País Valencià

Notícia

ERPV demana la compareixença de la delegada del govern Glòria Calero al Congrés per les càrregues policials d'ahir a València.

ERPV, 17/02/2021

Els republicans valencians demanen que Calero done compte de les càrregues de la Policia Nacional d’ahir dimarts a València contra els manifestants que protestaven per l’empresonament del músic Pablo Hasel.
ERPV ha registrat també una bateria de preguntes sobre els mateixos fets adreçades al Ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska. En l’escrit demanen pels motius pels quals es va procedir amb tanta virulència contra els manifestants, així com si es pensa en obrir-se una investigació per depurar responsabilitats.

Una volta més ERPV demana al govern pels excessos policials a les mobilitzacions ciutadanes al País Valencià. En aquest sentit, el seu president, Josep Barberà, ha sigut taxatiu amb el paper que juga la delegada del govern “no pot ser que mai siga responsabilitat de la senyora Glòria Calero, sent així que les forces de seguretat estan a les seues ordres. No podem consentir que s’apallisse als carrers del País Valencià ciutadans que protesten pacíficament”. A més a més Barberà ha posat en dubte les declaracions de Calero en què diu que hi havia persones botant foc a contenidors “acusen de botar foc contenidors en una zona on no n’hi ha. A més a més, botar-li foc a un contenidor pot ser motiu de multa, però mai d’un cop de porra o d’un tir”.

Els republicans valencians recorden que la llibertat d'expressió està emparada per la Carta de Drets Humans i per la Constitució i, de cap manera, pot ser vulnerada amb violència per cap dels òrgans de l'estat. 

Ací la petició de compareixença

Ací les preguntes registrades al Congrés

Enllaç a la notícia de elperiodic.com