País Valencià

Notícia

Cerdà: és el moment d'iniciar el nostre camí cap a la República Federal dels Països Catalans

El president d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà ha aprofitat la Diada del 25 d'abril per a denunciar "el retrocès democràtic, social i nacional que pateix el País Valencià. Després de 305 anys d'ocupació espanyola, la submissió a Espanya ens ha està costant caríssima als valencians. Cada any de cada paguem a Madrid 6000 milions d'euros que no tornen mai més, mentre Espanya continua reduint les inversions, enguany un 34% al País Valencià. Els valencians fem un mal negoci seguint a Espanya. És moment que aconseguim sumar forces per ser majoria social i iniciar el nostre propi camí amb un Estat propi en la república federal dels Països Catalans".

Cerdà ha fet una crida a la societat valenciana "a manifestar-se el proper dissabte 28 d'abril a València. Cal que el conjunt dels valencians plantem cara al retrocés social que suposen les retallades en educació i sanitat o la reforma laboral. Ens estem jugant retrocedir en les conquestes socials que tant de temps ens han costat assolir. A més són conscients que ens trobaran als carrers plantant cara i ens imposaran aquestes retallades amb repressió i retallades en els nostres drets democràtics. Són capaços fins i tot d'amenaçar amb intervindre les Comunitats Autònomes per tal de salvar Espanya, una mostra més que el seu model d'Estat és una enganyifa i que només podrem eixir de la crisi bastint una alternativa pròpia amb un Estat".


Jordà recorda el 25 d'abril al Congrés dels Diputats

Per la seua part, la diputada d'Esquerra Republicana al Congrés, Teresa Jordà la volgut recordar avui la diada del 25 d'abril des de la tribuna del Congrés dels Diputats. Jordà ha afirmat que "Avui 25 d'abril, els valencians i les valencianes i la resta de ciutadans dels Països Catalans, commemorem la desfeta de la Batalla d'Almansa en què el poble lluità contra l'opressor borbònic, i renovem el nostre anhel d'assolir un País Valencià lliure