País Valencià

Totes les notícies

Esquerra Republicana del País Valencià demana coherència a PSPV i Podem en el tancament de Cofrents

ERPV, 10 de setembre de 2021 ...si les desavinences en el Govern de Catalunya són suficients per a no fer l’ampliació d’El Prat per què les desavinences al Botànic no ho són per tancar Cofrents o per paralitzar l’ampliació del Port de València? Josep Barberà Davant la nova parada de la Central de Cofrents ocasionada per la fuita d’aigua en la turbina de la central, Esquerra Republicana del País Valencià demana al Consell que exigisca al Govern espanyol el tancament de la Central que, amb vora 40 anys d’activitat, comporta un greu perill per estar totalment caducada. Els republicans valencians demanen al PSPV que deixe el joc de les contradiccions que els fa dir una cosa a València i fer tot el contrari a Madrid. «No es pot votar a les Corts el tancament i que el mateix partit socialista done el vistiplau a renovar l’explotació de la central per 9 anys més» ha declarat la secretària general d’ERPV Maria Pérez, en al·lusió a la PNL que les Corts van aprovar l’any 2017 demanant el desmantellament de la central i la no autorització de la construcció del magatzem temporal individualitzat (ATI). Aquesta proposta ha sigut ignorada pel mateix PSOE a Madrid, que el passat mes de març va autoritzar Iberdrola l’explotació de la central fins novembre de 2030. El president del partit, Josep Barberà, parla de la doble moral de Madrid que posa com excusa les desavinences del Govern a Catalunya per tombar l’ampliació de l’aeroport d’El Prat mentre al País Valencià aquestes desavinences no són cap obstacle per dur a terme projectes que van contra els interessos de la població valenciana. En aquest sentit Barberà interpel·la obertament a Podem del País Valencià «si les desavinences en el Govern de Catalunya són suficients per a no fer l’ampliació d’El Prat per què les desavinences al Botànic no ho són per tancar Cofrents o per paralitzar l’ampliació del Port de València?». Barberà ha recordat que Podem ha presentat mocions al senat demanant el tancament que sempre han estat votades a favor pels republicans i, fins i tot, ham presentat iniciatives conjuntes al Congrés demanant el tancament.

ERPV es posiciona en contra de l'ampliació del Port de València a Europa. L'eurogup ALE-Verds emet un comunicat.

ERPV, 9 de setembre de 2021.   La consellera Mollà ens té a la seua disposició per protegir l’Albufera, l’Horta, la ciutat de València i la resta del territori del País Valencià amb la contundència necessària. I ho farem en tots els fòrums on Esquerra Republicana del País Valencià és present, inclòs el Parlament Europeu.                       Josep Barberà L’Aliança Lliure Europea ALE, coalició de la qual forma part Esquerra Republicana del País Valencià s’ha posicionat contra l’ampliació del Port de València en un comunicat fet públic hui. El comunicat recull el malestar del grup després que els passats 1 i 2 de setembre el PP i el PSPV-PSOE votaren en la Comissió de Peticions en contra de demanar una nova Declaració d’Impacte Ambiental per al projecte. Aquesta votació, com diu el comunicat, tanca la porta del comitè de Peticions (PETI). La direcció d’Esquerra Republicana del País Valencià no descarta emprendre noves accions que permeten paralitzar un projecte que, en veu del seu president Josep Barberà «només comportarà degradació ambiental afectant la qualitat de vida de les persones que viuen a València ciutat i l’Horta». Fa unes setmanes l’eurodiputat republicà Jordi Solè, president de l’ALE, es va reunir en València amb membres de la Comissió Ciutat-Port i va visitar el Port on va comprovar la proximitat de l’Albufera així com la greu afecció de les obres portuàries anteriors sobre la línia de costa sud de València. Des d’ERPV agraeixen que la consellera Mireia Mollà acudira a defensar una nova DIA a l’Europarlament i li tendeixen la ma per unir esforços «La consellera no trobarà ningú amb més convenciment polític ni amb més propostes desplegades a Europa que ERPV. La consellera Mollà ens té a la seua disposició per protegir l’Albufera, l’Horta, la ciutat de València i la resta del territori del País Valencià amb la contundència necessària. I ho farem en tots els fòrums on Esquerra Republicana del País Valencià és present, inclòs el Parlament Europeu», ha reblat Josep Barberà.

senyal de trànsit en castellà a Alacant

Nou insult del govern espanyol al País Valencià, ara per part del Ministeri que dirigeix el valencià José Luis Ábalos.

