País Valencià

Notícia

Cerdà: "eliminar les línies en valencià és una atac frontal a la llengua pròpia del País Valencià i al sistema d'ensenyament públic"

Agustí Cerdà
Agustí Cerdà
El president d'ERPV, Agustí Cerdà, ha criticat durament l'anunci fet aquest matí pel conseller d'Educació Alejandro Font de Mora d'eliminar les línies en valencià vigents des de fa més de vint anys per a crear un sol sistema educatiu basat en el trilingüísme a partir del curs 2012-2013. Per a Cerdà, aquesta mesura suposa un "atac frontal a la llengua propia del País Valencià i, a més, coarta la llibertat de molts pares d'elegir la llengua amb la que volen educar els seus fills". El dirigent republicà ha afegit, a més, que la mesura provocarà "un deteriorament brutal del sistema d'ensenyament públic que causarà més fracas escolar i, per tant, contribueix a la buscada degradació de l'escola pública per part d'una dreta que està privilegiant l'escola privada".

Cerdà s'ha mostrat convençut que "acabar amb l'ensenyament en valencià afectarà a la qualitat de tot l'ensenyament públic, incrementant el fracàs escolar i perjudicant la capacitat d'afrontar el futur de molts valencians i valencianes, un futur que ja està prou compromés per les polítiques de dretes del PP".

El dirigent republicà ha reivindicat el model d'escola valenciana com un "model d'èxit" avalat mundialment i ha anunciat que Esquerra "seguirà defensant l'ensenyament públic i l'escola valenciana i fem una crida als ciutadans i ciutadanes a mobilitzar-se contra aquest decret".