ERC Palafolls

Francesc Alemany

Esquerra Republicana escull Francesc Alemany com a cap de llista per a les municipals 2023

El passat dimarts 22 de novembre, l'Assemblea d'Esquerra Republicana a Palafolls va escollir l'actual alcalde del municipi, Francesc Alemany, com a candidat a l'alcaldia per la formació republicana, amb l'objectiu de ser reescollit com a alcalde en les eleccions municipals vinents previstes per 2023. L'elecció del candidat d'ERC va ser per unanimitat de tots els assistents presents en aquesta convocatòria d'assemblea extraordinària. Alemany va explicar les raons que l'han dut a prendre aquesta decisió, i va agrair la confiança rebuda per part de tot el gran grup que conforma el projecte de transformació del municipi i de canvi d'Esquerra Republicana a Palafolls. El candidat republicà va aprofitar per fer balanç del mandat actual, i es va mostrar molt satisfet que, tot i els enormes reptes que ha representat aquest mandat, amb una pandèmia mundial, les dades d'inflació més altes de les darreres tres dècades i l'impacte del Glòria, haver pogut aconseguir que Palafolls doni un tomb en molts aspectes que havien quedat descuidats al muncipi. El projecte transformador per Palafolls Entre alguns d'aquests aspectes troncals hi ha la perseverança per fer un tomb a la situació dels contenidors sobreeixits amb un nou contracte de neteja que ha solucionat el problema, el nou contracte de jardineria, un pla d'asfaltat i d'enllumenat de gran abast i pioner al municipi, l'augment i el manteniment de serveis i de bonificacions en el moment actual de crisi post pandèmia, el projecte de Vila Educadora, el pas cap a una administració electrònica del s. XXI, la gestió de l'àrea esportiva o l'execució d'obres que estaven pendents al municipi com la canonada d'impulsió, que ha d'evitar noves fuites d'aigua al centre, l'impuls de l'Espai Agrari de la Baixa Tordera, entre moltes altres.  El mandat, que ha quedat marcat pel pas de la Covid, ha demostrat també l'enorme capacitat de gestió de l'equip republicà, per no deixar aturada l'administració ni un sol moment en els pitjors moments, perquè la ciutadania pogués tenir un ens de proximitat de referència que liderés la lluita contra el virus a Palafolls.

Votar no és només el nostre dret, és el nostre poder

ERC celebra i agraeix l'esforç dedicat des de l'equip de Govern de Palafolls per implementar per primera vegada en aquest municipi processos de participació ciutadana, tant ara amb la consulta sobre la mobilitat ciutadana al centre del poble, com en aquest mateix mandat a Sant Lluís i Santa Maria. Aquest era un compromís electoral del partit republicà que, malgrat les dificultats associades a una pandèmia d'abast mundial, ha aconseguit assolir. Des del convenciment que donar la veu a la ciutadania és la millor opció sempre, ERC anima a tothom en aquestes darreres hores de període de votació a exercir el seu dret a vot, en el sentit que cadascú cregui més convenient. L'oportunitat d'aquesta consulta s'ha produït a causa de les afectacions directes per una obra estratègica com ha estat la substitució de la canonada d'impulsió d'aigua que travessa literalment tot el casc urbà. Aquesta actuació sobre la xarxa d'abastament d'aigua era una obra que havia quedat posposada des de fa més de deu anys. Això havia provocat una infinitat d'episodis de fuites en el decurs dels darrers anys, que la nova canonada haurà d'anar reduint progressivament. Així, tot i gaudir de la confiança majoritària de la ciutadania de Palafolls, des del Govern es va veure amb molt bons ulls aprofitar aquesta oportunitat perquè la ciutadania prengués la decisió de mantenir o revertir els canvis en la mobilitat, i l'increment d'aparcaments, a través d'un nou procés participatiu. Com a resultat d'aquesta iniciativa, més d'un miler de persones s'hauran manifestat a través del seu vot en un sentit o un altre per primera vegada a Palafolls; per decidir sobre una qüestió que afecta la seva vida quotidiana. El compromís inqüestionable amb les urnes, la participació i la democràcia és a l'ADN d'ERC a Palafolls, i també un dels pilars fonamentals d'aquest nou Palafolls que s'està construint des del Govern. Esquerra Republicana és el partit de les urnes. La gent que conforma el republicanisme a Palafolls ho ha demostrat en nombroses ocasions, tant en els moments més difícils a l’oposició, com també ara des del Govern.

