Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Ebre

Reunió de Móra la Nova i Flix amb ADIF per demanar la millora i cessió d’infraestructures ferroviàries

Es vol que es replantegi la base de manteniment de l’estació de Móra la Nova i cedeixin a Flix dos edificis en desús Ahir a la tarda els alcaldes de Móra la Nova i de Flix, Francesc Xavier Moliné i Fancesc Barbero, respectivament, acompanyats de la diputada Norma Pujol i la senadora Vanessa Callau;  van mantenir una reunió amb la presidenta d’ADIF, María Luisa Domínguez González, per presentar-li alternatives als problemes que comporta la base de manteniment ferroviari que es vol construir a l’estació de Móra la Nova; i també per demanar-li la cessió de dos edificis de l’estació de Flix. L’alcalde de Móra la Nova,Francesc Xavier Moliné, va exposar que “tal com està projectada la base de manteniment comporta afectacions sobre la cotxera i diverses limitacions en el funcionament del Museu del Ferrocarril i el futur tren turístic lo Caspolino”. A més va explicar que “la ubicació on està prevista la base limita els moviments de les vies i dels trens històrics, d’aquí que els he proposat  les tres alternatives que planteja l’Associació per la Preservació del Patrimoni Ferroviari Industrial, qualsevol de les quals, seria més racional per al bon funcionament de la base i de la circulació, que no pas la projectada per ADIF”.

Gavà

ERC Gavà encara el final de mandat

Al llarg de l'estiu, la secció local d'ERC-Gavà hem fet balanç del mandat i com encarem la nostra visió de quina és la situació actual de Gavà i com n'encarem el futur. En aquest número especial de l'Eramprunyà hi hem condensat els principals temes que hem tractat i analitzat (encara que per motius d'espai no hi surten tots). Perquè abans de fer propostes primer cal analitzar acuradament quina és la situació actual; quins reptes té Gavà en els propers anys. I cal fer-ho bé, perquè si es fan propostes sense tenir en compte la realitat és pràcticament impossible portar-les a terme. Podeu llegir el pdf de la revista aquí

Sant Cugat del Vallès

Comunicat ERC, CUP i PSC sobre l'Av. Baixador de Valldoreix

El Projecte d'Urbanització de l'Av. Baixador és un projecte de l'equip de Govern, que és el mateix que ha estat gestionant tota la problemàtica del Baixador els últims 11 anys. És clar que aquest no és el nostre projecte, la qual cosa no vol dir que no vegem l'obligació urgent d'urbanitzar el carrer. Des de l'oposició, gairebé tots els partits hem pressionat en privat i públicament als plens perquè almenys  ens facilitin informació i prevalgui la transparència, cosa que no ha estat així fins fa poc, quan han vist que necessitaven un dels nostres vots. Aquests últims anys han estat completament estèrils, no s'ha avançat res i s'ha entrat en disputes directes tant amb l'oposició com amb els veïns, amb una falta de criteri i de control que ja fa temps que impera en el govern. S'ha aconseguit entrar en disputes absurdes amb l'Ajuntament, sabent que la competència era de la EMD i que en un futur necessitaries  econòmicament a l'ajuntament per a finançar el projecte, perquè des de la EMD és inassumible.

Federació de Girona

Carme Viñas, cap de llista a Calonge i Sant Antoni: “Tenim la força i l’actitud per tornar a engegar i volem treballar amb transparència en totes les accions de govern”

Carme Viñas és la cap de llista d’ERC a Calonge i Sant Antoni per les properes municipals. Viñas, de 56 anys, és militant d’ERC des de fa més d’una dècada i compta amb una dilatada trajectòria política: regidora a l’oposició (2015-2019), regidora d’Urbanisme i Gestió Econòmica (2019-2020) i, a l’actualitat, regidora a l’oposició, després de la moció de censura realitzada per JuntsxCalonge, PP, PSC i Republicans per Calonge.  La candidata és mare de dos fills i treballa en la gestió d’empreses des de fa més de 25 anys. Així mateix és membre activa de diferents entitats del municipi (cavalcada de Reis o carnaval), i participa activament a les associacions de famílies d’alumnes i ha estat membre dels consells escolars.  Fa uns mesos vas ser proclamada candidata d’ERC a l’alcaldia de Calonge i Sant Antoni per unanimitat en l’assemblea. Com afrontes aquest nou repte? Doncs amb moltíssima il·lusió i sabent que és una responsabilitat molt gran pel moment que viu el municipi, així com el país i el partit.

