País Valencià

Notícia

L'Ajuntament de Simat col·loca 60 nous contenidors de cartró i d'envasos per facilitar el reciclatge

  • Joan Serra
L'Ajuntament de Simat de la Valldigna ja està col·locant els nous contenidors d'envasos lleugers i de cartró a tot el poble i en col·locarà entre 15 i 20 més pròximament. Així ho ha assegurat al Ple de l'Ajuntament el regidor de Medi Ambient, Joan Serra, d'Esquerra Republicana del País Valencià, qui ha explicat que en total hi hauran 30 mous contenidors per a cadascun d'aquests residus al municipi. Serra ha afegit que actualment hi ha molts contenidors de cartró en mal estat. 'Amb aquestos contenidors', ha dit el regidor, 'el que es farà serà emportar-se'ls, reparar-los, deixar-los condicionats i tindrem d'alguna manera una possibilitat més de reciclar'.

El dirigent republicà ha manifestat que segons diversos estudis dels que disposa l'Ajuntament, quan més a prop es tenen els contenidors molt més es recicla. 'Per això', ha dit, 'anem a intentar col·locar on hi haja un contenidor d'envasos lleugers, un de cartró, un de vidre i un de fem'. Aquesta inversió en nous contenidors anirà acompanyada, tal i com ho ha explicat el regidor de Medi Ambient, d'una reordenació i reubicació dels contenidors actuals, tot buscant fer més accessible el reciclatge per a tots els habitants de Simat.

D'altra banda, des de la regidoria de Medi Ambient de Simat s'ha volgut contribuir a l'estalvi dels simaters i simateres reduint la despesa en el fem. 'Per part dels treballadors de l'Ajuntament', ha dit Serra, 's'ha fet un treball molt exhaustiu i exquisit respecte al que és la despesa del fem i al que hem de pagar els ciutadans. De fet, hem modificat una ordenança per la que les persones majors tenen una reducció del 50% per part de l'ajuntament'. Tenint en compte que actualment hi ha dos rebuts de fem, un el que cobren els ajuntament i l'altre el que cobra el Consorci per mig de la Diputació, a Simat s'ha fet l'esforç d'ajustar el rebut de l'Ajuntament, minimitzant l'augment respecte a l'any passat. 'El rebut es quedarà en un augment d'un 6% respecte al de l'any passat. Un 6% contant el nostre, que abaixa substancialment, i el del Consorci', ha explicat el dirigent republicà.