Penedès

Notícia

ERC al Ministre de Foment: ‘Quants accidents i víctimes més haurem de lamentar a la N-340 degut a la negligència i inoperància del govern espanyol?’

El senador Miquel Aubà ha preguntat, durant la sessió de control al Govern celebrada avui al Ple del Senat, sobre el retard en l’aplicació de les mesures per descongestionar la N-340 amb bonificacions pels vehicles que circulen entre els peatges de l’autopista AP-7 entre Alcanar i Vilafranca del Penedès, i el desviament obligatori dels camions.

Davant la manca de concreció i l’absència d’autocrítica del Ministre de Foment, Íñigo de la Serna, en la seva resposta, Aubà li ha etzibat: ‘Quants accidents i víctimes mortals més haurem de lamentar i patir a la N-340, al seu pas per les Terres de l’Ebre, Tarragona i el Baix Penedès degut a la negligència i inoperància del seu govern?’. Els republicans han fet aquestes preguntes al Ministre en una setmana, on novament, hi ha hagut accidents amb víctimes mortals a la N340 pel seu pas pel Penedès. En aquest sentit Bernat Picornell, senador pel Penedès, ha declarat que «es intolerable que el ministeri tiri pilotes fora quan des del mes de gener s’havia de produir el desviament de camions per l’AP7».

El senador Aubà li ha recordat que: ‘degut al famós article 155, ara la responsabilitat de fer efectives aquestes mesures per evitar els accidents, la congestió i el col·lapse que pateix la N-340, recau de manera única i exclusiva en el seu govern’. Fent referència a l’accident amb víctimes mortals que es va produir el passat cap de setmana a Coma-ruga ‘en un tram on des del 1 de gener no hauria d’haver circulat cap camió, si s’haguessin aplicat les mesures a les que es van comprometre’.
Aubà li ha fet saber ‘que la indignació dels ciutadans és màxima davant la negligència i irresponsabilitat del govern’, així com pel fet que ‘ningú hagi assumit cap responsabilitat, ni hagi explicat els motius del retard que estem patint’.

A més d’exigir-li que de ‘manera immediata’ apliquen les mesures compromeses, Aubà li ha demanat ‘la gratuïtat total dels peatges per a tots els vehicles i transportistes que circulen per aquests trams de l’AP-7, fins que s’acabi la concessió l’any 2019’.

El senador republicà vol que ‘el govern actuï amb el mateix esforç, determinació i pressupost que el dedicat a rescatar les 9 autopistes fallides, la majoria radials de Madrid, per més de 3.700 milions d’euros’. I ho ha justificat dient que ‘en el cas de l’AP-7 la urgència de l’actuació és més gran, perquè parlem de la seguretat vial i de vides humanes’
Aubà ha acabat la seva intervenció reclamant al ministre ‘no més col·lapses, no més accidents i no més víctimes a la N-340’.