Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Imatge d'arxiu amb els tres portaveus registrant una proposta a l'OAC
Sant Adrià de Besòs

L’oposició vol que la comissió d’investigació sobre la contaminació de la platja es reactivi de seguida

ERC, SAeC i MES han consensuat una llista de compareixents que han registrat aquest matí amb l’objectiu de reactivar la comissió d’investigació per la contaminació de la platja del Litoral. El consistori adrianenc va aprovar amb el vot favorable de tots els grups, exceptuant el PSC, que s’hi va abstenir, una moció per crear una comissió d’investigació sobre la contaminació de la platja. Al juliol, com marcava un dels acords de la moció, es va iniciar amb la sessió de constitució on es va discutir la forma que prendria la comissió i on es va concretar la necessitat de registrar els membres i la petició de compareixents per començar tots els tràmits. Avui els portaveus dels grups municipals d'ERC, SAeC i MES han signat i registrat una llista de compareixents que els tres partits han consensuat durant l’estiu. Aquest fet, com a primer gest del curs polític, simbolitza la pressió de l’oposició per tal d’aconseguir que la comissió especial no caigui en l’oblit i amb la voluntat expressa de solucionar la situació i de depurar totes les responsabilitats.

Corbera de Llobregat

INAUGURACIÓ ENLLAÇ A2 AMB AP7

Després de 14 anys, avui dimecres 1 de setembre de 2021, l'enllaç entre l'Autovia A2 i l'Autopista AP7, dos dels eixos de carretera més importants i transitats de Catalunya , s'ha inaugurat. L'acte l'ha presidit la Ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Sra. Raquel Sánchez i la Delegada del Govern a Catalunya, Sra. Teresa Cunillera. La Nostra Alcadessa, Sra. Montserrat Febrero hi ha assistit juntament d'altres alcaldes i alcaldesses de la zona. aquesta connexió significa una important millora en el trànsit de les carreteres comarcals per tal resoldre problemes de mobilitat interna en les carreteres locals on, al voltant de 200 mil vehicles hi circulen diàriament.

Maria Grau i Miquel Granero
Els Pallaresos

Esquerra Republicana als Pallaresos denuncia que l’equip de govern municipal incompleix la llei de manera reiterada

La regidora, Maria Grau Alasà, diu que el consistori “se salta la llei impunement, sense que passi absolutament res” i converteix el municipi en “el poble de l'opacitat de la informació”.   El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC-AM) a l’Ajuntament dels Pallaresos (el Tarragonès) ha denunciat avui públicament l'incompliment de l'article 164 i 170 de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya de 28 d'abril de 2003 per part dels membres de l’equip de govern local, format per Independents els Pallaresos, Unim-PSC-CP i Ciudadanos. Alhora, tampoc acompleixen els articles 42 i 47 del Reglament Orgànic Municipal, segons ha explicat la regidora d’ERC als Pallaresos, Maria Grau Alasà.   “Hem alertat d'aquest fet repetides vegades i l'equip de govern n'és conscient, però, malgrat això, no hi posa solució”, ha assegurat Maria Grau. “Tenim instàncies per respondre des del mes d’octubre de l'any 2020 i encara avui dia no tenim resposta”, ha afegit.

Lleida

Les piscines municipals tanquen temporada amb més de 50.000 banyistes

El regidor d'Esports, Ignasi Amor, ha agraït a la ciutadania la comprensió davant les restriccions d'aforament i distàncies per a prevenir la Covid-19 i ha destacat que la temporada de bany s'ha desenvolupat sense incidències remarcables. Les piscines municipals de Lleida han rebut un total de 50.131 usuaris i usuàries durant aquesta temporada d'estiu, que s'ha allargat fins al 31 d'agost. Les piscines de Balàfia són les que han tingut més banyistes, amb 12.573, seguides de les de Cappont (11.852), Pardinyes (8.153), La Bordeta (6.826), el Secà de Sant Pere (5.897) i les de Magraners –que van obrir el 5 de juliol– amb 4.722.  Com a mesura de prevenció de la Covid-19, l'aforament a les piscines estava restringit al 70% per garantir la distància de seguretat i calia fer reserva prèvia de l'entrada a través d'una aplicació de mòbil, tot i que també es va activar l'opció d'accés sense reserva per a jubilats i majors de 65 anys, sempre que no s'hagués exhaurit l'aforament.

