Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Diputat ERC Congrés dels Diputats
Camp de Tarragona

ERC presenta mocions als ajuntaments demanant al govern espanyol que es permeti cremar restes vegetals als camps de cultiu.

ERC ha votat en contra de la Llei 7/2022, de 8 d’abril, de residus i sols contaminats per a una economia circular per què no té en compte la situació i necessitats del sector agrari i silvícola ni les afectacions mediambientals.   El diputat Jordi Salvador Duch mostra el seu rebuig a la llei que ‘obliga a triturar les restes vegetals i prohibeix cremar-les a les explotacions agrícoles com s’havia fet sempre’. La nova llei espanyola demana que les restes vegetals generades a l’entorn agrari o silvícola tinguin un reciclat biològic mitjançant el seu piconatge o trituració. Segons Jordi Salvador Duch, diputat republicà, “està fora de tota lògica aplicar aquesta mesura per que implica afegir més problemes i costos afegits al sector agrícola i silvícola, sobretot per als petits negocis i per a les persones que s’hi dediquen a temps parcial”. A més, segueix Salvador, “mediambientalment és insostenible atès que el fet d’haver d’utilitzar maquinària, al lloc o de transport, suposarà la necessitat d’utilitzar i cremar una gran quantitat de combustibles fòssils, i, per tant, una generació molt elevada de CO2”.

Prats de Lluçanès

Propostes al Ple Municipal de 21 de setembre de 2022

El proper dimecres 21 de setembre tindrà lloc a 2/4 de 8 del vespre un Ple Municipal ordinari, que es podrà seguir per youtube.com/pratstv o presencialment a Cal Bach. El Grup d'ERC a l'Ajuntament de Prats de Lluçanès presenta les següents propostes d'acord: - MOCIÓ EN FAVOR DEL PROJECTE DE BANDA/ORQUESTRA ESCOLAR - MOCIÓ RELACIONADA AMB LA INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR (ILP) DEL MOVIMENT #REGULARIZACIÓNYA PER A UNA REGULARITZACIÓ EXTRAORDINÀRIA DE PERSONES MIGRANTS A L’ESTAT ESPANYOL A més, dirigirà preguntes d'actualitat a l'equip de govern. Us animem a seguir-lo per youtube, xarxes o venint a la Sala de Plens

Vilafranca del Penedès

ERC suspèn el Pla d’Aparcaments de Vilafranca del Penedès per no tenir en compte la ciutadania i per la manca de previsió

Els republicans consideren que arriba dos anys tard, amb mesos d’improvisació amb les zones blaves, amb manca de previsió d’aparcament per les obres i que s’ha fet sense la participació dels veïns i veïnes En plena Setmana de la Mobilitat Sostenible, Esquerra Republicana Vilafranca suspèn l’actual política d’aparcaments del govern de Junts Vilafranca i el PSC. “És incongruent que s’activin campanyes de foment de la mobilitat sostenible i, al mateix temps, es posin poques facilitats als veïns i veïnes i als visitants perquè deixin el cotxe i vagin a peu, amb una política d’aparcaments completament improvisada”, explica la regidora Montse Espinosa. Actualment aparcar a Vilafranca s’està convertint en un problema. Segons els republicans, el poc control de les antigues zones blaves i la pèrdua temporal d’aparcament degut a la gran quantitat de zones de la vila que es troben en obres fa que sigui molt difícil trobar una plaça d’aparcament en alguns barris de la ciutat.

Assemblea convocada per ERC, Comuns i Montgat Guanya
Montgat

El poble ha de saber

La transformació de pobles i ciutats mitjançant el planejament urbanístic és un procés complex i llunyà per a la ciutadania, que en pren consciència anys després, quan aquest s’executa i veu el seu entorn modificat. Aquests projectes tenen un gran impacte en la realitat social i econòmica. La  normativa urbanística estableix que s’ha de garantir el dret d’informació i de participació de la ciutadania, amb la transparència com a element essencial. Montgat, actualment, està immers en les fases inicials d’un projecte urbanístic que transformarà les Mallorquines. Evidentment, l’impacte d’aquest projecte serà gran i afectarà el futur i la qualitat de vida a Montgat. Lamentablement, el projecte s’està duent a terme només en l’àmbit tècnic, deixant de banda el debat. Reiteradament, Esquerra i els partits a l’oposició hem reclamat, sense èxit, el debat polític i la convocatòria d’una audiència ciutadana.  Per això, davant la manca de transparència del govern, els grups municipals a l’oposició vam convocar el passat juliol una assemblea informativa.

