Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Corbera de Llobregat

Diada de Catalunya. DISCURS ESQUERRA REPÚBLICANA DE CATALUNYA A CORBERA DE LLOBREGAT

Bon dia a tothom, Novament ens retrobem, en un acte de caràcter institucional i cívic alhora, per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. Tota celebració en llibertat té, i aquesta d’avui tant com qualsevol altra, un horitzó de signe positiu, malgrat que els fets que es commemoren siguin tristos i tràgics. Catalunya ha estat històricament capaç de sortir amb impuls i visió de futur de situacions negatives i de dificultats que semblaven insuperables; la nostra situació històrica actual és lluny de suportar aquella càrrega negativa d’altres moments, com ara el que avui es commemora, l’11 de setembre de 1714, o, més a prop nostre, la guerra de 1936-39. En tots dos casos Catalunya va patir una regressió brutal en tots els ordres i va sofrir en la seva personalitat nacional agressions intolerables. Des d’aleshores tots hem canviat, els ciutadans, les institucions, les relacions intraestatals i les internacionals, la composició de la població amb el fet rellevant de la nova immigració, ha canviat, ras i curt, tot el país; sembla, doncs, raonable que el pas següent sigui una total llibertat d’ autogovernem per adaptar-nos a aquests canvis i permetre’ns un desplegament de totes les potencialitats i un servei adequat a les noves necessitats.

Una imatge de la visita d'aquest matí a l'escola bressol El Tren del barri de Sant Narcís
Girona

Arrenca el nou curs escolar a les escoles de Girona amb més de 21.300 alumnes

El Vicealcalde Quim Ayats i el regidor Àdam Bertran han visitat aquest matí la llar d’infants El Tren   El vicealcalde de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, i el regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran, juntament amb l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, han visitat aquest matí la llar d’infants El Tren del barri de Sant Narcís coincidint amb el primer dia del curs escolar 2021-2022. Avui comencen el curs a les escoles públiques i concertades de Girona més de 21.300 alumnes. Concretament 1.160 nens i nenes d’educació infantil (de 0 a 3 anys); 10.535 d’educació infantil i primària (de 3 a 11 anys); 5.230 d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), i 4.397 d’estudis postobligatoris.   El vicealcalde del consistori, Quim Ayats, també s’ha pronunciat en aquest sentit, i ha ressaltat l’esforç que s’ha fet per millorar les instal·lacions escolars. “Estem satisfets que jovent i infants puguin gaudir de les millores en les seves aules gràcies a l’impuls en reformes que estem treballant des del consistori.

ERC Badalona

Esquerra Republicana Avancem dona tot el suport al club de bàsquet Sant Josep

Davant la complicada situació del Club de Bàsquet Sant Josep, Esquerra Republicana i Avancem donen tot el seu suport a un dels clubs històrics del bàsquet badaloní, per tal de trobar una solució que permeti garantir la seva existència.  Els republicans denuncien que el govern municipal del PP, després de moltes promeses al club, no ha estat capaç d’oferir cap sortida alternativa al Sant Josep. Esquerra considera que una entitat com el Sant Josep, referent de l’esport a la ciutat, ha de poder donar continuïtat a la tasca esportiva que desenvolupa des de fa dècades, en un espai adequat per dur-la a terme. ERC Avancem, exigeix al govern municipal que es posi a treballar fent propostes serioses i realistes i no només promeses buides de contingut. En aquest sentit, el grup republicà, es posa a disposició del club i del govern de Badalona, per poder assolir una sortida digna pel Sant Josep.  Anna Lara, presidenta del grup municipal republicà ha assegurat que: "tenim un govern del Partit Popular que quan estava a l'oposició feia promeses buides de contingut.

