Palamós i St. Joan

Totes les notícies

Visita Norma Pujol

Visita de la nova Directora General de Joventut

Aquesta tarda ha visitat Palamós la nova Directora General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Norma Pujol Farré acompanyada d'Agnès Fabregas Coordinadora de Joventut de les comarques gironines. La Norma Pujol, és de Flix, nova membre del Govern de la Generalitat fent relleu a Marta Vilalta membre d'ERC el 28 de setembre de 2018.  Ha pogut conèixer els espais municipals i els projectes de polítiques de joventut en marxa derivat del pla local de joventut que va iniciar el 2016. Ha compartit estones de debat amb membres de l'equip de govern i l'equip tècnic. Ha encoratjat al municipi a seguir treballant en els serveis de joventut i especialment amb els i les joves essent protagonistes de les seves pròpies polítiques.

Mapa Pineda d'en Gori

Sobre la urbanització a l'entorn de la Pineda d'en Gori

Davant les inquietuds expressades a les xarxes socials, des d’ERC Palamós i Sant Joan aportem la informació següent: 1- La qualificació dels terrenys de l’entorn de S’Alguer i la ubicació dels edificis projectats és la que es pot veure al mapa. 2- El POUM de 2007 i anteriors qualifiquen com a urbanitzable l’espai privat on es projecten els edificis.  3- L’any 2013, la Junta de Govern Local aprova el projecte d’urbanització i reparcel·lació en funció del que marca el pla general 2007. 4- L'any 2017 la propietat demana permís d'obres. Aquest està pendent de llicència. 5- Des d'ERC Palamós i Sant Joan treballem per minimitzar l'impacte paisatgístic entorn la Pineda d'en Gori.

Mor Teresa Esbert, exregidora d’ERC

Teresa Esbert i Giménez, regidora d’Esquerra Republicana de Catalunya de Palamós i Sant Joan durant el període 1996-1999 va morir ahir a l’edat de setanta-dos anys. La Secció Local d’ERC comunica a tots els amics i simpatitzants la seva pèrdua i expressa el  reconeixement per la tasca realitzada per l’exregidora tant en l’àmbit de la política municipal com en altres àmbits de la vida social. Ens adherim al dolor dels seus familiars i els expressem públicament el nostre condol. Descansi en pau. Palamós i Sant Joan, 11 d’agost de 2017   

Palamós, Executiva, PalamósRepublicà

ERC Palamós i Sant Joan renova l'Executiva Local

El partit renova la direcció orgànica i política amb noves cares, i l’alcalde i regidors es mantenen en el grup. El passat divendres 12 de maig, la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Palamós i Sant Joan va celebrar la seva assemblea per renovar l’executiva local.  L’assemblea local ha donat el seu suport per unanimitat a la nova candidatura, encapçalada per Marçal Gallego com a nou President local. La resta de l’equip el conformen Modest Belles a les secretaries d’Organització i Finances, Alba Salvador a les secretaries d’Imatge i Comunicació i de la Dona, Joan Gasull al capdavant de la Secretaria de Política Municipal, i l’Alcalde Lluís Puig i el regidor Xavier Lloveras com a Vocals.  Amb aquesta renovació, s’aposta per un nou lideratge al capdavant del partit, alliberant de les responsabilitats orgàniques a Xavier Lloveras i Maria Puig, fins aleshores president i secretària d’organització, i actuals regidors a l’equip de govern de l’Ajuntament de Palamós.  Segons Marçal Gallego, l’objectiu d’ERC Palamós i Sant Joan “passa per seguir escoltant els vilatans i vilatanes de Palamós, fent de pont i cadena de transmissió entre el carrer i l’Ajuntament, amb la voluntat de construir un Palamós Republicà, cada vegada més just, transparent i cohesionat, així com participar activament en el Procés Constituent de la República Catalana”.  

