Premià de Mar

Totes les notícies

Torna el sopar republicà d'estiu!

El proper  divendres 22 de juliol torna el sopar republicà a partir de els 21 h a la Plaça Nova!! És un moment d'esbarjo que volem compartir amb tu i els teus per passar-ho bé mentre comentem les novetats del curs polític. Ens acompanyarà el diputat al parlament de Catalunya Pau Morales.   Nosaltres posem les begudes i la música amb els bons amics de Barca de Mitjana. Tu només has de portar menjar per compartir i, per fer més sostenible la festa, la teva vaixella: plats i coberts. Evidentment, poden venir amics i amigues, tiets i tietes, companys i companyes de feina, veïns i veïnes... podeu convidar a tothom a qui li vingui de gust passar una bona estona i en bona companyia.  Confirma'ns la teva assistència responent aquest correu o bé amb un whatsapp al número d'ERC Premià de Mar 678450717.   Comptem amb tu! T'hi esperem. No t'ho perdis!   Josep Maria Molins i Ballester President d'ERC Premià de Mar  

La Moció conjunta per un debat públic sobre la densitat demogràfica al poble, recull les conclusions de l'àgora organitzada per les esquerres de Premià de Mar a on es va mostrar l'oposició de molts veïns a la  requalificació de Transmesa i MTG.

Mocions presentades al ple del mes de juliol de 2022

En el ple de l'ajuntament del mes de juliol presentem i compartim les següents tres mocions: MOCIÓ PER L'APROVACIÓ DEL MANIFEST DE L'ACORD SOCIAL PER L'AMNISTIA I L'AUTODETERMINACIÓ. Proposem que l'Ajuntament de Premià de Mar, atès l'impuls civil que promou un ampli Acord Social per l'Amnistia i l'Autodeterminació, expressi el seu suport a: L'amnistia, entesa com la necessitat d'una solució col·lectiva i integral per a totes les persones exiliades, encausades i represaliades. L'autodeterminació, entesa com la necessitat d'un marc de resolució democràtica basat en el respecte a l'exercici de la lliure determinació de la societat catalana. I perquè quedi constància, als efectes oportuns, s'acorda també donar trasllat de la present resolució a" l'Acord Social per l'Amnistia i l'Autodeterminació." ​ MOCIÓ PRESENTADA PELS GRUPS MUNICIPALS CP-AMUNT, ERC-AM I PECP PER UN DEBAT PÚBLIC SOBRE LA DENSITAT DEMOGRÀFICA A PREMIÀ DE MAR I LA NECESSITAT DE CONGELAR TEMPORALMENT LA CONSTRUCCIÓ DE NOUS HABITATGES. PER UN PREMIA DE MAR AMABLE PER A LES FUTURES GENERACIONS. Moció conjunta dels grups polítics municipals d'esquerres en la qual exposem que a causa del risc d'un ràpid creixement poblacional i de la consegüent saturació dels serveis i equipaments i pel fet que el nou habitatge no estarà a l'accés de persones amb menors recursos i que pot esdevenir el risc d'una concentració i massificació d'obres. Demanem: - Que el govern de l'Ajuntament de Premià de Mar es comprometi a engegar un procés d'anàlisis tècnic i de debat públic sobre el creixement urbanístic del municipi, la densitat demogràfica i la situació dels serveis públics. - Que el govern de l'Ajuntament de Premià de Mar paralitzi la requalificació de les parcel·les de Metalogènia i Transmesa fins a finalitzar l'estudi proposat per tal de tenir en compte les conclusions d'aquest. MOCIÓ PRESENTADA PEL GRUP MUNICIPAL CP-AMUNT DE CONDEMNA DELS FETS DE MELILLA I EN DEFENSA DELS DRETS HUMANS A LA QUE ENS HEM ADHERIT.

clica a la imatge

Pep, l'alcalde de la gent. Fem-ho possible.