Obres a la canonada d'impulsió de Palafolls

Comunicat d'ERC respecte a la prova pilot dels canvis de mobilitat per la substitució de la canonada d'impulsió

Respecte a la prova pilot dels canvis de mobilitat arran de les obres de substitució de la canonada general de la xarxa d’aigua potable del poble, ERC manifesta: -Que entén les molèsties que les obres i els canvis provoquen. Substituir la canonada general d’aigua que abasteix a tot el poble és important i molt necessari per posar fi als nombrosos episodis de trencament de la canonada que s’han produït en els últims anys. - Abans de començar les obres, el govern les ha explicat a la ciutadania prèviament de dues maneres: amb cartes informatives que s’han lliurat en mà als veïns dels carrers afectats directament per les obres, i amb una reunió telemàtica amb la participació de polítics i tècnics municipals per explicar amb detall l’execució i els terminis. A més, s’ha informat a tota la ciutadania a través de la web municipal, les xarxes socials de l’Ajuntament i la ràdio municipal.   -És una prova pilot. S’ha dit des del principi. Un cop acabin les obres, la ciutadania podrà lliurament decidir si els canvis són o no definitius.   -Abans d’aplicar els canvis de mobilitat, el govern municipal d’ERC va informar a la resta de grups de l’oposició.   -El PSC ha estat al govern durant 36 anys i mai va demanar l’opinió de la ciutadania per executar cap de les seves accions de govern. Cap ni una. Es va preguntar pel lamentable canvi del sistema de recollida de brossa, el desafortunat emplaçament de la caserna de la Policia o per la despesa de prop d'un milió d'euros per una passera que es va haver d'arreglar moltes vegades per deficiències? -És molt lamentable que el PSC parli “d’ocurrència improvisada", per referir-se als canvis en la mobilitat. Aquests canvis no són fruit del caprici de ningú. Són recomanacions del Pla de Seguretat Viària elaborat per Trànsit, i lliurat al 2015 quan governaven ells mateixos. I ha estat desenvolupat per la Policia local de Palafolls. El menyspreu cap a la feina tècnica de moltes persones és molt preocupant, i alhora denota un incomprensible grau de desconeixement del funcionament de l'Ajuntament.

Una de les rotondes oblidades a Palafolls

L’Ajuntament aprova el contracte de jardineria que Palafolls necessita

El ple municipal va aprovar dijous 19 de novembre la licitació del nou contracte de jardineria dels parcs i jardins del nostre poble. Feia 8 anys que el contracte de manteniment dels espais verds estava caducat i això feia que hi hagués moltes zones al municipi en una situació d’absoluta deixadesa. El nou contracte contempla un manteniment regular de totes les zones verdes, un aspecte que sembla molt obvi però que ara mateix no és produïa. A tall d’exemple, el Parc de les Esplanes ara mateix no està inclòs en el circuit de manteniment regular de cap de les dues empreses que s'encarregaven d'aquestes tasques fins ara.  El regidor de Medi Ambient, Aleix Freixa, va explicar que "aquest nou contracte servirà perquè s’incloguin nous espais com les escoles, trams urbans de rieres o les rotondes del nostre municipi. Un element, aquest darrer, llargament reinvindicat pel nostre grup i que a diferencia dels municipis veïns, en el nostre poble aquestes rotondes estaven abandonades, donant una imatge lamentable, sobretot les situades a l’entrada i sortida de Palafolls".  Francesc Alemany, alcalde de Palafolls, va posar en valor aspectes del nou plec de condicions com que "la valoració econòmica només significa el 20% del total dels punts", o el marcat aspecte social, "que benficiarà les empreses que contractin treballadors amb necessitats especials".  ERC Palafolls valora molt positivament la feina dels companys a govern, que sens dubte farà possible tenir un poble més net, endreçat i amable. ERC segueix liderant el projecte de canvi a Palafolls, i aquest va donant fruits.

