Parets del Vallès

Notícia

Posicionament d'Ara Parets ERC davant de la moció de censura

Kènia Domènech, portaveu Ara Parets Esquerra Republicana

El 15 de juny del 2019 Parets començava una nova etapa, després de 36 anys de governs socialistes, el canvi irrompia a l’Ajuntament i es constituïa el Govern Plural. Un govern que es va comprometre amb la ciutadania a buscar una nova manera de fer política, d’una manera més propera a la ciutadania, plural, diversa i transparent, que busqués la seva implicació i participació, que dignifiqués les condicions de vida del veïnat del nostre poble, en resum, que acabés amb les polítiques opaques que posaven per davant els interessos personals a les necessitats reals del municipi.
 
Durant aquests 19 mesos els regidors del Govern Plural ens hem deixat la pell per començar a treballar aquesta nova manera de fer política, esclaus encara d’una herència no gestionada de l’últim govern socialista. No ha estat fàcil, començàvem el 2020 amb el temporal Glòria i uns mesos després irrompia una pandèmia inesperada d’afectació mundial que ha canviat la nostra quotidianitat i ens ha obligat a buscar noves formes de gestionar i de viure.
 
Malgrat això, el Govern Plural sempre ha respost. Hem començat a fer créixer la llavor de la gestió eficient posant a les persones al centre d’aquest debat, complint sempre amb els compromisos adquirits de la ciutadania. La rebaixa de l’IBI és un dels primers compromisos complerts en entrar al Govern, el treball de manteniment de les instal·lacions municipals i la via pública també és un dels punts a destacar, en especial, per la gran actuació que vam haver de fer a la piscina Miquel Luque. Un altre dels àmbits que hem hagut d’actuar amb contundència ha estat en l’àmbit de l’habitatge, que necessita respostes urgents com el projecte dels pisos de lloguer social de Lluís Companys. Hem creat la Taula de Feminismes i LGTBI+ i el Punt LGTBI+ perquè ens vam comprometre a construir sense cap mena de discriminació, i hem estat al costat de la cultura perquè realment sigui segura i apostant pels artistes locals.
 
És per això que ens sorprèn aquesta moció de censura contra el govern del canvi, una moció sense motiu justificat ni que ens hagin explicat, una moció feta just després d’arribar a un preacord de pressupostos i de presentar el Pla de Mandat. Ens sorprèn que això arribi d’un dia per un altre i sense possibilitat ni cap voluntat de diàleg, i sense avisar, ni tractar-ho prèviament. Nosaltres sempre hem cregut que el diàleg ha de ser la base de qualsevol projecte transformador, i que de fet, en aquests dinou mesos hem pogut arrelar en les nostres dinàmiques internes, laborals i externes.