País Valencià

Notícia

ERPV convoca concentració davant l'Ajuntament del Puig on es farà la lectura del manifest Salvem l'Aplec

ERPV, 23/10/2020.

Si fa deu anys el Partit Popular hagués prohibit l'Aplec del Puig, el País Valencià, amb les forces del Botànic al capdavant, n'hauria organitzat una bona.


Esquerra Republicana del País Valencià ha convocat per aquest diumenge 25 d'octubre una concentració davant l'ajuntament del Puig en protesta per la censura del 61é Aplec a la Muntanyeta de la Patà per part del PSOE local. En la concentració es llegirà el manifest Salvem l'Aplec que van publicar aquest dimecres en el web aplecdelpuig.org i que ha rebut l'adhesió de més de 200 persones. 

Els republicans valencians consideren la censura dels socialistes del Puig un atac frontal a l'independentisme valencià més enllà de les sigles. De fet, el passat 9 d'octubre, en fer-se pública la prohibició, la Secretària General d'ERPV, Maria Pérez, qualificava la decisió d'excusa acusant l'equip de govern del Puig d'"una mala fe profunda per intentar impedir l’acte més important del valencianisme i el sobiranisme valencià, amb 60 anys d’història". 

La direcció del partit republicà ha comunicat que es veuen obligats a fer la concentració per plantar cara a la impunitat amb la qual actuen els socialistes. En paraules del seu president, Josep Barberà "El 61é Aplec anava a tindre un format molt reduït, amb fortes restriccions per la COVID19, per descomptat no anàvem a fer el dinar de germanor i anava a regular-se l'entrada al recinte de la Muntanyeta. D'haver seguit l'organització de l'Aplec amb normalitat probablement ara estaríem plantejant-nos la possibilitat de suspendre'l però en la situació de censura que ens posa el PSOE del Puig estem obligats a alçar la veu contra la impunitat cada volta més descarada de les forces suposadament progressistes. Si fa deu anys el Partit Popular hagués prohibit l'Aplec del Puig, el País Valencià, amb les forces del Botànic al capdavant, n'hauria organitzat una bona. No podem callar, la deriva dòcil i de servilisme que veiem darrerament al País Valencià és preocupant i tenim l'obligació de no callar."

Els republicans independentistes asseguren que es concentraran seguint estrictament les normes sanitàries per la COVID19 i que l'acte tindrà una durada breu. A més a més, la COVID19 ha impedit que hi participe en la concentració la Vice secretària General d'Esquerra Republicana Marta Vilalta, qui havia confirmat la seua assistència. La situació d'alarma generada per la imminent declaració de cobre foc ha fet que la cancel·le. 
De fet Marta Vilalta ha estat present en diverses ocasions a l'Aplec del Puig, com també Gabriel Rufián, que tenia previst participar-hi enguany, el portaveu del Jovent Republicà Pau Morales, i altres càrrecs públics i orgànics d'Esquerra.