Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Vallès Oriental

Raül Romeva visita diferents projectes de desenvolupament sostenible al Vallès Oriental

Trobades amb grups municipals i alcaldies a Gallecs, Cardedeu, Llinars i la Garriga El calderí Raül Romeva, vicesecretari general de prospectiva i Agenda 2030 d’Esquerra Republicana, visitarà aquest dijous 14 de juliol diversos municipis del Vallès Oriental per conèixer de prop projectes de desenvolupament sostenible a la comarca. El recorregut, que farà acompanyat de càrrecs electes i alcaldes de cada municipi, comprèn l’entorn de Gallecs a Mollet, Cardedeu, Llinars i la Garriga.   Romeva començarà l’itinerari a Mollet del Vallès amb la portaveu del grup municipal republicà Marta Vilaret, on visitarà l’Espai Rural de Gallecs, àmbit en el que s’està portant a terme la conversió a l’agricultura ecològica. L’exeurodiputat es reunirà també amb representants del Consorci de Gallecs i visitarà terrenys i produccions derivades de l’agricultura amb grups de consum agroecològic. A Cardedeu, Raül Romeva es trobarà amb l’alcalde Enric Olivé i l’alcaldable Joan Masferrer per interessar-se per la posada en marxa de la recollida de residus porta a porta, que comença l’endemà divendres 15 de juliol.

La Garriga

Raül Romeva participa dijous en un col·loqui sobre medi ambient a la Garriga

Abans visitarà projectes de desenvolupament sostenible al riu Congost Raül Romeva, vicesecretari general de prospectiva i Agenda 2030 d’Esquerra Republicana, visitarà aquest dijous 14 de juliol la Garriga per participar al col·loqui “Polítiques locals de medi ambient”, que tindrà lloc al pati de can Raspall a partir de les 19.30 h. La xerrada comptarà amb la participació de l’alcaldessa de la Garriga, Dolors Castellà, la regidora de Medi Ambient, Neus Marrodán, i també hi intervindrà el biòleg i educador ambiental Israel Molinero, que va ser regidor municipal per Iniciativa per Catalunya. En cas de pluja, la xerrada es celebrarà a la sala polivalent de Can Luna. Romeva aprofitarà la visita per conèixer de prop diferents projectes que porta a terme l’ajuntament de la Garriga per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), com els tractaments de Biocides zero a tot l’arbrat viari i el verd urbà, així com la recuperació de la llera del Congost per aconseguir que la Garriga visqui de cara al riu en un municipi que forma part de la Reserva de la Biosfera del parc del Montseny.

Federació de Lleida

Esquerra Republicana demana accelerar al màxim la tramitació dels ajuts compromesos a la Taula Agrària per a les explotacions fructícoles afectades per les gelades de l’abril

Meritxell Serret: ‘Són necessàries mesures preventives i actuacions que donin les màximes garanties i confiança al sector agrari davant els riscos d’aquestes situacions i cal tenir la màxima capacitat per poder aplicar polítiques pròpies’   El grup parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya ha registrat una Proposta de Resolució, per a ser aprovada a la Comissió d’Agricultura, Ramaderia Pesca i Alimentació del Parlament de Catalunya, per a donar suport a la pagesia que va veure afectades les seves explotacions agrícoles per les gelades de principis d’abril de 2022. Alhora, promou accions necessàries pel sector agroalimentari català que veu com, a les crisis de preus i sanitàries, s’afegeix una crisi climàtica que, entre altres danys, ha provocat un tercer any consecutiu de fortes gelades.   La Proposta dels republicans demana que s’accelerin al màxim els ajuts de 40 milions d’euros al sector compromesos a la Taula Agrària, així com agilitzar qualsevol altre ajut previst.

ERC Guissona

El grup d'ERC a l'Ajuntament de Guissona presenta una moció de suport al Correllengua 2022

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Guissona, ha presentat una moció de suport al Correllengua 2022, que es debatrà al ple del dia 13 de juliol. La Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL) continua impulsant la normalització plena del català per mitjà de la 26a edició del Correllengua, tot reivindicant l’ús de la llengua catalana com un element integrador que permet que una societat plural com la catalana generi una identitat col·lectiva, promovent activitats al voltant de l’ús de la nostra llengua, lluitant per la cohesió social arreu del territori de parla catalana i fomentant el sentiment de pertinença al país. És per això que el grup d’ERC a l’Ajuntament de Guissona, dóna suport de nou a la iniciativa, en forma de moció amb l’objectiu de que ‘havent superat les restriccions de la pandèmia, es pugui dur a terme totes les activitats d’una manera lúdica, festiva i transversal, per ajudar a reforçar la cultura, la llengua i el país’, segons ha manifestat el portaveu del grup, Josep Esquerra.