Torrelles de Llobregat

Construint el futur.

Comença el curs No només als centres educatius i universitats, sinó també, i especialment als centres d’activitats socials, associatives, creatives,...i polítiques. És una segona vara de mesurar, al costat de la dels anys naturals... Per al nostres, la gent d’ERC-Torrelles, és ben bé així. I ens trobem que comença un nou curs carregat de novetats, il·lusions i expectatives. En primer lloc, i fruit del debat entre els membres de l’executiva de la secció local, hem acordat fer una tasca d’obertura intensa i extensa, a noves persones, posant un especial accent en el jovent, però sense que això sigui en detriment d’altres col·lectius de més edat. Estem vivint uns temps molt canviants, incerts possiblement, però indubtablement reptadors. I en aquest sentit cal nodrir-nos de noves idees, contrastar amb gent nova els nostres parers... obrir-nos, en definitiva. No menys important és la tasca que també hem engegat, d’apropament a col·lectius de torrellencs i torrellenques que, per un o altre motiu no ens sentien tan aprop com desitjaríem.

Pla de participació infants i joves
Vilafranca del Penedès

Esquerra proposa un pla per fomentar la participació d’infants i joves en la construcció de Vilafranca

La posada en marxa del Consell d’Infància i Joventut o del programa ‘Tots som regidors’ són algunes de les accions previstes En la construcció col·lectiva de la ciutat, en totes les vessants possibles (econòmica, social, urbanística, cultural) es requereixen dos requisits indispensables: la democràcia participativa, que reconeix la participació com un element bàsic on totes les persones es relacionen en condicions d’igualtat i l’apoderament de les persones, amb la seva capacitat d’influència efectiva en la presa de decisions. Malauradament existeixen col·lectius que sovint no disposen d’espais participatius que tinguin incidència en les polítiques públiques, com els infants i els joves.   Per aquest motiu el Grup Municipal d’ERC presentarà al proper ple municipal una moció encaminada a crear espais des dels quals la ciutadania del futur se senti part activa de la vida col·lectiva i puguin esdevenir ciutadans actius, crítics i responsables. Entre els espais que proposa la moció hi ha, per una banda, la posada en marxa d’un pla de participació on els infants i joves defineixin quines són les seves necessitats, de projectar propostes realistes i de generar el seu propi discurs.

regidors
Cambrils

ERC i Junts fan un balanç negatiu un any després de la moció de censura

Els dos líders municipals d'ERC, Camí Mendoza -exalcaldessa- i de Junts, Lluís Abella -exprimer tinent d’alcalde-, han detallat en roda de premsa els incompliments per part de l'equip de govern per argumentar que la moció estava ‘injustificada’ tot denunciant que no tenen cap projecte propi i es dediquen a continuar amb les accions de l'anterior govern. També han volgut denunciar el manteniment i neteja de la ciutat i han acusat de paràlisi i manca de lideratge a l'alcalde Oliver Klein.   En relació a la temporada turística, Camí Mendoza ha volgut destacar que : "Nosaltres volíem modernitzar la imatge de les platges per adaptar-les allò que esperen a dia d’avui els cambrilencs i els turistes i el que han fet es recuperar la imatge de descontrol i deixadesa". D'aquesta manera ha volgut deixar palès la manca d'acompanyament a les guinguetes, la presència de grups electrògens i la gestió del mobiliari Mendoza ha acusat al govern de continuisme i la paràlisi tot afirmant que l'equip de govern no té cap projecte propi que no hagi estat iniciat, redactat, i pressupostat econòmicament pel Govern encapçalat per ERC com es el cas de les grans actuacions de la Rambla Jaume I o l'av.