Vidreres

InfoParticipa suspèn Vidreres en transparència.

El segell InfoParticipa, és una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i que reconeix les bones pràctiques de participació als webs dels Ajuntaments. En la seva darrera publicació, el març de 2022, puntuava l’Ajuntament de Vidreres amb un 21,15% de transparència. És la novena vegada que la UAB avalua els webs municipals. L’any 2013, la primera vegada que es va fer, Vidreres tenia un 48,78% de transparència i l’any 2018 un 34,6%.

Osona

Toni Mas: “Les eleccions seran la continuació del gran projecte col·lectiu que estem duent a terme com a equip de govern”

L’alcalde de Roda, Roger Corominas, va passar el relleu a Toni Mas, a qui va definir com una bona persona, un optimista i un treballador incansable El Museu de l’Esquerda de Roda de Ter va acollir, aquest divendres al vespre, la presentació de Toni Mas com a cap de llista per Esquerra-Roda Republicana a les properes eleccions municipals del 2023. Mas, que actualment és regidor d’Acció Social i Esports, va estar acompanyat per Raül Romeva, vicesecretari general de prospectiva i Agenda 2030 d’Esquerra, i per Roger Corominas, alcalde de Roda de Ter. La secretària general d’Esquerra, Marta Rovira, també hi va ser present amb un missatge que es va emetre durant l’acte, conduit Roser Montané, primera tinent d’alcalde i regidora de Comunicació i Joventut de Roda de Ter, i al qual van assistir més d’una vuitantena de persones. En el transcurs de la presentació, Toni Mas i Roger Coromina, van mantenir un diàleg en què van fer una mirada enrere a l’evolució del projecte d’Esquerra Roda Republicana, van revisar la tasca feta com a equip de govern i van mirar al futur per establir objectius i reptes.

Vallès Occidental

El vallesà Juli Fernàndez, s’incorpora a la direcció d’Esquerra Republicana

Esquerra Republicana enforteix l’Executiva Nacional per encarar els nombrosos reptes que ha d’afrontar la formació aquest nou curs polític, en què haurà de donar resposta a les necessitats socials i econòmiques des de totes les institucions on és present, especialment des del Govern de la Generalitat, així com els Ajuntaments.   Tant és així, que amb l’objectiu de coordinar l’acció política i parlamentària a les diverses cambres i institucions en què Esquerra Republicana té representació, la direcció del partit ha proposat incorporar una nova Vicesecretaria de Coordinació Institucional, que ocupa el diputat vallesà al Parlament Juli Fernàndez. Fernàndez, amb una àmplia experiència de gestió, va ser alcalde de Sabadell del 2015 al 2017 i tinent d’alcalde del 2017 fins al 2019. Posteriorment va ser delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona. Així mateix, la diputada i portaveu adjunta d’Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya, Meritxell Serret, ha rellevat Alba Vergés al capdavant de la Vicesecretaria General de Partit Obert.

Premià de Mar

Moció i pregunta presentades al ple del mes de setembre de 2022

Moció presentada al ple per fer el seguiment i control del servei de neteja viària, neteja de platges i recollida de residus sòlids urbans. El servei de neteja viària, neteja de platges i recollida de residus sòlids urbans és un dels serveis oferts des de l'ajuntament amb més importància tant pel que fa a la repercussió en el benestar dels ciutadans com a la seva significació econòmica. Actualment, ens trobem en procés de licitació per a la nova contractació d'aquest servei que tindrà efectes a partir de l'1 de gener de l'any vinent i amb una vigència prevista de 5 anys. Des d'aquest grup municipal s'han rebut queixes en moltes ocasions per parts de veïns i veïnes pel que fa a la qualitat del servei. Tanmateix, no és difícil trobar publicacions en les xarxes socials fent referència a aquestes possibles deficiències tant pel que fa a la neteja viària com a la recollida de residus sòlids. En aquest sentit, hem demanat reiteradament còpia de les actes de seguiment de servei entre Ajuntament i empresa adjudicatària que tenen precisament com a objectiu avaluar el nivell de qualitat.

