERC i la diputada del Parlament, Raquel Sans Guerra. En finalitzar la seva visita Romeva ha assegurat que "en tres anys a Tarragona hi ha hagut un canvi important en positiu, això és el que he vist i el que també m'ha transmès la ciutadania amb la que m'he trobat avui", ha afegit que "Tarragona està vivint un canvi de paradigma que consisteix en entendre que la ciutat és per les persones, cal seguir impulsant aquest canvi perquè anirà sempre en benefici de la gent i la ciutat". Per la seva banda l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha afirmat que "Tarragona és la ciutat de les seves dimensions que aposta més clarament per la sostenibilitat i la descarbonització a través de l'hidrogen verd".

Cerdanyola del Vallès

ERC celebra l'obertura de les piscines del Bosc Tancat, però lamenta com s’ha gestionat

El juny de 2021 el govern del PSC va afirmar que el Bosc Tancat obriria aquell estiu. Ha passat tot un any i, per fi, el divendres 8 de juliol han obert les piscines, a l'espera que obrin la resta de serveis (bar-restaurant i tirolines). Aquesta és una notícia esperada per tothom, en especial per les famílies i els infants dels Casals d'Estiu que podran utilitzar aquest espai. Esquerra mostra la seva satisfacció, tot i que lamenta i critica la deficient gestió que ha fet el govern municipal. Per a ERC és imprescindible comunicar què ha passat durant tot aquest any i també el com. A banda de l'esperada obertura del Bosc Tancat, considera que cal assegurar la continuïtat del servei amb la màxima seguretat jurídica. La ciutadania no ha de patir les conseqüències de la desídia del govern municipal en vetllar perquè es compleixi amb allò legalment previst i amb allò que preveu el contracte: 1- El mes d'abril de 2022 el Ple municipal va acordar demanar a l'empresa que gestiona el Bosc Tancat per a què aportés la garantia del contracte per un import de 100.

ERC Sants - Montjuïc

Votació XXVII Premis Nacionals President Lluís Companys

Convocats per la Comissió Organitzadora, companys i companyes del Casal de Sants-Montjuïc ens hem reunit avui a l'auditori de la Lleialtat Santsenca per procedir a la votació dels guardonats als XXVII Premis Nacionals President Lluís Companys que s'atorguen a persones, associacions i institucions que s'han destacat en la defensa de la Nació Catalana. S'han presentat diverses candidatures per part de la militància de Barcelona i aviat farem públic els elegits.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, en una imatge d'arxiu. ACN
Federació de Lleida

El Govern compensa amb 40 milions d’euros els danys ocasionats a la fruita dolça i l’ametller per les gelades de l’abril

Els departaments que encapçalen Teresa Jordà i Roger Torrent abonaran les ajudes a les explotacions agràries, cooperatives i centrals fruiteres afectades El Govern de la Generalitat ha aprovat avui un paquet d’ajudes de 40 milions d’euros per minimitzar els danys ocasionats per les gelades del passat abril al sector de la fruita dolça i de l’ametller. Les baixes temperatures registrades entre el 3 i el 6 d’abril, amb moltes hores consecutives per sota dels zero graus, van tenir uns efectes devastadors en un moment molt delicat per a les plantacions de la fruita dolça i l’ametller, que es trobaven en plena floració. Els ajuts tenen l’objectiu de minimitzar els danys econòmics que es van produir per les gelades i donar liquiditat a les empreses perquè puguin continuar amb la seva activitat i preparar la campanya del 2023. El Departament d’Acció Climàtica, encapçalat per la consellera Teresa Jordà, atorgarà 32 milions d’euros a les explotacions agràries afectades, mentre que el Departament d’Empresa i Treball que lidera el conseller Roger Torrent es farà càrrec de 8 milions d’euros en ajuts a cooperatives i centrals fruiteres.

Gavà

El Govern Municipal del PSC reconeix que hi ha amiant en edificis públics, quan anteriorment havien assegurat que no en quedava

En el passat Ple de juny, ERC-Gavà va presentar un prec en que advertíem el govern municipal del PSC de la possible presència d’amiant en un equipament municipal (el sostre del mercat municipal de la torre Lluch, a la part no reformada). Tant en el comunicat sobre el tema (que podeu consultar aquí) com en el prec (aquí) no asseguràvem taxativament que fos amiant ja que en el ple de novembre de 2018 ja havíem fet un prec demanant que es fes una auditoria de l’amiant en els edificis de titularitat municipal (com podeu veure aquí) i des del govern municipal del PSC ens van assegurar que ja s’havia fet i que només se n’havia trobat en uns baixants de l’escola Joan Salamero que s’anava a canviar en breu. Si ja havien fet l’auditoria i, segons aquesta, només n’hi havia al Salamero, podia ser que el que hi ha sobre el mercat no fos amiant. Però efectivament, en el Ple de juny d’enguany, el PSC ha reconegut que hi ha amiant a l’antiga caserna militar (can Torelló) i, efectivament, al sostre del mercat del Centre.

País Valencià

Campanya de recollida de fons per a les dones refugiades dels campaments d’Idlib.