Tortosa

Esquerra reclama al govern tortosí els informes que fa servir per evitar recórrer la suspensió de la retirada del monument franquista

El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí reclama al govern municipal de Junts per Tortosa i el PSC que faci públics els informes jurídics que ha encarregat a la Universitat Rovira i Virgili i la secretaria municipal sobre la presentació d’un recurs d’apel·lació a la suspensió cautelar dels treballs de retirada del monument franquista d’enmig del riu Ebre. Fa una setmana, el grup municipal va registrar una instància a l’Ajuntament sol·licitant aquests informes i avui, que és l’últim dia per presentar recurs, encara no ha obtingut resposta per part del govern municipal, que ha fet públic que no recorrerà la interlocutòria de suspensió dels treballs de retirada del monument.   “El passat mes de juliol ja vam presentar una instància a l’Ajuntament demanant al govern que presentés recurs a la suspensió cautelar dels treballs de retirada del monument, però no ens han respost i només sabem per unes declaracions de l’alcaldessa que no el presentaran”, ha lamentat el portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí, Xavier Faura.

Una imatge de la roda de premsa
Girona

La 8a edició de la Cursa de la Dona de Girona se celebrarà del 30 de setembre al 3 d’octubre en format virtual

Es proposa un recorregut de 5 km per la ciutat amb sortida i arribada al Pavelló Municipal de Girona - Fontajau La 8a edició de la Cursa de la Dona de Girona se celebrarà del 30 de setembre al 3 d’octubre en format virtual. Les restriccions de la pandèmia de la COVID-19 no permeten celebrar una cursa multitudinària que segons dades de l’últim any que es va fer de forma presencial, el 2019, va acollir 7.500 persones participants. Tanmateix, i igual que l’any passat, s’anima a totes les nenes, joves i dones a realitzar el recorregut de 5 km de forma lliure. Aquest matí el vicealcalde de Girona, Quim Ayats; el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran; la representant del Club Esportiu Esports Parra, Patricia Parra, i la representant de l’entitat Bressols, Natàlia Artigas, han presentat l’esdeveniment esportiu en roda de premsa. "Un any més la cursa manté el seu esperit de promoció dels hàbits saludables i la pràctica esportiva entre el col·lectiu femení, però alhora, reforça el seu caràcter solidari", ha assegurat el vicealcalde Quim Ayats, que ha explicat que "en el moment de fer la inscripció, es podrà fer un donatiu de forma voluntària a l’entitat solidària Bressols d’acompanyament en el dol perinatal i que dona suport i assessorament a mares i pares que han perdut un nadó acabat de néixer o han patit un avortament".

ERC Badalona

Esquerra Republicana Avancem s’oposa a la construcció de les pantalles acústiques que ADIF vol construir a la Rambla de Badalona

Els darrers dies ha aparegut als mitjans de comunicació, que la companyia pública estatal ADIF ha expropiat terrenys a l’Ajuntament al voltant de la via del ferrocarril, a l’espai de la Rambla/Santa Madrona (a la zona de les Escoles Minguella), per tal de construir unes pantalles acústiques de 4 metres d’alçada. L’obra generaria un impacte molt negatiu a l’espai, en tant que l’alteraria greument en el seu conjunt. Cal recordar que la Rambla és un espai emblemàtic de la ciutat i que està protegida amb la qualificació de Bé Cultural d’Interès Local. La construcció d’unes pantalles representaria l’aixecament d’un mur que trencaria l’harmonia arquitectònica i el sentit d’un dels centres neuràlgics de Badalona. El govern municipal del PP ha comunicat aquest fet a l’oposició en els darrers dies, acompanyant-ho d’una proposta de moció conjunta que s’aprovarà en un Ple extraordinari, que se celebrarà el proper 2 de setembre.Els republicans, però, lamenten que el govern municipal no hagi informat a l’oposició amb prou temps.

