País Valencià

Totes les opinions

Maria Pérez Company

De bones intencions, l’infern n’és ple

Maria Pérez Company

L’estat en què es troba immers el món de l’agricultura valenciana podria ja ser qualificat com de «crisi permanent». És allò que s’anomena «mala salut de ferro». Mentre la cadena agroalimentària es tensa per la part de dalt, amb insultants ofertes de les grans cadenes de distribució i venda, els esclavons més dèbils es tensionen i es van badant assumint les baixades de preu fins a perdre tot benefici o, fins i tot, perdent diners.

Josep Barberà

Per un Espai Valencià de Ruptura

Josep Barberà

El 21 de juny del 2020, el diari The Telegraph publicava que el rei espanyol Felipe VI i la seua esposa Letizia Ortiz, havien realitzat una lluna de mel que havia costat mig milió de dòlars. D’aquesta xifra, una bona part havia estat pagada per un empresari «amic del rei Juan Carlos«, això que anomenem «testaferro». I que havien fet aquest viatge sota els imaginatius pseudònims de Senyor i Senyora Smith.

Maria Pérez Company.

Participació? Quina participació, Marzà?

Maria Pérez Company

Fa unes setmanes ens assabentarem que la Conselleria de Marzà ha elaborat un decretàs que suprimeix els serveis psicopedagògics (SPEs) per tal de derivar-los directament als centres escolars -escoles i instituts-. Els SPEs són un pilar fonamental en l’assessorament, formació i implantació del model inclusiu als centres educatius i l’atenció a l’alumnat. Són equips de serveis psicopedagògics escolars que atenen una visió local i comarcal, amb consideració d’equips de zona multidisciplinaris i externs als centres del seu àmbit d’intervenció.

Josep Barberà

El búnquer del Conseller

Josep Barberà

Article publicat ahir, 11 de març de 2021 a Nosaltres la Veu La política és arribar a acords. Aquesta oració, possiblement s’ha repetit tantes vegades que ha perdut part del seu significat; tanmateix però, açò no la fa menys certa. Sobretot si, entenent-la en la seua concepció més àmplia, ens referim a arribar a acords no només amb altres -partits- polítics, sinó a acords amb els governats en general i amb els directament afectats en particular.

Josepa Costa. Secretària de la Dona d' ERPV Gandia.

Feminisme i lluita de classe

En els últims anys les mobilitzacions feministes han emergit aclaparadorament en l’àmbit internacional. Les vagues de treball protagonitzades per dones i les manifestacions massives del 8M apunten al resorgiment d’una nova onada feminista. Hi ha dos aspectes que cal apuntar en aquesta nova onada, un la internacionalitat del moviment, des de països com Brasil o Xile fins a França, i l’altre el seu lligam amb la lluita de la classe treballadora amb les vagues protagonitzades per les treballadores de la fàbrica de Panrico, les treballadores de la neteja a Glasgow o les treballadores de Google, des de Tokio a Nova York.

Maria Pérez. Secretària General d'ERPV.

Feminismes de barret

ERPV, 03/03/2021 (Article publicat originalment a la secció Tribuna de Nosaltres la Veu) S’acosta el 8 de març i la majoria embafa les seues xarxes de publicacions amb imatges morades i textos que reivindiquen l'empoderament de la dona. Amb això, tothom ha complit en la seua contribució cap al feminisme; amb això ja s'ha fet palés el joc de rol que comporta l'aparença. La violència de gènere es manifesta en diferents expressions i és necessari que cadascuna d'elles siga visibilitzada i reconeguda.

Josep Barberà. President d'ERPV

Tota policia que no gestionem nosaltres, la usaran contra nosaltres.

ERPV, 25/02/2021. (Article publicat originalment a la Tribuna de Nosaltres la Veu) Les lletres de les cançons de Pablo Hasél poden ser desagradables, els tuits d’humor negre poden no ser per a tothom i les processons amb conys gegants poden no ser del grat dels catòlics. I què? Ningú ha d’anar a la presó per les lletres d’una cançó, per cagar-se en la mare de déu o pagar una multa per dir imbecil·litats.

Maria Pérez Company. Secretària General d'ERPV

Pintem el País Valencià de groc

ERPV, 17/feb/2021 (Article publicat originalment a la Tribuna de Nosaltres la Veu) Diumenge passat, véiem com el mapa de Catalunya es tenyia de groc a mesura que passaven les hores fins a arribar a assolir la tercera majoria absoluta amb 74 escons. Però més enllà del nombre d’escons obtinguts, aquestes eleccions han marcat una fita històrica, l’independentisme ha superat per primera vegada la frontera del 50% dels vots emesos.

Josep Barberà, President d’Esquerra Republicana del País Valencià

President Puig, Madrid decideix per tu

ERPV, 10/02/2021 (Pots llegir aquest article a Nosaltres la Veu) Vint mil milions d’euros. Un dos seguit de deu zeros. Una xifra inimaginable pel al comú dels mortals. Quatre mil euros per cada habitant del País Valencià, xiquets inclosos. Aquesta és la xifra a la que, segons l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques, puja el “deute històric” de l’Estat amb el País Valencià.