Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Totes les notícies

Festes de Maig 2022

Aquests cap de setmana va tenir lloc la celebració de les Festes de Maig del Poblenou. Un cop aixecades les restriccions per la pandèmia és va recuperar el format tradicional amb tot un seguit d’actes. La nostra secció local va estar present a molts d’aquests actes i, com fèiem habitualment vam participar a la Mostra d’Entitats a la Rambla del Poblenou. Al llarg de tota la jornada vam tenir força afluència de gent amb la que vam estar parlant de les seves inquietuds, problemes i escoltant els seus suggeriments. A mig matí van passar per la Mostra el Conseller d’Interior Joan Ignasi Elena, al cap del Grup Municipal de l’ajuntament de Barcelona i candidat a les primàries del partit per les properes eleccions Ernest Maragall i la regidora adscrita al districte Elisenda Alamany que, en companyia dels membres del Grup Municipal del Districte de Sant Martí, van aprofitar l’avinentesa per reunir-se amb diferents entitats del barri per conèixer de primera mà la seva opinió. En definitiva una jornada festiva i molt gratificant com les d’abans de la pandèmia per anar recuperant poc a cop el contacte amb la ciutadania que és lo més important.

Sant Jordi 2022

Després de 2 anys en que la pandèmia del COVID-19 no va permetre una celebració de la Diada de Sant Jordi com les d’abans tothom tenia moltes ganes de gaudir d’un dia en el que passejar, tafanejar les parades de llibres comprar roses per la gent estimada, en definitiva retornar a la normalitat prepandèmica. Amb aquest esperit i malgrat les prediccions meteorològiques que no eren gens tranquil·litzadores vam començar a primera hora del matí a preparar-ho tot perquè el dia fos un èxit. Teníem llibres, un recull de poesia anomenat “Geografia dels sentits”, que la nostra veïna Edith Piñas Navarro havia publicat i signava a qui li demanava, roses (naturals i artesanes), globus, pins de dracs, de rosetes, punts de llibre, xapes amb diversos motius, etc. Tot i que poc abans de les nou van caure quatre gotes, el matí anava sobre rodes, molta afluència de gent a la parada amb la que vam estar parlant de moltes qüestions interesants, les activitats per nens (taller de “pinta cares” i xapes personalitzades) no s’aturaven ni un moment i a estones fins i tot és formaven cues i tot feia preveure un Sant Jordi com els d’abans. Però a quarts de dues el cel va caure damunt de Barcelona, turmenta, llamps, tron, pluja torrencial, calamarsa, vent etc. Semblava que les set fures de l’infern haguessin pres possessió de la ciutat i ens estesin abocant a sobre totes les seves males arts. Corredisses per posar-ho tot a resguard, recollint a tota presa tot el que estava escampat perquè no és mullés, i aixoplugant-nos tots a sota de les carpes que donaven un precari refugi contra el elements. I així, pràcticament, és va acabar el dia, a estones parava, a estones s’hi tornava a posar i així anar fent fins que a mitja tarda vam llençar la tovallola i plegar veles (o més aviat carpes) i deixar-ho córrer. Malgrat l’ensurt va ser un dia amb un balanç profitós i no perdem de vista que hi tornarem a ser per les Festes de Maig esperant que llavors el temps sigui més agradable i puguem gaudir del contacte amb la gent del barri tot el dia.

19ª Assemblea d'ERC Poblenou-Besòs

19ª Assemblea d’ERC Poblenou-Besòs

Ahir 10 de desembre va tenir lloc la 19ª Assemblea d’ERC Poblenou-Besòs. Com a mesura de precaució per la situació de la pandèmia de COVID-19 l’assemblea és va desenvolupar de forma mixta presencial/telemàtica. A banda dels punt del ordre del dia habituals en les assemblees anuals és van ratificar, a proposta de l’executiva, els següents càrrecs: Rosa Pardo per exercir la Secretaria de Dones. Nuria Mateo per exercir la Secretaria de Política Parlamentària. Jordi Rallo per exercir la Secretaria de Formació. Per concloure l’acte va intervenir la Secretària General de la Conselleria d’Educació, Patricia Gomà, que ens va relatar la complexa situació en que és troba la conselleria arrel de les sentències recents dels tribunals espanyols sobre la política d’immersió lingüística i els mínims que estan fixant de castellà en el sistema educatiu català.  

Miquel Mateu rebent la Medalla d'Honor de Barcelona de mans d'Ada Colau

Miquel Mateu rep la Medalla d'Honor de Barcelona

El proppassat 30 de novembre va tenir lloc el lliurament de les Medalles d'Honor de Barcelona. Entre els guardonats hi figurava el nostre militant, company i amic Miquel Mateu Ballesté, membre de l’executiva del partit de la Federació de Barcelona, que va rebre un merescut premi en reconeixement  per la seva vinculació al món associatiu del districte de Sant Martí i la promoció internacional que ha fet de la ciutat de Barcelona. El guardons van ser lliurats per l’alcaldessa Ada Colau i també han estat reconeguts per aquesta distinció els activistes Irene Beltran, Lluís Llanas, Dolors Estivill, Flora Miserachs, Víctor Nubla i Magdalena Juvé, els treballadors i treballadores dels CAP’S, les entitats Xarxa dels Drets dels Infants, Salut Mental Catalunya i la Coordinadora de Residències 5+1, així com també l’Institut Municipal de Serveis Socials, TMB Barcelona. Des d’aquí volem donar les gràcies a tots els que l’han rebut per la incansable feina que fan dia a dia.  

