Parets del Vallès

Notícia

En suport de l’Escola Municipal d’educació especial Can Vila de Mollet

Ara Parets ERC ha proposat una declaració unitària de suport a la comunitat educativa de l’Escola Municipal Can Vila de Mollet on es reclami una solució definitiva a la problemàtica del centre d’educació especial.

Tot i la petició expressada en la Junta de Portaveus d’aquest dijous, les forces del govern municipal, no han acceptat la proposta.

Malgrat això Ara Parets ERC presentarà de nou una proposta, que anirà en aquesta direcció, en la Junta de Portaveus del setembre.

Per ERC, el text o declaració de totes les forces polítiques del plenari paretà hauria de mostrar el suport dels diversos grups polítics municipals a tota la comunitat educativa de l’Escola Municipal Can Vila de Mollet en la seva lluita per una educació de qualitat i unes instal·lacions dignes on els i les alumnes puguin desenvolupar el seu itinerari educatiu obligatori.

També caldria treballar amb la comunitat educativa de l’Escola Can Vila i amb els grups municipals presents al consistori per obtenir una proposta consensuada de futur que aclareixi la gestió i la titularitat del centre, que en garanteixi la qualitat i la continuïtat, i que n’asseguri la sostenibilitat econòmica, consensuant-la i implicant també la resta d’administracions afectades, entre les quals l’Ajuntament de Parets.

Alhora caldria comprometre’s a defensar i aplicar aquesta proposta conjuntament amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, garantint el manteniment del projecte i permetent la construcció d’un nou edifici per a l’Escola, que finalitzi més de 20 anys d’instal·lacions provisionals al recinte educatiu.

Una declaració que hauria de fugir de l'enfrontament entre administracions i hauria de posar l'accent en la resolució de la problemàtica i en el benestar dels alumnes de l'escola i de les seves famílies.