Premià de Mar

Totes les notícies

La força d'un gran equip

Presentació del nostre candidat a l'alcaldia, Pep Ripollès

El passat dissabte 1 d'octubre vam fer la presentació del nostre candidat a l'alcaldia de Premià de mar, Pep Ripollès. Precisament el simbolisme de l'1 d'octubre va ser molt present durant l'acte, aquell dia, fa cinc anys, el Pep hi va participar molt activament i l'esperit que va moure a tots a fer aquell acte de força popular, de germanor, de lluita compartida i de determinació és l'esperit que vol que esperoni la transformació que Premià de Mar necessita. Pep Ripollès i el seu equip van reunir a la plaça Nova, a més de militants i simpatitzants, als diputats maresmencs al Parlament Mònica Palacín i Pau Morales i a alcaldes i alcaldables republicans dels pobles veïns, com el Masnou, Teià, Premià de Dalt o Montgat. La consellera de la presidència Laura Vilagrà va voler acompanyar al Pep en un dia tan assenyalat, donant-lo el seu suport i destacant la capacitat del nostre candidat per liderar el canvi de Premià de Mar, un Premià de Mar per tothom, o es pugui viure millor, sense fórmules màgiques, amb un equip entusiasta, amb honestedat i treball.  El president d'ERC Premià de Mar Josep Maria Molins, va donar la benvinguda a tots els presents i els companys Bàrbara Anglí i Xavier Duran van presentar l'acte, fent un resum de la feina feta pel grup municipal i donant pas a la intervenció del Pep i el seu projecte pel poble. A l'escenari el van acompanyar els regidors i regidora del grup municipal. Com a colofó final va pujar a l'escenari un gran nombre d'integrants de l'equip que acompanya al nostre candidat en el seu compromís de transformació de Premià de Mar. Pep, l´alcalde de la gent! Fem-ho possible!!  

Moció i pregunta presentades al ple del mes de setembre de 2022

Moció presentada al ple per fer el seguiment i control del servei de neteja viària, neteja de platges i recollida de residus sòlids urbans. El servei de neteja viària, neteja de platges i recollida de residus sòlids urbans és un dels serveis oferts des de l'ajuntament amb més importància tant pel que fa a la repercussió en el benestar dels ciutadans com a la seva significació econòmica. Actualment, ens trobem en procés de licitació per a la nova contractació d'aquest servei que tindrà efectes a partir de l'1 de gener de l'any vinent i amb una vigència prevista de 5 anys. Des d'aquest grup municipal s'han rebut queixes en moltes ocasions per parts de veïns i veïnes pel que fa a la qualitat del servei. Tanmateix, no és difícil trobar publicacions en les xarxes socials fent referència a aquestes possibles deficiències tant pel que fa a la neteja viària com a la recollida de residus sòlids. En aquest sentit, hem demanat reiteradament còpia de les actes de seguiment de servei entre Ajuntament i empresa adjudicatària que tenen precisament com a objectiu avaluar el nivell de qualitat. Ara com ara no hem rebut aquesta informació. Així i tot, en diverses ocasions s'ha debatut en el ple la possibilitat d'estudiar la municipalització del servei. Per tots aquests motius, el grup municipal d'ERC, proposen al Ple l'adopció dels següents acords: 1- Encarregar a la taula de sostenibilitat l'estudi i seguiment del nou contracte de neteja. 2- Incloure la revisió periòdica dels indicadors de millora continuada i seguiment del servei dins de la mateixa taula de sostenibilitat. 3- Que la taula es convoqui com a mínim un cop al mes, i que aquesta revisió d'indicadors s'inclogui en l'ordre del dia. 4- Que es facin públics aquests indicadors mitjançant el web municipal. 5- Aprofitar aquest seguiment per part de la taula de sostenibilitat durant el període del nou contracte per coordinar l'estudi de viabilitat pel que fa a la possible municipalització de serveis.

Manifest de l'onze de setembre de 2022, diada nacional de Catalunya.