Parets del Vallès

Parets del Vallès no rebrà Fons Europeus Next Generation per al projecte de restauració del passeig fluvial del Tenes

L’Ajuntament va presentar la petició en la convocatòria de la Fundación Biodiversidad F.S.P, para el fomento de actuaciones dirigidas a la restauración de ecosistemas fluviales y a la reducción del riesgo de inundación en los entornos urbanos españoles, i ha quedat fora de les escollides. Errors de forma, de termini, esmenes en dues ocasions..una matussera que han fet que la proposta de projecte presentada pel Govern de PSC i Sumem Esquerres només ha rebut 9 punts, molt lluny de les localitats escollides que superaven almenys els 80 punts. Parets és un dels municipis que ha rebut una valoració més baixa i és que no ha superat el llindar del 50 punts per poder ser seleccionat com a possible beneficiari. Des d'Ara Parets ERC lamentem que s'ha perdut una molt bona oportunitat per rebre aportacions econòmiques dels fons europeus Next Generation i recordem que en el seu moment ja vam advertir de la precipitació i de les errades a l'hora de presentar la documentació. Avui dia tampoc no es disposa al complet de les dues fases del projecte de restauració de l'entorn fluvial, una qüestió que pot haver estat decisiva a l'hora d'haver rebut una puntuació tan baixa.

Sant Pol de Mar

Retirada l'antiga guingueta a la platja de la Platjola

Finalitzen les actuacions de retirada de la guingueta abandonada el passat 12 de setembre. L'actuació ha contemplat l'eliminació de parets d'obra, la coberta d'amiant i la solera de formigó. Després de la incertesa sobre qui tenia la responsabilitat de la retirada, si l'últim adjudicatari o Adif, finalment aquest últim va ser l'encarregat de retirar-ho. El desmontatge va començar al juny i no ha estat fins aquesta darrera setmana que s'han finalitzat les tasques i adequació de la zona.  Gràcies a la persistència i la negociació porten a assolir objectius desitjats, valors republicans que es posen en pràctica des del nostre ajuntament. Ha costat, però tenim la platjola "neta" i els nostres vilatans i vilatanes poden gaudir de més espai natural.    

Roda de Ter i el Cabrerès

Toni Mas: “Les eleccions seran la continuació del gran projecte col·lectiu que estem duent a terme com a equip de govern”

La presentació de Mas com a candidat d’Esquerra-Roda Republicana va tenir lloc aquest divendres al vespre al Museu de l’Esquerda Raül Romeva: “Roda Republicana i Toni Mas encarnen dos valors essencials per a tot projecte, sobretot republicà: la humanitat i la capacitat de treball” Marta Rovira, en un missatge emès durant l’acte, va destacar “l’encomana d’il·lusió, de visió i de projecte” de l’alcaldable L’alcalde de Roda, Roger Corominas, va passar el relleu a Toni Mas, a qui va definir com una bona persona, un optimista i un treballador incansable El Museu de l’Esquerda de Roda de Ter va acollir, aquest divendres al vespre, la presentació de Toni Mas com a cap de llista per Esquerra-Roda Republicana a les properes eleccions municipals del 2023. Mas, que actualment és regidor d’Acció Social i Esports, va estar acompanyat per Raül Romeva, vicesecretari general de prospectiva i Agenda 2030 d’Esquerra, i per Roger Corominas, alcalde de Roda de Ter. La secretària general d’Esquerra, Marta Rovira, també hi va ser present amb un missatge que es va emetre durant l’acte, conduit Roser Montané, primera tinent d’alcalde i regidora de Comunicació i Joventut de Roda de Ter, i al qual van assistir més d’una vuitantena de persones.

L'Hospitalet de Llobregat

Esquerra Republicana arrenca la cursa per l'alcaldia de l'Hospitalet amb la presentació de Jaume Graells

En un acte al Casino de l'Hospitalet, acompanyat per Oriol Junqueras, el candidat republicà ha defensat la capacitat d'obertura i suma de la formació republicana per construir una alternativa plural, d'il·lusió i esperança a l'actual govern municipal i posar així fi a més de 40 anys d'hegemonia socialista Aquest divendres Esquerra Republicana ha presentat el seu cap de llista a l'Ajuntament de l'Hospitalet per a les properes eleccions municipals del 2023. L'alcaldable republicà Jaume Graells, acompanyat per Oriol Junqueras en un acte que havia de celebrar-se a la plaça Lluís Companys i que per culpa de la pluja s'ha acabat traslladant a un Casino que ha quedat petit, s'ha mostrat contundent denunciant el govern “esgotat, hermètic, poc transparent, ineficaç i ineficient i tacat per la xacra de la corrupció” que encapçala Núria Marín, que ha comparat amb “una banda de músics sense direcció que malgrat que fa més de 40 anys que toquen junts, cada vegada desafinen més i la toquen pitjor”.

