Penedès

Notícia

El vicepresident Pere Aragonès activa la Delegació del Govern del Penedès

Amb la recuperació de les institucions el govern de la Generalitat posa en marxa la Delegació Territorial del Penedès, un pas més en el desenvolupament de la Vegueria del Penedès

Una setmana després de la formació del govern de la Generalitat, el vicepresident Pere Aragonès ha posat en marxa el desplegament de la Vegueria del Penedès amb l’aprovació de la creació de la Delegació Territorial del govern de la Generalitat, una mostra del compromís amb el territori i amb la recuperació des les institucions pròpies després de la imposició del 155.

El govern de la Generalitat tira endavant d’aquesta manera amb un dels compromisos de la passada legislatura: el desenvolupament de la Vegueria. El mes de febrer del 2017 es va aprovar en una sessió històrica al Parlament, i després d’una llarga lluita des del territori, la creació de la Vegueria, però calia activar el desplegament, i el primer pas necessari era la implementació de la delegació territorial. Amb l’acció del vicepresident Pere Aragonès s’inicia doncs la posada en marxa d’aquesta delegació que ha de permetre a les comarques del Penedès aconseguir major relació amb la Generalitat i uns serveis més propers per a la ciutadania.

Des d’Esquerra Republicana, es valora molt positivament aquesta notícia, i la diputada penedesenca Rut Ribas remarca que «amb la recuperació del Govern s’acaba el bloqueig, ens posem en marxa per donar resposta a les necessitats de la ciutadania i del territori, i la delegació del Govern, és un primer pas».