Parets del Vallès

Totes les opinions

Jaume Martorell, politòleg i Doctorand a Queen Mary University of London

'Municipis de progrés republicà'

Els resultats de les darreres eleccions municipals possibiliten que a Parets del Vallès es pugui formar un govern republicà i de progrés: 5 regidors d'Esquerra, 3 regidors de Sumem, 1 de JxCat. Tots 9 possibiliten que, 80 anys després de l'assassinat dels alcaldes republicans de Parets, puguem tornar a tenir un batlle republicà. Però el dilema no és una qüestió de noms, sinó de programa.

Kènia Domènech, regidora Ara Parets ERC i secretària organització Jovent Republicà

'Trencar l'hegemonia del Partit Socialista'

La setmana entrant comença una campanya decisiva pel futur de Parets del Vallès, decisiva perquè ens trobem davant d'una possibilitat de ruptura de l'etapa de 40 anys de govern socialista. La gestió de la darrera dècada s'ha vist marcada per la falta de projecte municipal, per actuacions faraòniques a correcuita que no tenen una vinculació entre elles, i això es tradueix en una gestió del present sense lideratges de projectes polítics ferms, però mai en una visió a llarg termini del Parets que volem d'aquí a 20 anys.

Jaume Martorell, Jaume Martorell, politòleg i Doctorand a Queen Mary University of London

A Parets, municipalisme republicà

Els propers dos mesos la ciutadania de Catalunya tornarà a les urnes en un cicle que marcarà el futur del nostre país, amb el vot decidiran sobre els seus representants a les institucions locals, estatals i Europees. Ho faran en un moment clau: desprès del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’Octubre i enmig de la repressió estatal, desprès de la manifestació de Vox, PP i C’s a Madrid que va ser un fracàs d’assistència, però un èxit descomunal per a tal que el PSOE abandones qualsevol intent de diàleg amb la Generalitat de Catalunya i convoques noves eleccions.

Enrique Villegas, expresident ERC Parets

'Cinc anys molt intensos'

Poc em podia imaginar el 22 de Febrer de 2014, quan vaig ser elegit president Local d’Esquerra Republicana a Parets del Vallès, l’onada d’esdeveniments on ens trobaríem tots i totes implicades en el futur. En aquell moment ERC es trobava en un moment de cert creixement, sols nosaltres i una part de la CUP defensàvem la independència com a sortida històrica (feia 83 anys que la defensàvem), necessària i legítima, per fer créixer, millorar i alliberar Catalunya.

Kènia Domènech, regidora Ara Parets ERC i secretària organització Jovent Republicà

"De què parlem quan parlem d'unitat?"

Cada vegada que escolto la paraula 'unitat' reafirmo molt més la meva opinió que aquest concepte, tant recorrent actualment, s'ha erosionat fins a buidar-se gairebé de sentit. Unitat per aquí, unitat per allà. I se segueixen exigint llistes unitàries cada vegada que estem cridades a les urnes. I segueixen exigint llistes unitàries sense reclamar-ho a tots els partits independentistes. L'esquerra anticapitalista donarà suport a la tradició convergent, tot i compartir part d'un projecte polític, per exemple? Llavors, de què parlem quan parlem d'unitat? No és cap notícia si dic que la societat catalana és diversa, en tots els seus àmbits.

Jordi Seguer, portaveu Ara Parets ERC

La universitat que mai arriba

La promesa que Parets tindrà estudis universitaris ha estat utilitzada durant la darrera dècada pel grup socialista del municipi sobretot cada cop que s’apropen els cicles electorals. El març de 2015, i amb concert de música inclòs, van ser capaços de col·locar la primera pedra de l’Institut Universitari de Ciència i Tecnologia en uns terrenys àrids que han servit al llarg d’aquests anys també com a abocador de runes.

Jordi Seguer, portaveu Ara Parets ERC

Cap a una fiscalitat més justa

Les quotes de les escoles bressol municipals de Parets aplicaran criteris de tarifació social a partir del pròxim curs 2019-2020. Aquest és un primer pas per aconseguir que els paretans i les paretanes tinguin una fiscalitat molt més justa i que caldrà fer més extensiva a altres serveis que s’ofereixen des de l’administració pública. Els experts assenyalen que la progressivitat fiscal és el sistema més equitatiu i el que ha de permetre l’accés a la franja d’escolarització no obligatòria a les famílies que ara mateix no poden optar a les beques de tota classe que s’ofereixen des de Serveis Socials.

Jordi Seguer, portaveu Ara Parets ERC

Passejant, a Peu de Carrer

Amb la visita el passat diumenge a Can Riera, l’equip d’Ara Parets ERC vam posar el punt final a la campanya de proximitat a tots els barris de Parets que vam encetar el febrer de 2017. Han estat onze visites molt intenses per conèixer de la mà dels veïns i veïnes les seves necessitats, escoltar les seves queixes -en moltes ocasions sense resposta per part del Govern Socialista- i compartir les propostes de millora.

Jordi Seguer, portaveu Ara Parets Esquerra Republicana

'Maquillatge electoral'

Si vols una piscina descoberta, vota’ls de nou. Si vols un nou pavelló, un gran gimnàs municipal i un nou institut de secundària, vota’ls. Si vols pisos de protecció oficial i zones de jocs infantils ben cuidades, vota’ls. Certament, les primeres setmanes de Francesc Juzgado, el recanvi de Mingote a l’alcaldia de Parets, només han servit per proclamar a tort i a dret tot tipus de promeses que compliran si els tornes a votar el 26 de maig de 2019.