Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Una imatge de les obres de millora del camí d’accés a l’aparcament.
Girona

L’Ajuntament de Girona ampliarà l’aparcament del local social de Torre Gironella

Es tracta d’una petició dels veïns i veïnes del barri en el marc dels pressupostos participats del 2019 L’Ajuntament de Girona ampliarà l’aparcament del local social de Torre Gironella. Aquesta és una petició que els veïns i veïnes del barri van fer arribar al consistori a través dels últims pressupostos participats, els de l’any 2019. L’actuació s’ha adjudicat a l’empresa Obres i Construccions Germans Cruz per un import de 19.087,87 euros (IVA inclòs). Els treballs consistiran en ampliar la zona en 140 m² amb un acabat de grava reciclada respectant les mateixes característiques que té l’aparcament actualment. Primer s’haurà de desbrossar l’espai i anivellar el terreny. Per delimitar el nou aparcament es col·locaran travesses i pilones al perímetre, fins a tocar els arbres i talussos naturals. Està previst que els operaris comencin a treballar en l’obra a principis del mes de setembre, i que l’actuació s’allargui sis mesos.  "Aquesta zona d’estacionament es va construir el 2015 arran d’una petició de l’Associació de Veïns de Torre Gironella a través dels pressupostos participats.

Gorg de Matatosca
Sant Joan de les Abadesses

ERC demana que es reguli l’accés, l’aforament i la protecció del Gorg de Malatosca

El gorg de Malatosca torna a ser, un any més, un espai altament concorregut durant els mesos d’estiu i especialment al mes d’agost.   L’augment de visitants forans d’aquest espai posa en dubte el compliment de les distàncies de seguretat d’aquest espai a fi d’evitar possibles contagis de la variant delta de la Covid-19. Una alta concentració de persones que es repeteix un any després i que l’equip de govern no havia previst, malgrat tancar l’accés al públic fa un any com a mesura de prevenció per fer front a la pandèmia.   L’increment significatiu del nombre de persones està estretament lligat a pràctiques poc ortodoxes que posen en risc aquest paratge natural. Inflables, hamaques i neveres amb begudes, amb les conseqüents deixalles que s’hi deixen i s’hi acumulen. Fet que és un problema ambiental evident, per l’entorn i per la biodiversitat de l’espai, lligat a l’elevat nombre de persones que s’hi concentren i que un any més, sembla estar relacionat amb viatges organitzats a l’indret que, fins hi tot, hi arriben amb autocars organitzats.

Catalunya Central

Àlex Garrido: "Aviat podrien haver-hi altres tipus d'activitats industrials a l'espai de General Cable"

L'alcalde de Manlleu apunta que la reducció de la plusvàlua ha estat una clau d'èxit en l'operació Carles Fiter (Fotos: Josep M. Montaner) / Manlleu - Osona.com | 11.08.2021 | 15:55 Enllaç entrevista L'alcalde Àlex Garrido ha començat l'estiu amb bones notícies per a Manlleu. S'ha anunciat la compra de la planta de General Cable per part d'Electro-Jet i s'ha enderrocat l'últim bloc dels pisos de Can Garcia. A l'altra cara de la moneda hi ha projectes pendents de desenvolupar com la comissaria de la policia local o la gestió del Teatre Centre, així com el repte de convertir-se en la ciutat més gran en implantar el sistema de recollida de residus porta a porta. Osona.com ha entrevistat aquesta setmana el batlle de Manlleu per fer valoració del que porta de mandat. Garrido, que manté que deixarà l'alcaldia el 2023, també es mostra satisfet per la tasca desenvolupada durant aquests sis anys al capdavant de l'Ajuntament de Manlleu. Avança -sense concretar- que abans d'acabar aquesta etapa s'anunciarà un projecte "nou, diferent i que agradarà" a la ciutat.