Sant Cugat del Vallès

La ciutadania posa bona nota a la compra de Torre Negra (6’74) i la pacificació dels entorns escolars (6’79)

En el marc de la nova eina Dades Obertes de Ciutat (DOC), l’Ajuntament presenta el tercer bloc del 44è Observatori Sociològic amb preguntes sobre informació ciutadana, actuacions municipals i valoració del govern de la ciutat: PRESENTACIO 44a onada BLOC3 Cal recordar que sota el paraigua del DOC conviuen l’Observatori Sociològic i, com a novetat, enquestes ciutadanes que properament es faran sobre qüestions concretes del municipi. La informació obtinguda ha de permetre al govern impulsar polítiques i accions enfocades a donar resposta a les preocupacions i necessitats de la ciutadania. Actuacions de l’Ajuntament Pel que fa a la valoració d’accions que ha posat en marxa el consistori, cal destacar que la ciutadania posa una bona nota (6’74) a la compra de la Torre Negra, de la qual un 66’6% dels enquestats en tenia coneixement. Una de les altres actuacions ben valorades és la pacificació dels entorns escolars (6’79), una iniciativa que s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de fomentar una mobilitat més neta i saludable.

Sant Cugat del Vallès

Sant Cugat entra a la xarxa europea de hubs digitals de la mà de l’aliança catalana Digital Impulse Hub (DIH)

El Digital Impulse Hub ha rebut el “Seal of Excellence” per part de la Comissió Europea i es converteix en membre de ple dret de la xarxa europea de hubs digitals (European Digital Innovation Hubs - EDIHs), amb possibilitat de participar en les convocatòries restringides del Digital Europe Programme   El Digital Impulse Hub és una aliança catalana de cambres de comerç, universitats i administració local, entre les quals hi ha l’Ajuntament de Sant Cugat, per ajudar a digitalitzar les pimes i l’administració local de Catalunya   El Digital Impulse Hub (DIH) ha rebut el “Seal of Excellence” per part de la Comissió Europea per formar part de la xarxa European Digital Innovation Hubs (EDIHs) del Digital Europe Programme. Amb una puntuació de 13 sobre 15 punts, que suposa la qualificació de “projecte d’alta qualitat” per part de la Comissió Europea, situa el DIH com a membre de ple dret de la xarxa de hubs digitals. Així, el DIH té el dret de participar en les convocatòries restringides del Digital Europe Porgramme.

Prats de Lluçanès

L'OFICINA DELS MOSSOS? GAT PER LLEBRE

(Article de Montse Boladeres, Pere Vila i Glòria Borralleras - Grup Municipal d'ERC Prats de Lluçanès- i publicat a la revista "La Rella" 528)     "Propera obertura de l'oficina dels Mossos d'Esquadra a Prats" així i en negreta l'equip  de govern de l'Ajuntament de Prats de Lluçanès anunciava que "A partir del dimarts 7 de juny, Prats disposarà ja de la nova oficina dels Mossos d'Esquadra per fer denúncies i consultes als agents presencialment." A les següents informacions aparegudes, l'anomenada "oficina" ja s'anava diluïnt amb explicacions menys grandiloqüents.  Que no et venguin gat per llebre. Aquest espai d'atenció ciutadana és una bona notícia; és una bona notícia perquè tindrem 5 hores al mes algun/a agent de Mossos d'Esquadra per anar a tramitar una denúncia o fer una consulta presencialment, igual que el Cos de Mossos d'Esquadra fa a Sant Quirze de Besora o a altres poblacions del país. Però "la demanda històrica del Lluçanès" NO era aquesta. No és la notícia que volem ni esperem, ni per la que treballem des de fa tant de temps.