Alguaire

#REPENSEMALGUAIRE_Enquesta participativa 2021

Des del Grup d'ERC-Alguaire, posem en marxa un procés de participació obert, per a recollir les vostres propostes, suggeriments i opinions. Volem que els veïns i veïnes d'Alguaire us impliqueu i col.laboreu amb nosaltres amb les aportacions que ens pugueu fer a través d'aquest formulari anònim.  L'enllaç de l'enquesta és: https://forms.gle/8yyYeNH8N2Sn9dgcA Ajuda'ns a construir entre tots i totes, l'Alguaire Republicà!!! Gràcies per col.laborar.  

Parets del Vallès

Ara Parets ERC presenta una moció per promoure l'acollida i l'asil de persones refugiades de l'Afganistan i per a la defensa dels drets humans

El Grup Municipal d’Ara Parets Esquerra Republicana ha registrat aquesta setmana una moció per tractar en la Junta de Portaveus de setembre on expressa la més ferma condemna sobre la presa de poder de l'Afganistan per part dels extremistes talibans i on demana que es promogui l’acollida i l’asil de persones refugiades de l’Afganistan i es defensin els drets humans. En la part expositiva del text es recorda com “tots els anys d'intervenció de la coalició internacional al país no han servit per evitar el col·lapse de les institucions, ni per assentar les bases d'un futur millor per a la seva població, una intervenció de la coalició que s'ha demostrat que no es va fer amb objectiu pacificador sinó colonial”. L'Estat espanyol ha format part de les forces d'ocupació de l'OTAN durant vint anys a l’Afganistan, a aquesta presència espanyola s'hi ha destinat una quantitat de diners estimada de 3.500 milions d'euros i s'hi han enviat més de 27.000 militars. Per tot plegat, Ara Parets ERC demana, primer de tot, que l'Estat espanyol, que ostenta la competència en matèria d’atorgament de l'asil i del pla de primera acollida compleixi amb l’obligació de protecció internacional a les  persones que fugen de l'Afganistan perquè la seva vida corre perill, i que intensifiqui les accions diplomàtiques per tal que aquestes persones puguin sortir del país.

Lleida

Finalitza el Pla Educatiu d’Entorn amb una xifra d'alumnes molt positiva

El Pla Educatiu d’Entorn finalitza els tallers d’activitats lúdiques i educatives que s'han programat durant els mesos de juliol i agost. En total s'han realitzat 81 tallers en 19 centres educatius públics i concertats d’infantil, primària i secundària i n'han gaudit uns 1.300 alumnes. Aquest matí s'han donat per acabades les activitats del Pla Educatiu d'Entorn. L’alcalde, Miquel Pueyo, ha visitat l’escola pública Pràctiques I juntament amb el director dels SSTT d’Educació, Claudi Vidal, per saludar alguns dels nens i nenes que hi han participat i que han acomiadat així l'estiu abans de començar el nou curs. El Pla Educatiu d’Entorn és fruit d’un conveni consolidat entre el Departament d’Educació i la Paeria. Està adreçat a l’alumnat i a les seves famílies, amb una especial sensibilitat cap als sectors socials més desafavorits i vulnerables. El seu tret més característic és l’impuls i el protagonisme que adquireix el treball en xarxa per implicar la comunitat educativa i el teixit social de l’entorn.

Cerdanyola del Vallès

La zona taronja en qüestió

La improvisació i la manca d’informació del govern municipal en relació al nou sistema de regulació d’aparcament de vehicles fa augmentar la incertesa sobre el model. El Grup Municipal d’ERC ja va mostrar el seu escepticisme quan, en el ple de maig d’enguany, es va aprovar suspendre la prestació del servei d’estacionament amb control horari de la zona blava atès que el govern municipal no havia presentat cap estudi que avalés tècnicament el model de zona taronja que es volia implementar. Ara, 3 mesos després d’aquella suspensió, amb les places d’aparcament pintades de taronja i a l’espera de l’entrada en funcionament l’1 de setembre de la nova aplicació mòbil per l’aparcament limitat, els dubtes segueixen vigents, no s’han presentat els estudis definitius i la població pateix d’una absoluta manca d’informació i transparència de com funcionarà el nou sistema, denuncien els republicans. A parer d’ERC el nou projecte de zona taronja és un exemple més de la inoperància, la manca d’estudis i de preparació, i de l’absència d’un projecte de ciutat veritable pensada per a les persones i el comerç.