Salou

HORARIS COMERCIALS, HIPOCRESIA ALCALDÍSTICA: Edició Salou

A la darrera comissió de Serveis Generals, vam fer arribar a l’equip de govern de Salou la nostra preocupació envers l’horari de tancament dels lavabos públics de la zona del passeig. La resposta va ser sorprenent, si més no... L’Equip de Govern ens explica que, quan es va crear el contracte d’aquest servei, es va considerar que el tancament a les 22.00h era l’hora correcta, justificant a més, que a partir d’aquesta hora es produeixen actes vandàlics que inutilitzen els serveis. Decisió CONTRÀRIA a la petició necessària d’ampliar el horaris del comerç fins les 24.00h. Pensem que els possibles actes vandàlics s’han de solucionar sense detriment del servei de qualitat que es mereix el nostre municipi. Això ens fa pensar i dubtar de l’objectivitat de les accions... El Sr. Alcalde, molt enfadat amb la Generalitat per les mesures adoptades, ha sortit a tots els canals de televisió demanant una ampliació de l’horari comercial a Salou, però realment, en la gestió diària i per darrere pren decisions que van totalment en contra i demostren la incapacitat del seu desgovern i el cinisme de les seves declaracions.

Catalunya Central

Ferran Estruch: “És molt important la visió dels alcaldes i els regidors, que estem vint-i-quatre hores al carrer”

Al Parlament treballarà per garantir l’equilibri territorial De la seva generació a ERC també destaca la transversalitat i la regeneració de gènere Jordi Camps i Linnell / Cardona - El Punt Avui | 11.08.2021 | 14:02 Enllaç entrevista De formació és politòleg. Això indica que ja tenia clar a què es volia dedicar de ben jove? A mi sempre m’ha agradat la política, em ve de família, sempre vinculada a la política local. El meu besavi per part de mare i el meu avi per part de pare ja havien estat vinculats a ERC: en Joan Torrents va ser alcalde durant la República, però el van afusellar el 5 de maig de 1939, i al meu avi Miquel jo l’acompanyava de petit als actes polítics. Segur que el van influir. Al meu besavi el van matar amb 33 anys al Camp de la Bota i és a la fossa comuna de la pedrera, com Companys. Me’n va parlar el meu avi al final dels seus últims anys i alguns veïns que en van ser coetanis. Era paleta, però sense formació política, com la majoria de gent de l’època.

Corbera de Llobregat

BARCELONA I CAMBRILS

BARCELONA I CAMBRILS   Avui la Rambla es tornarà a omplir de gent. El carrer encara sagna. Segueix ple de ferides i el dolor segueix pesant encara com una llosa. Aquell dia era impossible caminar per la Rambla i no plorar. Però la reacció immediata dels barcelonins –perquè aquell dia a la Rambla hi havia barcelonins– va ser tornar al carrer i demostrar als terroristes que no, que no tenim por, que estem tots junts, que la Rambla és nostra i que no cedirem un pam de terra.   Els atemptats del 17 i 18 d'agost de 2017 a Barcelona i Cambrils van causar 16 persones mortes i més d'un centenar de ferits de 34 nacionalitats diferents.   Però ja han passat quatre anys. La vida ha continuat. Per la Rambla hi han passat milions de persones, i les investigacions han trobat respostes a algunes preguntes però també han obert nous interrogants.   Encara que sembli que la societat hagi passat pàgina, el debat relacionat amb els motius pels quals el grup de joves de Ripoll va decidir matar persones innocents continua obert.

Sant Just Desvern

El mirall d'Afganistan

Encara colpits per tot el què està passant ara mateix a l'Afganistan, des d'Esquerra Sant Just no podem sinó repassar què hem fet a nivell local per a contribuir a minimitzar el patiment dels milers de persones que pateixen aquesta terrrible situació. Sant Just Desvern ha expressat de manera continuada la seva voluntat d'esdevenir un municipi d'acollida. De fet així ho vam expressar explícitament durant el ple del mes d'abril de 2016 quan, amb l'única abstenció dels quatre regidors de l'aleshores Convergència (fins i tot PP i Cs hi van votar a favor), vam aprovar una moció de rebuig a l'acord del govern de la Unió Europea amb Turquia que suposava un cop molt dur a l'acollida de refugiats. Aquesta moció defensava, entre moltes altres coses:    "l’adhesió de l’Ajuntament de Sant Just al Manifest "Passatge Segur" subscrit per moltes organitzacions socials, sindicats i partits polítics de tota Europa i, en aquest sentit, insta la UE i els seus Estats membres a què ordenin la creació de passadissos humanitaris, i que possibilitin, des del respecte, l'asil d'aquestes persones entre els 28 Estats membres de la Unió Europea"  (Consulteu el text íntegre) La caiguda de l'Afganistan a mans dels talibans suposa un greu retrocés en drets humans a la zona i agreujarà encara més el patiment de dones i nenes, que queden totalment desprotegides davant la violència masclista i davant la invisibilització social a la que sabem del cert que seran sotmeses.

