Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Notícia

Esquerra planteja una transformació integral del barri del Besòs-Maresme en 15 anys amb actuacions urbanístiques, de mobilitat i de seguretat

Esquerra Republicana impulsarà en el proper plenari de l’Ajuntament de Barcelona la posada en marxa del Compromís Besòs-Maresme, un pla per transformar aquest barri de la ciutat a 15 anys vista a través d’actuacions urbanístiques, socials, mediambientals, de mobilitat i de seguretat. “És una actuació clau i estratègica en una zona que porta massa temps esperant una reconversió real i efectiva”, ha declarat el portaveu republicà, Jordi Coronas.
 
La proposició que es debatrà el proper divendres contempla la creació d’un grup treball encarregat de confegir, en el termini màxim d’un any, d’un pla que detalli les inversions i actuacions necessàries al barri, “un dels més afectats per la Covid però també un dels territoris de la ciutat amb més projecció i capacitat de reconversió”, segons Coronas.
 
Aquest pla haurà d’incloure una estratègia de futur per al conjunt de l’Eix Besòs, basat en la construcció d’habitatge de lloguer social, ajudes per a la rehabilitació d’edificis i energètica, millora dels punts foscos i del conjunt de l’espai públic, mesures per a reactivar l’economia i per la reinserció laboral, així com un pla de seguretat per la zona.
 
Segons Coronas, existeixen fons suficients per dur-ho a terme, a banda de amb fons propis, aprofitant també mecanismes com les inversions provinents dels Fons Europeus Covid, els fons FEDER, o contractes a través de la Generalitat i la Diputació de Barcelona. A més, la proposició d’Esquerra preveu la creació d’una comissió de seguiment del pla, per vetllar pel seu compliment i que es reuniria, com a mínim, dos cops l’any.