Prats de Lluçanès

Totes les notícies

Propostes al Ple Municipal de 18 de maig de 2022

El proper dimecres 18 de maig tindrà lloc a 2/4 de 8 del vespre un Ple Municipal ordinari, que es podrà seguir per youtube.com/pratstv o presencialment a Cal Bach. El Grup d'ERC a l'Ajuntament de Prats de Lluçanès presenta les següents propostes d'acord: - MOCIÓ PER ACLARIR ELS FETS DE L’ESPIONATGE CONTRA EL MOVIMENT INDEPENDENTISTA CATALÀ.  (conjunta) - MOCIÓ EN FAVOR DE LA RECUPERACIÓ DEL SERVEI D’URGÈNCIES DE L’ABS DEL LLUÇANÈS. A més, dirigirà preguntes d'actualitat a l'equip de govern. Us animem a seguir-lo per youtube, xarxes o venint a la Sala de Plens.

LA BIBLIOTECA TANCADA: SÍMPTOME DEL DESGAVELL, I UNA VERGONYA.

Que la Biblioteca i l’Arxiu Municipals de Prats de Lluçanès estiguin tancats tants dies és un símptoma més del desgavell que viu l’equip de govern de Junts i Movem i és una vergonya. La Montse Rovira i Plarromaní va acabar una llarga etapa de treball i dedicació al capdavant de la biblioteca, ara municipal, i de l’arxiu històric, un altre equipament d’alt valor amb el que compta el municipi; una etapa que s’acaba per jubilació. A ningú se li escapa que aquest és un motiu, el de la jubilació, que se sap amb suficient antelació com per poder preveure la substitució amb garanties i amb temps. És més, sovint és interessant que puguin conviure alguns dies la persona que acaba la seva dedicació amb qui la comença, per fer un traspàs complert i amb garanties. Així doncs, aquest govern municipal format per Junts i Movem, és un desgavell també en la gestió de la biblioteca i l’arxiu municipals. Amb quina credibilitat demanem augment o manteniment de serveis (per exemple, al CAP) si el què depèn directament de l’Ajuntament no hi ha la capacitat de cobrir una baixa per jubilació a temps? Estan devaluant uns serveis que tenen un gran valor, en comptes de fer accions per fomentar-los, posar-los de relleu, seguir millorant-los. No volem acabar aquest posicionament sense reconèixer la tasca de la Montse Rovira, la Montse de la Biblioteca, per l’entrega, dedicació i estima a la seva feina i el poble de Prats de Lluçanès. Per la lectura, per la cultura, per la història, per la documentació, per la socialització i la formació. Moltes gràcies Montse!  

Josep-Maria Terricabras presenta "PENSAR DIFERENT" a Prats de Lluçanès

El diumenge 24 d'abril al migdia Josep-Maria Terricabras va presentar el seu últim llibre, PENSAR DIFERENT a la Plaça de l'església de Prats de Lluçanès. La portaveu d'ERC Prats, i candidata a l'alcaldia Montse Boladeres va obrir l'acte. Va posar de relleu la importància de defensar la cultura i portar-la al carrer, per la dinamització que significa pel poble. Així, va reivindicar el treball d'ERC en aquest sentit. El filòsof Terricabras va fer una intervenció magistral que va captar l'atenció permanent de les persones assistents. Va exposar els eixos principals del llibre, que es divideix en dues parts clares: una de caràcter més filosòfic i una altra de repàs de la seva trajectòria com a Eurodiputat per Esquerra Republicana de Catalunya. L'acte va acabar amb un torn d'intervencions del públic assistent, i amb l'autor signant llibres.

MONTSE BOLADERES BACH, CANDIDATA A L'ALCALDIA DE PRATS DE LLUÇANÈS

Montse Boladeres Bach serà la candidata a l'alcaldia de Prats de Lluçanès per ERC. El passat dimarts 19 d'abril l'assemblea de militància d'Esquerra Republicana de Catalunya a Prats va escollir, per unanimitat, l'actual portaveu del grup municipal Montse Boladeres com a cap de llista per les eleccions municipals de l'any vinent. Boladeres, que va ser número dos republicana a les passades eleccions, va agraïr el suport de la militància i va dir que “Sortim a guanyar. Em poso a disposició per ser la primera alcaldessa del poble de Prats i treballar incansablement per a tota la gent”, i va afegir "com fins ara seguirem treballant amb constància i rigor per tota la gent de Prats de Lluçanès. Prenc el relleu del Ramon Besora, 1r alcalde d'ERC en democràcia, i de l'Isaac Peraire. El llistó és alt, però per sort la motivació i la feina són col•lectives."

