Parets del Vallès

Notícia

Ara Parets ERC insta al govern a crear una comissió informativa sobre el cas de la liquidació de quotes de la UP-5 Circuit

En el darrer ple, celebrat el 23 de desembre, els dos partits del govern (PSC i Sumem Esquerres) van tirar endavant, amb l’abstenció de tota l’oposició, una proposta per incoar un procediment administratiu i així poder reclamar a la Unió temporal d'empreses UP-5 Circuit, formada per Deumal i Barnasfalt, tot el deute derivat de la liquidació aprovada per acord de ple del 26 de novembre de 2015.

Aquell acord, adoptat en una sessió plenària on els regidors d'Ara Parets ERC van votar en contra, va ser anul·lat per sentència del TSJC el juliol de 2018.

Un pagament de més d’1,2 milions d'euros, que es va fer per cert amb un informe desfavorable de la interventora municipal d'aleshores, i que ara es reclamarà quasi 6 anys després, més els corresponents interessos de demora.

En l’acord de ple aprovat, el govern de la moció proposava concedir a la mateixa UTE un tràmit d'audiència per tal que pugui presentar les al·legacions necessàries, per adoptar posteriorment una proposta d'acord que serà elevada al ple i que un cop aprovada posarà fi al procediment.

Comissió informativa per esclarir els dubtes

L’exalcalde de Parets, Jordi Seguer deia durant la sessió que “als regidors i regidores d'Ara Parets ERC aquest assumpte ens genera dubtes, veiem moltes ombres, massa opacitat i poca transparència. Inclús quan vam liderar el Govern Plural se'ns va amagar informació sobre aquest cas i les repercussions judicials de les quals ningú en va parlar en la comissió informativa de la passada setmana ni tampoc avui”.

Per Seguer, “és molt greu, és tremendament greu que l'Ajuntament hagi deixat d'ingressar més d’1,2 milions d'euros i tot perquè el 2015 es va aprovar en el ple municipal una proposta d'acord signada pel regidor d'urbanisme d'aleshores i actual alcalde senyor Juzgado on es donava validesa a gran part de les factures presentades per la UTE Barnasfalt Deumal sobre el desenvolupament urbanístic del sector UP5 circuit”.

Per tot plegat es va demanar al govern municipal la celebració d’una comissió informativa monogràfica sobre aquest cas i que posteriorment es converteixi en una comissió de seguiment. 

“És molt greu que estiguem pendents sobre si la Fiscalia tira endavant amb aquesta causa judicial i encara més que algun càrrec públic d'aquest ajuntament presumptament hi hagi d'anar a declarar. Per tot plegat cal explicar-se amb celeritat i amb tota mena de detall”.

Des d'Ara Parets ERC pensem que s'actua tard i amb el conseqüent perill que després de presentar les al·legacions, aquest procediment de reclamació s'allargui encara més.

La proposta d'acord aprovada en el ple del 23 de desembre és la clara demostració de la mala gestió de l'actual alcalde quan era regidor d'Urbanisme.

“Nosaltres no entrarem a valorar les repercussions judicials que tindran les seves decisions de 2015 i posteriors de 2018, però no comptin amb nosaltres per fer-los de comparses. De cap manera. Aquests fets són tan greus com també ho és la manca de transparència davant de la ciutadania”, va afegir Seguer.

“Tenim una causa judicial oberta al jutjat d'instrucció número 5 de Mollet del Vallès per presumpta prevaricació i malversació de cabals públics. Celebrem que hagin encarregat diversos informes jurídics externs al gabinet Tornos per poder trobar una solució a la problemàtica. Però NO, nosaltres no ens solidaritzem amb la seva gestió sinó tot al contrari, denunciarem les seves males praxis i el fet que a dia d'avui els paretans i les paretanes no disposen a les arques municipals aquests quasi 1,3 milions”, va concloure l’exalcalde republicà.