País Valencià

Notícia

L’AMPLIACIÓ DEL PORT DE VALÈNCIA NECESSITA UNA NOVA DECLARACIÓ D’IMPACTE AMBIENTAL.

ERPV, 21/07/2020

Esquerra Republicana del País Valencià no deixarà de preguntar al govern espanyol per l’ampliació del Port de València mentre no hi haja una nova Declaració d’Impacte Ambiental que avale el projecte.

Els republicans valencians es reafirmen en la seua demanda de transparència sobre el projecte que suposarà un greu perjudici ambiental i denuncien el «politiqueig» barroer que s’ha fabricat des d’un mitjà de comunicació que vol emmascarar la inviabilitat d’un macroprojecte sota l’enfrontament entre valencians i catalans. En paraules del president d’ERPV, Josep Barberà, «no acceptarem que es barrege el fet nacional amb el politiqueig d’aquells que, davant l’absència d’arguments, revifen problemes inexistents».

ERPV incideix en què la protecció ambiental i el canvi de model productiu és un dels eixos polítics de fa anys i, en aquest sentit, sempre estarà del costat de col·lectius com Per l’Horta, Acció Ecologista Agró, Ecologistes en Acció, l’associació de Veïns i Veïnes de Natzaret, Recuperem la Punta o Forn de Barraca que fa anys que defensen l’Horta i els Poblats Marítims davant les agressions de l’estat. Per a Barberà «és lamentable que es vulga estigmatitzar col·lectius formats per molta gent que milita a forces polítiques ben diferents i que, a més, és sabut per tots. A Esquerra no demanem el carnet a ningú a l’hora de defensar allò que considerem just».

De fet les preguntes al govern espanyol formulades pel Grup Republicà al Congrés, són fruit del consens amb els col·lectius de defensa del territori que les han debatut internament. Segons ha explicat el president d'Esquerra Republicana del País Valencià "malgrat les difamacions seguirem sent un instrument útil per als col·lectius ciutadans i les entitats i és per això que hem vehiculat les propostes que ens han arribat. Com sempre hem fet des del republicanisme valencià ens posem al servei dels valencians des de les institucions i des del carrer"

El portaveu del Grup Republicà al Congrés Gabriel Rufián, assabentat dels atacs de la dreta antivalenciana ha declarat en el mateix Congrés «l’únic que volíem saber era l’impacte ambiental d’aquesta ampliació. Continuarem sent així, un partit republicà, independentista, en defensa de la gent, en defensa de les necessitats socials, laborals, econòmiques» Rufián ha recordat que només tenim un planeta i és molt important conèixer les conseqüències ambientals de grans projectes com aquest «sempre estarem atents a qualsevol projecte d’aquesta mena, per molt que la dreta ens ataque» ha sentenciat Gabriel Rufián.

Des del partit republicà es condemna la campanya de mentides i difamacions que han emprès el PP i C’s amb connivència amb el PSOE i gràcies a un article aparegut a un mitjà valencià on es tergiversava una nota de premsa de fa un més. «Quan no hi ha arguments apareix la difamació. Al Partit Socialista ja li va bé que la dreta carregue contra els col·lectius acusant-los d’independentistes per tal de dur endavant el projecte siga com siga. I tot açò mentre Compromís i Podem miren cap a un altre lloc» afirma Josep Barberà per a qui és una temeritat aquesta campanya prefabricada que ataca persones que, en molts casos, són votants i militants dels grups del Botànic.

D’altra banda, i segons hem sabut hui mateix per un mitjà valencià, les previsions de creixement del Port de València es redueixen a conseqüència de la crisi per la COVID en vora mig milió de TEU a finals d’aquest 2020. Una situació que fa encara més obligatòria una nova Declaració d’Impacte Ambiental.