Zona de la Coromina del Bac sense enllumenat públic
Sant Joan de les Abadesses

ERC demana resoldre els talls de llum de la Coromina del Bac

Les apagades a l’enllumenat públic la zona de la Coromina del Bac i els carrers propers a Sant Joan de les Abadesses són coneguts i reiterats. Setmanalment els talls es produeixen un o dos cops per setmana fet que provoca que un cop desapareix la llum solar, el barri queda totalment a les fosques fins ben entrada la matinada. Situació que genera malestar i sensació d’inseguretat als veïns de l'entorn. Així, els talls de llum que es produeixen a la Coromina del Bac es produeixen com a conseqüència del mal estat de la xarxa elèctrica i el no manteniment de la mateixa al llarg dels últims anys per part del propi Ajuntament, qui n'és el responsable. Una mala planificació de la gestió que s'ha basat, únicament, amb el canvi extern dels punts de llum per potenciar l'eficiència energètica però no s'ha assumit la millora del servei en la seva globalitat. En aquest sentit, la millora de l'eficiència energètica engloba la millora de la tipologia de l'enllumenat però també en l'excel·lència de la globalitat del servei i aquí és on manca la planificació per part de l'equip de govern de Sant Joan de les Abadesses.

Una imatge conjunta abans de la roda de premsa.
Girona

La Festa dels Setges de Girona retrà homenatge a les heroïnes de santa Bàrbara

L’esdeveniment celebrarà la seva 14a edició aquest dissabte, dia 17 de setembre La 14a edició de la Festa dels Setges de Girona, que se celebrarà aquest dissabte, dia 17 de setembre, homenatjarà les heroïnes de santa Bàrbara. Enguany, una vuitantena de persones participaran en la recreació del Gran dia de Girona, situat a començaments del segle XIX quan la ciutat es va alçar contra l'ocupació francesa amb una defensa aferrissada. L’esdeveniment està organitzat per l’Associació Girona 1809 amb el suport de l’Ajuntament de Girona, i compta amb la col·laboració de la Sala Ferran Agulló, de la Generalitat de Catalunya - Delegació Territorial del Govern a Girona, El Baluard, ANE i Pedres de Girona.   Aquest matí, la regidora de Ciutadania de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Cedacers; la delegada del govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, Laia Cañigueral; el president  de l’Associació Girona 1809, Albert Piqué, i el membre de Pedres de Girona, Fèlix Xuclà, han presentat la programació.

Calafell

Èxit d'assistència a l'acte de presentació de l'alcaldable d'ERC Calafell, Òscar Albaiceta

Va tenir lloc aquest passat divendres dia 9 de setembre al Centre Cívic Cinema Iris i es va comptar amb la Marta Vilalta, secretària adjunta i portaveu d'Esquerra Aquest divendres 9 de setembre va tenir lloc l'acte de presentació de l'alcaldable d'ERC Calafell, Òscar Albaiceta al Centre Cívic Cinema Iris. Un acte que va comptar amb l'assistència de prop de 100 persones, entre calafellenques i calafellencs, membres d'associacions de Calafell i membres d'altres seccions locals d'Esquerra Republicana del Baix i Alt Penedès. Entre els assistents cal destacar la presència de Marta Vilalta, secretària adjunta i portaveu d'Esquerra i de Carles Castillo diputat del parlament per ERC. Prèviament a l'acte, es va organitzar una jornada de trobades per fer-li arribar a la Marta Vilalta una gran part de la realitat del municipi i que va començar amb un dinar de germanor a l'Hotel Antiga amb l'executiva i altres alcaldables d'Esquerra de la comarca. Posteriorment, es van desplaçar al port de Segur de Calafell on es van trobar diferents persones del partit amb persones d'entitats i d'associacions per tal de saber les inquietuds que tenen al nucli de Segur de Calafell.

Mataró

Inaugurada l’exposició Pioneres del Municipalisme Feminista a Mataró

El passat dimarts 13 de setembre Esquerra Republicana de Mataró una cinquantena de persones va assistir a la inauguració de l’exposició “Pioneres del Municipalisme Feminista”, que ha elaborat al Fundació Josep Irla. La inauguració es va fer a la Sala d’Actes de la Biblioteca Popular, on romandrà l’exposició fins al dia 27 de setembre.  En aquest acte d’inauguració Anna Salicrú, presidenta d’Esquerra Republicana de Mataró, ha destacat la importància de les primeres regidores del país, escollides a les eleccions del 1934. Una d’aquestes primeres 4 regidores va ser Consol Nogueras i Seda, escollida a Mataró, cosa que els republicans consideren un “orgull immens que hauríem de reivindicar amb molta més força com a Ajuntament de Mataró”. L’acte també ha servit per homenatjar a les primeres regidores de Mataró un cop recuperada la democràcia, algunes de les quals van ser presents a l’acte.  La presidenta Anna Salicrú va destacar que “a les eleccions de 1979 van ser escollides 2 regidores, i hem anat augmentant fins les eleccions del 2019, en que vam ser escollides 14 regidores, més regidores que regidors”.