Font: Ajuntament de Cerdanyola
Cerdanyola del Vallès

ERC proposa millores a l’ordenança municipal de via pública, medi ambient i convivència ciutadana en la fase de participació ciutadana prèvia a la seva modificació

A pocs mesos d’acabar el mandat el PSC té pressa per a fer coses de forma descoordinada i atropellada El 15 de setembre acabava el termini per fer aportacions a la modificació de l’ordenança municipal de via pública, medi ambient i convivència ciutadana i el Grup Municipal d’ERC ha presentat les seves amb la voluntat de fer un text modern adequat a la realitat dels serveis municipals. Analitzant l’efectivitat i el compliment de l’ordenança actual, els republicans consideren que cal adaptar la plantilla de treballadors municipals per a què la nova ordenança no resti un mer document ineficaç i ineficient d’’impossible compliment i execució per l’administració. Així, entre d’altres, des d’ERC es proposa: 1.- Dividir l’actual ordenança en diverses i específiques: una ordenança municipal reguladora de les vies i de l’espai públic, una ordenança reguladora del medi ambient i una altra ordenança per fomentar i garantir la convivència ciutadana. 2.- Incloure en l’ordenança reguladora del medi ambient tant la millora de la qualitat sonora ambiental, com la protecció de l’atmosfera i les olors; la contaminació tèrmica i ionitzants; la gestió d’aigües; la gestió del residus; els espais verds, horts urbans i la biodiversitat i les energies renovables.

Federació de Lleida

Esquerra Republicana de Catalunya presentarà mocions als Ajuntaments demanant al govern espanyol que permeti cremar restes vegetals als propis camps de conreu

El diputat al Congrés, Xavier Eritja mostra el rebuig de la formació republicana a la Llei de residuos y suelos contaminados para una economía circular que ‘obliga a triturar aquestes restes i prohibeix cremar-les a les explotacions agrícoles com s’havia fet sempre’ El diputat del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés Xavier Eritja, ha anunciat avui que es presentaran mocions als Ajuntaments d’arreu del territori per ‘defensar que els pagesos puguin continuar fent de manera segura les cremes de restes vegetals agràries i silvícoles als seus propis camps de conreu, com s’ha fet sempre’. En aquestes mocions es demana al govern espanyol la modificació i adequació normativa per fer possible que la pagesia pugui continuar efectuant les cremes segures dels residus vegetals i evitar així un problema i un sobrecost afegit.   Eritja ha explicat que el Congrés de Diputats, va aprovar la “Ley 7/2022, de 8 de abril, de residuos y suelos contaminados para una economía circular”,  la qual en el seu Article 27 limita i prohibeix la crema de restes vegetals.

L'equip de Decidim Vila-seca AM durant l'assemblea de l'elecció del cap de llista
Tarragonès

Josep Forasté Casas, escollit candidat de Decidim Vila-seca AM a les eleccions municipals del 2023

“Hem de transmetre i encomanar el nostre missatge transformador a la gent. Només nosaltres ho podem fer. Ho hem de lluitar. Hem de fer créixer el projecte”, ha transmès l'alcaldable   Josep Forasté Casas serà el candidat de Decidim Vila-seca – AM a les eleccions municipals que se celebraran el maig de 2023. Així s’ha decidit en l’assemblea que la secció local del partit ha convocat amb motiu de l’elecció del cap de llista aquest dijous 15 de setembre, a la nova seu de la Via Màxima. La regidora de Decidim Vila-seca – AM i presidenta de la secció local d’Esquerra Republicana, Pineda Vaquer Ferrando, va presidir l’assemblea.  La candidatura de Forasté va ser l’única que es va presentar i ha rebut un suport majoritari de la militància i de l’entorn de Decidim Vila-seca, amb vuit vots a favor i un en blanc. «Alguns de vosaltres m’encoratjàveu a repetir com a candidat. Tinc la força i les ganes i penso fermament que podem teixir una opció guanyadora», va assegurar Forasté abans de la votació.