Pacte ERC - CiU

Pacte de Govern entre ERC i CiU a Palamós

En un acte de transparència, ERC Palamós i Sant Joan fa públic el pacte de govern que va signar el passat 10 de juny amb Convergència i Unió. En aquest pacte es detalla la composició del nou govern municipal, les delegacions de competències que obtindran els dos regidors de CiU i les prioritats de govern durant la propera legislatura.  Podeu descarregar-vos les dues pàgines del document en aquesta mateixa pàgina, a la part inferior dreta. Així mateix, en un exercici de transparència, expliquem les retribucions i sous als regidors que es van aprovar el passat 7 de juliol en ple extraordinari: http://locals.esquerra.cat/palamos/article/27250/explicacio-de-les-retribucions-als-regidors Per qualsevol consulta al respecte, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres al correu [email protected] 

Explicació de les retribucions als regidors

Al ple extraordinari d’ahir 7 de juliol es va aprovar, entre d’altres punts, la proposta de retribucions i indemnitzacions als regidors, amb el vot favorable d'ERC, CiU i PP, i desfavorable de la CUP, JxP i PSC.    Des de l’equip de govern s’ha apostat per mantenir el règim de retribucions com l’anterior legislatura, que detallem a continuació:    - Un únic càrrec en règim de dedicació exclusiva per a l’alcaldia amb assignació de 3.428,88€ bruts mensuals (dotze pagues). - Dos dedicacions parcials de 25 hores setmanals: 1.453,50€ bruts mensuals (dotze pagues).  - Cinc dedicacions parcials de 20 hores setmanals: 1.162,80€ bruts mensuals (dotze pagues).    El fet que l’equip de govern estigui format per menys regidors requereix un volum més elevat de feina a repartir,  que es compensa amb més dedicació per part dels dos primers tinents d’alcalde. L’assignació als regidors amb dedicació parcial és idèntica a la que rebien fins ara, i proporcional a les hores de dedicació.   Per als regidors sense dedicació a temps parcial (regidors de l’oposició) les assignacions per a assistències a plens i a comissions informatives es manté idèntic al mandat anterior (503€ per assistència a ple i 29€ per assistència a comissió informativa). Cal tenir en compte que aquestes retribucions no estan subjectes a retencions d'IRPF ni S.Social, i en mesos que puntualment es convoquin dos plens (ordinari mensual i un extraordinari), es donaria el cas que els regidors d'oposició cobrarien un sou més elevat que els de govern.   En termes globals, el cost que suposarà per les arques públiques aquest sistema de retribucions és un 14% menys que l’anterior legislatura, degut al menor nombre de regidors de govern.    Així mateix, tots els regidors del govern han reduit voluntàriament la seva jornada laboral en l’àmbit privat per tal de poder oferir una major dedicació a l’ajuntament, en alguns casos perdent poder adquisitiu, fet que no s’ha vist en governs anteriors.

Lluis Puig alcaldable

ERC Palamós i Sant Joan presenta Lluís Puig com a alcaldable

Aquest divendres 12 de desembre ERC Palamós i Sant Joan va presentar el seu candidat a l’alcaldia de Palamós, Lluís Puig. L’acte es va celebrar al Cinema Arinco de Palamós, on es va omplir totalment la sala amb més de 170 persones amb la participació de Josep Ma Terricabras. Lluís Puig va centrar el seu discurs en tres conceptes clau que seràn els tres pilars de la candidatura d’Esquerra Republicana: Transparència, eficiència i cohesió, tots dins el paraigua d’una visió més republicana del municipi, un Palamós Republicà on el ciutadà sigui protagonista de la política. Transparència, amb un govern que escolti als ciutadans i s’expliqui en tot moment, sense por per obrir les portes de l’Ajuntament. Eficiència, posant les persones al centre dels serveis, creant oportunitats i ajudant als palamosins. Cohesió, amb un poble que s’estimi i on poder crèixer, conviure i compartir. Lluís Puig: “Em comprometo que, en cas de tenir responsabilitats de govern, hi estaré un màxim de dues legislatures”. Josep Ma Terricabras va destacar els valors que ha de tenir un alcalde, valors com la honestedat, rigorositat i proximitat amb la gent. Una persona incansable i implicada. Per tal de mantenir informats i estar en contacte permanent amb els palamosins, des d’ERC Palamós i Sant Joan hem impulsat el web http:// palamosrepublica.cat. En aquest lloc web es concentrarà tota la informació de la candidatura d’ERC a Palamós. 

