Parets del Vallès

Totes les opinions

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

El millor candidat per guanyar

L’assemblea de militants d’ERC a Parets ha escollit Jordi Seguer, com a candidat d’Ara Parets Esquerra Republicana a l’alcaldia de Parets del Vallès. Seguer, alcalde entre 2019 i 2021, va ser presentat en un acte públic que va tenir lloc el passat 10 de juny el Parc del Sot d’en Barriques amb la presència del conseller de la Generalitat, Roger Torrent. Com va dir la regidora portaveu Kènia Domènech, dins del Govern Plural vam descobrir un Jordi entregat com ningú al seu poble, exigent per ser-hi a tot arreu sempre al servei de la ciutadania.

Kènia Domènech, portaveu nacional del Jovent Republicà i regidora a Parets

El millor candidat per guanyar

El 2014, tot un seguit de gent inquieta pel que passava al nostre municipi ens vam trobar al voltant d'Esquerra Republicana, buscant la manera de vehicular un canvi a un model caduc de gestió municipal. En aquell moment, no teníem representació a l'Ajuntament, i sabíem que necessitàvem un revulsiu al nostre projecte, algú capaç de convèncer a tothom de què hi havia una altra manera de fer les coses, algú amb compromís per assumir els valors de transformació i comprometre's amb el nostre poble.

Jaume Martorell, Doctor en Administració i Negocis per la Queen Mary, University of London. Tècnic del Grup Parlamentari d’ERC en materia d’economia, treball i empresa

Una història de dues inversions

Les dues possibles inversions a Parets del Vallès, que hem conegut els últims mesos, il·lustren la importància del lideratge públic a l’hora d’impulsar el teixit empresarial. La primera inversió és la de l’empresa Alemanya Freudenberg ubicada en el Polígon Industrial de Can Volart. El passat 16 de març el president Aragonès i el conseller Torrent van visitar la seu de la companyia a Baden-Württemberg per anunciar un projecte d’inversió de 10 milions d’euros per construir una planta d’automoció, altament robotitzada i que operarà sense fer ús de combustibles fòssils.

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

Bones mesures republicanes

Avancem cap a la gratuïtat de les escoles bressol municipals arreu de Catalunya. A partir del curs vinent, 2022-23, les famílies que portin als seus fills i filles a les escoles bressol municipals de Parets i d'arreu de Catalunya, NO pagaran l'escolarització en el curs I-2. La mesura entrarà en vigor a partir del setembre de 2022 i està garantida almenys fins al 2026. La part que pagaven les famílies d'escolarització l'assumirà la Generalitat, però NO estarà inclòs el servei d'acollida matinal, el menjador al migdia, el mes de juliol o activitats complementàries.

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

La piscina oblidada

S'ha de tenir molt poca vergonya per dir en públic que totes les inversions que el Govern Plural va tirar endavant a la piscina municipal coberta Miguel Luque no eren necessàries i que van servir per malgastar diners. Quan vam arribar al poder ens vam trobar amb una piscina obsoleta que perdia 17.000 litres d'aigua al dia per una fuita que va ser detectada en el vas principal. Vam renovar totes les dutxes dels vestidors posant-hi regulador de temperatura, vam renovar els dos vasos d'aigua amb nou paviment antilliscant, vam renovar el vestíbul, vam renovar la seu del Club Natació, vam reforçar l'estructura de la planta soterrània, vam millorar la ventilació d'aquesta planta, vam solucionar els problemes en la canalització de l'aigua en els vasos, vam canviar part del mobiliari, vam introduir un nou sistema d'accés amb targeta per a tots els socis, vam reparar el sistema d'escalfament de l'aigua, vam adquirir un nou acumulador d'emergència.

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

En defensa de la llera del riu Tenes

Amb el temps anem sabent les veritables intencions del PSC i Sumem Esquerres en el projecte de restauració de la llera i l'entorn del riu Tenes, i darrerament ja no s'amaguen.   Ara ens diuen que per tirar endavant el projecte NO es podrà preservar el que tenim actualment, ja que “és un espai pertorbat”.   Des d’Ara Parets ERC sempre hem defensat un projecte de restauració ecològica del riu Tenes que sigui respectuós amb el medi ambient i amb tot allò que tenim.

Carme Herrero, regidora d'Ara Parets ERC

Els Drets de les Dones com éssers humans al segle XXI.

Aquest 2022 celebrem el Dia Internacional de la Dona Treballadora en un marc convuls, encara dins d'una crisi sanitària en l'àmbit mundial, una crisi mediambiental sense precedents i, davant d'una maquiavèlica guerra geopolítica al cor d'Europa. Davant aquesta situació incerta, aquest 8 de març commemorem guanys que no hem d'oblidar, aconseguits per les obreres i sufragistes nord americanes davant de l'opressió del patriarcat.

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

La moció de censura, un any després

El 27 de gener de 2021, dues regidores de la confluència de Sumem Esquerres a Parets que havien promès una vegada i una altra que mai pactarien amb els socialistes van rebentar, des de dins, la coalició del Govern Plural. El primer gran acord de les forces d'esquerres després de 36 anys de socialisme. I ho van fer de molt males maneres, acusant l'anterior alcalde d'estar incapacitat per governar i atacant-lo personalment per fer veure davant de la ciutadania que Parets es mereixia un millor govern.

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

Decisions compartides

Fa pocs dies hem conegut, a través d’un comunicat fet públic, que l’Agrupament Escolta i Guia Sant Jaume s’ha desvinculat de l’organització de la Cavalcada dels Reis d’Orient 2022 i ho ha fet després de no arribar a un acord amb l’Ajuntament de Parets. La gent del cau sí que ha participat en el recorregut de la cavalcada i ho ha fet com una entitat més, com també Rodola, Ara Sarau o bé els Diables.