País Valencià

Notícia

ERPV pregunta a la Comissió Europea per la variant de Pedralba.

ERPV 04/12/20


Els eurodiputats d’Esquerra Republicana, Jordi Solé i Diana Riba, demanen a la Comissió Europea si està al corrent del projecte de la variant sud de la carretera CV-377 al seu pas per Pedralba i si estan d’acord amb el fet que no s’actualitzen les avaluacions d’impacte ambiental per adaptar-les a la normativa europea.

Per als republicans valencians el projecte de la variant sud de Pedralba contravé la normativa europea en matèria ambiental. Segons la secretària general d’Esquerra Republicana del País Valencià, Maria Pérez, «el projecte va en contra del que diu la Directiva 2009/147/CE sobre conservació d’aus silvestres perquè envaeix zones que estan dins la xarxa Natura 2000 i que estan sotmeses a una regulació estricta sobre la qual Europa ja ens ha cridat l’atenció». Pérez remarca així que la Comissió va instar el 2019 al Govern Espanyol a prendre mesures que milloraren els espais que formen part de la xarxa Natura 2000.

El partit republicà valencià es va posar en contacte amb els seus eurodiputats després d’assistir a la mobilització que va convocar el passat mes de novembre la Plataforma En Defensa del Paisaje de Pedralba, on els membres del col·lectiu van mostrar als assistents el lloc per on passarà la variant projectada, que envaeix el Parc Natural del Túria. Maria Pérez, que va assistir junt amb el secretari general del Camp de Túria-Serrans i un grup de militants de la comarca, es va comprometre a fer tot el possible per salvar "una zona d’un incalculable valor paisatgístic i ambiental, on hi ha una riquesa en biodiversitat que mereix la protecció de totes les administracions més enllà del color polític d’aquestes. Aquesta riquesa en biodiversitat ha provocat que, per exemple, torne al Túria la llúdria o gos d’aigua» remarca Pérez.

Des d’ERPV estan pendents de la resposta de la Comissió Europea, que han demanat per escrit, i no renuncien a emprendre altres accions mentre no es paralitze el projecte per fer una nova anàlisi ambiental i es redacte un projecte alternatiu.

Més informació: 
Article de Levante-EMV de 05/12/20 

Preguntes registrades a la Comissió Europea