Parets del Vallès

Notícia

Parets del Vallès no rebrà Fons Europeus Next Generation per al projecte de restauració del passeig fluvial del Tenes

L’Ajuntament va presentar la petició en la convocatòria de la Fundación Biodiversidad F.S.P, para el fomento de actuaciones dirigidas a la restauración de ecosistemas fluviales y a la reducción del riesgo de inundación en los entornos urbanos españoles, i ha quedat fora de les escollides.

Errors de forma, de termini, esmenes en dues ocasions..una matussera que han fet que la proposta de projecte presentada pel Govern de PSC i Sumem Esquerres només ha rebut 9 punts, molt lluny de les localitats escollides que superaven almenys els 80 punts.

Parets és un dels municipis que ha rebut una valoració més baixa i és que no ha superat el llindar del 50 punts per poder ser seleccionat com a possible beneficiari.

Des d'Ara Parets ERC lamentem que s'ha perdut una molt bona oportunitat per rebre aportacions econòmiques dels fons europeus Next Generation i recordem que en el seu moment ja vam advertir de la precipitació i de les errades a l'hora de presentar la documentació.

Avui dia tampoc no es disposa al complet de les dues fases del projecte de restauració de l'entorn fluvial, una qüestió que pot haver estat decisiva a l'hora d'haver rebut una puntuació tan baixa.

També lamentem que el Govern de la moció no s'hagi pres amb el rigor que caldria la convocatòria d'aquesta línia però també d'altres línies d'ajuts de fons europeus.

"Pensem que l'Ajuntament hauria de disposar d'un equip tècnic centrat en aquestes qüestions i treballar amb més planificació, tal com feia l'Oficina de projectes transversals del Govern Plural", ha dit Jordi Seguer, exalcalde i candidat a l'alcaldia per Ara Parets ERC.

"És una qüestió que caldrà corregir si ERC recupera l'alcaldia a partir del maig de 2023", ha sentenciat Seguer.