País Valencià

Notícia

EL PSOE D’EL PUIG NEGA LA MUNTANYETA DE LA PATÀ A ESQUERRA REPUBLICANA DEL PAÍS VALENCIÀ PER FER EL 61é APLEC.

ERPV, 09/10/2020

L’ajuntament d’El Puig ha denegat el permís per celebrar el 61é Aplec del Puig a Esquerra Republicana del País Valencià perquè «es troba reservat per a altres usos organizats per aquest Ajuntament».

La resposta ha estat qualificada d’"excusa" pels republicans valencians. Per a la Secretària General d’ERPV, Maria Pérez, «és molt greu el que diu el PSOE en la seua resposta. A qui se li acudeix organitzar res a la Muntanyeta de la Patà un darrer diumenge d’octubre? Només pot haver ignorància absoluta sobre què és el País Valencià o una mala fe profunda per intentar impedir l’acte més important del valencianisme i el sobiranisme valencià, amb 60 anys d’història».

La direcció d’ERPV entén la reacció del PSOE com un atac frontal al sobiranisme valencià. En paraules del president, Josep Barberà, «tot el sobiranisme valencià es veu atacat amb aquesta decisió. Açò demostra que és Esquerra Republicana qui fa nosa i qui fa por al règim del 78, qui posa en escac la monarquia borbònica".


Des del Congrés la reacció del portaveu republicà, Gabriel Rufián tampoc s’ha fet esperar «una festa que ni tan sols Franco, ni tan sols el feixisme assassí del franquisme va poder tombar» ha dit visiblement molest per la decisió del PSOE del Puig.

Des de 2016 ERPV organitza l’Aplec del Puig a la Muntanyeta de la Patà. Fent-se càrrec de l’organització, els independentistes valencians van evitar que es perdera una de les tradicions més antigues del sobiranisme al País Valencià que es fa de forma regular des de fa 60 anys.

Cada any, i després de comunicar l’acte a la delegació del govern, ERPV s’ha reunit amb el regidor de vies públiques i seguretat ciutadana d’El Puig, que fins l’any passat era Vicent Porta (Compromís) per acordar els detalls de l’acte així com els aspectes relatius a la seguretat i accessos al mateix.

En el cas del 61é Aplec, ERPV va comunicar en temps i forma l’organització de l’acte a la delegació del govern i va ser aquesta qui es va posar en contacte amb el Vicesecretari General d’organització, Domènec García, per comunicar-li que «hi havia un problema» perquè l’ajuntament d’El Puig tenia blocat l’espai. Va ser aleshores quan des d’organització es va registrar una petició formal a l’ajuntament d’El Puig demanant una reunió amb l’alcaldessa, Luisa Salvador Tomás.

  • Gabriel Rufián sobre la cancel·lació del 61é Aplec per part del PSOE del Puig