País Valencià

Notícia

Reunió d'ERPV amb Recuperando i València Laica. El patrimoni ha de tornar a ser de domini públic.

D’esquerra a dreta i de dalt abaix: Maria Pérez (secretària gral d’ERPV), Domènec Garcia (vice s ecretàri gral d’organització d’ERPV), Antonio Manuel Rodríguez (portaveu Recuperando), Raquel Ortiz (coordinadora València Laica), Josep Barberà (president ER
D’esquerra a dreta i de dalt abaix: Maria Pérez (secretària gral d’ERPV), Domènec Garcia (vice s ecretàri gral d’organització d’ERPV), Antonio Manuel Rodríguez (portaveu Recuperando), Raquel Ortiz (coordinadora València Laica), Josep Barberà (president ER
ERPV, 04/02/21.


Esquerra Republicana del País Valencià coincideix amb les demandes de València Laica i Recuperando que el patrimoni dels pobles deu ser recuperat per al domini públic. Així s'ha posat de manifest en la reunió entre la direcció d’ERPV i representants del Grup Republicà al Congrés amb els portaveus de les associacions València Laica i Recuperando per analitzar la situació de les immatriculacions de l’església.

En la reunió s’ha palesat l’acord en demanar la desafecció del patrimoni històric, una vegada presentat el llistat d’immatriculacions que Esquerra Republicana i EH-Bildu van demanar al govern en una Proposició No de Llei el passat més de desembre.
El portaveu de Recuperando, Antonio Manuel Rodríguez ha remarcat que si es reconeix la titularitat de l’església
sobre el patrimoni, aquesta te plena potestat per a vendre’l, amb la qual cosa el patrimoni públic passaria a mans privades.

Per la seua banda, la coordinadora de València Laica, Raquel Ortiz ha recordat que al País Valencià l’església ha dut a terme 912 immatriculacions, entre les quals la catedral i els edificis complementaris, sense saber a hores d’ara si el Micalet també està a nom de l’església «les joies patrimonials no poden ser propietat de l’església. Cal revertir aquesta situació» ha manifestat.

Els portaveus de les dos associacions han coincidit en la necessitat de la nul·litat de les immatriculacions i en denunciar que el llistat presentat pel govern és del tot insuficient perquè només recull les immatriculacions des de l’any 1998. «L’església ha fet immatriculacions des del 1978 basant-se en una llei franquista del 1946. i, per tant, són inconstitucionals. Cal que el govern faça el llistat complet de totes les immatriculacions» ha declarat el portaveu de Recuperando. Des de València Laica, Raquel Ortiz, ha afegit que «s’està demostrant que, a més a més, en el llistat presentat pel govern falten molts bens immatriculats, dels quals ni tan sols hi ha la nota simple»

El president d’ERPV, Josep Barberà i la diputada d’Esquerra al Congrés Marta Rosique, s’han compromés a seguir amb les reunions i a vehicular les demandes de València Laica i Recuperando, entre d’altres a pressionar perquè es faça la llista real de les immatriculacions del període 1946-2015 i a aconseguir la seua nul·litat.