Francesc Alemany explica els problemes i els reptes que encara el nou govern en l'assumpte de la recollida de brossa

Esquerra Palafolls tanca aquest curs polític després de l’exitós resultat a les darreres eleccions municipals, on gràcies al suport de tota la ciutadania, es va assolir el repte d'esdevenir una força de govern, l'eina imprescindible per poder començar a fer caminar el nou Palafolls. Després d’un mes i mig de presa el contacte amb els òrgans del govern, i de començar un treball fort basat en els eixos principals del programa que la formació republicana va prendre com a compromís, l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, s’adreça a la ciutadania amb un article titulat 'La recollida de brossa a Palafolls: el problema i el repte que afrontem' en el qual analitza un dels principals reptes del poble, i el primer que s’ha entomat, seguint el fil del relat que es feina des d’Esquerra Republicana durant el darrer mandat. Aquest tema és el de la recollida de brossa, un dels reptes més importants de Palafolls, i una de les pitjors herències que va deixar l’anterior equip de govern (PSC-EUiA), just uns mesos abans de les eleccions municipals, i malgrat les advertències reiterades que es van fer des d’ERC de la llosa que s’imposava a la ciutadania, i la motxilla al nou govern, fos del color que acabés essent. Un problema que l’alcalde Alemany descriu i que ERC ha entomat com a repte des del primer moment. En l'escrit, Alemany explica el com s'ha arribat a aquesta situació, i perquè "som hostatges d'un contracte acabat de signar, per valor de més de 1.500.000€". L'alcalde de Palafolls exposa quines poden ser les conseqüències si finalment noe s compleixen els estàndards que demana Europa i demana la màxima col·laboració ciutadana per superar aquest repte. Llegeix l'article de l'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany  

Dissabte 15, a les 13h, ple de constitució del nou ajuntament

ERC lamenta que el ple d'investidura de demà dissabte no es pugui celebrar al teatre

L'equip d'ERC, que agafarà el relleu del govern de Palafolls aquest dissabte, a les 13h en el ple d'investidura, ha demanat a l'actual govern en funcions que faciliti la celebració d’aquesta sessió constituent al Teatre de Palafolls. La raó és el perill que la sala de plens es quedi petita davant la previsió d’afluència de gent que hi assistirà, i que no es vol deixar fora, al carrer. L'alcalde electe de Palafolls, Francesc Alemany, s'ha adreçat durant aquests dies a les caps de llista del PSC i els Comuns, per mirar de trobar una solució de consens i afavorir que molta de la gent que vingui, que serà el primer cop que assistirà a una sessió plenària, no percebi una sensació de tancament de l'administració pública. Des d'ERC es lamenta, novament, que la resposta dels dos grups que conformaran l'oposició durant els propers quatre anys hagi estat negativa, i es recorda que es tracta d'un ple que es convoca des de l'Estat i que l'interès que hauria de prevaldre és el de la ciutadania, com ha passat a localitats veïnes com Arenys de Mar, que davant la previsió de gran afluència de públic, traslladarà la investidura al Centre Cultural Calisay. La formació republicana també relata que durant aquestes tres setmanes d’interregne des de les eleccions, que s’aprofiten per composar les noves aliances de govern, però també per fer traspàs entre els governs sortints i entrants, s’ha trobat a faltar en la gran majoria dels casos una implicació mínima per part del govern sortint. Els republicans s’han trobat en la majoria dels casos la cadira de davant buida, malgrat la predisposició del partit que lidera Alemany a facilitar un comiat agradable tant a l’alcalde Agustí com a la resta de regidors sortints del govern en les negociacions i en les festes. ERC convida a tothom al refrigeri popular a la Plaça Major Esquerra Republicana convoca a la ciutadania palafollenca a seguir el ple des de la Plaça Major, a partir de les 13h. En acabat del ple, hi haurà un refrigeri popular a peu de carrer per a tothom amb els regidors entrants.

La llista de persones que conformen aquesta plataforma de suport a ERC

SOM 200! La Plataforma de Suport a Francesc Alemany arriba les 200 persones

La Plataforma de Suport a la candidatura que lidera Francesc Alemany, i que es va presentar en públic el passat 3 de maig al Casal d'Avis, ja ha arribat a la xifra rodona de 200 persones. ERC agraeix a cadascuna de les 200 persones que han fet un pas endavant i s'han significat per la candidatura que impulsa un salt endavant per Palafolls a partir del 26 de maig, conscients que es tracta de gent de diverses sensibilitats i de tot el territori que no sempre vota per l'opció política que representen els republicans, però que en aquesta ocasió han unit esforços per propiciar el canvi al poble. Amb satisfacció i orgull palafollenc, la llista convida a tothom a seguir-se apuntant i fer créixer encara més aquesta plataforma de persones que, conjuntament sumada amb la llista de candidats que hom podrà votar el proper diumenge, suma un equip de 223 persones que està a punt per governar. Tancament de Campanya Divendres 24, la Plaça del Fòrum Palatiolo serà l'escenari del tancament de campanya, on s'organitzarà, a partir de les 21h, una botifarrada popular i gratuïta oberta a tothom qui vulgui participar i gaudir d'aquesta festa de cloenda en bona companyia.  

