País Valencià

Notícia

MARLASKA HA DE DONAR LA CARA DAVANT ELS FETS DEL BARRI DE BENIMACLET

ERPV, 15/10/2020

El Grup Republicà al Congrés dels Diputats ha registrat aquest matí, preguntes al ministre Fernando Grande Marlaska sobre la marxa feixista de dilluns al barri de Benimaclet de València, així com les detencions dels antifeixistes.

Esquerra Republicana del País Valencià demana al ministre en l’escrit presentat que aclarisca si considera proporcionada l’actuació policial i si té pensat obrir investigació al respecte per depurar responsabilitats.

També pregunta pels motius que van fer que la Delegació del Govern a València no atenguera la petició de l’associació de veïns del barri de no autoritzar la marxa feixista i si té previst cessar la delegada del govern, Gloria Calero.

És vergonyós el blanqueig del feixisme que es du a terme des d’Interior” ha declarat el president d’ERPV Josep Barberà, per a qui les conseqüències d’aquest comportament “van en contra de totes les forces polítiques democràtiques”. Per a Barberà “l’única força democràtica que es va veure dilluns a Benimaclet va ser la dels veïns i veïnes del barri que van donar una lliçó de civisme a unes forces de seguretat que, en teoria, els havien de protegir dels feixistes. Marlaska ha de donar la cara i ha de demostrar que és socialista de debò, és urgent legislar i tipificar el delicte d’exaltació del feixisme”.

Aquesta no és la primera vegada que ERPV pregunta a Grande Marlaska per les actuacions policials desmesurades i les accions feixistes al País Valencià. Només en 2020 ha preguntat pel desplegament de la Guàrdia Civil en el Forn de Barraca, per les amenaces a un regidor de Càlig o per la detenció a un immigrant en metrovalencia. Les respostes sempre arriben tard i justifiquen les accions emparant-se en normatives vigents. Per aquest motiu des d’Esquerra Republicana es considera fonamental legislar en aquest sentit, “No pot ser que la llei siga l’excusa darrere de la qual es justifiquen actuacions antidemocràtiques. Els partits democràtics hem d’anar plegats per obligar el PSOE a legislar contra el feixisme”, ha reblat Barberà.

Podeu consultar el document registrat hui al Congrés ací