Premià de Mar

Totes les notícies

Mocions i preguntes presentades al ple del mes de maig de 2022

Presentem dues mocions al ple de l'ajuntament d'aquest mes de maig:        1. La 1a per aclarir els greus fets de l'espionatge contra el moviment independentista català: Denunciem la persecució política i judicial al moviment independentista i exigim una investigació exhaustiva i transparent. El grup municipal Junts per Premià de Mar s'ha adherit a la nostra moció.        2. La 2a moció és per a la creació d'un Consell assessor urbanístic de participació ciutadana: Que siguin els ciutadans i ciutadanes qui aprovin les activitats polítiques i administratives de l'Ajuntament és la millor eina de seguiment i avaluació de l'acció municipal. En aquesta ocasió també presentarem dues peguntes:        1. En el ple de juny del 2020 el govern va anunciar investigació interna sobre el cost de 470.000 € d'expropiació del giratori de la carretera de Premià de Dalt. - Quin és el resultat de la investigació?        2. Pregunta referida a la taula de comerç, PIMES i autònoms. - Perquè no s'ha tornat a celebrar la taula? - Com pot ser que es reculli en el pacte de reactivació social i econòmica la constitució de la taula, ja constituïda, i a la vegada es deixi de convocar? - Quan es tornarà a convocar?  

Butlletí Premià Republicà. Abril 2022

Et presentem el nou butlletí digital. En aquestes pàgines trobaràs informació actualitzada sobre nosaltres i un recull de diferents projectes i activitats. L'objectiu és poder arribar a transformar Premià de Mar en el municipi que volem per a tothom, un poble modern, a on el benestar de tots els seus ciutadans i ciutadanes sigui l'objectiu primordial, un poble amb millors serveis i equipaments i a on viure i treballar sigui més fàcil i amable.

Moció d'abril en defensa del cànon de residus a Catalunya

En el ple de l'Ajuntament d'abril va ser aprovada la moció que va presentar el nostre grup municipal. La Moció en defensa del cànon de residus a Catalunya és la conseqüència del compromís d'Esquerra Republicana Premià de Mar amb la transformació verda del país, una transformació que comença als municipis. Considerem prioritari continuar treballant per incrementar la recollida selectiva i defensar l'actual sistema de cànon de residus, per això es demanen els següents acords : PRIMER.- L'Ajuntament de Premià de Mar dona suport al cànon residus de Catalunya i se suma al manifest impulsat per diferents institucions, entitats i personalitats en la seva defensa. SEGON.- L'Ajuntament de Premià de Mar demana que es modifiqui l'articulat de la Ley de Residuos y Suelos Contaminados para una Economía Circular per tal que els cànons establerts a l'esmentada ley només s'apliquin a aquelles comunitats que no disposin d'un impost amb les mateixes característiques, així com es blindi el cànon català tal com es coneix fins ara, un model de fiscalitat ambiental pioner, òptim i positiu, nascut de gran consens polític i social a Catalunya. TERCER.- Que l'Ajuntament de Premià de Mar es compromet a continuar donant suport als programes de reciclatge, reducció i reutilització al seu municipi, així com a l'aplicació de l'economia circular. QUART.- L'Ajuntament de Premià de Mar es compromet a donar suport a l'Agència de Residus de Catalunya en l'aplicació del cànon de disposició de residus, i a la defensa d'aquesta mesura fiscal, així com instar a la Generalitat de Catalunya a l'estudi i impuls de nous mètodes de recollida selectiva i l'aportació dels recursos necessaris als municipis per a avançar en el camp del reciclatge.. CINQUÈ.- Donar trasllat d'aquest acord a l'Agència de Residus de Catalunya, al Departament d'Acció Climàtica Alimentació i Agenda Rural, als grups parlamentaris catalans al Congreso i Senat i al Ministerio de Transición Ecológica y el Reto Demográfico.

Sobre la nota de premsa de l'Ajuntament que anuncia l'augment en els ingressos previstos pel 2021 en el capítol de subvencions externes.