Bon dia a tothom a aquesta nova Diada Nacional de Catalunya Després de dos anys on les restriccions per la pandèmia han marcat la nostra vida diària, estem contents de retrobar-vos a tots aquí avui amb total normalitat. Malauradament, estem lluny encara de ser un país normal i continuem vivint en un context d'excepcionalitat democràtica i social. Per això ens cal continuar treballant i lluitant, amb el cap fred i amb molta fermesa en les nostres accions, amb energia, determinació i realisme. El nostre és el camí de la paciència, de la constància, de la consciència, de la paraula, del diàleg, de la negociació i de l'esperança. De la nostra història hem après molt, tant de les derrotes com de les victòries. I hem estat capaços de treure la força i la convicció per continuar endavant. A cada caiguda ens hem alçat, i ho continuarem fent tantes vegades com calgui. Ens posarem dempeus de moltes maneres diferents, a temps diferents, però ens alçarem de nou amb l'esperança de saber-nos una mica més guanyadors. Hem de vèncer a la nostra manera, fent camí cap a la República Catalana. Un projecte de país obert a tothom qui vulgui. Un model d'estat avançat, progressista, que deixi enrere la llarga ombra del Règim del 78 i que tingui en compte tota la ciutadania, sense discriminar per gènere, procedència, llengua o condició. Aquesta tasca tan important comença als municipis. És als ajuntaments de les nostres viles i ciutats on cal sembrar la llavor de la Catalunya democràtica i social que volem, una idea de país que hem d'anar regant amb l'esforç de tothom: de les nostres regidores i regidors, de la nostra militància, sempre compromesa, treballant braç a braç amb els veïns i veïnes i actuant des de la confiança que garanteixen la proximitat i la feina ben feta. Ho farem cercant complicitats amb tots aquells partits polítics i entitats amb els quals compartim horitzons de justícia social i de construcció de la República Catalana.

Torna el sopar republicà d'estiu!

El proper  divendres 22 de juliol torna el sopar republicà a partir de els 21 h a la Plaça Nova!! És un moment d'esbarjo que volem compartir amb tu i els teus per passar-ho bé mentre comentem les novetats del curs polític. Ens acompanyarà el diputat al parlament de Catalunya Pau Morales.   Nosaltres posem les begudes i la música amb els bons amics de Barca de Mitjana. Tu només has de portar menjar per compartir i, per fer més sostenible la festa, la teva vaixella: plats i coberts. Evidentment, poden venir amics i amigues, tiets i tietes, companys i companyes de feina, veïns i veïnes... podeu convidar a tothom a qui li vingui de gust passar una bona estona i en bona companyia.  Confirma'ns la teva assistència responent aquest correu o bé amb un whatsapp al número d'ERC Premià de Mar 678450717.   Comptem amb tu! T'hi esperem. No t'ho perdis!   Josep Maria Molins i Ballester President d'ERC Premià de Mar  

La Moció conjunta per un debat públic sobre la densitat demogràfica al poble, recull les conclusions de l'àgora organitzada per les esquerres de Premià de Mar a on es va mostrar l'oposició de molts veïns a la  requalificació de Transmesa i MTG.

Mocions presentades al ple del mes de juliol de 2022

En el ple de l'ajuntament del mes de juliol presentem i compartim les següents tres mocions: MOCIÓ PER L'APROVACIÓ DEL MANIFEST DE L'ACORD SOCIAL PER L'AMNISTIA I L'AUTODETERMINACIÓ. Proposem que l'Ajuntament de Premià de Mar, atès l'impuls civil que promou un ampli Acord Social per l'Amnistia i l'Autodeterminació, expressi el seu suport a: L'amnistia, entesa com la necessitat d'una solució col·lectiva i integral per a totes les persones exiliades, encausades i represaliades. L'autodeterminació, entesa com la necessitat d'un marc de resolució democràtica basat en el respecte a l'exercici de la lliure determinació de la societat catalana. I perquè quedi constància, als efectes oportuns, s'acorda també donar trasllat de la present resolució a" l'Acord Social per l'Amnistia i l'Autodeterminació." ​ MOCIÓ PRESENTADA PELS GRUPS MUNICIPALS CP-AMUNT, ERC-AM I PECP PER UN DEBAT PÚBLIC SOBRE LA DENSITAT DEMOGRÀFICA A PREMIÀ DE MAR I LA NECESSITAT DE CONGELAR TEMPORALMENT LA CONSTRUCCIÓ DE NOUS HABITATGES. PER UN PREMIA DE MAR AMABLE PER A LES FUTURES GENERACIONS. Moció conjunta dels grups polítics municipals d'esquerres en la qual exposem que a causa del risc d'un ràpid creixement poblacional i de la consegüent saturació dels serveis i equipaments i pel fet que el nou habitatge no estarà a l'accés de persones amb menors recursos i que pot esdevenir el risc d'una concentració i massificació d'obres. Demanem: - Que el govern de l'Ajuntament de Premià de Mar es comprometi a engegar un procés d'anàlisis tècnic i de debat públic sobre el creixement urbanístic del municipi, la densitat demogràfica i la situació dels serveis públics. - Que el govern de l'Ajuntament de Premià de Mar paralitzi la requalificació de les parcel·les de Metalogènia i Transmesa fins a finalitzar l'estudi proposat per tal de tenir en compte les conclusions d'aquest. MOCIÓ PRESENTADA PEL GRUP MUNICIPAL CP-AMUNT DE CONDEMNA DELS FETS DE MELILLA I EN DEFENSA DELS DRETS HUMANS A LA QUE ENS HEM ADHERIT.