Deltebre

ERC Deltebre lamenta que el govern d'Enlairem no se'n surti amb els "processos participtius"

El grup municipal d’ERC Deltebre ha tornat a la feina després de les  vacances d’estiu amb les piles carregades i amb un curs polític que auguren intens. Una de les primeres accions que han valorat, ha estat el procés participatiu d’on destinar els diners de les Festes Majors. “La ciutadania de Deltebre no s’ha sentit interpel·lada amb el procés participatiu que ha engegat el govern municipal per decidir on van els diners de les Festes Majors d’enguany”. Aquesta es la valoració que els republicans de Deltebre fan arran la dada de participació que va anunciar el govern municipal la setmana passada. On de més de 9.000 persones amb dret a vot, només van participar-hi 511 de la ciutadania, tant sols un 6% dels i les que hi tenien dret. La ciutadania, segons ERC, ha vist que “la participació ciutadana que impulsa el govern municipal és una farsa i una finestra per tapar decisions polèmiques i de les quals no en volen assumir cap desgast.” No es el primer cop que els republicans denuncien aquest model participatiu, ja que amb qüestions com l’aplicació de contribucions especials als veïns i veïnes de Deltebre, es “pretén confondre i corresponsabilitzar a la ciutadania” de tot.

Alcoi

Esquerra Republicana es reorganitza a la comarca

Esquerra Republicana del País Valencià tindrem una presència creixent a l'Alcoià i el Comtat. El grup, recentment constituit com a secció local d'Alcoi, tenim la intenció de treballar a cada racó d'aquestes comarques. Des de la foia de Castalla i les valls del Frainós, fins la Valleta, la vall de Travadell, la de Seta o la Baronia de Planes. A les principals ciutats ja hem fet activitats però volem arribar a tots els racons de la comarca. Per a més informació, Aramultimèdia se n'ha fet ressò. Seguim!

Pere Aragonès i la Laia Cañigueral amb l'alcalde de Llanars, Amadeu Rosell, la Presidenta comarcal d'ERC, Carme Freixa, i el Secretari General comarcal d'ERC, Sergi Albrich
Ripollès

El President de la Generalitat, Pere Aragonès, visita el Ripollès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la delegada del govern a Girona, Laia Cañigueral, van realitzar una visita institucional a Llanars. El passat divendres, 27 d'agost, el President de la Generalitat, Pere Aragonès i la delegada del govern a Girona, Laia Cañigueral van realitzar una visita institucional a Llanars on van ser rebuts per l'alcalde, Amadeu Rosell, i membres del consistori.  L'alcalde va mostrar al President algunes obres que estan en marxa com la coberta de la pista poliesportiva, fiançada pel Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), i que està prevista que s'inauguri per la Festa Major del municipi, el proper 25 de setembre. També van visitar altres projectes municipals, com el de la caldera de biomassa, que dóna servei a diferents equipaments municipals, o la millora del clavegueram. El President i de la delgada es van reunir, també a Llanars, amb l'Associació de Comerç i Turisme de la Vall de Camprodon i la Unió Intersectorial del Ripollès per conèixer les necessitats del sector i la situació econòmica a la comarca.