Surt al carrer el cERCavila 77

El Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament de Prats de Lluçanès publica una nova edició del seu butlletí d'informació.  Aquest número, el 77, l'encapçala un editorial titulat "Cal posar ordre al desgavell". A l'interior hi ha un resum de les propostes que l'equip d'ERC ha presentat al Ple municipal, l'oficialitat del Lluçanès, la visita de la Consellera Teresa Jordà al Lluçanès i el posicionament sobre les millores que necessita el camp de futbol.  També un recull de fotos d'actes que ha organitzat ERC Prats. Per tancar, es recull el cartell amb la informacó de l'acte de presentació del llibre de Josep-Maria Terricabras "Pensar diferent", el dia 24 d'abril al migdia a la Plaça de l'església. El podeu llegir sencer clicant aquí.

cartell

JOSEP-MARIA TERRICABRAS PRESENTA A PRATS “PENSAR DIFERENT”

Josep-Maria Terricabras presenta a Prats de Lluçanès el seu nou llibre “PENSAR DIFERENT”. Aquest és un llibre d’assaig que té una primera part analítica, de llegat personal, i una segona part testimonial com a eurodiputat d’ERC al Parlament Europeu. Dia: Diumenge 24 d’abril de 2022 Hora: 2/4 d’1 del migdia Lloc: Plaça de l’església   US HI ESPEREM!

Montse Boladeres Bach. Foto: El 9 Nou

CONVOCADA L’ASSEMBLEA DE PRATS DE LLUÇANÈS PER ESCOLLIR CAP DE LLISTA PEL 2023

La militància d’ERC Prats de Lluçanès escollirà cap de llista per a les eleccions municipals de l’any 2023 el proper dimarts 19 d’abril a les 9 del vespre a la Sala d’Actes de l’Espai; dia, hora i lloc en què està convocada l’assemblea. La Presidenta d’ERC Prats de Lluçanès, Montse Boladeres Bach explica que cal posar rumb a un nou període al poble de Prats, “per sortir del desgavell i paràlisi. Davant del desordre: rigor. Davant del desgavell: planificació”. Per això, amb la celebració d’aquesta assemblea “a ERC obrirem també nova etapa i escollirem cap de llista, en assemblea com sempre hem fet, per seguir treballant per aquest poble i la seva gent”. Fins dos dies abans de l’assemblea hi ha temps a presentar-se, i tenen dret a presentar candidatura a cap de llista totes les persones vinculades a l’organització, militants, simpatitzants o amigues avalades per un 20% de la militància de la secció local. En la mateixa assemblea es constituirà la Comissió Electoral Local, òrgan encarregat de formar una proposta de llista per les eleccions del maig del 2023.

Judit Pons i Ainhoa Campdepadrós parlen de salut mental a Prats de Lluçanès

El passat divendres 25 de març va tenir lloc a Prats de Lluçanès la xerrada "Parlem de salut mental", amb Ainhoa Campdepadrós Pons i Judit Pons Baños. La Judit i l'Ainhoa, infermera especialista en salut mental i psicòloga respectivament, són mare i filla i de Prats de Lluçanès. La sala d'actes de l'Espai va quedar plena per escoltar la xerrada. La portaveu d'ERC Prats Montse Boladeres va obrir l'acte, tot explicant que l'equip d'ERC a la passada legislatura des del Govern va posar es fonaments del Pla de Salut Comunitària, i que durant aquest mandat ha seguit treballant per aquest Pla, i fent aportacions en l'àmbit de la salut i de la salut mental com per exemple aquesta proposta al Ple de gener del 2021 sobre salut mental i el jovent. Boladeres va posar en valor el fet de parlar obertament d'aquesta temàtica i per això també s'organitzava aquest acte. Pons, que va ser regidora d'ERC a l'Ajuntament de Prats i que ha destacat també en el seu àmbit professional, junt amb Campdepadrós van desenvolupar la xerrada exposant elements, estigmes, característiques, afectacions, origens... amb un to i formes molt pedagògiques, didàctiques i properes. Llavors, es va obrir un interessant torn obert de paraules, amb intervencions de persones del públic assistent. ERC Prats agraeix a les ponents la seva participació i a totes les persones que van assistir a l'acte la seva presència i participació.

Parlem de salut mental

La salut mental ha estat un aspecte que l'equip d'ERC Prats ha portat al Ple de l'Ajuntament i que defensa que ha d'estar a l'ordre del dia de les polítiques públiques. Ara, organitza aquest acte: PARLEM DE SALUT MENTAL Amb la infermera especialista en salut mental Judit Pons Baños, i la psicòloga Ainhoa Campdepadrós Pons, totes dues de Prats de Lluçanès. Divendres 25 de març, a les 8 del vespre, a la Sala d'actes de l'Espai. US HI ESPEREM!