El passat dia 31 de gener l'Ajuntament va publicar a la web municipal una nota de premsa per informar que l'any 2021 els ingressos previstos provinents d'ajuts i subvencions externes van créixer més del 50%, gràcies especialment al fet que el departament de Serveis Econòmics compta amb un professional específic per detectar i fer seguiment de les convocatòries de subvencions que es publiquen. El professional al·ludit és el càrrec eventual que es va contractar a iniciativa del grup de Ciutadans. Des del grup municipal d'Esquerra Republicana han volgut contrastar la informació publicada a la web de l'ajuntament demanant a Intervenció detall de la informació que suporta aquesta nota de premsa, però intervenció ha respost que havia derivat aquesta petició al departament de comunicació, sense que el dia d'avui s'hagi obtingut resposta. Tal com ha exposat al ple de març el regidor d'Esquerra Republicana Xavier Gatius, en analitzar la informació publicada per l'ajuntament, dir que aquestes subvencions s'han aconseguit gràcies a un nou càrrec nomenat a l'agost, tal com diu la notícia, seria, com a mínim, poc rigorós. Demanem que es faci pública aquesta justificació, si és que hi és, per tal que tant nosaltres com la ciutadania pugui contrastar les afirmacions que es fan a la nota de premsa. Recordem que s'ha fet en el web de l'Ajuntament, i, per tant, amb recursos públics. És una obligació del govern municipal justificar aquesta notícia i fer-ho amb la liquidació del pressupost, donant dades que es puguin contrastar amb la informació oficial que ara es presenta. El fet de fer servir la informació d'una manera tan esbiaixada, és greu, no només perquè s'hi ha difós una notícia poc rigorosa amb una intencionalitat partidista, sinó que pel fet d'afirmar que aquesta major recaptació ha estat gràcies a un càrrec de confiança, s'ha menystingut la feina dels tècnics i treballadors de l'ajuntament que són els que sempre han treballat per aconseguir aquestes subvencions.

Mocions presentades al ple del mes de març de 2022

Al ple ordinari del mes de març presentem dues mocions:   Moció per la cessió d'actius immobles de la SAREB al municipi. Necessitem polítiques que garanteixin l'accés a l'habitatge, que s'augmenti el parc públic d'habitatges, també respostes als desnonaments. Tenim una oportunitat ara que el govern de l'estat ha pres el control de l'entitat SAREB. Per això demanem: - Activar la taula local d'habitatge amb la participació de tots els agents implicats i els partits polítics del consistori. - Que l'ajuntament publiqui tota la informació dels actius immobles que la SAREB té al poble i que negociï via conveni, la seva cessió per finalitats socials.  - El trasllat dels acords al Govern d'Espanya, als grups polítics amb representació al Congrés, al Senat, al Govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i a les entitats en defensa del dret de l'habitatge del municipi.   Moció contra la bretxa salarial. La bretxa salarial de gènere és una de les injustícies més grans que patim tots, i especialment les dones, en l'àmbit laboral i que es deriva del patriarcat, malauradament encara molt viu en la nostra societat. No hi ha cap justificació perquè ningú, per la seva condició de gènere biològic o identitat sexual cobri pel seu esforç més o menys que algú altre o accedeixi a millors o pitjors llocs de treball. (el que es coneix com a sostre de vidre). Per això demanem: - Refermar el compromís del municipi en la lluita contra les desigualtats de gènere i sensibilitzar la població respecte de la bretxa salarial i les seves conseqüències. - Treballar amb les empreses del poble per elaborar plans d'igualtat que redueixin la bretxa,  promoure dones a càrrecs amb poder de decisió i facilitar la conciliació familiar.     - Traslladar els acords a les entitats de dones i associacions feministes de Premià de Mar Des de l'administració pública tenim l'obligació d'exigir i d'explicar la necessitat de lluitar contra la bretxa salarial però també des de l'empresa privada.

Pep Ripollès escollit per unanimitat cap de llista per les eleccions municipals 2023.