ERC Badalona

Esquerra Republicana considera totalment insuficients les mesures en matèria d’habitatge del govern del Partit Popular

El grup municipal d’ERC Avancem considera que qualsevol avenç per reduir la llista d’espera de la mesa d’emergència és positiu Els republicans consideren massa poc ambicioses les polítiques d’habitatge del Partit Popular i insisteixen en la necessitat de desenvolupar un Pla Local d’Habitatge Davant de l’anunci del Partit Popular d’un total de 9 habitatges aconseguits per reduir la llista d’espera de la mesa d’emergència que afecta unes 160 persones, els republicans consideren positiu el fet que les persones i les famílies que portaven molt temps esperant un habitatge assequible ja hi puguin accedir. Tanmateix, consideren que es tracta d’una mesura totalment insuficient per solucionar les grans necessitats de Badalona en matèria d’habitatge. El grup republicà considera que la notícia es troba lluny de la cessió de 256 pisos de la SAREB que va anunciar el govern popular fa un any. Un avenç en comptagotes que deixa clara la prioritat propagandística del Partit Popular, atès que a dia d’avui encara no s’ha cedit cap habitatge.

Segarra

El grup d’ERC – AM presenta tres mocions per a debatre al ple de l’Ajuntament de Sant Ramon

Les mocions presentades pel grup d’ERC pretenen la modificació de les bonificacions de la quota tributària de l’impost sobre instal·lacions, construccions i obres, l’obertura d’un procés de participació ciutadana sobre la implantació d’energies eòliques al municipi i una iniciativa de suport a l’amnistia. El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal a l’Ajuntament de Sant Ramon, ha presentat diverses mocions per tal de que siguin debatudes i votades al proper ple. La primera moció pretén la modificació de les bonificacions de la quota tributària de l’impost sobre instal·lacions, construccions i obres en el sentit de que s’exclogui de la bonificació les activitats no contemplades actualment en el POUM, com és el cas d’activitats industrials que no puguin qualificar-se d’activitats sense ànim de lucre o les activitats que puguin suposar un fort impacte mediambiental, com són els projectes de parcs eòlics que afecten el terme de Sant Ramon.

Una imatge d'arxiu d'un club de lectura abans de la pandèmia.
Girona

Les biblioteques del Gironès oferiran 53 clubs de lectura el proper curs 2021-2022

Quim Ayats, vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona: "Seguim programant clubs virtuals, aprofitant l’experiència adquirida arran del confinament". Les biblioteques del Gironès oferiran 53 clubs de lectura on compartir les ganes de llegir de cara al proper curs 2021-2022. Aquestes activitats es dividiran entre els catorze equipaments bibliotecaris de la comarca que hi participen i que formen part dels municipis de Girona, Cassà de la Selva, Celrà, Llagostera, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter i Bescanó. El període d’inscripció començarà el setembre i variarà en funció de cada equipament. També durant aquell mes es farà la presentació d’alguns dels clubs i, posteriorment, començaran les primeres sessions en els dies programats. Per participar-hi, només cal apuntar-se a la biblioteca corresponent i prendre el compromís d’assistir a les reunions periòdiques havent llegit el llibre proposat, que proporciona la mateixa biblioteca.

Parets del Vallès

L’Ajuntament de Parets s’adhereix a la campanya “No eren bruixes. Eren dones”

La darrera Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Parets va aprovar amb els vots favorables de totes les forces polítiques i l’abstenció de Ciutadans, una moció presentada per Ara Parets ERC per la reparació i restitució de la memòria de les persones acusades de bruixeria. Amb aquesta aprovació, l’Ajuntament s’adhereix a la campanya “No eren bruixes. Eren dones” i es compromet a participar en les activitats amb els mateixos objectius que es puguin proposar des d’altres institucions. La moció assenyala que cal reconèixer les persones acusades i condemnades per bruixeria com a víctimes innocents d’una persecució que va dur a l’assassinat de milers de dones arreu del món i fer actes d’homenatge i de reparació de la seva memòria. Tot aquest cúmul d'injustícies ha portat la revista Sàpiens a impulsar la campanya No eren bruixes. Eren dones, que ja compta amb el suport de milers de ciutadans, entre ells centenars d’historiadors. El consistori es compromet a promoure accions per donar a conèixer la cacera de bruixes a la població, i de sensibilització sobre aquest episodi històric i les seves causes (criminalització de la diferència, misogínia).