Estem a 365 dies de les eleccions municipals, amb un repte enorme al davant: Les hem de guanyar!. El nostre candidat a proper alcalde de Premià de Mar, en Pep, fa una crida a totes les ciutadanes i ciutadans per participar i sumar-se al projecte transformador d'ERC que ell encapçala. Ho fem perquè volem un poble ple d'oportunitats, que treballi per i amb la gent, sense deixar ningú enrere, amb polítiques republicanes, feministes, ecologistes, properes i participatives i amb una administració eficaç i transparent. Fa temps que estem treballant de valent, molt conscients que només queda un any per poder canviar-ho tot, canviar les inèrcies immobilistes i deixar enrere les polítiques de sempre, per encetar una nova etapa a Premià de Mar. Prou de màrqueting i publicitat i molta més política, més carrer i propostes que reverteixin el procés de transformació en poble dormitori que pateix Premià de Mar. Un any per canviar, un any ple de reptes, un any per escoltar-vos i per fer feina plegats, un altre Premià és possible, és necessari, és una obligació. Fem-ho possible amb la vostra ajuda. Truqueu o escriviu al Pep Ripollès i parleu-ne! Tel. 678 45 07 17  

Mocions i preguntes presentades al ple del mes de maig de 2022

Presentem dues mocions al ple de l'ajuntament d'aquest mes de maig:        1. La 1a per aclarir els greus fets de l'espionatge contra el moviment independentista català: Denunciem la persecució política i judicial al moviment independentista i exigim una investigació exhaustiva i transparent. El grup municipal Junts per Premià de Mar s'ha adherit a la nostra moció.        2. La 2a moció és per a la creació d'un Consell assessor urbanístic de participació ciutadana: Que siguin els ciutadans i ciutadanes qui aprovin les activitats polítiques i administratives de l'Ajuntament és la millor eina de seguiment i avaluació de l'acció municipal. En aquesta ocasió també presentarem dues peguntes:        1. En el ple de juny del 2020 el govern va anunciar investigació interna sobre el cost de 470.000 € d'expropiació del giratori de la carretera de Premià de Dalt. - Quin és el resultat de la investigació?        2. Pregunta referida a la taula de comerç, PIMES i autònoms. - Perquè no s'ha tornat a celebrar la taula? - Com pot ser que es reculli en el pacte de reactivació social i econòmica la constitució de la taula, ja constituïda, i a la vegada es deixi de convocar? - Quan es tornarà a convocar?  

Butlletí Premià Republicà. Abril 2022

Et presentem el nou butlletí digital. En aquestes pàgines trobaràs informació actualitzada sobre nosaltres i un recull de diferents projectes i activitats. L'objectiu és poder arribar a transformar Premià de Mar en el municipi que volem per a tothom, un poble modern, a on el benestar de tots els seus ciutadans i ciutadanes sigui l'objectiu primordial, un poble amb millors serveis i equipaments i a on viure i treballar sigui més fàcil i amable.

Moció d'abril en defensa del cànon de residus a Catalunya

En el ple de l'Ajuntament d'abril va ser aprovada la moció que va presentar el nostre grup municipal. La Moció en defensa del cànon de residus a Catalunya és la conseqüència del compromís d'Esquerra Republicana Premià de Mar amb la transformació verda del país, una transformació que comença als municipis. Considerem prioritari continuar treballant per incrementar la recollida selectiva i defensar l'actual sistema de cànon de residus, per això es demanen els següents acords : PRIMER.- L'Ajuntament de Premià de Mar dona suport al cànon residus de Catalunya i se suma al manifest impulsat per diferents institucions, entitats i personalitats en la seva defensa. SEGON.- L'Ajuntament de Premià de Mar demana que es modifiqui l'articulat de la Ley de Residuos y Suelos Contaminados para una Economía Circular per tal que els cànons establerts a l'esmentada ley només s'apliquin a aquelles comunitats que no disposin d'un impost amb les mateixes característiques, així com es blindi el cànon català tal com es coneix fins ara, un model de fiscalitat ambiental pioner, òptim i positiu, nascut de gran consens polític i social a Catalunya. TERCER.- Que l'Ajuntament de Premià de Mar es compromet a continuar donant suport als programes de reciclatge, reducció i reutilització al seu municipi, així com a l'aplicació de l'economia circular. QUART.- L'Ajuntament de Premià de Mar es compromet a donar suport a l'Agència de Residus de Catalunya en l'aplicació del cànon de disposició de residus, i a la defensa d'aquesta mesura fiscal, així com instar a la Generalitat de Catalunya a l'estudi i impuls de nous mètodes de recollida selectiva i l'aportació dels recursos necessaris als municipis per a avançar en el camp del reciclatge.. CINQUÈ.- Donar trasllat d'aquest acord a l'Agència de Residus de Catalunya, al Departament d'Acció Climàtica Alimentació i Agenda Rural, als grups parlamentaris catalans al Congreso i Senat i al Ministerio de Transición Ecológica y el Reto Demográfico.