El diumenge 7 de febrer es va celebrar una assemblea extraordinària amb la militància a on el Pep Ripollès i Ballesteros va ser escollit per unanimitat com el candidat d'esquerra republicana a l'alcaldia de Premià de Mar el 2023. Ademés de l'assistència dels militants es va comptar amb  la presència i suport de Mònica Palacín, diputada al Parlament de Catalunya i portaveu del grup municipal d'ERC a Pineda de Mar, de Josep Pena, president de la comarcal Maresme, i de Rosa Funtané diputada d'ERC a la DIBA, que ens han acompanyat en aquest acte del partit. En l´assemblea també es va aprovar la Comissió de Campanya Electoral, formada per : ​Cap de campanya - Xavier Duran Calza President secció local - Josep M. Molins i Ballester Representant Jovent Republicà - Roc Monfort Ibáñez Vocalies -Bàrbara Anglí Ritter - Raquel Kandeh Buwaro - Núria Mulet i Albert                Pep Ripollès va declarar assumir amb molt d'orgull el fet de representar ERC a les Eleccions Municipals del 2023 a Premià de Mar, acompanyat per un gran equip de persones excepcionals, preparades per governar i desenvolupar les polítiques republicanes, de les que tan mancat està Premià de Mar. Va afegir que com sempre, es faria amb honestedat i al Costat de la Gent, tal com són.  

Trobada amb Carme Forcadell

Esquerra Republicana Premià de Mar ha organitzat una trobada amb Carme Forcadell per conversar sobre dones, feminisme i futur. Ens parlarà de la seva experiència com presa política que ha explicat al seu llibre" Escrivim el futur amb tinta lila". Presentarà Pep Ripollès, portaveu del grup municipal d'Esquerra Republicana a Premià de Mar i moderarà la conversa Bàrbara Anglí, secretaria d'organització d'ERC Premià de Mar. Serà dimecres 26 de gener a les 20 h al Centre Cívic de Premià de Mar. L'aforament és limitat per la normativa COVID, i per això recomanem confirmar assistència al WhatsApp 678 45 07 17 o al correu electrònic [email protected]  

Imatge Esther de Prades

ERC garanteix la tramitació del pressupost 2022 amb la seva abstenció, sempre que es complexi una "condició indispensable" amb l'acord amb C's.

El Grup Municipal d'Esquerra Republicana – Junts x Premià - AM ha enviat aquest mateix diumenge (19.12.21) unes peticions i propostes clares, concises i dirigides al conjunt de la població de Premià de Mar per poder abordar de manera clara el seu posicionament vers el Pressupost 2022. En aquest sentit, es considera que "aquests pressupostos són tècnicament correctes, però que hi ha partides importants que disminueixen, com ara Serveis Socials, Habitatge i Educació. Les xifres es veuen retocades a l'alça per inversions que maquillen els comptes, però que no s'apliquen polítiques ben dissenyades". En aquest sentit, els republicans consideren que el pressupost 2022 és continuista i no respon a les necessitats actuals de Premià de Mar. En els Pressupostos del 2021, els republicans van abstenir-se en la seva aprovació inicial com a gest per poder millorar el pressupost a partir de les propostes aportades i deslliurar e Govern Municipal d'estar condicionat a les voluntats del Grup Municipal de C's i la possibilitat d'incorporar un/a professional a l'àrea de finances per reforçar Serveis Econòmics i millorar processos d'assoliment de recursos, control, execució i valoració de despeses", segons informació publicada al web municipal el passat 28.05.21, que finalment es va esdevenir amb la imposició d'un nou càrrec de confiança. Segons els republicans, "la informació publicada al web municipal era absolutament confusa i enganyosa; en cap cas, vam ser informats d'aquesta incorporació de càrrecs eventuals, respecte a la qual ens hem mostrat molt crítics durant tota la legislatura, qüestionant-ne les funcions i l'assoliment dels seus objectius". La gran majoria de propostes ja van ser presentades i acceptades en els pressupostos '21, malgrat que encara no s'hagin executat. Per aquests pressupostos hi ha iniciatives i projectes que no tenen cost econòmic, sinó que necessiten tan sols determinació política per al seu desenvolupament i voluntat d'entesa amb la formació republicana, com ara treballar per desenvolupar propostes de reducció del deute previst en els pressupostos del 2022, que s'enfilarà fins als 6 milions d'euros de deute real, així com conèixer i intervenir en les decisions sobre Transmesa i Metal·logènia i conèixer les negociacions existents entre l'Ajuntament amb la propietat de Can Sanpere.