ERC Palamós i Sant Joan

COMUNICAT en relació a la incorporació de la regidora Glòria Prim, transfuga de CiU, a l'equip de govern del PSC a l'Ajuntament de Palamós.

Davant la notícia de la incorporació a l’equip de govern del PSC a l’Ajuntament de Palamós de la senyora Glòria Prim, regidora de CIU i aspirant a candidata a encapçalar aquesta llista fins fa pocs dies, Esquerra Republicana de Catalunya de Palamós i Sant Joan fa pública la seva opinió: 1. Denunciem aquest fet com un cas de transfuguisme que contravé de manera flagrant el  pacte de conducta política signat pels partits polítics per evitar el transfuguisme en les corporacions locals. Entre altres acords, aquest pacte compromet els partits a no acceptar en els seus equips de govern membres de la Corporació  que s’hagin convertit en trànsfugues respecte als seus grups de procedència i compromet els alcaldes a no fer nomenaments polítics que impliquin atribució de govern o delegació de competències en aquestes persones. 2. Denunciem la incoherència i la hipocresia de l’alcaldessa de Palamós, senyora Teresa Ferrés, quan carrega durament contra els seus companys de partit a la Diputació, que per fidelitat als principis pels quals es van presentar a les eleccions van abandonar la disciplina del PSC, i , en canvi, no només aplaudeix el transfuguisme sinó que incorpora trànsfugues al seu equip de govern. 3. Considerem un escàndol que la senyora Teresa Ferrés, alcaldessa de Palamós des de fa dotze anys i futura candidata a l’alcaldia pel PSC, negociés fins fa ben poc la possibilitat d’encapçalar la llista de CIU i ara incorpori al seu equip del PSC la regidora de CIU i aspirant a candidata a encapçalar aquesta candidatura. Entenem que això és una mostra de la política exercida sense principis que tant perjudica la credibilitat del sistema democràtic, ja que manifesta una falta de respecte a la voluntat popular exercida a les urnes. Palamós, 2 de gener de 2015

Lluis Puig alcaldable

Lluís Puig, alcaldable d’ERC a Palamós

El pla de treball de cara a les municipals és ‘explicar el nostre projecte als habitants de Palamós, sumar totes aquelles persones que vulguin participar en la construcció del Palamós del futur, donar suport i recollir les necessitats, inquietuds i propostes de les persones, associacions i empreses, així com treballar i fer propostes realistes en cada àmbit i sector’.  Puig ha destacat que ‘el nostre és un projecte transversal i integrador, obert a tothom, amb la transparència i la participació ciutadana com a valors principals’. ‘El nostre objectiu és prioritzar les persones’. Puig ha afegit que ‘volem conèixer la opinió dels veïns i veïnes de Palamós per tal de construir un Palamós amb valors republicans’. Estem fent trobades, amb el títol ‘Pensem Palamós’, espais de debat i d’intercanvi d’opinions per ‘dissenyar’ el poble que volem, escoltant tothom. Un espai obert a tothom, on discutirem la visió que tenim del municipi i com podem contribuir per millorar-lo. Després de la renovació de l’executiva local el passat mes de juny, ERC Palamós vol formar una nostra candidatura sigui decisiva en la constitució del pròxim govern municipal. Puig ha remarcat el moment cabdal i històric que està vivint Catalunya, i la voluntat de treballar des de Palamós en el procés cap a la independència. ‘Les urnes són un punt d’inici d’una nova etapa en la qual ERC Palamós vol ser l’eina dels ciutadans per a participar en la construcció de la nova República catalana’