Joan Tardà durant la presentació del llibre En defensa pròpia. Fotografia:
Baix Llobregat

Joan Tardà: "No es tracta d'estressar els convençuts, sinó d'implicar i enfeinar els indiferents"

La tarda del diumenge 12 de setembre, a L'Auditori de Cornellà, Joan Tardà feia l'acte central de presentació del seu llibre En defensa pròpia, on assegurava que recull i fa un resum de la feina feta per Esquerra Republicana els darrers tres anys i on defensa la teoria que hi ha hagut una acceleració de la història, una revolució, que ha obligat a precitipar l'estratègia del partit pensada a més anys vista. En la seva intervenció Tardà també ha assegurat que "el llibre no és una defensa personal sinó una defensa col·lectiva. És un discurs adreçat a totes les persones que tenen un lligam amb el republicanisme". Va afirmar que és impossible avançar sense parar, repensar, corregir i esmenar els errors que s'hagin pogut cometre. També va tenir paraules per rebutjar la repressió que ha volgut impedir les majories independentistes i va defensar que ens cal un camí molt ample on hi càpiga molta gent i molt diversa per arribar al cim de la muntanya. No en va, recordava que "hi ha un terç de catalans i catalanes que viuen al llindar de la pobresa.

Parets del Vallès

L'Ajuntament de Parets es gastarà prop de 30.000€ en l'avantprojecte i una maqueta de la futura passera a l'antiga Tipel

Ara Parets ERC ha trobat indicis d'una possible fragmentació de contractes en l'adjudicació dels treballs de redacció de l'avantprojecte per fer visible i/o visitable l'obra de pop art d'Arranz Bravo i Bartolozzi, ubicada a l'antiga empresa Tipel, i en l'adjudicació del contracte de construcció d'una maqueta sòlida per contemplar el talús des d'on es podrien veure aquestes pintures. I és que entre l'avantprojecte i la maqueta, el Govern de la moció es gastarà més de 30.000 euros, 15.000 + iva en l'avantprojecte i fins a 10.000 euros + iva en la maqueta sòlida. Totes les adjudicacions s'han fet sense cap mena de licitació, com que no supera els 15.000 euros, i només sol·licitant un pressupost a una empresa. Això sí amb l'informe favorable del director de l'àrea d'urbanisme, malgrat que hi ha suficients indicis que les dues adjudicacions formen part del mateix objecte, la passera de la Tipel, i que l'import de la maqueta està per damunt del preu mitjà de mercat, 10.

Caldes de Montbui

Ha arribat el moment de la política

Discurs d'Isidre Pineda Moncusí, alcalde de Caldes de Montbui, l’onze de setembre del 2021 Bon dia a totes i a tots, penso que com a Ajuntament de Caldes de Montbui podem sentir-nos contents (i prou feliços) de retrobar-nos en una nova Diada, que enguany pot tenir el caliu dels calderins i les calderines que s’han pogut acostar a la plaça 11 de setembre. La Diada Nacional sempre és especial, perquè és un moment de gran intensitat catalanista, d’enorme força en seguir reivindicant els nostres anhels, i de convençuda voluntat de persistir en la nostra identitat.   Caldes de Montbui sempre s’ha significat, com a puntal, del procés d’alliberament nacional, i de totes aquelles causes i lluites compartides que ens poden semblar injustes. Perquè la causa catalana, en molts sentits, i en molts moments de la història ha estat injusta i plena d’hostilitat i venjança, perquè fins fa 4 dies encara hi havia preses i presos polítiques, perquè la repressió segueix perseguint a exiliades i dels exiliats, sense oblidar que la repressió toca d’aprop a calderins com l’ex Alcalde Jordi Solé, la Xènia, en Raül Romeva.

Riudoms

Lluitem i guanyem: Esquerra als actes de la Diada

Com cada any i des d'en fa molts, la secció local d'Esquerra Republicana de Riudoms i també els seus regidors han participat dels actes de la Diada Nacional de Catalunya. Tant a l'ofrena que s'ha fet a Riudoms com també a la manifestació de Barcelona. Us en deixem algunes fotografies. Lluitem i guanyem!