Granollers

Roger Torrent serà a l'arrossada d'ERC aquest dissabte

Esquerra Granollers recupera el tradicional acte després de dos anys de pandèmia, amb la visita del conseller d'Empresa i Treball Roger Torrent visitarà Granollers aquest dissabte, 17 de setembre. El conseller i expresident del Parlament dinarà a l'arrossada d'Esquerra Republicana, un acte obert que el partit organitza a la ciutat des de fa dècades, però que a causa de la pandèmia de COVID-19, no s'havia pogut celebrar els anys 2020 i 2021. L'àpat és obert al públic, amb un cost de 6€ pels adults i 4€ pels nens, i es farà a les 13:30h a les Antigues Escoles de Palou (Passeig Francesc Fàbregas 43). Després del dinar, hi haurà un acte polític on intervindran el conseller d'Empresa i Treball i la cap de l'oposició candidata a l'alcaldia, Núria Maynou, que donarà el tret de sortida a la precampanya per a les eleccions municipals del maig del 2023.  Poden demanar-se tiquets enviant un correu electrònic a [email protected]

ERC Sants - Montjuïc

"És possible disposar d'habitatge assequible?"

Hem assistit a una xerrada i debat presencial al casal i per videoconferencia amb Eva Baró i Ramos, regidora de l'Ajuntament de Barcelona, llicenciada en Psicologia, especialitzada en Metodologia de Recerca en Ciències Socials i de la Salut per la Universitat de Barcelona. Durant molts anys es va dedicar a la investigació en biomedicina i en salut pública, va publicar en revistes especialitzades internacionals i va ser empresària d'una consultora del sector sanitari després d'exercir com a tècnica i gerent en pimes del sector durant més de 20 anys. El 2015 es va incorporar al Grup Municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona per portar el gabinet del President. Vinculada als Castellers de Barcelona, en va ser cap de colla. Avui ens ha visitat i parlat de com és complicat poder accedir i conservar l'habitatge per part de la ciutadania. Per començar ens ha explicat que Barcelona en aquests moments s’està agreujant i s’agreujarà el problema d'accés a l'habitatge de moltes famílies i ciutadania en general, incrementant el gruix de ciutadania que es troba ja en situació d'emergència residencial.

El regidor d'Educació i Infància, Àdam Bertran
Girona

Impulsem una prova pilot de conciliació familiar amb activitats per als infants fora de l’horari lectiu

La iniciativa “Entarda’t, Tardes de Lleure” oferirà 800 places de cara a aquest curs als centres educatius públics del Pla Educatiu d’Entorn de Santa Eugènia i Sant Narcís   El període per inscriure’s començarà demà, 14 de setembre, i s’allargarà fins al dia 20   L’Ajuntament de Girona engegarà aquest curs escolar una prova pilot de conciliació familiar amb un programa d’activitats educatives de lleure fora de l’horari lectiu. La iniciativa, que porta per nom “Entarda’t, Tardes de Lleure”, està adreçada a l’alumnat d’entre 4 i 12 anys dels centres educatius públics del Pla Educatiu d’Entorn de Santa Eugènia i Sant Narcís. Aquest migdia, el regidor d’Educació, Infància i Esports del consistori, Àdam Bertran, ha presentat la proposta. De moment, s’oferiran un total de 800 places. Les inscripcions es podran fer del 14 al 20 de setembre a través de les escoles acollides al programa. Per qui ho necessiti, un dia a la setmana, a cada centre educatiu, tècnics municipals donaran suport a l’hora de fer la inscripció.

