ERC Palafolls

Notícia

Comunicat d'ERC respecte a la prova pilot dels canvis de mobilitat per la substitució de la canonada d'impulsió

Notícies
  • Obres a la canonada d'impulsió de Palafolls
Respecte a la prova pilot dels canvis de mobilitat arran de les obres de substitució de la canonada general de la xarxa d’aigua potable del poble, ERC manifesta:

-Que entén les molèsties que les obres i els canvis provoquen. Substituir la canonada general d’aigua que abasteix a tot el poble és important i molt necessari per posar fi als nombrosos episodis de trencament de la canonada que s’han produït en els últims anys.

- Abans de començar les obres, el govern les ha explicat a la ciutadania prèviament de dues maneres: amb cartes informatives que s’han lliurat en mà als veïns dels carrers afectats directament per les obres, i amb una reunió telemàtica amb la participació de polítics i tècnics municipals per explicar amb detall l’execució i els terminis. A més, s’ha informat a tota la ciutadania a través de la web municipal, les xarxes socials de l’Ajuntament i la ràdio municipal.
 
-És una prova pilot. S’ha dit des del principi. Un cop acabin les obres, la ciutadania podrà lliurament decidir si els canvis són o no definitius.
 
-Abans d’aplicar els canvis de mobilitat, el govern municipal d’ERC va informar a la resta de grups de l’oposició.
 
-El PSC ha estat al govern durant 36 anys i mai va demanar l’opinió de la ciutadania per executar cap de les seves accions de govern. Cap ni una. Es va preguntar pel lamentable canvi del sistema de recollida de brossa, el desafortunat emplaçament de la caserna de la Policia o per la despesa de prop d'un milió d'euros per una passera que es va haver d'arreglar moltes vegades per deficiències?

-És molt lamentable que el PSC parli “d’ocurrència improvisada", per referir-se als canvis en la mobilitat. Aquests canvis no són fruit del caprici de ningú. Són recomanacions del Pla de Seguretat Viària elaborat per Trànsit, i lliurat al 2015 quan governaven ells mateixos. I ha estat desenvolupat per la Policia local de Palafolls. El menyspreu cap a la feina tècnica de moltes persones és molt preocupant, i alhora denota un incomprensible grau de desconeixement del funcionament de l'Ajuntament.

-ERC Palafolls defensa la pacificació dels carrers, de fer un poble amable i per tothom. Aquest govern ha estat el que ha pacificat la zona de les escoles, una de les primeres accions que es van portar a terme en arribar al govern; una mesura que ha estat molt ben acollida per la ciutadania.
 
-Que el PSC parli de perills en els canvis de circulació, quan van ser ells els qui quan governaven van tenir l’ocurrència de pintar una de les cruïlles més transitades del poble de color blau per una qüestió estètica, provocant nombrosos accidents de trànsit. És sorprenent.
 
Entenem que el PSC i el seu candidat Joan Vila tinguin molta pressa a demostrar a la ciutadania que existeixen, perquè han estat tres anys sense aportar cap idea ni suggeriment més enllà de preguntar per canvis de bombetes, vidres trencats o sots al carrer.

Algú recorda alguna proposta del PSC els darrers tres anys? Des d’ERC no se’n recorda ni una! Menys entonar la cantarella que torni Palafolls (el seu està clar, el del poble de postal). Potser el PSC ha de treballar més per al poble; els seus votants no es mereixen aquests tres anys d'abandonament, de mentides i tergiversacions.