Urgell

S'aprova incialment el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal d'Agramunt per unanimitat

L’Ajuntament d’Agramunt va donar el vist-i-plau a l'aprovació inicial del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per unanimitat. Aquest Pla, que ha de definir el creixement urbanístic del municipi per als propers anys, queda pendent de l'aprovació definitiva per part de la Comissió Territorial d’Urbanisme. El POUM d'Agramunt ja va ser aprovat inicialment el 2014, estant a exposició pública fins al novembre del mateix any. Tanmateix, un cop finalitzat el termini d’exposició pública, i presentades totes les al·legacions, el 18 de desembre de 2015 es va rebre l’informe de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre que informava desfavorablement sobre les previsions de creixement previstes del POUM. El document recentment aprovat incialment de nou, proposa creixements moderats i reals i ja no contempla tot el que no està edificat a la zona inundable, consolida la zona verda alliberada i es disminueixen els  equipaments respecte a la proposta anterior. El POUM proposta un sostre residencial de 707.

Vilafranca del Penedès

ERC proposa una bateria d’actuacions davant l’onada de calor a Vilafranca

Els republicans se sorprenen davant l’absència de cap paquet de mesures per part de l’equip de govern El Grup Municipal d’ERC Vilafranca proposa un paquet de mesures per afrontar l’actual onada de calor que posin en el centre els col·lectius més vulnerables, com la gent gran, els sense sostre o els usuaris de Serveis Socials.  Els republicans exposen que actuacions semblants a les que proposen ja s’estan aplicant a d’altres municipis de Catalunya. Així, proposen intensificar les trucades als col·lectius més vulnerables per tal de recordar-los mesures de prevenció davant l’onada de calor. En aquest sentit, ERC posa l’accent en dedicar especial cura en el seguiment a persones grans que viuen soles. També proposen posar equipaments municipals i instal·lacions públiques amb aire condicionat a disposició dels col·lectius més fràgils. Al respecte, ERC exposa que aquests equipaments podrien acollir determinades persones durant les hores de més calor, per la qual cosa haurien d’oferir aliments, begudes  i altres serveis.

Una fotografia de l'activitat
Girona

Uns 170 infants ja s’han inscrit al concurs 'Estiu en ruta: cada parada un llibre' de les Biblioteques de Girona

L’acció de promoció lectora de la ciutat té lloc fins al 19 de setembre i està oberta a totes les famílies i infants de de 3 a 12 anys   Uns 170 infants ja s’han inscrit aquest estiu a l’activitat de promoció lectora de les Biblioteques de Girona “Estiu en ruta: cada parada un llibre”. La iniciativa, que va començar l’1 de juliol i s’allargarà fins al 19 de setembre, proposa als infants emprendre un viatge lector a través dels llibres suggerits en diversos itineraris. Les nenes i els nens amb ganes de viure aventures i aprendre els coneixements que s’amaguen darrere les pàgines dels llibres podran triar el camí a seguir segons el seu nivell lector i els propis gustos per tal d’aconseguir un passaport que reconegui el seu viatge literari.   Participar-hi és senzill: només cal apuntar-se presencialment a la biblioteca més propera i disposar del carnet de biblioteca, que és gratuït i es pot fer en el mateix moment de la inscripció. Hi ha temps fins al 19 de setembre.