La Moció conjunta per un debat públic sobre la densitat demogràfica al poble, recull les conclusions de l'àgora organitzada per les esquerres de Premià de Mar a on es va mostrar l'oposició de molts veïns a la  requalificació de Transmesa i MTG.
Premià de Mar

Mocions presentades al ple del mes de juliol de 2022

En el ple de l'ajuntament del mes de juliol presentem i compartim les següents tres mocions: MOCIÓ PER L'APROVACIÓ DEL MANIFEST DE L'ACORD SOCIAL PER L'AMNISTIA I L'AUTODETERMINACIÓ. Proposem que l'Ajuntament de Premià de Mar, atès l'impuls civil que promou un ampli Acord Social per l'Amnistia i l'Autodeterminació, expressi el seu suport a: L'amnistia, entesa com la necessitat d'una solució col·lectiva i integral per a totes les persones exiliades, encausades i represaliades. L'autodeterminació, entesa com la necessitat d'un marc de resolució democràtica basat en el respecte a l'exercici de la lliure determinació de la societat catalana. I perquè quedi constància, als efectes oportuns, s'acorda també donar trasllat de la present resolució a" l'Acord Social per l'Amnistia i l'Autodeterminació." ​ MOCIÓ PRESENTADA PELS GRUPS MUNICIPALS CP-AMUNT, ERC-AM I PECP PER UN DEBAT PÚBLIC SOBRE LA DENSITAT DEMOGRÀFICA A PREMIÀ DE MAR I LA NECESSITAT DE CONGELAR TEMPORALMENT LA CONSTRUCCIÓ DE NOUS HABITATGES.

Baix Llobregat

Constituïda la primera Assemblea de Dones d'ERC del Baix Llobregat i l'Hospitalet

Mig centenar de militants i amigues d'Esquerra del Baix Llobregat i l'Hospitalet aproven per unanimitat la constitució de l'Assemblea. El passat dissabte 9 de juliol el Casal de Cultura de Collbató va reunir una cinquantena de militants i amigues d'ERC Baix Llobregat i l'Hospitalet per crear la primera Assemblea Regional de Dones que tindrà el partit. La presentació va anar a càrrec d’Ainoa Olza, secretària de Feminismes de la comarca, a més a més de ser la principal impulsora del projecte que sorgeix de la interpretació del territori on hi ha 4 vegades més amigues que no pas militants. En conseqüència, ha fet aflorar la necessitat de crear un espai de confiança i sororitat on totes hi tenen cabuda. Sota el lema: "L'assemblea som TOTES!" els principals objectius són feminitzar el partit i tenir molta més representació de dones en llocs visibles i de presa de decisions (presidentes, caps de llista...) i crear un entorn segur per totes les dones de la comarca on poder debatre tots aquells temes que es considerin, des del respecte i la crítica constructiva.

Corbera de Llobregat

Esquerra Republicana celebra l’acord que suposa dotar de garanties la negociació amb l'Estat

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i el ministre de Presidència del govern espanyol, Félix Bolaños, han tancat avui un document marc que dota de metodologia i garanties el procés de negociació. Fruit d’aquest acord, el proper divendres, 15 de juliol es produirà la trobada entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Els republicans es mostren esperançats amb el document acordat, que suposa un pas endavant en la direcció que exigia el Govern de la Generalitat: aturar la via judicial i de repressió cap al moviment independentista; reconstruir confiances; i disposar d’un acord metodològic i de garanties per al procés negociador que ha de posar les bases de la resolució del conflicte polític. L’acord d’avui forma part de la darrera de les carpetes, mentre que les dues primeres s’abordaran en la propera reunió entre presidents. El text té per objectiu consolidar un marc que garanteixi que s’expressen i s’avaluen les diferents opcions per resoldre el conflicte polític.

ERC al Segrià

Veïns de Seròs es queixen que no poden accedir a les piscines municipals

Denuncien que no els venen entrades a les guixetes i els obliguen a anar a les dependències municipals a comprar els abonaments, encara que només hi vulguin anar per una estona un dia determinat, veient impossibilitada l’entrada al recinte quan és cap de setmana. Veïns i veïnes de Seròs denuncien no poder accedir a les piscines municipals. Es queixen que quan arriben a la guixeta per comprar l’entrada d’un dia, la persona que els atén no els hi vol vendre, i els deriva a les oficines municipals a comprar alguns dels abonaments disponibles de dilluns a divendres. Aquesta protesta l’han fet arribar els veïns i veïnes de Seròs a la secció local d’ERC del mateix municipi, els quals s’han compromès a preguntar a l’alcalde perquè és dona aquesta situació, quan l’ordenança municipal reguladora d’aquest servei contempla perfectament la venda d’entrades d’un dia a la guixeta de les piscines. “Podem entendre que aquesta fos l’actitud durant la pandèmia, quan no totes les piscines municipals dels pobles veïns estaven obertes i així evitaves l’allau de persones d’altres municipis a les nostres piscines.