ERPV, 12/07/2022 Balloona Matata i Esquerra Republicana del País Valencià posen en marxa una campanya que culminarà el 22 d’agost amb el viatge als campaments. La delegació, encapçalada per la coordinadora de Balloona Matata, Maria Escalona, i la secretària general d’ERPV i representant legal de la ILP Tres Voltes Rebel, Maria Pérez Company, visitarà els campaments d’Idlib, al nord-oest de Síria, i la zona d’Adana on hi viuen dones refugiades sirianes per fer-los arribar l’ajuda recollida.  Col·laboració entre ERPV i Balloona Matata per millorar la vida de les dones refugiades. Balloona Matata i ERPV han encetat una campanya de recollida de fons destinats a la compra de cisternes d’aigua que permeten les dones refugiades assolir uns mínims higiènics en la menstruació. La col·laboració entre els republicans valencians i el col·lectiu solidàri va néixer arràn la ILP Tres Voltes Rebel, de gratuïtat dels productes per a la menstruació, que a hores d'ara encara està pendent de passar el tràmit parlamentari a les Corts.

Sant Cugat del Vallès

Sant Cugat instal·la 7 sensors per mesurar la qualitat de l’aire i avançar cap a una ciutat més saludable

L’objectiu és mapejar la contaminació al municipi, avaluar-ne l’evolució i reforçar amb dades objectives l’estratègia de l’Ajuntament per reduir la pol·lució   Amb l’objectiu de mesurar i avaluar la qualitat de l’aire al municipi, l’Ajuntament ha instal·lat amb l’empresa tecnològica Bettair set sensors en diversos punts de la ciutat. El consistori i aquesta empresa han signat un conveni de col·laboració per fer-ho possible.   Aquesta iniciativa ajudarà a mapejar la contaminació al municipi, avaluar-ne l’evolució i reforçar amb dades objectives l’estratègia de l’Ajuntament per reduir la pol·lució i avançar d’aquesta manera cap a una ciutat més saludable.   Els sensors analitzaran durant un any els contaminants CO, O3, NO, NO2, PM 1, PM 2’5 i PM 10. Es van instal·lar a finals d’abril i principis de maig a les següents ubicacions:   Camí del Crist Treballador (accés a l’escola Avenç): es podrà avaluar la generació de partícules de pols abans i després del nou paviment que s’està col·locant aquest estiu.

El Vendrell

Alfonso González Bondía, escollit cap de llista d’Esquerra Republicana El Vendrell,

L’Assemblea d’Esquerra Republicana del Vendrell ha escollit aquest dilluns 11 de juliol Alfonso González Bondía, com a cap de llista a les eleccions municipals del maig del 2023, amb el suport per majoria absoluta dels vots del les persones afiliades amb dret de vot a les primàries. Esquerra Republicana afronta aquesta nova etapa amb la ferma voluntat de construcció d’un projecte renovat i il·lusionant, amb un programa ambiciós, rigorós i transformador que permeti posar rumb a l’alcaldia del Vendrell. La nova etapa republicana es proposa construir un projecte transformador, atents a les oportunitats que potenciïn les virtuts perquè el Vendrell recuperi l’ambició de capitalitat i l'atractiu i prestigi turístic.   Per tot això, Esquerra Republicana del Vendrell proposarà ara a l'assemblea dels companys del grup municipal, Som Poble, la ratificació d’Alfonso González Bondía per encapçalar la llista electoral de la coalició a les properes eleccions municipals.

Els Pallaresos

RESUM DEL PLE EXTRAORDINARI DEL 15 DE JUNY DE 2022

...o el canvi d'un alcalde per un altre , sense esperances de millora. Comença la seva intervenció l'alcalde sortint (regidor d'IP) sense tenir massa clar en quin mon o realitat hi viu (anomena la celebració d'aquest ple situant-lo en el mes de maig en lloc de juny (potser el traeix el seu subconscient i es resisteix a abandonar l'alcaldia). Ell sabrà. Dona pas a la secretària, la qual indica que aquest ple s'inicia amb la renúncia de l'actual alcalde. El procediment a seguir  "coneixement i acceptació de l'actual alcalde, proclamació de candidatures, elecció de l'alcalde, jurament o promesa de l'alcalde, presa de possessió del càrrec i acte de cloenda de la sessió". Després d'informar de la renuncia segons normativa de l'alcalde sortint, li dona la paraula. Aquest manifesta que ara fa tres anys varen acordar els grups del PSC-Ciudadanos-IP un repartiment de l'alcaldia en els termes següents: 3 anys pel Grup d'IP i 1 pel grup del PSC. Com a conseqüència de tot l'anterior, presenta la seva renuncia i dona pas a una nova sessió d'investidura Es passa a continuació a la votació de la renúncia.

Prats de Lluçanès

PEL CORRECTE MANTENIMENT DE LES TRES FONTS I EL SEU CONJUNT

Actualment l’espai de Les Tres Fonts pateix una greu deixadesa i una falta de manteniment de tot el seu conjunt. Aquest és un element patrimonial històric i també un espai d’interès per a la promoció turística de Prats de Lluçanès i del Lluçanès. L’espai públic necessita d’accions de manteniment, accions de cura i així poder ser posat en valor entre tots i totes.   El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès demanem que:   1. S’intervingui en tots els seus elements fins a retornar-li la dignitat que es mereix.  2. Es faci una previsió pel seu manteniment periòdic i constant, incloent El Safareig municipal i els entorns del Rec Merdinyol.