Parets del Vallès

Notícia

Comunicat conjunt dels grups municipals a l'oposició de l'Ajuntament de Parets sobre la Junta Local de Seguretat

(c) Delegació Govern Generalitat a BCN
(c) Delegació Govern Generalitat a BCN
En un comunicat conjunt, els regidors i regidores dels grups municipals d'Ara Parets ERC, Parets per la República-Junts i Ciutadans, expressem el nostre malestar i indignació per no haver estat convocats a assistir a la Junta Local de Seguretat, que va tenir lloc el passat dissabte 23 d'octubre, a les 11 del matí, a la nova comissaria de la Policia Local de Parets, situada al centre comercial La Volta.

Tal com es va aprovar en els plens celebrats el juliol de 2019 i novament el febrer de 2021, la Junta Local de Seguretat és presidida per l'alcalde de Parets del Vallès i compta amb la participació dels portaveus o representants dels grups polítics municipals, que ells mateixos decideixen.

És, per tant, un òrgan supramunicipal plural i divers i equiparable a la resta d'òrgans col·legiats que totes les forces polítiques han creat amb consens des de fa anys en aquest consistori.

Considerem que aquesta absència intencionada en un òrgan supramunicipal és un fet massa greu que no pot passar inadvertit i que hem de denunciar públicament, ja que s'han vulnerat els drets polítics de totes les forces de l'oposició i de l'electorat al qual representen.

Aquest fet, juntament amb la negativa a celebrar una comissió informativa de l'àrea de seguretat ciutadana, sol·licitada el passat 6 de setembre de 2021, posa de manifest un cop més la manca de transparència del Govern Municipal.

És responsabilitat tant de l’alcalde com de la resta de l’equip de Govern conèixer el funcionament del ROM i, per tant, la seva aplicació. Davant de tanta opacitat, ens preguntem què ens volen amagar, no només a nosaltres sinó a la ciutadania de Parets, que no es convidi els representants polítics de més de 4.000 electors a Parets del Vallès i que no es vulgui celebrar una comissió d'àrea on els grups puguem formular totes les preguntes que faci falta i debatre sobre la gestió policial al municipi.

Davant d’aquesta actitud, els tres grups polítics municipals reprovem l’actitud de l’alcalde Francesc Juzgado com a president de la Junta Local de Seguretat i anunciem que estem estudiant l’adopció de les mesures oportunes per la via administrativa per tal d’evitar que aquesta irregularitat es torni a produir i exigir, si correspon, l’anul·lació d’aquesta Junta i la  seva repetició.
 
Parets del Vallès, 26 d’octubre de 2021