Segarra

Meritxell Serret: ‘hem de seguir insistint i avançar, i no afluixar ni una mica davant de qui ens vol anul·lar’

La diputada i portaveu adjunta del grup d’ERC al Parlament de Catalunya, Meritxell Serret, i el president de la secció local d’ERC de Guissona, Josep Esquerra, van intervenir en la inauguració de l’exposició de la Fundació Josep Irla ‘Companys, polític fins a la mort’, iniciativa que els republicans han dut a Guissona aquest mes de juliol. Josep Esquerra, president de la secció local d’ERC de Guissona i portaveu del grup municipal, va expressar que ‘aquesta exposició pretén ser un homenatge al nostre president màrtir, un home d’esquerres, republicà i catalanista, un polític honest i compromès amb Catalunya fins a la mort, un exemple pels polítics del present i del futur’. El portaveu republicà a l’Ajuntament de Guissona va manifestar que, fent el paral·lelisme amb la situació actual, ‘passats més de 80 anys, continua havent-hi repressió i persecució per part d’un estat intolerant i incapaç de fer política’. La diputada al Parlament de Catalunya, Meritxell Serret, en referència al president Companys, va expressar que ‘les generacions actuals necessiten tornar-se a empapar del què va passar en aquell moment’, i va manifestar que ‘les exposicions com aquesta i la recuperació de la memòria del President Companys i de tantes altres figures com ell, ens ha d’ajudar a reflexionar sobre el perquè estem com estem, per a què continuem defensant el projecte de la república’.

ERC al Segrià

Josep Maria Pocino Moga és escollit candidat per encapçalar la llista d’ERC a Alpicat les properes eleccions municipals

Pocino ha estat l’únic candidat que s’ha postulat a l’alcaldia i agafa el relleu a Montse Molina actual portaveu d’ERC a l’ajuntament del municipi Josep Maria Pocino Moga, regidor d’ERC a l’ajuntament d’Alpicat serà el candidat republicà a l’alcaldia d’aquest municipi les properes eleccions municipals de 2023. La secció local d’ERC Alpicat li ha donat l’aval per encapçalar la llista amb la que concorrerà a les eleccions de l’any vinent, després de celebrar la corresponent assemblea, essent l’únic candidat del municipi que s’ha postulat per assumir aquest lideratge i agafant el relleu a Montse Molina, actual portaveu d’ERC al consistori. Pocino, s’ha presentat amb la voluntat de treballar per Alpicat i tota la seva ciutadania, actuant amb responsabilitat i rigor, i amb la voluntat de parlar amb tothom qui ho vulgui. “Cal ser empàtics i estar al costat de la gent, especialment ara en aquests moments tan durs de crisi econòmica, quan encara no estem recuperats de la pandèmia, per tant això no va de colors, va de persones i de com afrontar aquest futur incert que ens espera”, i ha enfocat el seu lideratge cap a la transformació republicana d’Alpicat; “la transformació verda, necessària per a fer una aposta ordenada a favor de les energies renovables, la transformació lila a favor de la igualtat entre totes les persones del municipi, la transformació democràtica apostant per una total transparència del consistori i la participació de la ciutadania en els temes més transcendentals del nostre poble i la transformació econòmica i social, ajudant i estant al costat d’aquells que més ho necessiten”.

Acte "Stop Bretxa Salarial" a Tarragona.
Camp de Tarragona

La furgoneta lila d'Esquerra Republicana s'atura a Tarragona

El partit treballa per visibilitzar la realitat de la bretxa salarial, trencar els sostres de vidre i eliminar els terres enganxosos  La diputada i vicesecretària de Feminismes d’Esquerra Republicana (ERC), Raquel Sans Guerra, i la directora administrativa i responsable de divulgació científica de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), Laia Pellejà Puxeu han conversat, aquesta tarda, sobre la bretxa salarial i com aquesta afecta en el món laboral. La furgoneta lila ha fet parada a la capital de la província, a Tarragona, per visibilitzar i compartir amb les persones assistents les diferències salarials que encara existeixen entre homes i dones. La diputada tarragonina ha afirmat que “la divisió sexual del treball entre treball productiu i treball reproductiu és el principal motiu que explica la bretxa.” I ha assegurat que “des d’Esquerra Republicana fem feina per revertir la situació”. Per la seva banda, Pallejà ha explicat quines són les claus per tancar la bretxa de gènere a les carreres científico-tècniques.

