País Valencià

Notícia

Reductio ad Hitlerum

Cristian Perelló


Acaba la campanya. Curta, breu, escassa, esquifida. Molts són els adjectius amb que la podríem definir, no obstant cal entendre per què hem arribat fins ací i, sobretot i eixe és el meu neguit, cap on anem.
No cal, entenc,entrar a debatre per què s'han hagut de repetir les eleccions. L'agosarada supèrbia d'uns, la inflexibilitat dels altres i una situació de tensió, mentides i manipulacions, van ser més que suficients per fer que fora impossible formar govern, amb més voluntat i amb uns ideals, diguem-ne “clars”, això no hauria d'haver passat.
No obstant, ací estem, i el llarg camí de la història, definirà si va ser o no, encertada eixa decisió. M'agradaria saber, cosa dels deliris distòpics d'un, com hauria treballat un govern del PSOE i Unidas Podemos...

Però, ara centrant-nos en el món real, què passarà este diumenge? Hi ha periodistes, dels que tot ho saben que auguren (i vaja amb el concepte), una victòria clara del Sanchisme, amb davallada de Ciudadanos, tot adobat amb un ascens imparable de VOX, eixe contuberni de feixisme d'arrel franquista, barrejat amb el millor de cada casa, que només sap odiar, insultar i, si més no, fer el que sempre ha fet, atacar a qui pense diferent..
Són potser, la més desagradable de les sorpreses que podem esperar este diumenge. El desencant, la desídia, el cansament o la falta d'interès, preveuen una alta abstenció, i amb ella, un ascens de les forces de dreta i d'extrema-dreta, que són qui més es mobilitza per a votar, perquè com deien els vells eslògans, “que vienen los rojos!”.

Com a militant d'un partit com Esquerra Republicana, sempre hem sabut que formacions com eixa, anirien guanyant poder, perquè el feixisme té això, s'aprofita de les pors i de les misèries de la gent, per multiplicar-se, com un virus, en l'entorn perfecte que dona una societat desil·lusionada amb el món i amb agres esperances de millora.

Sense voler-ho, tres diputats a les Corts de l'Abascalisme, han protagonitzat potser, l'acte de campanya electoral més viral que hem fet fins ara. Pose en antecedents; fa uns dies, uns companys pengen una pancarta en un del canvis de sentit que l'A7 té al seu pas per Ontinyent, un de tants ponts que serveixen per expressar, ara un casament, ara una reivindicació, fins ací tot normal. Sembla ser, que per designis superiors, estos tres dirigents, es van trobar amb la pobra pancarta, on es podia llegir, “Adéu constitució del 78. Hola República”.
Ana Vega, Miguel Pascual i David García, com a bons herois sense capa a la defensa de la unitat del regne, van considerar que el més oportú era aturar-se, arrancar la bandera i fer-se un vídeo domèstic, amb l'orgull de qui fa una cosa espectacular, per acusar-nos de “basura” i algunes perles més. Com no pot ser d'una altra manera, vàrem denunciar eixa situació, tant per la via institucional, com a la Guàrdia Civil.
Esta potser és la més visible mostra de repulsa que ens han fet, no obstant, arreu del País Valencià, ens trobem amb casos i més casos de pancartes i cartells arrancats, fins i tot en alguns casos “recol·locats”. El feixisme actua amb impunitat, pot fer-ho, doncs sempre ha sigut tractat amb gran delicadesa pels poders fàctics.

Nosaltres, els valencianistes, els republicans, els sobiranistes i antifeixistes, hem de fer un clam ferm per fer fora esta pesta dels nostres carrers i de les nostres institucions. No tenim por de dir-ho ben fort, sou escòria feixista, i no vos volem!
L'odi, la intolerància, els racisme, el masclisme, la xenofòbia, l'homofòbia i tants altres qualificatius, són insuficients per descriure com de tòxics són aquesta gent, perquè, i ahí va el vaticini del futur, l'esperit de Mussolini, Hitler i Franco, ha tornat, i ha vingut per quedar-se,. Reductio ad Hitlerum de manual.

I què podem fer?, quin és el nostre paper? La resposta és tan senzilla que no per esperada és menys certa...., votar, participar, estar present a les manifestacions i concentracions, en definitiva, defensar els nostres drets i llibertats, perquè, per desgràcia, sabem molt bé on porten estos esclats de suport feixista...
Hem de ser valents i valentes, perdre la por i mostrar que no poden amb nosaltres, i com? Votant, ho torne a dir, cal votar per fer-los fora, per convertir-los en un remor o una ombra que no siga capaç de fer res, ni jugar a la Fallera Calavera.

Front a l'odi, front a la ira desfermada de qui veu a Espanya com una santíssima relíquia que cal conservar intacta, perfecta, impoluta, cridarem tantes voltes com siga necessari, que a la República del País Valencià, no tindran mai cabuda, perquè en som més, estem organitzats i, el més important, estem disposats a plantar-los cara.

Este diumenge, voteu amb convicció, amb fermesa i sense arrepentir-vos.

Este diumenge, el vostre cor i la vostra consciència vos faran agafar la papereta que vol representar el valencianisme polític a Madrid.

Este diumenge, vota Esquerra Republicana del País Valencià

Cristian Perelló
Secretari d'Organització d'ERPV de Tavernes de la Valldigna