Caldes de Montbui

Guanyar la partida és qüestió de temps, estratègia i paciència

Discurs de Núria Carné i Navarro, portaveu municipal d'ERC Caldes de Montbui, l'onze de setembre de 2021. Alcalde, Eurodiputat, Diputada, regidores i regidors, familiars, amics, companyes i companys, bon dia a tothom. Enguany ens retrobem en aquest acte institucional, amb mesures de seguretat per la COVID, però almenys podem estar junts. L'any passat us vam trobar molt a faltar. Així que me n'alegro molt de veure-us i veure-us bé, gràcies per venir! (M'agradaria que tinguéssim un sentit record per les víctimes, les seves famílies, per totes les persones que encara avui dia pateixen les conseqüències de la malaltia, també econòmicament i socialment, i per tots aquells professionals que ens han cuidat i curat en aquests mesos tan difícils). Dit això, ens centrarem en un nou 11 de setembre i aquest és un any important, ja que com ens diu la nostra estimada Marta Rovira que encara tenim a l'exili i l'Oriol Junqueres, lliure fa pocs mesos, tenim davant una finestra d'oportunitat.

Corbera de Llobregat

Diada de Catalunya, Corbera de Llobregat. DISCURS SRA. MONTSERRAT FEBRERO, ALCALDESSA DE CORBERA DE LLOBREGAT

Molt bon dia a tothom. Regidors, Entitats i Associacions, veïns i veïnes de Corbera de Llobregat, gràcies per acompanyar-nos. Avui, 11 de Setembre, diada Nacional de Catalunya, ens reunim aquí per tal de retre un sentit homenatge a totes aquelles persones que van lluitar i lluiten per la defensa de la llibertat, la llengua i la identitat de totes les catalanes i catalans, per exaltar els valors de la nostra Nació i recordar la nostra història. No demanaré perdó. No demanarem perdó. No ens disculparem per treballar, amb perseverança i amb dignitat, per una Catalunya més solidària, més justa, més pròspera econòmicament  i més equilibrada. Amb el cap ben alt i dient-t’ho ben fort, exclamem que lluitem per una Catalunya independent, per una Catalunya ja madura que vol dictar el seu camí, construir el seu futur, sense traves de ningú. Som gent ferma, valenta i perseverant i continuarem lluitant per la nostra llengua, per la nostra història i per les nostres institucions.

Paraules que el nostre portaveu i regidor, Marc Riu, ha adreçat als assistents a l'acte
La Canonja

Participem en l'acte institucional de la Diada a la Canonja

Avui, 11 de setembre, el nostre Grup Municipal ha participat de l'acte institucional celebrat al Castell de Masricart, a on diferents entitats del nostre poble han fet l'ofrena en record a totes les persones que van lluitar i lluiten cada dia per la defensa dels drets inherents a tot ciutadà. En aquest acte el nostre portaveu i regidor, Marc Riu, va adreçar unes paraules per commemorar aquesta onomàstica tan important pel nostre país: Molt bon dia a tothom i bona Diada. Avui, 11 de Setembre, diada Nacional de Catalunya, ens reunim aquí per tal de retre un sentit homenatge a totes aquelles persones que van lluitar i lluiten per la defensa dels drets inherents a tot ciutadà, com són, entre d’altres, la llibertat, la llengua i la identitat de totes les catalanes i catalans, per exaltar els valors de la nostra Nació i recordar la nostra història.   Som fruit de moltes derrotes, però som llavor de totes les victòries.   Aquestes paraules acompanyen la nostra ofrena d’avui, vestint els gladiols grocs, flor que simbolitza la victòria.

Visita del President Pere Aragonès a la Casa Irla
Sant Feliu de Guíxols

Avui, Diada Nacional de Catalunya, ha estat un dia molt especial.