Convocatòria 19ª Assemblea ERC Poblenou-Besòs

Convocatòria 19ª Assemblea ERC Poblenou-Besòs

Benvolgut, benvolguda,   Ens plau convocar-te a la 19a Assemblea d’ERC Poblenou-Besòs que celebrarem el divendres 10 de desembre de 2021, a les 19:30 hores. El format serà híbrid ja que l’haurem de celebrar de forma telemàtica i presencial, una part de l’organització, aplicant les mesures decretades per la pandèmia de la COVID-19.   Et recordo que podran participar, amb dret a veu i vot, totes les persones afiliades amb un mínim de tres mesos d’antiguitat. També cal estar al corrent del pagament una setmana abans de la celebració de l’assemblea, és a dir el 3/12/2021. Tanmateix, podran participar a l’assemblea, amb dret a veu i sense vot, aquells afiliats que no compleixin algunes de les anteriors condicions.   Per participar a la 19a assemblea d’Esquerra Poblenou-Besòs de manera telemàtica hauràs de solicitar l'enllaç de Zoom a [email protected]   Si necessites suport tècnic per accedir-hi contacta amb la Comissió Organitzadora de l’Assemblea a l’adreça electrònica [email protected] o telefònicament al número 937 975 511.   Proposta de l’ordre del dia de la 19a Assemblea d’ERC Poblenou-Besòs: Elecció de la Mesa. Aprovació de l’ordre del dia. Aprovació de l’acta de l’assemblea anterior (07.09.2020). Informe de la Presidència. Informe i votació del tancament econòmic 2021 i pressupost 2022. Presentació dels canvis a l’executiva. Ratificació de les incorporacions a l’executiva. Torn obert de preguntes. Per garantir el correcte desenvolupament de l’assemblea, les persones militants que no puguin exercir el seu dret a vot a causa d’impediments tecnològics, caldrà que ho indiquin per escrit a la Comissió Organitzadora abans del dia  8 de desembre de 2021. La Comissió Organitzadora els oferirà una solució per poder votar, que pot passar per la instal·lació d’una urna física al local de la secció de Poblenou-Besòs al carrer d’Espronceda, 76, on puguin dipositar el vot durant el període de temps que s’estableixi per a les votacions.

El Centre de la Vila

ERC força el govern municipal a demanar a l’Estat el traspàs del Centre Comercial de la Vila Olímpica

L’Ajuntament de Barcelona reclamarà al govern de l’Estat el traspàs a la ciutat del centre comercial ‘El Centre de la Vila’, a la Vila Olímpica, en un màxim de tres mesos. Gràcies a una proposició d’Esquerra Republicana, el text aprovat també exigeix negociar amb l’Estat la cessió de la titularitat de tots els edificis i terrenys en desús o amb ús inadequat perquè siguin gestionats des de Barcelona. La proposició ha tirat endavant a la comissió de Presidència amb els vots a favor del govern municipal i Junts, l’abstenció de Cs i el vot en contra del PP, BCanvi i la regidora no adscrita. Tal com ha explicat la regidora i portaveu adjunta d’ERC a l’Ajuntament Elisenda Alamany. “La mala gestió de l’Estat ha provocat una situació de deixadesa i decadència al Centre de la Vila: avui, dels 50 locals, només n’hi ha 17 ocupats. La propietat, Olympic Moll, que és filial de l’empresa pública Mercasa, no ha estat a l’altura. Tot plegat evidencia que quan Barcelona és gestionada des de la distància es fracassa estrepitosament i la ciutadania en surt perjudicada”, Alamany també ha demanat al govern municipal “ambició i exigència amb la ciutat davant dels seus col·legues de Madrid” i els ha advertit que no és una opció votar avui a favor de la proposició -tal com ha passat- i després quedar-se de braços de creuats. “La Vila Olímpica demana que la ciutat recuperi la titularitat del Centre de la Vila perquè la dinamització comercial és una assignatura pendent al barri”, ha afegit, també ha assegurat que una via per revitalitzar l’espai públic a la zona seria reconvertir el centre comercial en un mercat municipal.  