ERPV, 16/03/2021 La resposta per escrit del govern espanyol sobre la retolació dels senyals de trànsit a Alacant és un insult en tota regla als valencianoparlants de l’Alacantí i del País Valencià. Un insult més greu si atenem que el titular del Ministeri és el torrentí José Luís Ábalos, qui demostra un nul interés per vetllar pel bon ús de la llengua i per fer complir la normativa vigent. El president d’Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà, ha manifestat la seua indignació per la resposta del govern que manifesta «un menyspreu cap al País Valencià i la seua llengua que cap valencià de bé hauria de consentir. Si aquest és el poder valencià que té el PSOE a Madrid no és d’estranyar que estiguem a la cua en tot». Ningú pot equivocar-se per llegir Aeroport o Recinte firal en valencià. Aquesta resposta només vol dir que els importem un rave, també a Ábalos. Els republicans valencians denuncien des de fa anys la greu situació que pateix el sud del país en protecció lingüística, una situació que a parer de Barberà «hauria de fer que totes les administracions, locals, autonòmica i estatal, posaren més mitjans i esforços en la protecció del valencià en aquestes comarques. En canvi veiem com es segrega i es justifica el castellà. Ningú pot equivocar-se per llegir Aeroport o Recinte firal en valencià. Aquesta resposta només vol dir que els importem un rave, també a Ábalos» ha sentenciat Barberà. Les preguntes formulades fa poc més d’un mes per la diputada republicana Marta Rosique, a petició d’Esquerra Republicana del País Valencià a l’Alacantí, a la Direcció General de Carreteres del Ministeri de Foment, demanaven explicacions de per què apareixen rètols només en castellà en diverses carreteres de la xarxa, com ara la A-31, A-7, AP-7 i A-70 que transiten per les comarques del sud del País Valencià, i que circumval·len la ciutat d’Alacant.  

JOSEP LLUÍS ALBINYANA, CANDIDAT A LA GENERALITAT PER ERPV: "...jo no puc mirar de costat".

Josep Lluís Albinyana, Josep Barberà i Mikel Forcada encapçalen la candidatura a les Corts Valencianes per les tres demarcacions. El president del Consell preautonòmic Josep Lluís Albinyana encapçala la candidatura d’Esquerra Republicana del País Valencià a les Corts Valencianes. Desprès de molts anys apartat de la política activa però estretament vinculat al valencianisme polític, Albinyana dona el pas perquè «no podia negar-me a l’oferiment d’Esquerra pel que representa i perquè no es pot mirar de costat la defensa de les llibertats democràtiques. Jo accepte el que em demana Josep Barberà pels valors que representa ERPV i perquè jo no puc mirar de costat», ha declarat Albinyana, qui assegura no capitanejar el projecte sinó formar part d’ell. El president d’ERPV, Josep Barberà, cap de llista per la demarcació de València, ha declarat que “per als republicans valencians és un honor que l’única persona que ha practicat el valencianisme polític des de la màxima institució del País Valencià encapçale la nostra candidatura”. Per a Barberà, Josep Lluís Albinyana “és un referent polític carregat de coherència i honestedat, valors que avui més que mai cal recuperar”. El professor de la Universitat d’Alacant i president comarcal de l’Alacantí d’ERPV, Mikel Forcada serà qui encapçale la candidatura per la demarcació d’Alacant a les eleccions a Corts Valencianes del pròxim 28 d’abril. Recordem que en aquesta mateixa jornada electoral del 28A Esquerra Republicana del País Valencià es presenta també a les eleccions a les Corts Generals, tal com vos informarem en el seu dia. En aquest cas serà Santi Zorío qui encapçale per Castelló la candidatura al Congrés dels diputats, Jaume Ferrà ho farà per València i Patri Minyana per Alacant. Quant al senat seran Albert Amorós, Vicent Ruiz i Francesc Puchol els candidats per Alacant, València i Castelló Per últim informar-vos que demà dimecres a les 19.

ESQUERRA REPUBLICANA ES PRESENTA AL CAMP DE TÚRIA.

A la Llar dels Majors, un dels edificis amb més història de La Pobla de Vallbona, ha tingut lloc l'acte de presentació d'Esquerra Republicana del País Valencià al Camp de Túria, setmanes després que es constituïra la secció local d'aquest municipi del Camp de Túria. L'acte ha comptat amb la participació de la diputada al Congrés Ester Capella, el President de la secció local de La Pobla de Vallbona Francesc Server i el President d'Esquerra Republicana del País Valencià Josep Barberà. La diputada al Congrés ha remarcat "la capacitat de suma i la voluntat transformadora que ha acompanyat Esquerra Republicana històricament, una voluntat de canvi que ens segueix fent lluitar pel dret a la vaga, el dret de les dones, el dret a l'educació, i tants altres que continuarem reivindicant. La nostra voluntat és la de la suma de les esquerres en la defensa dels principis i valors republicans i a aquest objectiu tothom hi és cridat a abocar esforços". Ester Capella ha parlat de la situació del President d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, empresonat a Estremera des del mes de novembre i a qui visita cada setmana. Ha explicat que Junqueras està fort, que no li fa por la presó i és ben conscient que estarà el temps que calga perquè està prés per una qüestió política, no jurídica. "L'Oriol em diu que el que és important no som cadascú de nosaltres, que ells és circumstancialment President gràcies a un partit generós, però el rellevant és el projecte col·lectiu republicà nascut en els anys 30" Per la seua banda, Josep Barberà ha recordat la tasca que fan els diputats i senadors d'Esquerra a Madrid, entre d'altres, la petició de rehabilitació del Mas de Baló a Riba-roja de Túria, la prolongació de la via verda De Benaguasil fins al Parc del Túria, la millora i condicionament de la carretera entre La Pobla i riba-roja, i la millora del transport públic comarcal. De totes aquestes esmenes als pressupostos generals presentades pel nostre grup, cap d'elles fou acceptada pel partit que després fa promeses ací a la comarca.