Parets del Vallès

Totes les opinions

Montserrat Folguera

Institut escola, un projecte col·lectiu

L’any 1998, quan vaig arribar com a mestra a l’escola Lluís Piquer el centre començava el desdoblament de la segona línia. Després de 23 anys, l’atzar ha fet que torni a viure un altre repte: la construcció del nou Institut escola de Parets del Vallès. I quan dic construcció no només em refereixo a patir, altra vegada unes obres. Perquè, per estrany que sembli,  aquesta és la part més senzilla.

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

Viure de renda

Coincidint amb els 100 primers dies de gestió, el nou govern sorgit de la moció de censura ha presentat el Pla d’Actuació Municipal 2021-23. Un autèntic plagi de les propostes incloses en el PAM que el Govern Plural va presentar el desembre de 2020. Sense cap mena d’escrúpol, la coalició de PSC i Sumem Esquerres copia el 85,4% de les accions incloses en el document elaborat pel govern que ells tan van criticar i van acabar tombant amb la moció de censura.

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

No anem bé

El nou alcalde Juzgado es va comprometre el dia del ple de la MOCIÓ DE CENSURA a governar per tothom, però dos mesos després tornen a reproduir-se els tics del passat, que ja vàrem patir a l’oposició. El nou Govern sorgit del Pacte del Cortijo menysté els prop de 2.300 electors que van votar Ara Parets ERC en les municipals de 2019. La seva resposta a les instàncies presentades és el silenci.

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

Gràcies, Parets!!

Després de la moció de censura perpetrada contra el Govern Plural per part de Sumem Esquerres i el PSC, s’ha obert una nova etapa política a l’Ajuntament on ARA PARETS Esquerra Republicana, amb cinc [email protected], s’ha convertit en el grup majoritari a l’oposició. Sabem que en el joc de la política, les mocions de censura són eines legítimes que s’utilitzen per forçar canvis de govern.

Jaume Martorell, Politòleg i Doctorat per la Queen Mary, University of London.

14-F: reconstrucció o restauració

Diumenge 14 de febrer ningú haurà guanyat, com a mínim ningú en solitari. Per a qualsevol que vulgui mirar les enquestes, aquestes dibuixen unes eleccions enormement incertes, que tant poden resultar en un partit traient el cap sobre un triple empat com en una sorpresa oculta però també esperable amb les dades a la mà, així com en un vot de càstig sobre el PSC o ERC o en una davallada substancial de JxCAT que les estimacions de vot no han vist.

Kènia Domènech, portaveu Ara Parets Esquerra Republicana

Posicionament d'Ara Parets ERC davant de la moció de censura

El 15 de juny del 2019 Parets començava una nova etapa, després de 36 anys de governs socialistes, el canvi irrompia a l’Ajuntament i es constituïa el Govern Plural. Un govern que es va comprometre amb la ciutadania a buscar una nova manera de fer política, d’una manera més propera a la ciutadania, plural, diversa i transparent, que busqués la seva implicació i participació, que dignifiqués les condicions de vida del veïnat del nostre poble, en resum, que acabés amb les polítiques opaques que posaven per davant els interessos personals a les necessitats reals del municipi.

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

Cuidem-nos, cuideu-vos

El Nadal que ens tocarà viure aquest any no té res a veure amb el de les darreres dècades. L’evolució de la pandèmia de la Covid-19 ens farà canviar encara més els nostres hàbits i costums en una època de l’any on tradicionalment aflorava el consumisme generalitzat i les celebracions a dojo. Des d’Ara Parets Esquerra Republicana fem una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva.

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

Nova rebaixa de l’IBI el 2021

El Ple ordinari d’octubre proposarà la segona rebaixa consecutiva de l’Impost de Béns Immobles del mandat. Tal com vàrem aprovar l’any passat, durant el 2021 els paretans i paretans pagarem un 2,5% menys d’IBI, complint una proposta electoral d’Ara Parets ERC de rebaixar un 10% aquest impost durant la legislatura. Però a més, ampliarem les bonificacions en l’IBI per a tota la ciutadania que instal·li plaques solars en els seus habitatges.

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

Un any de treball intens per Parets

L’Ajuntament de Parets ha arribat a un acord amb la Fundació Sanitària Mollet per iniciar els treballs de sectorització de la residència centre de dia i així reobrir la part de l’equipament que roman tancada des del 12 de març. Ens hem compromès a condicionar un dels patis exteriors de la residència i a resoldre els problemes de filtració d’aigua en la coberta on hi ha les habitacions dels avis i àvies.