Parets del Vallès

Documents

MOCIÓ DE SUPORT A L’ACTIVITAT INDUSTRIAL A LA PLANTA DE VALEO – MARTORELLES
Aprovada per unanimitat.

Atès que la multinacional francesa ha presentat un pla pel trasllat de l’activitat industrial de la planta de Martorelles a Saragossa, que afecta a la totalitat de la plantilla i que a partir de l’1 de Gener del 2016 deixa la planta catalana sense activitat.
Atès que des de l’any 2009 la planta de Valeo Martorelles ha patit diversos Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació, fent que la plantilla hagi passat de 422 persones a 257 actuals.
Atès que al Juliol del 2014 es va arribar a un acord amb la direcció que garantia la producció fins al 2019 amb possibilitats d’arribar al 2024.
Atès que la situació de Valeo – Martorelles és una mostra més del greu empitjorament de les condicions laborals, i de vida, de la població, deguda a la nefasta reforma laboral, ja que amb l’anterior marc legislatiu aquesta mesura no hagués estat possible.
Entenent que no estem davant d’una mesura de caràcter econòmic ja que al cost final del producte fet a la planta catalana només el 10% és relatiu al personal de producció i incloent tècnics i direcció el 22,5%. Que el 70% del cost és imputable al propi grup que és qui fixa el preu de la matèria primera més el tant per cent que descompta la matriu.
Atès la gran majoria de la producció és comprada per clients situats a Catalunya (NISSAN 18%, VW-SEAT 54%) i la resta es distribueix en PSA 6%, recanvis 13%, injecció 3%, d’altres 6%. Pel que fins i tot a nivell logístic és injustificable la mesura.
Atès la situació de Valeo – Martorelles sembla una obsessió per part de la direcció de Valeo a l’estat espanyol, que tal i com s’ha manifestat públicament i reiteradament no vol la continuïtat de la planta catalana. Tot això quan la matriu anuncia que al primer semestre del 2015 ha augmentat els beneficis en un 34%.
Es proposen els següents:
ACORDS
1. Reclamar a la direcció de Valeo que garanteixi la continuïtat de la planta martorellessenca amb un pla industrial de recorregut negociat amb la representació dels treballadors/es.
2. Demanar al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya que intercedeixi a favor de la planta martorellessenca i faciliti el diàleg entre les parts.
3. Demanar a la Presidència de la Generalitat de Catalunya que intercedeixi davant la matriu francesa.
4. Donar el nostre suport a la plantilla de Valeo Martorelles i a la representació sindical en defensa de l’activitat a l’empresa i pel manteniment dels llocs de treball.
5. Demanar als parlamentaris europeus catalans que realitzin accions per protegir la producció a Valeo - Martorelles
6. Donar trasllat d’aquests acords al Comitè d’Empresa de Valeo – Martorelles, a les representacions al territori de CCOO, UGT i CGT, a la direcció de Valeo, al Departament d’Empresa i Ocupació i a la Presidència de la Generalitat de Catalunya.
Llistat de municipis afectats per la mesura a la planta martorellessenca:
Badalona 8 persones
Barcelona 29 persones
Caldes d Montbui 2 persones
Canovelles 1 persona
Castellar del Vallès 1 persona Castellbisbal 1 persona
Cerdanyola 2 persones
Cervelló 2 persones
Cornellà del Llobregat 9 persones
El Prat del Llobregat 3 persones Granollers 2 persones
Hospitalet del Llobregat 3 persones
La garriga 1 persona
La Llagosta 4 persones
La Roca del Vallès 2 persones
L’Ametlla del Vallès 3 persones
Lliçà de Munt 6 persones
Lliçà de Vall 1 persona
Llinars del Vallès 1persona
Martorell 1 persona
Martorelles 8 persones
Molins de Rei 1 persona
Mollet del Vallès 36 persones
Montcada i Reixac 8 persones
Montgat 1 persona
Montmeló 7 persones
Montornès del Vallès 10 persones Parets del Vallès 9 persones
Pineda de Mar 1 persona
Polinyà 2 persones
Premià de Mar 1 persona
Ripollet 5 persones
Sant Fost de Campsentelles 2 persones Sabadell 7 persones
Sant Adrià del Besós 2 persones
Sant Boi del Llobregat 6 persones
Sant Feliu de Codines 1 persona
Sant Feliu del Llobregat 1 persona
Sant Quirze del Vallès 1 persona
Sant Vicens dels Horts 1 persona
Santa Coloma de Cervelló 1 persona Santa Coloma de Farners 1 persona Santa Coloma de Gramanet 10 persones Santa Perpètua de Mogoda 8 persones Sitges 1 persona
Tiana 1 persona
Viladecans 3 persones
Terrassa 3 persones
Vallgorguina 1 persona