Parets del Vallès

Notícia

L’Ajuntament de Parets restringeix el nombre de persones que podrà optar als ajuts per l’IBI

Tots els veïns i veïnes de Parets que cobrin més de 967,50 euros al mes no podran optar, a partir d’aquest 2021, a rebre ajuts per al pagament de l’Impost de Béns Immobles.

El nou Govern Socialista ha decidit restringir el nombre de persones que podran sol·licitar la subvenció de l’IBI en la nova proposta de bases reguladores específiques per a la concessió d’ajuts econòmics de caràcter excepcional.

En el darrer ple ordinari, la regidora d’Ara Parets ERC, Carme Herrero, va advertir que incomprensiblement “hem comprovat com en aquest nou document revisen a la baixa la taula d’ingressos que permetria sol·licitar aquests ajuts”.

Si ens fixem en la proposta econòmica, veiem com si el beneficiari viu sol es podrà acollir a l’ajut per l’IBI si els seus ingressos són iguals o inferiors a 967,50 euros mensuals, quan fins ara el llindar estava en 1.140 euros.

En el cas de la renda total de dues persones seria igual o inferior a 1.149 euros quan fins a la darrera convocatòria del Govern Plural estava en un màxim de 1.425 euros, i per a tres persones, igual o inferior a 1.536,62 euros, quan fins ara s’havia fixat en un màxim de 1.852 euros.

Les bases assenyalen que en tots els casos es tindrà en compte la Renda de suficiència de Catalunya vigent en la data de la convocatòria.

La regidora Carme Herrero, responsable de l’àrea de Drets Socials del Govern de Carrer, es mostrava sorpresa “per aquesta retallada considerable, un fet que deixarà fora a molts paretans i paretanes que no podran optar a aquests ajuts de l’IBI”.

Herrero va lamentar que aquests canvis “no van ser detallats pel Govern Socialista en la comissió informativa prèvia al darrer ple” i va dir desconèixer si la regidoria responsable té alguns motius concrets per realitzar aquestes modificacions. Qüestió que el Govern Socialista no va contestar en el ple.

Al·legacions a les bases per recuperar els trams de 2020

Davant d’aquesta retallada, des d’Ara Parets Esquerra Republicana vam anunciar la presentació d’al·legacions quan el text sigui exposat públicament.

“Pensem que en temps de reconstrucció econòmica post Covid-19, el que cal és atorgar més ajuts i no reduir-los”, va concloure la regidora Carme Herrero.