País Valencià

Totes les notícies

Esquerra - Tavernes de la Valldigna

Esquerra Republicana de Tavernes de la Valldigna es presenta de nou a les properes eleccions municipals

Esquerra-Tavernes de la Valldigna anuncia que tornarà a presentar-se a les properes eleccions 'amb tota la il·lusió i energia possibles, per continuar el projecte que ja vam començar en 2007', tal i com ha manifestat Joan Vicent Salavert, president d'ERPV-Tavernes de la Valldigna. L'equip d'Esquerra a Tavernes, que va obtenir a les eleccions municipals de 2007 dos-cents cinquanta vots, 'uns bons resultats que equivalen al 50% dels vots necessaris per obtindre un regidor', analitza Salavert, ha invertit els darrers tres anys en 'tirar endavant el projecte, malgrat les dificultats i les traves, per tal de consolidar una secció local amb gent i ganes renovades'. Segons ha explicat el dirigent republicà, 'en presentem a les eleccions amb força i sense cap tipus de por, amb l'ànim i l'esperança de canviar les coses a Tavernes. Tenim al darrere molta gent amb les idees ben clares i amb moltes ganes de clamar-les als quatre vents, gent cansada d'un govern que representa la dreta més previsible i rancia, cansada també d'una oposició que s'estén entre l'espanyolisme d'uns i la incertesa ideològica d'altres, que fa les coses de puntetes, intentant no molestar ningú, pensant en què pensaran els demés i sobretot en fer-ho tot  políticament correcte per no perdre ni un dels seus votants'. Esquerra, davant la manca de partits afins a la seua ideologia, es presenta a les eleccions amb el convenciment de poder canviar les coses. Perquè, en paraules de Salavert, 'l'opció d'Esquerra és una opció necessària per al nostre poble, amb les idees ben clares. Som valencians, d'esquerres, ecologistes, republicans i independentistes, com molta gent de Tavernes'.

Raül Castanyer

Esquerra critica la censura que exerceix l'Ajuntament de València a les reivindicacions veïnals de Ciutat Vella

El President d'Esquerra-VLC, Raül Castanyer, ha criticat 'la censura vergonyant a la que l'Ajuntament de València sotmet als veïns de la plaça Beneyto i Coll, a Ciutat Vella' en referència a la retirada de pancartes reivindicatives que veïns d'aquest emplaçament tenien exposades a les façanes d'un edifici declarat ruïnós per l'Ajuntament. Segons el dirigent republicà 'el consistori menteix quan declara a l'edifici en aquest sentit i, a banda, torna a callar per la força la lliure expressió d'uns veïns que encara no es creuen el que està passant'. Els fets van ocórrer la passada matinada del 2 al 3 de setembre. Operaris de l'Ajuntament, amb Policies Locals i Bombers van retirar les pancartes que exigien a l'Ajuntament que no executara el desallotjament de l'edifici. Els veïns, però, van tornar a posar les pancartes a l'endemà següent, un gest que Castanyer ha considerat 'lògic i valent'. 'Els veïns de València estan farts d'un ajuntament que contínuament fa el que vol sense ajustar-se a una lògica coherent i, a banda, no respecta qualsevol opinió discrepant amb la seua gestió', ha sentenciat el dirigent independentista. Per altra banda, Castanyer s'ha solidaritzat amb els manifestants que en les properes setmanes acudiran a la Fiscalia a declarar per suposats insults contra agents de l'autoritat que van actuar violentament contra manifestants al barri del Cabanyal el passat mes d'abril i entre els quals es troba un militant d'Esquerra i les JERPV. En les seues paraules, 'Esquerra estarà al costat dels acusats i se solidaritza amb tots aquells que, intentant defensar pacífica i lliurement la seua opinió, van ser agredits pels agents de Peralta i, amb la connivència del PP, acaben davant del jutge de manera injusta i desproporcionada'.

puigcercós, suàrez, simó

Puigcercós afirma que l’alto el foc d’ETA ‘ha de ser un primer pas per acabar amb la violència al País Basc’

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha afirmat aquest diumentge per la vesprada que l’alto el foc anunciat ahir per ETA a través d’un comunicat ‘ha de ser un primer pas per acabar amb la lluitar armada i la violència al País Basc, que és el primer obstacle de l’esquerra abertzale per avançar cap a la independència’. El líder independentista, que ha participat a la Festa Major de Bellvitge, ha apuntat que es dóna per ‘enterrat el procés autonòmic, com nosaltres també ja hem constatat, i això posa en escac els partits espanyols que fins ara s’han refugiat en l’esquerra abertzale’, a la que han il·legalitzat, per esquivar el debat sobre la independència del País Basc.