Avui el President Josep Irla i Bosch ha rebut l'homenatge que es mereixia per deixar de ser, esperem que d'una vegada per totes, el President oblidat per passar a ser, en paraules del President Aragonès, exemple i guia.   En paraules del vicealcalde de Girona, Quim Ayats "això és gràcies a vosaltres."   Gràcies a la Casa Irla, als qui van començar, Jordi Vilà i Joan Casamitjana, i als qui ara porteu el timó, Manel i Geo, per haver lluitat pel President Irla sempre. Segur que per vosaltres ha estat també un gran dia.   Gràcies als nostres tres regidors Sílvia, Maria i Jordi per haver-nos representat avui arreu, i cada dia, sentiu-vos hereus del llegat del President Irla que també fou regidor i alcalde (esperem que això arribi aviat).   Gràcies a l'executiva local perquè avui tot sortís rodó, el President Aragonès s'ha sentit molt ben acollit i des del partit han quedat molt satisfets.   I sobretot gràcies a totes i tots els militants, amics i simpatitzants de l'Esquerra Republicana a Guíxols (disculpeu que no us citi a tots/es) per ser-hi avui però sobretot per ser-hi sempre, vosaltres sou els imprescindibles.

ERC Sants - Montjuïc

El Casal a la manifestació.

Com cada 11 de setembre la militància del casal ha estat a la manifestació que ha omplert els carrers en una Diada que demostra que som una nació i un sol poble que vol ser lliure. Una Diada en què hem tingut amb nosaltres per primer cop en quatre anys companys i companyes que fins ara eren presos polítics. Avui a Barcelona, tot i la pandèmia, un tsunami vermell de 400.000 persones, segons l’ANC, ha inundat el centre de la ciutat per reclamar la llibertat. Estem segurs que ben aviat celebrarem la Diada Nacional de Catalunya en una República independent.  

Cerdanyola del Vallès

El govern del PSC no hissa la senyera per la Diada

En un exercici de negligència injustificable o de mala fe, però en tot cas amb absolut menyspreu a la Diada Nacional de Catalunya i a veïns i veïnes de Cerdanyola, el govern socialista no ha hissat la bandera de Catalunya als màstils de la plaça de l'Ajuntament. Des d'ERC de Cerdanyola del Vallès considerem aquest fet molt greu i exigim la imminent hissada de la nostra senyera, així com les oportunes explicacions a l'alcalde com a màxima autoritat. Mai fins ara s'havia produït una situació com la d'enguany, limitant la participació ciutadana a l'ofrena institucional, negant a partits i entitats a prendre la paraula i fer un discurs en l'acte, i no hissant la bandera de Catalunya a la plaça de l'Ajuntament. No cal fer gaire memòria per recordar com en d'altres ocasions, com el dia de l'Aragó o el d'Andalusia, s'han hissat les banderes d'aquests territoris, la qual cosa fa encara més incomprensible l'absència de la bandera de Catalunya avui a la Diada Nacional. Per tot això entenem que la desatenció dels símbols nacionals catalans esdevé burla i escarni de tan greu desaire un dia com el d' avui.

Sant Cebrià de Vallalta

11 de Setembre de 2021 Diada Nacional de Catalunya

Avui, Onze de Setembre i Diada Nacional de Catalunya, com hem dit en alguna ocasió en aquesta mateixa plaça 11 de Setembre, per a Esquerra Republicana de Catalunya, l’Onze de Setembre no és una diada d’alegria i d’il·lusió. És una diada de reivindicacions. És una jornada de denúncia i no pas de renúncia. Defensem una República Catalana i un país independent. Volem canalitzar la mobilització de la Diada de Catalunya com la fortalesa ciutadana a la taula de negociació, on reivindiquem una resolució democràtica a través de l’exercici del dret a l’autodeterminació. Aquí hi ha un conflicte polític entre Catalunya i l’estat. I hi ha el 80% dels catalans i les catalanes que volen una resolució democràtica i no un pedaç. Amnistia, Referèndum, Independència. Aquest és el nostre camí. Ara és el moment de recomençar la negociació. Una negociació que la comunitat internacional demana i espera. I nosaltres la volem liderar. Però tampoc renunciarem de cap manera, en aprofitar i treballar per qualsevol altra opció que ens condueixi cap a la República de Catalunya.