 III CAP de Castelldefels
Castelldefels

El tercer CAP de Castelldefels, cada cop més a prop

L'equipament sanitari, llargament reivindicat per l'Ajuntament i la ciutadania de Castelldefels, està previst que comenci a construir-se a finals de 2022 als terrenys cedits pel consistori a la Generalitat de Catalunya a la zona de la Muntanyeta (c/Lluís Companys, 18). Al setembre es preveu disposar del projecte constructiu. La Regidoria de Salut de Castelldefels, encapçalada per la republicana Lourdes Armengol, ha superat els esculls que feia temps que impedien que el projecte avancés i ha aconseguit que el govern català s'hagi compromès a tirar endavant el centre d'atenció primària de manera prioritària. Aquest equipament evidencia l’aposta clara i decidida de l’actual equip de govern vers una Sanitat Pública d’excel·lència, que entén la salut de manera transversal, i que dona resposta a les necessitats derivades de l’increment de població i de la seva diversitat de perfils a la ciutat. Detalls d’un camí llarg i ple d’obstacles Hi ha hagut intents per part d’equips de govern previs d’aconseguir que Castelldefels pogués disposar d’un tercer Centre d’Atenció Primària (CAP) però cap d’ells va aconseguir prosperar.

ERC Badalona

Esquerra Republicana denuncia el bloqueig del Partit Popular al projecte de la Mobba

El grup municipal d’ERC Avancem va proposar obrir un període de 6 mesos per bastir un projecte compatible amb la plaça i la preservació d’una part de l’edifici com a Centre Cultural El Partit Popular va anunciar que l’enderroc començaria el juliol després de negar-se a obrir el debat de ciutat Ahir el grup municipal ERC Avancem va constatar que arribant a la meitat del mes d’agost, les obres d’enderroc de la Mobba encara no han començat. El govern del Partit Popular s’havia compromès diverses vegades en públic a iniciar les obres durant el juliol després de mentir als veïns i les veïnes sobre el posicionament de la majoria de grups de l’oposició. A instància del grup Salvem la Mobba, el grup municipal ERC Avancem va proposar, al Ple de febrer, obrir un període de 6 mesos per fer un debat entre govern, oposició, veïns i societat civil sobre el futur de l’edifici de la Mobba. Un edifici que pels republicans hauria de ser compatible amb el projecte de la plaça que sempre han defensat i destinat a la creació d’un Centre Cultural.

SANT CEBRIÀ  - MONTEGRE
Sant Cebrià de Vallalta

Protegim el nostre parc

Un any més ens trobem immersos en la canícula estival. Com sempre, tenim un ull posat en el nostre estimat Parc del Montnegre i ho fem perquè patim per l’amenaça real que un gran incendi ens el manllevi. El canvi climàtic, l’escalfament accelerat del planeta, la sequera persistent, porten a un estrès hídric implacable que converteix els nostres boscos en polvorins, en hipotètics escenaris d’un incendi de sisena generació. Creiem que cal esmerçar tots els esforços possibles per evitar un mal irreparable, una destrossa gegantina. Aquest motiu ens ha portat al tancament dels accessos al Parc. Aviat arribarà setembre i tornarem amb energies renovades per enfilar un nou curs polític. Ja ho sabeu, des d’Esquerra treballem per a que Sant Cebrià sigui referent per tot. Cal reconèixer que, ara per ara, estem lluny de ser-ho, però us ben assegurem que hi persistirem.   

Discriminació Cos Dona
Malgrat de Mar

POSEM FI A LA DISCRIMINACIÓ I LA SEXUALITZACIÓ DEL COS DE LES DONES A L'ESPORT

Vivim en una societat en què la discriminació envers les dones suposa un fre a la igualtat i una pèrdua de capital humà. La discriminació cap a les dones impregna tots els sectors de la societat i limita la capacitat de totes les persones de viure en plena igualtat i llibertat i la pràctica esportiva no es troba exempta d’aquestes desigualtats. L'informe Dones en l'esport d'enguany posa de manifest els biaixos de gènere en aquest àmbit. Primerament, trobem un biaix important en l'esport que practiquen majoritàriament les dones i els homes. Els homes es concentren principalment als esports com el futbol i el bàsquet i les dones ho fan a la gimnàstica rítmica i la dansa. Tal com succeeix en altres àmbits de la vida, les activitats esportives masculinitzades són aquelles més valorades econòmicament, considerades d'alt nivell, més visibilitzades pels mitjans de comunicació i més seguides pel públic. Tot i que, afortunadament, cada vegada més, podem trobar dones esportistes als mitjans i a les activitats de competició sent referents per a altres dones i noies.