Can Ricart

És posa en marxa el Campus de les Arts a Can Ricart

Celebrem que l'Ajuntament hagi complert amb el compromís per posar en marxa el Campus de les Arts a Can Ricart, tal com va proposar Esquerra Republicana. El febrer de 2020 vam aconseguir que el consistori aprovés l'impuls del projecte i equipament universitari Can Ricart. La proposició demanava també a la Universitat de Barcelona que, com a líder del projecte, es comprometés a tancar els acords de finançament necessaris per a la rehabilitació de l’antic complex fabril. En paraules de la nostra regidora Gemma Sendra:  “Fa un any i mig vam demanar que l’Ajuntament, com a pilar d’aquesta massa artística que té el país amb una centralitat molt forta de Barcelona, s’impliqués no només deixant espais i edificis, sinó definint un  programa per acompanyar la rehabilitació de l'espai. Tot i la manca de voluntat real del govern municipal, gràcies a la suma de diferents administracions i en especial de la Universitat de Barcelona avui l'Acord Marc per al desenvolupament del projecte és una realitat” "Celebrem que avui el departament i les universitats del país donin el seu suport i se sumin a aquest projecte del Campus de les Arts, que ha de servir per reconèixer el nivell superior dels estudis artístics que tenim al país i impulsar noves formacions interdisciplinàries i projectes de recerca. L'art i la creativitat són un motor pel desenvolupament del país, i no tenim una estructura formativa a l'alçada de la potència del sector”.  

Pregó de la Festa Major de Poblenou 2021

Visca la Festa Major!

Un any més el barri del Poblenou ha viscut la seva Festa Major, gràcies als esforços de la Coordinadora d’Entitats i als veïns i veïnes que han participat i gaudit dels carrers fent gran la festa, tot i les restriccions per la COVID encara vigents aquest any. Fem un repàs dels actes als que van assistit els consellers i conselleres del Grup Municipal de Districte d’Esquerra Republicana acompanyats, en alguns casos, per altres càrrecs del nostre partit:                                                               Dijous, 9 de setembre de 2021 Inauguració de l’exposició “Dones i Comerç”, organitzada per l’Eix Comercial de Poblenou, a Can Felipa, acompanyats per la regidora d’Esquerra Republicana de l’Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany.                                                              Divendres, 10 de setembre de 2021 Un any més, a la platja de la Marbella, juntament amb la regidora Alamany van gaudir de la “Milla del Drac Inclusiva” organitzada per la Colla del Drac i el Club Atletisme Canaletes-Sant Martí,                                                              Dissabte, 11 de setembre de 2021 El Grup Municipal de Districte amb la regidora Alamany van ser presents al divertit Pregó de Festa Major, a càrrec de Beatriu Castelló i als tradicionals Versots dels Diables.  Seguidament van anar a la carpa “NO a les Agressions Masclistes”, van passejar pels carrers de Festa Major, per acabar sopant amb representants de la Coordinadora d’Entitats del Poblenou.                                                           Diumenge, 12 de setembre de 2021 Acompanyats de la delegada del Govern de la Generalitat a Madrid, Ester Capella, i la secretària general de la Conselleria d’Educació, Patrícia Gomà, es va participar en diverses activitats, com la Cursa Poblenou, la inauguració de l’Exposició de Pintures al Casino de l’Aliança del Poblenou i finalment a l’Exposició de Treballs del Centre Moral i Cultural del Poblenou.

El barri del Besòs i el Maresme també és Barcelona

El barri del Besòs i el Maresme, amb una de les rendes per càpita més baixes de Barcelona, i amb pisos d’una mitjana de 40m2, requereix actuacions extraordinàries en temes de neteja i convivència, especialment durant els mesos d’estiu. La calor obliga a fer vida al carrer i la majoria dels veïns i veïnes d’aquest barri no marxen de vacances, no poden. El govern Colau – Collboni sembla haver oblidat aquesta realitat i no atén les queixes del veïnat que, de forma reiterada, amb denúncies públiques acompanyades de suport fotogràfic, reclama actuacions urgents tant a nivell a de neteja com de prevenció d’incivisme. Esquerra Republicana, conscients d’aquest fet i de la transformació que cal al barri, vam presentar el “Compromís Besòs-Maresme”, posteriorment aprovat per unanimitat i ara ja en marxa. Aquest compromís té com objectiu traçar un full de ruta d’actuacions en tots els àmbits per als propers 15 anys. Seguim defensant la necessitat de mirada llarga i planificació com a palanca de canvi i motor de transformació del barri però alhora exigim al govern de la ciutat accions immediates i urgents per solucionar el dia a dia i en aquesta línia hem presentat una pregunta al Regidor del Districte de Sant Martí, perquè respongui quines activitats sobre neteja i civisme s’han fet aquest estiu al barri. El barri del Besòs i el Maresme també és Barcelona: ho sap, ho vol i ho reclama tot el seu veïnat! Per això, des del grup d’Esquerra Republicana al districte demanem al govern municipal que concreti quines actuacions ordinàries i extraordinàries s’hi han dut a terme en neteja i civisme durant l’estiu. I instem al govern del districte, amb el PSC al capdavant, a mirar d’una vegada per totes al nord de la ciutat: el veïnat continua esperant solucions! Barcelona és Barcelona quan té en compte tots els seus carrers i barris. No podem deixar-ne cap enrere. La Barcelona sencera!