El projecte d'Hotel d'Entitats que va proposar Esquerra Republicana

ERC insisteix en el projecte de l'Hotel d'Entitats al Fòrum Palatiolo

ERC Palafolls ha defensat sempre el paper central de les entitats a la vida cultural, educativa i esportiva de Palafolls; i que per poder desenvolupar-se bé necessiten un espai digne que compleixi amb les seves necessitats. En aquest sentit, des d’ERC s’ha proposat que aquest espai sigui cèntric per tal de garantir-ne la seva visibilitat, afavorir la participació tant necessària en aquestes activitats i donar vida al centre del poble. Per això, insisteix en la idea d'ubicar un Hotel d'Entitats que completi una Anella Cultural (Teatre, hotel d'Entitats i MID), que ha de ser una eina potentíssima per aconseguir sinèrgies a tots nivells. La ubicació proposada és l'àmbit del Fòrum Palatiolo com a lloc idoni. Com hauria de ser l'Hotel d'entitats? Tal i com ja expressaven el 2015 els republicans, la iniciativa proposa un equipament amb sales diàfanes per a conferències o exposicions on es puguin desenvolupar actes de gran format (200 persones), sales específiques perquè cada entitat pugui disposar d’un espai per reunions i una sala condicionada acústicament. Una proposta que es remunta a l’any 2013 La proposta que ha formulat Esquerra Republicana en aquesta campanya i que avui reforça, no és nova. La formació republicana va defensar aquesta iniciativa el 2013 liderant la campanya ‘Les antigues escoles, per a la cultura i les entitats’ quan l’ajuntament va decidir trencar aquest equilibri ubicant-hi la caserna de la Policia Local. La formació que condueix Francesc Alemany a Palafolls, està convençuda que l'actual ubicació de la caserna de la policia no té cap sentit, tant des d'un punt de vista operatiu com funcional i planteja la reubicació a un espai adequat, que compleixi amb els requisits tècnics i professionals que exigeix un equipament d'aquest tipus, amb espai per un dipòsit de vehicles, aparcament per a treballadors i usuaris i, sobretot, que sigui el fruit de les propostes i aportacions dels professionals que hi treballen.

170 persones implicades per guanyar el canvi a Palafolls. FOTO: Judit González

ERC Palafolls presenta en públic la candidatura municipal més gran de Catalunya, amb 170 persones

Aquest divendres al vespre, ERC Palafolls ha presentat la llista de 23 persones amb les quals concorrerà a les pròximes eleccions municipals del 26 de maig amb l’objectiu de guanyar i assolir l’alcaldia, posant punt i final a 36 anys de regnat ininterromput de l’alcalde socialista Valentí Agustí. La gran sorpresa, però, ha estat el descobriment de la plataforma de suport al cap de llista, Francesc Alemany, que ha presentat la candidata número 2, Susanna Pla. Una plataforma que neix d’inici amb gairebé 150 persones adherides, i que es poden consultar en aquest web específic. Totes 150 persones s’han fet una fotografia de germanor a la gespa de davant del Casal d’avis, on s’ha desenvolupat l’acte. 150 persones que fan imbatible la candidatura que lidera Francesc Alemany La candidata republicana ha especificat que "es tracta d’una plataforma viva. No s'acaba ni avui ni tampoc el 26M". Pla ha explicat que “calia que la plataforma la formessin persones de totes les edats i de tots els sectors de Palafolls”. El resultat: 150 persones d’àmbit divers unides per un mateix objectiu. Els republicans han invertit molts mesos i esforços en trobar persones al municipi implicades a provocar un canvi al poble on les persones i les entitats passin a ser el centre de tot. Des de la plataforma han intervingut algunes persones ben conegudes al municipi, que han explicat perquè han decidit fer el pas. ‘Beni’ Fernández ha explicat que "dono suport a la llista d'Esquerra Republicana perquè sóc d'esquerres, català i republicà, i per lluitar per la llibertat dels presos polítics". La veïna de Mas Reixach, Pepi Roso ha afirmat que "Estoy muy contenta de participar en este proyecto donde por fin cabemos todos, para trabajar para Palafolls". Silvana Ballbè, que ha recordat la seva implicació anterior amb Convergència Democràtica, ha donat alguns motius pels quals apostava per ERC a Palafolls: "Dono suport a aquesta candidatura perquè treballen cada dia pel nostre poble, no pas 3 mesos abans de les eleccions i perquè tenen el millor projecte de poble.