Parets del Vallès

Documents

Moció del grup municipal d’Ara Parets Esquerra Republicana de Catalunya sobre la continuïtat de l’Ajuntament de Parets al Consorci Teledigital Mollet
Vots a favor (4): Ara Parets ERC i NOPP. Abstencions (5): Ciutadans, CDC i Sumem Parets i Vots en Contra (8): PSC-PSOE

El Ple de l’Ajuntament de Parets, reunit el 26 de novembre de 2014, va aprovar amb els vots favorables de PSC-PSOE, CiU i PP i les abstencions de NOPP i ICV-EUiA, el pressupost municipal per a l’exercici 2015. El pressupost va incloure una partida de 63.000 euros per al manteniment de l’Ajuntament en el Consorci Teledigital Mollet –ens que gestiona Vallès Visió- per fer les aportacions econòmiques fins al 30 de juny 2015.
Durant la mateixa sessió l’alcalde Sergi Mingote ja va anunciar que el plenari sorgit de les eleccions municipals del 24 de maig decidiria la continuïtat de l’Ajuntament en aquest organisme supramunicipal.
En la darrera legislatura l’Ajuntament de Parets ha aportat al voltant de 600.000 euros per al manteniment d’aquest canal de televisió públic que ha demostrat durant la campanya electoral la seva manca de pluralisme i el seu sectarisme en favor del PSC-PSOE.
Els partits de l’oposició, en especial els que no tenien representació, han estat vetats en la majoria dels informatius i en canvi, l’alcalde socialista Sergi Mingote ha pogut utilitzar el canal de televisió per transmetre el seu discurs en connexions en directe –en actes electorals- reportatges i entrevistes fetes a mida.
Paral·lelament en el decurs d’aquest any 2015 un altre mitjà de comunicació local, l’emissora Rap 107 FM, commemorarà el seu 35è aniversari. Tot i l’esforç dels professionals que hi treballen, l’emissora viu una situació de deixadesa generalitzada sense inversió en equipaments i continua sense regularitzar la situació dels seus treballadors, alguns fins i tot sense tenir la jornada completa tot i cobrir totes les franges horàries de treball.
 
 
Per tot plegat, el grup municipal d’Ara Parets ERC proposem en el proper ple ordinari:
1-la sortida immediata de l’Ajuntament de Parets del Consorci Teledigital Mollet i del canal de televisió Vallès Visió.
2-destinar part dels 63.000 euros previstos per al pagament de Vallès Visió (període juliol-desembre 2015) al reforç de la programació de la ràdio local Rap 107, la millora de les condicions laborals dels treballadors que ara mateix no disposen de la dedicació completa i dels becaris que hi col·laboren. La resta dels diners es destinarien a la millora de les condicions del menjador social de Ca n’Oms.
3-proposem que, a partir del pressupost 2016, la partida anual de Vallès Visió (126.000 euros) es destini al reforç de l’emissora municipal Rap 107, la implementació d’un canal de web tv (low cost) i la creació del banc d’aliments frescos.
 
4-sol·licitem que l’Ajuntament de Parets insti al Consorci Teledigital Mollet a què faci una auditoria de totes les despeses d’aquest ens.
5-Reclamem que aquest organisme retorni tot l’arxiu d’imatges que disposa la televisió sobre Parets del Vallès des del 2010.