Prats de Lluçanès

Notícia

OBRIM DE NIT, obrim la ment

(article de Montse Boladeres Bach publicat a "La Rella" 530)

 
Per fi es va poder celebrar amb normalitat un esdeveniment important com l'OBRIM DE NIT. Una efemèride consolidada al calendari local de Prats de Lluçanès que va néixer amb l'objectiu de promocionar el comerç local, en una iniciativa conjunta entre Ajuntament i Unió de Botiguers, amb la plena implicació d'ambdues institucions. A més, permet convertir un dissabte a la tarda i vespre normal en un dissabte extraordinari, una franja horària prou complicada pel comerç a Prats.

Així les coses, volem posar de relleu que no tot és culpa de la COVID. Cal iniciativa, pla, estratègia. Sabem que l'Ajuntament no resoldrà tots els reptes que té el comerç de Prats, però ha de fer tot el possible per a fer-ho. Ser al costat de comerços i qui els fa possibles. Per això calen iniciatives com aquesta, però cal més.

Cal una planificació global, pensada, oberta, participada i en el marc d'un Pla de reactivació econòmica. No calen bolets esporàdics o una acció del qui dia passa any empeny; tampoc hi ha espai a la improvisació. L'Obrim de Nit no s'ha de fer perquè toca o per poder dir que s'ha fet. L'Obrim de nit només té sentit si promociona tot el comerç local, si aconsegueix implicar a tot el comerç local de forma activa i li dona sentit.

És necessària una reflexió profunda, i una mirada ampla i oberta, pensant en la globalitat. Ho farem.

Montse Boladeres Bach, candidata a alcaldessa de Prats de Lluçanès