Parets del Vallès

Totes les opinions

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

No anem bé

El nou alcalde Juzgado es va comprometre el dia del ple de la MOCIÓ DE CENSURA a governar per tothom, però dos mesos després tornen a reproduir-se els tics del passat, que ja vàrem patir a l’oposició. El nou Govern sorgit del Pacte del Cortijo menysté els prop de 2.300 electors que van votar Ara Parets ERC en les municipals de 2019. La seva resposta a les instàncies presentades és el silenci.

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

Gràcies, Parets!!

Després de la moció de censura perpetrada contra el Govern Plural per part de Sumem Esquerres i el PSC, s’ha obert una nova etapa política a l’Ajuntament on ARA PARETS Esquerra Republicana, amb cinc [email protected], s’ha convertit en el grup majoritari a l’oposició. Sabem que en el joc de la política, les mocions de censura són eines legítimes que s’utilitzen per forçar canvis de govern.

Jaume Martorell, Politòleg i Doctorat per la Queen Mary, University of London.

14-F: reconstrucció o restauració

Diumenge 14 de febrer ningú haurà guanyat, com a mínim ningú en solitari. Per a qualsevol que vulgui mirar les enquestes, aquestes dibuixen unes eleccions enormement incertes, que tant poden resultar en un partit traient el cap sobre un triple empat com en una sorpresa oculta però també esperable amb les dades a la mà, així com en un vot de càstig sobre el PSC o ERC o en una davallada substancial de JxCAT que les estimacions de vot no han vist.

Kènia Domènech, portaveu Ara Parets Esquerra Republicana

Posicionament d'Ara Parets ERC davant de la moció de censura

El 15 de juny del 2019 Parets començava una nova etapa, després de 36 anys de governs socialistes, el canvi irrompia a l’Ajuntament i es constituïa el Govern Plural. Un govern que es va comprometre amb la ciutadania a buscar una nova manera de fer política, d’una manera més propera a la ciutadania, plural, diversa i transparent, que busqués la seva implicació i participació, que dignifiqués les condicions de vida del veïnat del nostre poble, en resum, que acabés amb les polítiques opaques que posaven per davant els interessos personals a les necessitats reals del municipi.

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

Cuidem-nos, cuideu-vos

El Nadal que ens tocarà viure aquest any no té res a veure amb el de les darreres dècades. L’evolució de la pandèmia de la Covid-19 ens farà canviar encara més els nostres hàbits i costums en una època de l’any on tradicionalment aflorava el consumisme generalitzat i les celebracions a dojo. Des d’Ara Parets Esquerra Republicana fem una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva.

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

Nova rebaixa de l’IBI el 2021

El Ple ordinari d’octubre proposarà la segona rebaixa consecutiva de l’Impost de Béns Immobles del mandat. Tal com vàrem aprovar l’any passat, durant el 2021 els paretans i paretans pagarem un 2,5% menys d’IBI, complint una proposta electoral d’Ara Parets ERC de rebaixar un 10% aquest impost durant la legislatura. Però a més, ampliarem les bonificacions en l’IBI per a tota la ciutadania que instal·li plaques solars en els seus habitatges.

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

Un any de treball intens per Parets

L’Ajuntament de Parets ha arribat a un acord amb la Fundació Sanitària Mollet per iniciar els treballs de sectorització de la residència centre de dia i així reobrir la part de l’equipament que roman tancada des del 12 de març. Ens hem compromès a condicionar un dels patis exteriors de la residència i a resoldre els problemes de filtració d’aigua en la coberta on hi ha les habitacions dels avis i àvies.

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

Una oportunitat per Parets

La proposta de conveni entre l’Ajuntament de Parets i la Generalitat per tirar endavant la construcció d’un institut-escola al nostre municipi és la solució més viable per acabar amb les aules prefabricades que l’institut la Sínia té des de fa més de 8 anys a Can Fradera, en terrenys inundables. Com que l’educació és una de les prioritats del Govern Plural hem decidit destinar 2 milions d’euros dels nostres recursos propis per liderar el projecte de construcció del nou equipament educatiu que estarà a tocar de l’actual Lluís Piquer i en l’àmbit del parc Fluvial.

Manuel Guasch Cortés, primer batlle republicà de Parets el 1931

Ha estat l’alcalde republicà de Parets més oblidat de tota la història. 89 anys després de la proclamació de la 2a República, pocs recorden que en Manuel Guasch Cortés va ser el primer batlle de Parets d’aquest període, ocupant el poder des del 15 d’abril de 1931, i fins al 13 de gener de 1932. Manuel Guasch va ser l'alcalde del primer govern republicà de Parets (1931) després que al nostre municipi no se celebressin les eleccions municipals del 14 d'abril de 1931, ja que només es va presentar una sola candidatura.