Prats de Lluçanès

Notícia

Discurs de Montse Boladeres (12-06-2022)

Discurs de la candidata a alcaldessa de Prats de Lluçanès Montse Boladeres Bach el diumenge 12 de juny de 2022, en l'acte de presentació:

"Benvinguts i gràcies per ser avui aquí.

Gràcies a la Consellera Teresa Jordà i alcaldessa de Ripoll de 2003 a 2011 i al Dionís Guiteras, alcalde de Moià i primer president del Consell Comarcal del Moianès 2015-2019.

L’altre dia publicava un article a la Rella on mirava d’explicar per què feia el pas d’encapçalar la llista d’ERC a les properes municipals i l’acabava dient que ho feia també perquè era filla del Rambol. 44 anys després que es presentés a les primeres eleccions municipals, ho faig de la mateixa manera: convençuda, amb il·lusió, amb ganes i amb la mateixa voluntat de servir al poble. Només sóc la cara més visible d’un equip, com ho era el del Ramon Besora (2003) i l’Isaac Peraire (2015), en que el govern d’ERC va encetar projectes estratègics i de futur pensats amb i per el poble de Prats, la comarca i el país, aportant un treball rigorós, incansable i destinat exclusivament al bé comú.
(Ex. Prats: l’Espai i coworking, vestidors zona esportiva, reforma del carrer Major, PP2, cuina  de l’Escola Lluçanès, pavimentació pavelló, espais de Memòria, consell d'infants, fiscalitat, salut comunitària, sales d’estudi al Casal del Jovent, festes al carrer. Ex. Comarca: EMAL, Càtedra del Món Rural, Xarxa de Petita Infància i Famílies del Lluçanès)

I des de l'oposició hem treballat, treballem i treballarem amb la mateixa responsabilitat i empenta per afrontar els reptes presents i futurs del nostre poble i per el reconeixement de la comarca, amb compromís, entrega i dedicació.
Sobre la comarca, volem i treballem per la seva oficialització perquè ho som, perquè ho vam votar, perquè vam guanyar i perquè ens permetria l’accés a recursos econòmics que faciliten una gestió més eficient de serveis socials, serveis tècnics, ocupació, esport, joventut, pagesia i desenvolupament rural, etc. o la recuperació de les guàrdies nocturnes de l’ABS Lluçanès i una veritable oficina/comissaria de Mossos.
Durant 2 anys no ha estat un mandat fàcil. Era, però, l'oportunitat per fer costat a empreses, comerç, hostaleria, entitats i associacions (9 mesos per aprovar el primer ajut)
Volem una gestió rigorosa i planificada: de neteja dels carrers, del Teatre Orient, de la reforma de la plaça Nova, o de la zona esportiva que inclogui mesures de seguretat, renovació de la gespa i legalització del rocòdrom, insistir en recursos formatius que reverteixin a Prats i a la comarca, suport a la detecció i retenció del talent jove, són el futur. E el futur no troba habitatge tot i tenir-ne més de 300 buits. Aquí també i call un pla de treball i estratègia.

A Prats necessitem cuidar, mantenir i incrementar l'activitat econòmica. És feina de l’equip de govern posar-hi els fonaments (per ex. Pla de dinamització econòmica i comercial), ara bé el resultat només és possible, amb la implicació i la participació de tots nosaltres.

Evitar el desgavell en petites o grans inversions: planificant i pensant si es necessiten, què volem, com i quines funcions els haurem de donar. No volem un ajuntament amb moltes propietats, volem conservar i donar ús a les que ja tenim. Ens vam trobar just encetar la legislatura amb la compra de la Farmàcia Vella. Entre la compra i algunes algunes reformes, la  despesa ja és de 460.000€, amb el jardí per acabar i un edifici que encara no sabem perquè servirà. A canvi només es destinen 26.000€ a 3 línies d’ajuts (empreses, ocupació i habitatge) o 11.000 i escaig a entitats i associacions. Hem de tenir cura de les entitats per la seva gran feina de socialització i dinamització.

A la propera legislatura, qui encapçali el nostre ajuntament es trobarà amb gairebé un 71% d'endeutament, a dia d'avui i esperant que no s'incrementi. No som pas contraris a que l’ajuntament s’endeuti, però planificant i prioritzant àmbits tan importants com els que he mencionat.

A l'ajuntament no li cal només gestió, per fer això hi ha els tècnics i treballadors que fan una feina excel·lent, el que li cal  és també transformació, planificació, estratègia, competència i eficàcia. Un ajuntament amb parets de vidre.

En la candidatura que encapçalaré, igual que la resta de companys, no hi busco ni l'interès ni el benefici personal, no és una feina, és una voluntat estricta de servei a l’interès general, al bé comú i al benestar de les persones, de totes. Una candidatura d’esquerres i republicana.

És una responsabilitat encapçalar aquest projecte, ho faig convençuda i amb ganes de treballar per Prats. Estic/estem a la vostra disposició i necessitem la vostra col·laboració perquè és només amb la capacitat col·lectiva que Prats prospera i es manté viu (exemple ho és aquest cap de setmana ple d’activitats).

Serà un honor si podem comptar amb la vostra confiança.

Gràcies!"