Vilafranca del Penedès

Esquerra lamenta que Vilafranca perdi oportunitats com els fons Next Generation de rehabilitació de barris

El govern de JXC-PSC no ha presentat cap proposta al govern de la Generalitat per rebre fons per rehabilitar habitatges als barris. La Generalitat inverteix gairebé 100 milions d'euros a diferents ciutats com Vilanova o Igualada   Els fons Next Generation són una assignatura pendent pel govern de Vilafranca i una constant pèrdua d'oportunitats per la ciutat. Des de fa mesos Esquerra Republicana demana que el govern de JXC-PSC expliquin quins són els projectes en els que s'han presentat, però no han obtingut cap tipus de resposta. Els republicans emplacen al govern a explicar els plans sobre els Next Generation i demanen que es centrin en habitatge, tant en la construcció d'habitatge social com en la rehabilitació d'habitatges per fer-los eficients i per tant, més habitables.   A inicis de setembre el govern de la Generalitat va anunciar que s'invertirien gairebé 100 milions d'euros en un programa per rehabilitar barris de les ciutats, adaptant els habitatges per fer-los més eficients energèticament.

Castelldefels

L’esport, part essencial de la nostra identitat castelldefelenca

Setembre i l’activitat esportiva i competitiva de les nostres entitats i clubs torna a omplir les instal·lacions municipals. Un goig pels que gaudim de l’esport de tot tipus. Un orgull pels que tenim filles, fills i membres familiars competint al més alt nivell. I una virtut de la nostra ciutat, de les que més orgull de pertinença genera. Però la nostra ciutat a l’estiu no s’ha aturat i som, amb dades a la mà, la metròpoli catalana on més competicions i activitats diverses relacionades amb l’esport s’hi han concentrat. La gran majoria al nostre litoral, consolidant el nostre model de platja, respectuós amb el seu entorn natural i on tenen cabuda activitats esportives, culturals i d'oci familiar que hi són compatibles. Un model que ha estat i continuarà essent una de les nostres banderes, lluny del turisme de masses i borratxera d’anteriors governs municipals. Ara, acabant-se les pretemporades i les estades dels equips de més nivell d’arreu, ens toca gaudir, potenciar i ajudar als nostres clubs, reforçant els nostres punts forts: com l’esport femení, on som una referència amb equips al més alt graó en moltíssimes modalitats, o en la formació de l’esport, on tenim una ràtio per habitant de les més altes del país.

Sant Adrià de Besòs

ERC Sant Adrià dóna el tret de sortida al nou curs polític amb el seu tradicional dinar de germanor adrianenc

Els republicans van realitzar el tradicional dinar de germanor de Festa Major, comptant amb la presència de la regidora barcelonina Elisenda Alamany, i la diputada Ana Balsera   Com ja és tradició, cada setembre ERC Sant Adrià realitza en el context de festa major adrianenca, el seu dinar de germanor per tal de fer cohesió entre militants i amics i preparar el nou curs polític. Enguany, també celebrat a l’espai del Museu d’Història i Immigració de Catalunya, van comptar amb la presència de dues convidades molt especials,  la regidora a Barcelona, Elisenda Alamany, i la diputada al Parlament, Ana Balsera.   Als parlaments previs al propi dinar, el candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Sant Adrià, Rubèn Arenas, va iniciar el discurs agraint l’assistència i remarcant la importància de tornar a treballar en equip per a garantir l’èxit en les municipals de 2023. “Sant Adrià es desfà lentament i progressiva, però el nostre repte és el de refer Sant Adrià.

Bages

Àdria Mazcuñan encapçalarà de nou la candidatura per ERC a l’alcaldia de Sant Fruitós de Bages

La secció local d'Esquerra Republicana a Sant Fruitós de Bages ha escollit Àdria Mazcuñan i Claret com a candidata a l'alcaldia per les properes eleccions municipals del 2023. En una sessió assembleària amb el 91% de vots favorables, la militància ha reelegit Àdria Mazcuñan perquè continuï encapçalant el projecte republicà al municipi durant els pròxims quatre anys. L'actual alcaldessa de Sant Fruitós, ha agraït la confiança i suport de la militància. Àdria Mazcuñan ha fet èmfasi a la feina feta des de la secció local i s'ha mostrat il·lusionada per tenir l'oportunitat de poder continuar treballant pel municipi. "Vull renovar l'alcaldia per poder consolidar tota la feina feta durant aquests anys i poder continuar treballant amb i per a les persones", ha afirmat. Aquesta serà la tercera ocasió que Àdria Mazcuñan encapçalarà la llista republicana. La primera vegada ho va fer el 2015 quan va entrar a l'Ajuntament com a portaveu del Grup Municipal d'ERC.