Sobre la nota de premsa de l'Ajuntament que anuncia l'augment en els ingressos previstos pel 2021 en el capítol de subvencions externes.

El passat dia 31 de gener l'Ajuntament va publicar a la web municipal una nota de premsa per informar que l'any 2021 els ingressos previstos provinents d'ajuts i subvencions externes van créixer més del 50%, gràcies especialment al fet que el departament de Serveis Econòmics compta amb un professional específic per detectar i fer seguiment de les convocatòries de subvencions que es publiquen. El professional al·ludit és el càrrec eventual que es va contractar a iniciativa del grup de Ciutadans. Des del grup municipal d'Esquerra Republicana han volgut contrastar la informació publicada a la web de l'ajuntament demanant a Intervenció detall de la informació que suporta aquesta nota de premsa, però intervenció ha respost que havia derivat aquesta petició al departament de comunicació, sense que el dia d'avui s'hagi obtingut resposta. Tal com ha exposat al ple de març el regidor d'Esquerra Republicana Xavier Gatius, en analitzar la informació publicada per l'ajuntament, dir que aquestes subvencions s'han aconseguit gràcies a un nou càrrec nomenat a l'agost, tal com diu la notícia, seria, com a mínim, poc rigorós. Demanem que es faci pública aquesta justificació, si és que hi és, per tal que tant nosaltres com la ciutadania pugui contrastar les afirmacions que es fan a la nota de premsa. Recordem que s'ha fet en el web de l'Ajuntament, i, per tant, amb recursos públics. És una obligació del govern municipal justificar aquesta notícia i fer-ho amb la liquidació del pressupost, donant dades que es puguin contrastar amb la informació oficial que ara es presenta. El fet de fer servir la informació d'una manera tan esbiaixada, és greu, no només perquè s'hi ha difós una notícia poc rigorosa amb una intencionalitat partidista, sinó que pel fet d'afirmar que aquesta major recaptació ha estat gràcies a un càrrec de confiança, s'ha menystingut la feina dels tècnics i treballadors de l'ajuntament que són els que sempre han treballat per aconseguir aquestes subvencions.

Mocions presentades al ple del mes de març de 2022

Al ple ordinari del mes de març presentem dues mocions:   Moció per la cessió d'actius immobles de la SAREB al municipi. Necessitem polítiques que garanteixin l'accés a l'habitatge, que s'augmenti el parc públic d'habitatges, també respostes als desnonaments. Tenim una oportunitat ara que el govern de l'estat ha pres el control de l'entitat SAREB. Per això demanem: - Activar la taula local d'habitatge amb la participació de tots els agents implicats i els partits polítics del consistori. - Que l'ajuntament publiqui tota la informació dels actius immobles que la SAREB té al poble i que negociï via conveni, la seva cessió per finalitats socials.  - El trasllat dels acords al Govern d'Espanya, als grups polítics amb representació al Congrés, al Senat, al Govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i a les entitats en defensa del dret de l'habitatge del municipi.   Moció contra la bretxa salarial. La bretxa salarial de gènere és una de les injustícies més grans que patim tots, i especialment les dones, en l'àmbit laboral i que es deriva del patriarcat, malauradament encara molt viu en la nostra societat. No hi ha cap justificació perquè ningú, per la seva condició de gènere biològic o identitat sexual cobri pel seu esforç més o menys que algú altre o accedeixi a millors o pitjors llocs de treball. (el que es coneix com a sostre de vidre). Per això demanem: - Refermar el compromís del municipi en la lluita contra les desigualtats de gènere i sensibilitzar la població respecte de la bretxa salarial i les seves conseqüències. - Treballar amb les empreses del poble per elaborar plans d'igualtat que redueixin la bretxa,  promoure dones a càrrecs amb poder de decisió i facilitar la conciliació familiar.     - Traslladar els acords a les entitats de dones i associacions feministes de Premià de Mar Des de l'administració pública tenim l'obligació d'exigir i d'explicar la necessitat de lluitar contra la bretxa salarial però també des de l'empresa privada.