Catalunya Central

Enric Forcada: "Soc un alcalde de parlar amb la gent i tenir la porta oberta per atendre tothom. Parlem del que calgui"

Artés vol convertir els seus habitatges buits en vivendes de lloguer assequible Mireia Gimeno (Fotos: © alcaldes.eu/Mireia Gimeno / Artés - alcaldes.eu | 30.08.2021 Enllaç entrevista Enric Forcada va néixer el 1989. És llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Pompeu Fabra i té un Màster en Periodisme d’Entreteniment per la UOC i TV3. Va estudiar un Erasmus a Alemanya i parla l’alemany i l’anglès. Jugador de bàsquet “de tota la vida” i graller destacat del poble, es fill i nebot de regidors de l’ajuntament d’Artés. Malgrat els seus antecedents familiars en el municipalisme, l’Enric Forcada no havia previst dedicar-se a la política. Reconeix que, al principi, no tenia una vocació política clara. Actualment porta dos anys al capdavant de l’ajuntament i també s’ocupa de la Conselleria de Joventut i Habitatge al Consell Comarcal del Bages.  Quina valoració fa dels seus primers dos anys al capdavant del consistori? Han estat uns temps estranys.

Lleida

Més de 1.500 infants i joves han participat en els programes educatius d’estiu

Les estades d’estiu municipals Estiu de Petits, Estiu de Joc i Esportmania finalitzen la temporada amb un rècord de participants En aquests mesos de juliol i agost, els infants i joves de Lleida han gaudit de les activitats lúdiques i educatives que ofereix l'Ajuntament de Lleida. La Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes treballa en aquests projectes educatius amb la voluntat d’oferir a les famílies de la ciutat una alternativa d’oci i de formació per tal que els seus fills i filles aprenguin a través del joc i interaccionant amb la resta de companys i companyes.   L’Estiu de Petits és un recurs de lleure educatiu per a nens i nenes d’1 i 2 anys. L’objectiu principal és tenir cura i atendre els infants d’aquestes edats durant les vacances d’estiu, ajudant a les famílies en la conciliació de la seva vida laboral i familiar. Es pretén aconseguir que gaudeixin de diferents activitats que contribueixin al seu desenvolupament maduratiu i al seu procés de socialització, i, alhora, que segueixin amb els hàbits personals i socials, d’higiene, horaris, alimentació o aprenentatge.

Parets del Vallès

Ara Parets ERC formula més preguntes sobre la gestió del Govern de la moció

El Grup Municipal d’Ara Parets Esquerra Republicana ha presentat tot un seguit de preguntes dirigides al Govern Socialista sobre la gestió relacionada amb les regidories de Gent Gran, Joventut, Comunicació o l’Àrea de Serveis Generals. Per una banda i sobre el recent trasllat de serveis municipals al sector IVECO com ara l’SLOP o la Policia Local, es pregunta sobre quina és la previsió per traslladar també el Jutjat de Pau, tal com estava previst i contemplaven totes les modificacions del projecte. Quant a joventut, des d’ERC s’ha demanat l’estat actual de la redacció de la revisió del Pla Local de Joventut que caldria tirar endavant aquest 2021. En aquest sentit es va més enllà i es pregunta si els grups municipals de l’oposició tindran la possibilitat de fer aportacions durant el procés d’elaboració del document de treball. Quant a gent gran, es demana quin és el calendari previst per a la constitució oficial del nou Consell Municipal de la Gent Gran, un nou consell de participació que va aprovar el Govern Plural en l’etapa de la regidora Montserrat Folguera.

La Canonja vista des dels horts
La Canonja

Volem que les entitats del poble que fomenten l'esport quedin lliures del pagament per l'ús dels equipaments municipals

El passat 29 de juliol es va celebrar el Ple de l’Ajuntament de la Canonja. En aquest ple es varen tractar alguns temes de gran importància per la població. Es va votar sobre la proposta d’aprovació del Document Únic de Protecció Civil Municipal, conegut com DUPROCIM. Aquest és el document que es prepara per tal de prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns, amb l’objectiu de donar una resposta adequada quan sorgeix una possible situació d’emergència. Vàrem votar a favor de l’aprovació, tot i que considerem que falta complementar-lo, tal com els hi vàrem fer saber a l’equip de govern. Tot i així, entenem que s’ha fet un esforç per tenir en compte algunes de les esmenes que vàrem presentar (com, per exemple, la incorporació del camp de futbol com a heliport). Seguim defensant, per exemple, que cal aprofundir en els escenaris possibles d’accidents que es poden produir, almenys tenir en compte el màxim nombre possible (com que no es contempla l’explosió d’un reactor a Iqoxe).