clica a la imatge

Pep, l'alcalde de la gent. Fem-ho possible.

Estem a 365 dies de les eleccions municipals, amb un repte enorme al davant: Les hem de guanyar!. El nostre candidat a proper alcalde de Premià de Mar, en Pep, fa una crida a totes les ciutadanes i ciutadans per participar i sumar-se al projecte transformador d'ERC que ell encapçala. Ho fem perquè volem un poble ple d'oportunitats, que treballi per i amb la gent, sense deixar ningú enrere, amb polítiques republicanes, feministes, ecologistes, properes i participatives i amb una administració eficaç i transparent. Fa temps que estem treballant de valent, molt conscients que només queda un any per poder canviar-ho tot, canviar les inèrcies immobilistes i deixar enrere les polítiques de sempre, per encetar una nova etapa a Premià de Mar. Prou de màrqueting i publicitat i molta més política, més carrer i propostes que reverteixin el procés de transformació en poble dormitori que pateix Premià de Mar. Un any per canviar, un any ple de reptes, un any per escoltar-vos i per fer feina plegats, un altre Premià és possible, és necessari, és una obligació. Fem-ho possible amb la vostra ajuda. Truqueu o escriviu al Pep Ripollès i parleu-ne! Tel. 678 45 07 17  

Mocions i preguntes presentades al ple del mes de maig de 2022

Presentem dues mocions al ple de l'ajuntament d'aquest mes de maig:        1. La 1a per aclarir els greus fets de l'espionatge contra el moviment independentista català: Denunciem la persecució política i judicial al moviment independentista i exigim una investigació exhaustiva i transparent. El grup municipal Junts per Premià de Mar s'ha adherit a la nostra moció.        2. La 2a moció és per a la creació d'un Consell assessor urbanístic de participació ciutadana: Que siguin els ciutadans i ciutadanes qui aprovin les activitats polítiques i administratives de l'Ajuntament és la millor eina de seguiment i avaluació de l'acció municipal. En aquesta ocasió també presentarem dues peguntes:        1. En el ple de juny del 2020 el govern va anunciar investigació interna sobre el cost de 470.000 € d'expropiació del giratori de la carretera de Premià de Dalt. - Quin és el resultat de la investigació?        2. Pregunta referida a la taula de comerç, PIMES i autònoms. - Perquè no s'ha tornat a celebrar la taula? - Com pot ser que es reculli en el pacte de reactivació social i econòmica la constitució de la taula, ja constituïda, i a la vegada es deixi de convocar? - Quan es tornarà a convocar?  

Butlletí Premià Republicà. Abril 2022

Et presentem el nou butlletí digital. En aquestes pàgines trobaràs informació actualitzada sobre nosaltres i un recull de diferents projectes i activitats. L'objectiu és poder arribar a transformar Premià de Mar en el municipi que volem per a tothom, un poble modern, a on el benestar de tots els seus ciutadans i ciutadanes sigui l'objectiu primordial, un poble amb millors serveis i equipaments i a on viure i treballar sigui més fàcil i amable.