Parets del Vallès

Documents

MOCIÓ D’ARA PARETS ESQUERRA REPUBLICANA DE CONDEMNA A LA CAMPANYA DE SOCIETAT CIVIL CATALANA QUE FOMENTA LA DELACIÓ D’ESCOLES ON ES FOMENTA UN SUPOSAT ADOCTRINAMENT
A favor Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i PDECAT (8). Abstenció PSC (8) i en contra Ciutadans (1).

L’entitat Societat Civil Catalana ha endegat una campanya on fomenta la recollida de queixes i denúncies de particulars referents a ‘símbols polítics’ que hi ha en els centres escolars com ara ‘estelades, pancartes de Somescola, murals’, ‘exercicis inadequats’ o ‘fotocòpies de manuals que falsegen la realitat’.

La campanya no és nova, ja que des de la seva fundació Societat Civil Catalana, s’ha atacat sistemàticament l’Escola Catalana i el model d’immersió lingüística, que tan bons resultats ha donat a l’educació del nostre país.
Una de les grans derivades del conflicte entre l’Estat i Catalunya és l’atac al model d’escola catalana. Una pressió articulada a través de ministres, diputats o mitjans de comunicació a propòsit del suposat ‘adoctrinament’ antiespanyol dels alumnes o denunciant la desaparició del castellà del sistema educatiu.
Les dades del darrer Informe PISA assenyala que la competència en castellà dels alumnes catalans és més elevada que els de la resta.
El Col·legi de Pedagogs de Catalunya va defensar el model d’escola inclusiva i no conflictiva que hi ha al nostre país, on les dificultats per temes lingüístics només es creen des de determinats àmbits polítics i no des de la realitat de l’escola.
El passat 29 d’octubre, en la manifestació a favor de la unitat d’Espanya i en contra del dret d’autodeterminació de Catalunya, convocada entre d’altres per Societat Civil Catalana i amb el suport del PP, PSC-PSOE, Ciutadans i amb la participació de diverses organitzacions d’extrema dreta i feixistes, Teresa Freixas de Concòrdia Cívica Catalana va denunciar l’adoctrinament a l’escola catalana.
Freixes va llançar missatges d'hostilitat cap als sobiranistes, acusant-los de totalitarisme i d'haver impulsat l'adoctrinament a les escoles.
Formacions polítiques com Ciutadans i PSC-PSOE en comptes d’allunyar-se dels atacs iniciats pel Partit Popular han afegit llenya al foc.
Així Ciutadans ha arribat a proposar la creació d’una agència estatal per controlar els continguts educatius a les comunitats, exigir ‘neutralitat ideològica’ i garantir la ‘igualtat de drets lingüístics’ amb l’objectiu de liquidar l’autonomia educativa.
El Partit Socialista de Catalunya ha expressat el seu suport a l’entitat Societat Civil Catalana incorporant el número 2 d’aquesta entitat en el quart lloc de la candidatura de les eleccions previstes pel 21 de desembre, Alex Ramos.
 
ACORDS:
 
  1. Condemnar la campanya de delació a les escoles promoguda per l’entitat unionista Societat Civil Catalana.
 
       2.  Donar suport a tots els membres de la comunitat educativa que fan possible l’actual model d’escola catalana i negar l’existència del suposat adoctrinament.
 

       3. Instar a tots els partits del Parlament de Catalunya que no utilitzin la llengua catalana com a arma política en les seves campanyes electorals i que respectin l’autonomia educativa que té la Generalitat.
 
 
      4. Condemnar les manifestacions de la catedràtica de Dret Constitucional Teresa Freixes i de la resta de participants en la manifestació del 29 d’octubre que van carregar contra el nostre model d’escola.
 

      5. Expressar el suport de l’Ajuntament de Parets i reconeixement cap a Som Escola, la plataforma integrada per 43 entitats cíviques, culturals i de tot l’àmbit educatiu que dona el suport a l’escola catalana i al model  de cohesió social que aquesta representa davant la LOMQE i les sentències del Tribunal Suprem espanyol que qüestionen el paper del català com a llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya.
 

      6. Comunicar aquest acord als grups parlamentaris del Parlament, a totes les direccions de totes les escoles de Parets i a les AMPES així com a la plataforma Som Escola.
 
 
      7. Fer difusió d’aquesta moció a través de tots els mitjans de comunicació públics locals.
 
Parets del Vallès, 2 de novembre de 2017