Segarra

ERC celebra el plenari de la Taula de Ruralitats a Concabella.

El castell de Concabella ha acollit aquest dissabte el segon plenari de la Taula Institucional de Ruralitats, una eina de treball d’ERC constituïda el passat mes d’abril amb l’objectiu de bastir un país just, d’oportunitats per a tothom. Durant la sessió s’ha aprovat una declaració institucional de les entitats municipalistes representatives per tal d’abordar el dèficit estructural que pateixen les entitats locals en matèria de provisió de places de secretaria, intervenció i tresoreria.   La benvinguda a la sessió ha anat a càrrec de l’alcalde dels Plans de Sió, Xavier Pintó, que ha recordat la necessitat de donar veu al món local. La Taula de ruralitats està formada pels representants d’ERC als municipis de menys de 2.000 habitants o menys de 5.000 habitants amb diversos nuclis de població.  La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha posat en valor la tasca feta fins a dia d'avui des de diferents departaments en l'àmbit de les ruralitats.

ERC Guissona

Meritxell Serret: ‘hem de seguir insistint i avançar, i no afluixar ni una mica davant de qui ens vol anul·lar’

La diputada i portaveu adjunta del grup d’ERC al Parlament de Catalunya, Meritxell Serret, i el president de la secció local d’ERC de Guissona, Josep Esquerra, van intervenir en la inauguració de l’exposició de la Fundació Josep Irla ‘Companys, polític fins a la mort’, iniciativa que els republicans han dut a Guissona aquest mes de juliol. Josep Esquerra, president de la secció local d’ERC de Guissona i portaveu del grup municipal, va expressar que ‘aquesta exposició pretén ser un homenatge al nostre president màrtir, un home d’esquerres, republicà i catalanista, un polític honest i compromès amb Catalunya fins a la mort, un exemple pels polítics del present i del futur’. El portaveu republicà a l’Ajuntament de Guissona va manifestar que, fent el paral·lelisme amb la situació actual, ‘passats més de 80 anys, continua havent-hi repressió i persecució per part d’un estat intolerant i incapaç de fer política’. La diputada al Parlament de Catalunya, Meritxell Serret, en referència al president Companys, va expressar que ‘les generacions actuals necessiten tornar-se a empapar del què va passar en aquell moment’, i va manifestar que ‘les exposicions com aquesta i la recuperació de la memòria del President Companys i de tantes altres figures com ell, ens ha d’ajudar a reflexionar sobre el perquè estem com estem, per a què continuem defensant el projecte de la república’.

Marta Espona, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Molins de Rei i alcaldable 2023
Molins de Rei

La portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Espona, valora els punts més calents de l’últim ple al “Bon dia i bona hora”

La portaveu d’ERC Molins de Rei i cap de llista a les eleccions municipals de l’any vinent, Marta Espona, ha analitzat el Ple Municipal celebrat el 30 de juny i que va tenir, sobretot, dos temes que van generar molt debat i que afecten als veïns i veïnes de la nostra vila. Aquí podeu recuperar l’espai del “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei.   El tema que va generar més debat va ser el de la situació generada a les escoles bressol on una cinquantena de famílies s’han quedat sense plaça, un fet sobre el qual Marta Espona no ha volgut entrar en culpabilitzar ningú, però sí ha reiterat l’evidència que l’equip de govern de l’Ajuntament de Molins de Rei no ha actuat amb previsió.   Tot i això, Marta Espona ha tornat a explicar que en tot moment ERC Molins de Rei s’ha ofert i s’ofereix per intentar trobar una solució davant d’una situació que, lògicament, angoixa actualment a moltes famílies.   El segon punt que va generar un ampli debat en el Ple Municipal de fa una setmana va ser el del contracte amb l’empresa encarregada de la neteja viària i la recollida de residus de Molins de Rei.