Oriol Junqueras

Junqueras: ‘El Consell de la UE ha de pressionar el Marroc amb l’Acord d’Associació per fer respectar els drets humans al Sàhara Occidental’

Arran de les agressions de la policia marroquina a diversos activistes sahrauís i a alguns ciutadans catalans i canaris, l’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha demanat al Consell de la UE que exigisca al Regne del Marroc el respecte dels drets humans i dels principis democràtics al Sàhara Occidental. 'La Unió Europea té un acord d’associació amb el Marroc, i l’ha de fer valer exigint-li el compliment dels drets fonamentals', ha afirmat Junqueras. Cal recordar que amb l’article 2 de l’Acord Euromediterrani d’Associació entre la UE i el Marroc (2000) el Regne alauita es va comprometre a respectar els principis democràtics i els drets fonamentals establerts a la Declaració Universal dels Drets Humans. A més a més, d’acord amb l’article 90 del mateix text, la UE té dret a prendre les mesures que cregui oportunes en cas que una part incomplisca l’acord. És evident que els acords comercials estrenyen els lligams entre el Marroc i la UE, però només amb aquesta política no aconseguirem l’objectiu principal de promoure un Marroc democràtic i pròsper que garantisca la seguretat a la zona. També calen mesures fermes de pressió política', ha recalcat l’eurodiputat republicà. Així mateix, el diputat d’Esquerra al Parlament de Catalunya Miquel Carrillo ha afirmat: 'És intolerable que França vete any rere any la proposta que els cascos blaus de l’ONU puguen intervenir al Sàhara Occidental en casos de vulneració dels drets humans. París fa passar els interessos comercials amb el Regne alauita per davant dels drets humans, i això diu molt poc del Govern de Sarkozy', ha emfasitzat el diputat. Carrillo també ha enviat una carta al cònsol del Marroc a Barcelona per demanar-li el respecte a la llibertat política i a la llibertat de manifestació. En la missiva, Carrillo li demana que el Marroc garantisca la integritat física dels dos ciutadans catalans que encara són a l’Al-Aaiun.

Manifestació contra la violència masclista

Esquerra acudeix a la concentració contra la violència masclista a València

Diversos dirigents d'Esquerra Republicana del País Valencià van acudir ahir a la concentració que cada primer dimecres de mes convoca la Plataforma Feminista del País Valencià a la plaça de l'Ajuntament de València per denunciar la violència contra les dones, reclamar sol·lucions polítiques i tractar d'incidir en la consciència social. Imma Cunyat, secretària de la Dona d'ERPV i membre de la Plataforma, va voler recordar que malgrat les dades del Ministeri d'Igualtat, que xifren el número de víctimes de la violència masclista en 42 durant el 2010, 'les dades de què disposem en la Plataforma i en la majoria d'associacions feministes són molt superiors, arribant a 75 víctimes'. Aquesta diferència en les xifres, explica Cunyat, es deu a que les associacions feministes afegeixen paràmetres que el Ministeri no té en compte. 'El Ministeri no comptabilitza a les prostitutes assassinades o a les dones que moren a mans de la seua ex-parella. Per a nosaltres, en canvi, aquests casos entren clarament dins dels paràmetres de la violència masclista, especialment en els casos de prostitució, que en si mateixa constitueix un dels principals focus de violència i explotació contra les dones a la nostra societat'. Esquerra, junt amb la resta de col·lectius i partits polítics integrats a la Plataforma Feminista, ja ha començat a treballar en l'organització dels actes del proper 29 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista, que inclourà entre d'altres activitats manifestacions arreu del País Valencià.

salvador, vilar, almassora

El Síndic de Greuges insta a l'Ajuntament d'Almassora a facilitar les actes dels plens tal i com demanava Esquerra

L'Ajuntament d'Almassora ha acceptat la resolició per la que el Síndic de Greuges, José Cholbi, insta a aquesta institució a que 'extreme al màxim el deure de donar resposta expressa als recursos administratius de reposició que presenten els ciutadans i ciutadanes dins del termini establert per la llei'. D'aquesta manera s'ha resolt la queixa presentada pel secretari de política municipal d'Esquerra-Almassora, Salvador Vilar, davant la manca de resposta a les sol·licituts presentades demanat que es feren públiques les actes dels plens del consistori. Per a Vilar, la resolució suposa 'el punt i final a una llarga història de censura a la que ha estat sotmessa tant la població en general com Esquerra en particular'. En paraules del dirigent independentista, 'han estat vora quatre anys d'invertir esforços personals, econòmics i jurídics per part d'aquesta formació política amb l'única finalitat de poder aconseguir que l'ajuntament facilite còpia de les actes dels plens que es duen a terme; assumptes públics que tracten els representants públics, amb diners públics, escollits pel poble d'una manera lliure i que fins ara eren secrets vulnerant les lleis i la pròpia Constitució'. Vilar ha qualificat la resolució com una 'gran victòria' que ha fet patent que 'no cal comptar amb grans organitzacions, recursos o mitjans de comunicació per poder treballar pel poble. Únicament fan falta ganes i voluntat' i ha afegit que ara queda esperar 'que arribe l'era digital a l'Ajuntament i que en lloc de malbaratar paper ens faciliten les actes en format digital'.

nova, web, imatge, comunicació, barres

ERPV aposta per la integració en les noves xarxes socials amb les seues noves webs