Parlament de Rosa Funtané Vila a l'acte institucional a Montgat
Montgat

Parlament amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

L’11 de setembre és la Diada nacional que ens identifica en una llarga lluita per esdevenir un país LLIURE. Des del 1705 i amb moltes dificultats  hem anat treballant sense abaixar el cap per construir un país pròsper, net i just. No volem estar sotmesos a un país que no ens representa. Tenim identitat pròpia. Tenim fermesa, caràcter i valors. Uns valors republicans que defensen la solidaritat, el feminisme, la sostenibilitat, la igualtat, l’educació, la diversitat. I sobretot pensem en FUTUR. Un futur que pensa amb tothom i no deixa ningú enrere. Davant dels qui pretenen aprofitar el moment per apuntalar de nou el règim del 78, nosaltres optem per construir els fonaments de la República catalana. Davant els diferents episodis protagonitzats pel llavors rei Juan Carlos,  encara hi ha més arguments, si és que algú dubtava, per desconnectar de la repressió del país veí.  Volem aprofitar aquest moment per transformar el país i caminar cap al futur. El camí cap al futur té nom de dona: Llibertat, harmonia, il·lusió, convivència, diversitat , solidaritat.

ERC Sants - Montjuïc

Recordatori als herois i heroïnes i al poble de Barcelona durant el setge de 1714

Aquest matí a la plaça del Setge de 1714, en la confluència del carrer de Radas amb el carrer de la Concòrdia a Poble-Sec, els companys i companyes del Casal Jaume Aiguader hem assistit al Recordatori als herois i heroïnes i al poble de Barcelona que van defensar la ciutat a 1714. L’acte s’ha desenvolupat amb l’exhibició dels Tabalers i l’encesa de Diables, seguit per lectures poètiques, finalment ha acabat amb l’ofrena floral i la interpretació del Cant dels Segadors.  

Cerdanyola del Vallès

11 de setembre de 2021 a Cerdanyola

Esquerra Republicana de Catalunya, Guanyem Cerdanyola i Junts per Catalunya no participen a l'acte ni l'ofrena floral oficials en protesta per les limitacions injustificades imposades pel govern del PSC de Cerdanyola a la commemoració de la Diada Nacional. Després d'haver demanat reiteradament i per escrit aclariments per les restriccions imposades als actes institucionals de la Diada Nacional, el govern del PSC manté la limitació d'assistir 2 persones per l'acte institucional i 10 persones a les tradicionals ofrenes florals. Aquestes restriccions són, segons les últimes actualitzacions del PROCICAT, totalment injustificades, i més encara quan s'han aixecat bona part de les limitacions aquesta setmana. Així doncs, entenem que són un menysteniment a la Diada Nacional que es podria celebrar mantenint les mesures necessàries i respectant tota la normativa vigent sense aquesta limitació incomprensible. A més, creiem que és un retrocés al dret de participació política que tenim tota la ciutadania.

Mataró

Amnistia, Referèndum, Independència!

Enguany es compleixen 307 anys de la caiguda de Barcelona a mans de Felip V, cosa que suposà, la pèrdua de les llibertats i autogovern del nostre país. Per primer cop a la història l’independentisme ha superat el 50% dels vots en unes eleccions. També en les eleccions del 14 de febrer Esquerra Republicana, el partit de Macià i Companys, va tornar a la presidència de la Generalitat.  Precisament perquè som una majoria social ens tenen por i ens reprimeixen. Avui hi ha més de 3000 persones represaliades per l’estat espanyol per mobilitzar-se i exercir drets fonamentals, i seguim tenint exiliats que no poden tornar al país. Malgrat això hem de seguir amb la nostra tasca: posem contra les cordes al règim, tant a dins com a fora. Hem d’enfortir-nos en tot allò que no som prou forts; seguir creixent allà on no som suficients i seguir guanyant batalles a Europa. Hem forçat a que el govern espanyol reconegui que tenim un conflicte polític entre Catalunya i l’estat espanyol, i que cal una solució política.