País Valencià

Notícia

ERPV pregunta al govern per la violència policial d’ahir a la Universitat Jaume I de Castelló

República, Borbons, ERPV, País Valencià,
Ni rei ni por
ERPV, 07/02/2021

Davant l’actuació policial desmesurada patida ahir pels manifestants contra la visita de Felip VI al campus de l’UJI, Esquerra Republicana del País Valencià demana al Govern espanyol què explique els motius de la virulència de l’acció.

La diputada republicana Marta Rosique ha registrat l’escrit en què es demana, entre d’altres, que el govern informe sobre la quantitat d’efectius, el comandament de l’operatiu o els motius que van dur a les càrregues contra els joves manifestants.

Els republicans valencians demanen també si es va intentar la mediació amb els manifestants en algun moment. Per al President d’ERPV, Josep Barberà «és molt greu que una actuació policial tan violenta es done en una universitat que, justament, té una càtedra de mediació policial. No entenem el sentit d’aquesta càtedra si no és per posar en pràctica allò que pregona, la cultura de la pau en la resolució de conflictes. La Universitat, que ha estat històricament seu de la crítica, la reflexió i la llibertat d’expressió, no pot donar cabuda a actuacions d’aquest tipus», i ha incidit en la gravetat dels fets que, un cop més, posen de manifest l’escalada repressiva de les forces de seguretat contra la població civil.

Els sobiranistes demanen si sempre es dissolen les protestes contra la figura del monarca i, de ser així, d’acord amb quins criteris. Per a Josep Barberà el País Valencià està patint una escalada perillosa en la pèrdua de llibertats al País Valencià "Ahir registràvem la petició de compareixença de la delegada del govern Glòria Calero per permetre manifestacions feixistes protegides per la policia i, quasi al mateix temps veiem com eixa policia que defensa els feixistes carregava contra estudiants a Castelló. El Govern espanyol ha de donar-nos explicacions i estaria bé que les forces progressistes les exigirem tots a una".

Ahir, el grup republicà va registrar una bateria de preguntes per esclarir els fets del passat 25 d'abril, quan grups feixistes intentaren fer boicot als actes programats per Esquerra Republicana del País Valencià a Dènia i a València. 

Igualment els republicans valencians han registrat una petició de compareixença de la Delegada del Govern, Glòria Calero, perquè informe d'aquests fets així com de l'autorització de la marxa feixista del passat Primer de Maig al centre històric de València.

Enllaços als documents registrats: 

Compareixença Glòria Calero per les proclames feixistes a Dénia i València.

Compareixença de Glòria Calero per la marxa feixista a València

Preguntes al govern pel feixisme a Dénia i València.

Preguntes al govern per l'actuació policial a l'UJI