Esquerra Republicana del País Valencià estrena noves webs que, a banda d'oferir un disseny completament renovat que s'adapta millor a l'imatge d'Esquerra, permeten compartir els continguts a través de les xarxes socials. Les noves webs són molt més accessibles i incorporen una organització de continguts que facilita la recerca i visualització de la informació. D'altra banda s'han millorat les agendes, ampliant la informació i millorant l'accés i l'eficàcia de l'eina. També s'han creat noves seccions, s'ha inclòs un cercador que permet navegar fluidament per tota la informació que conté la web i s'han ampliat els continguts multimèdia, com ara vídeos i àudios. En paraules del secretari d'Imatge i Comunicació d'ERPV, Joan Barres, 'la pàgina web és una eina molt important a l'hora de comunicar-nos com a partit amb la societat'. Segons el dirigent republicà, 'amb les novetats que s'han introduït ampliem la reciprocitat en la comunicació amb els ciutadans i ciutadanes, especialment gràcies a l'ús de les xarxes socials, al temps que facilitem la visibilitat i l'accés als nostres plantejaments, propostes, iniciatives i activitats, cosa que forma part del nostre treball quotidià com a partit'.

reunió, sindicats, esquerra, cerdà, vaga, general

Esquerra es reuneix amb els sindicats per valorar la vaga del proper dia 29 de setembre

El president d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, s'ha reunit aquest matí amb els representants sindicals de CCOO, UGT i la Intersindical Valenciana per analitzar la reforma laboral del govern de Zapatero que la propera setmana es debatrà al Congrés dels Diputats i per parlar dels detalls de la vaga general que hi ha convocada per al proper 29 de setembre. Després de l'encontre, Agustí Cerdà ha manifestat que 'des d'Esquerra compartim amb els sindicats el diagnostic respecte a la reforma laboral, una reforma que considerem injusta perquè abarateix i facilita l'acomiadament, en lloc de facilitat l'entrada al mercat laboral i el treball estable'. D'altra banda, el president d'ERPV ha manifestat, i així ho ha compartit amb els representants sindicals, que 'el govern de Rodríguez Zapatero s'ha carregat les bases dels dos grans consensos que existeixen des de la transició: amb aquesta reforma laboral, ha trencat el consens respecte als drets socials i amb la sentència de l'Estatut, ha trencat el consens amb les distintes nacions que conviuen a l'Estat espanyol'. Aquest fet, ha sentenciat Cerdà, ens deixa 'un nou panorama on s'han trencat els consensos bàsics de la democràcia i s'ha posat en la picota l'Estat de dret'.

concentració, ies, valldigna, conselleria, educació

Els consells escolars dels instituts de Tavernes i el Consell Escolar Municipal redacten tres documents rebutjant el doble torn

Entre el dimecres i el dijous d'aquesta setmana s'han reunit a Tavernes de la Valldigna el Consell Escolar del IES "La Valldigna", el Consell Escolar del IES "Jaume II El Just" i el Consell Escolar Municipal de Tavernes per debatre la situació que ha provocat el conflicte entre la comunitat educativa de La Valldigna i la Conselleria d'Educació, es a dir, l'Ordre de la Conselleria de traslladar els alumnes de 1er cicle de la ESO als instituts de Tavernes malgrat que el nou IES “La Valldigna” encara no està acabat. El tres consells han redactar tres documents escrits que adreçaran a la secretaria autonòmica d'Educació, Concepción Gómez Ocaña, en els que exposen les seues propostes i rebutgen, en qualsevol dels casos, la instauració del doble torn que 'truncaria els estudis musicals de molts alumnes i la pràctica d’esports d’altres, activitats de molta tradició a la nostra comarca', segons havia explicat Imma Cunyat, secretària de l'AMPA IES "La Valldigna" i militant d'ERPV. A més, els consells dels dos instituts de Tavernes proposen que els alumnes de 1er cicle de la ESO continuen a les escoles fins que el nou IES "La Valldigna" estiga acabat. El dimecres al mig dia, després de la concentració d'uns 250 alumnes, pares i mares, a les portes de la Conselleria d'Educació, la presidenta de l'AMPA IES "Jaume II El Just", Empar Pons, i Imma Cunyat van aconseguir reunir-se amb Gómez Ocaña, qui va manifestar el seu compromís a escoltar totes les propostes dels consells escolars i a donar una resposta el més haviat possible per sol·lucionar la situació. Segons ha manifestat Cunyat, 'per primera vegada veiem una porta oberta a sol·lucionar un conflicte que afecta, no ho oblidem, a la qualitat educativa dels alumnes i les alumnes de La Valldigna'. Cunyat s'ha mostrat confiada en poder arribar a una sol·lució el més satisfactòria possible, però ha criticat durament l'actitud de la directora territorial d'Educació, Virgínia Jiménez, a qui va retreure personalment el dimecres 'una enorme falta de sensibilitat i una actitud molt dura, des de la comoditat de prendre decisions des d'un despatx sense conèixer la situació real ni escoltar a les parts afectades'.