Parets del Vallès

Totes les opinions

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

Una oportunitat per Parets

La proposta de conveni entre l’Ajuntament de Parets i la Generalitat per tirar endavant la construcció d’un institut-escola al nostre municipi és la solució més viable per acabar amb les aules prefabricades que l’institut la Sínia té des de fa més de 8 anys a Can Fradera, en terrenys inundables. Com que l’educació és una de les prioritats del Govern Plural hem decidit destinar 2 milions d’euros dels nostres recursos propis per liderar el projecte de construcció del nou equipament educatiu que estarà a tocar de l’actual Lluís Piquer i en l’àmbit del parc Fluvial.

Manuel Guasch Cortés, primer batlle republicà de Parets el 1931

Ha estat l’alcalde republicà de Parets més oblidat de tota la història. 89 anys després de la proclamació de la 2a República, pocs recorden que en Manuel Guasch Cortés va ser el primer batlle de Parets d’aquest període, ocupant el poder des del 15 d’abril de 1931, i fins al 13 de gener de 1932. Manuel Guasch va ser l'alcalde del primer govern republicà de Parets (1931) després que al nostre municipi no se celebressin les eleccions municipals del 14 d'abril de 1931, ja que només es va presentar una sola candidatura.

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

Projectant el futur de Parets

La recent reunió mantinguda pel GOVERN PLURAL amb la presidenta d'ADIF a Madrid per reclamar que Parets tingui una estació de tren del segle XXI, és només un dels molts exemples d'una acció política pensada a projectar el futur del nostre municipi per la pròxima dècada. Confiem que la bona predisposició amb la qual van rebre la nostra proposta transformadora arribi a bon port. Aquest mandat serà el de les grans obres en infraestructures, claus en la comunicació local: tercer carril de la C-17 i doble via a la R-3 direcció Vic.

Jaume Martorell, Politòleg i Doctorat per la Queen Mary, University of London.

No hi ha democràcia Europea sense “Doctrina Junqueras”

Els subscriptors a l’ABC, el Mundo o el País deuen haver passat un nadal desconcertant, sense entendre ben bé que succeïa entre el 19 de Desembre, quan el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va reconèixer com a diputat a Oriol Junqueres, i 6 de Gener, quan el Parlament Europeu va confirmar que era Eurodiputat des del 2 de Juliol. Possiblement, el nostre lector “constitucionalista” es preguntarà perquè les institucions Europees afavoreixen un moviment “euroescèptic” i “supremacista”.

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

La nostra recepta: treball i més treball

Aquest divendres el Govern Plural sotmetrà a aprovació el pressupost 2020. Un document que estarà condicionat pel Pla de viabilitat econòmica, elaborat per la Diputació de Barcelona, que el mateix ple haurà d’aprovar. Ens haurem d’estrènyer el cinturó durant els dos propers exercicis, és a dir, haurem de gestionar millor però amb menys recursos propis. I potser no podrem tirar endavant alguns dels projectes amb la rapidesa que voldríem.

Grup Municipal Ara Parets ERC

Llibertat, Amnistia i Autodeterminació

Corren mals temps pels drets civils i les llibertats. La recent sentència del Suprem contra els 9 presos polítics catalans ha situat davant del mirall l’Estat espanyol que ha utilitzat el judici del procés com una revenja per haver celebrat l’1 d’octubre de 2017 el Referèndum per l’Autodeterminació de Catalunya. La condemna a quasi 100 anys de presó per a Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull, Dolors Bassa, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart és la condemna dels ideals, la condemna política d’un Estat que no permet ni la llibertat d’expressió ni de pensament.

Grup Municipal Ara Parets ERC

La Universitat de Parets. Punt final

La promesa que Parets tindria estudis universitaris en la segona planta del local municipal, ubicat al sector comercial IVECO, s’ha esvaït novament. Hem hagut d’esperar quasi dos anys per comprovar que el fum que va vendre el 2017 el Partit dels Socialistes era això, fum i més fum. Moltes de les forces polítiques que integrem avui dia el nou GOVERN PLURAL ja vam denunciar l’autèntic engany a la ciutadania.

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

El Govern Plural, en marxa

Han passat molt poques setmanes del canvi a l’Ajuntament de Parets i el Govern Plural ja ha pres les primeres decisions que tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida de la ciutadania local i aprofundir en els valors democràtics. *Més de 155.000€ per la millora de la piscina Miguel Luque (rehabilitació de la zona de recepció, informatització del control d’accés, canvi de filtres, vàlvules i arranjaments maquinària.

Jaume Martorell, politòleg i Doctorand a Queen Mary University of London

'Municipis de progrés republicà'

Els resultats de les darreres eleccions municipals possibiliten que a Parets del Vallès es pugui formar un govern republicà i de progrés: 5 regidors d'Esquerra, 3 regidors de Sumem, 1 de JxCat. Tots 9 possibiliten que, 80 anys després de l'assassinat dels alcaldes republicans de Parets, puguem tornar a tenir un batlle republicà. Però el dilema no és una qüestió de noms, sinó de programa.