País Valencià

Notícia

Nou d’octubre. Antifeixisme, drets i sobirania.

Des d'Esquerra Republicana del País Valencià animem a tota la militància i a tota la gent republicana, sobiranista i antifeixista del País Valencià a eixir al carrer, aquest dissabte, dia 9 d'octubre, per celebrar la Diada Nacional. 

Aquest és el nostre manifest que vos convidem a llegir i compartir. Ens veiem a la plaça de Sant Agustí de València a les sis.

 
Nou d'octubre. Antifeixisme, drets i sobirania.

És 9 d’octubre, dia de reafirmació nacional del País Valencià. La reivindicació de la sobirania a què tenim dret com a poble, sempre  ha estat necessària i enguany més encara.

Ja no ens val queixar-nos d’aquells vint anys de retrocés durant els quals el govern del nostre país va estar en mans dels que fomenten l’autoodi. Ja no podem lamentar-nos de tindre la dreta més barroera escapçant qualsevol intent de recuperació nacional. Fa sis anys que ja no són al Palau de la Generalitat. Fa sis anys que esperem una decisió valenta que blinde i protegisca la llengua i els mitjans de comunicació públics nacionals. Sis anys veient la tebiesa en la defensa del territori en casos com l’ampliació del Port de València, la variant de Pedralba, la protecció i recuperació de marjals o regadius històrics com la xarxa d’assarbs del Baix Segura,

Parlar de sobirania el Nou d’Octubre, és parlar de l’orgull de formar part d’un poble treballador que abasteix de productes de la terra a mitja Europa, d’un poble capdavanter en investigació científica i tècnica. D’un poble que dobla el llom de sol a sol i veu com el fruit del seu esforç acaba beneficiant les oligarquies de sempre.

Però quina sobirania volem? No n’hi ha una altra que no siga la de poder decidir què fem amb els nostres recursos, la d’impedir que les ordres ens vinguen donades de Madrid a l’hora de millorar serveis sanitaris, teixir una xarxa de centres d’investigació ben dotada o posar en marxa polítiques d’habitatge que garantisquen el dret a viure dignament.

Enfront de les paraules buides i les proclames de cara a la galeria,  hem d’actuar o farem tard, com tantes voltes.

Des d’Esquerra Republicana del País Valencià vos animem a perdre la por, a dir les coses pel seu nom, a eixir al carrer aquest Nou d’Octubre de vesprada per bastir, entre totes i tots, el País Valencià sobirà que ens mereixem. 

Un País Valencià que, com a republicans, hem de bastir des de l’antifeixisme. No pot ser d’una altra manera.

El feixisme ha estat protegit i promogut durant dècades al nostre País per contrarestar el «perill sobiranista». De res ha servit que aquells que es diuen progressistes i valencianistes hagen rebaixat expectatives polítiques o —el que és pitjor— s’hagen posat de perfil.

Republicanisme és antifeixisme, sempre ho ha sigut i ho serà. Mai no podrem albirar el País Valencià lliure i sobirà que aplique les consignes de llibertat, igualtat i fraternitat mentre quede un bri de feixisme. Al feixisme se’l combat amb el republicanisme. No hi ha res més contrari al que representa l’extrema dreta que allò que representem els republicans valencians.

És hora de llevar-se la por de damunt, de confiar en nosaltres i la nostra capacitat per avançar cap a la sobirania. La gent que de debò volem la sobirania del País Valencià, hem de ser capaços de configurar un espai valencià de ruptura que ens faça forts davant les contínues agressions d’uns i la tebiesa d’altres. Cada dia en som més. Vos convidem, companyes i companys republicans, valencianistes, sobiranistes i patriotes, a acompanyar-nos en aquesta faenada que ens durà a assolir el nostre objectiu.

Aquest Nou d’Octubre eixim als carrers per manifestar el nostre antifeixisme i per reivindicar els drets i la sobirania del poble valencià!