Parets del Vallès

Notícia

L’Ajuntament sol·licitarà a la Generalitat la inclusió de Parets dins de l’àrea amb mercat d’habitatge tens

La proposta, presentada per Ara Parets ERC i Parets per la República-Junts, va ser aprovada en el ple extraordinari amb els vots a favor de totes les forces polítiques i l’abstenció de Ciutadans.

La regidora portaveu Kènia Domènech deia en la seva exposició que “seria inconcebible que es deixés d’aplicar al municipi de Parets del Vallès la llei que precisament permet introduir les mesures de reacció a aquest mercat tensat de lloguer, en plena emergència habitacional agreujada per la situació de crisi econòmica a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19”.
 
Domènech va advertir abans de la votació que “no fer-ho significaria, deixar milers de famílies en una situació de major risc i precarietat”.
 
Durant els dos primers trimestres de 2021, el preu del lloguer d’habitatges ha pujat a Parets un 3,5%, i el preu mitjà s’ha situat en 716,50 euros mensuals, només superat per Sant Fost, segons dades de l’Agència d’Habitatge de Catalunya.
 
Per poder incloure el municipi de Parets del Vallès dins de l’àrea de mercat d’habitatge tens, i regular un preu màxim en els habitatges de lloguer,  cal que l’Ajuntament ho sol·liciti al Departament de Territori i Sostenibilitat.

La propera convocatòria per fer-ho possible serà durant el 2022.
 
Des d’Ara Parets ERC pensem que és de vital importància que els municipis que compleixin els requisits s’acullin a la regulació, no només per donar resposta als seus veïns i veïnes, sinó també com a mesura de solidaritat per tal que la norma no generi disfuncions a l’hora de facilitar l’accés a l’habitatge entre veïns de municipis contigus o pròxims.
 
Durant el ple, Kènia Domènech recordava que “el dret d’accés a l’habitatge és una peça clau de l’Estat del Benestar, com ho són els drets bàsics a la sanitat, a l’educació, al sistema de pensions o la dependència, i els ajuntaments com a institució més pròxima a la ciutadania tenim l’obligació de posar-hi totes les eines al nostre abast per a fer-ho possible”.
 
De la mateixa manera que durant l’anterior mandat, des d’Ara Parets ERC vam defensar l’adquisició d’habitatge social per afrontar possibles emergències habitacionals, durant la gestió del Govern Plural vam liderar projectes com la construcció d’11 habitatges de lloguer assequible a l’edifici municipal de Lluís Companys o bé vam reservar diners per poder optar a l’adquisició de pisos del SAREB, amb qui ens vam reunir diverses vegades, o per exercir el dret de tanteig i retracte amb la Generalitat.

Tot són mesures per resoldre en la mesura que sigui possible aquesta problemàtica que cada cop és més greu i que la ciutadania ens reclama.