Premià de Mar

Totes les notícies

Exposició Macià

Exposició Francesc Macià

Ahir, la biblioteca Martí Rosselló i Lloveras, va acollir la seva primera exposició i la seva primera conferència. 1859-1933. Francesc Macià. Una Catalunya lliure, justa, pròspera i gloriosa. Organitzada conjuntament amb la Fundació Josep Irla, l'exposició vol retre homenatge a la figura política més important i més estimada de la història contemporània de Catalunya, en Joan Tardà va ser l'encarregat d’inaugurar l’exposició. L’historiador Josep M. Roig Rosich, Director del Centre d’Història Contemporània de Catalunya, dins de la conferència “Macià i el seu temps” ens va explicar les claus que van dur a un tinent coronel d’enginyers de l’exèrcit espanyol, a esdevenir el líder de l’independentisme català. Aquesta es podrá visitar dels dies 20 d’abril a l’11 de maig.

MercèGisbert

Serveis Socials ajuda amb material escolar a començar el curs.

La regidoria de Serveis Socials, liderada per Mercè Gisbert, ha col·laborat amb Creu Roja en la seva campanya "Ara més que mai, cada cop més a prop de les persones" subministrant uns 550 conjunts de material escolar per a alumnes de famílies amb necessitats. Aquests materials estan destinats a alumnes de primària i inclouen una motxilla, llibretes i diversos estris per escriure i dibuixar. La col·laboració s'emmarca en la voluntat de la regidoria d'aprofitar i exprèmer al màxim tots els recursos possibles per tal d'atendre les necessitats dels premianencs i les premianenques, així com establir llaços de cooperació i col·laboració entre d'altres entitats i ens que treballen també en el camp de l'atenció social.

Ofrena floral Octubre 2009

Homenatje a Lluís Companys en el 70è aniversari del seu assassinat.

Membres de la Secció Local i simpatitzants d'Esquerra s'han trobat avui a les 6h del matí davant de Can Manent, a l'hora que ara fa 70 anys van afusellar el president Lluís Companys, després d'un judici sumaríssim ple d'irregularitats i mancat de garanties. La Secció Local ha llençat quatre salves, simbolitzant les quatre barres, i després ha fet una ofrena floral a la placa commemorativa ubicada a la Gran Via amb carrer de la Plaça. El president de la Secció Local, Daniel Torras i Segura, ha expressat que "A Companys se li reconeix haver sapigut combinar equilibradament l'atenció a les classes obreres i més necessitades amb el catalanisme", aconseguint llavors fer d'Esquerra una força hegemònica durant la II República. "Companys va lluitar amb la raó, el coneixement i amb algun que altre gest més agossarat, però molt ben planificat", ha dit Torras,"encara avui en dia n'hauríem d'aprendre més d'aquesta forma de fer".

Assemblea General Ordinària 14 de gener 2010

L'Assemblea aprova fer primàries per designar el cap de llista.

La darrera Assemblea General Ordinària d'Esquerra Premià de Mar, el passat 14 de gener, va aprovar per unanimitat la celebració d'unes eleccions primàries com a forma de designació de l'alcadable republicà. El president, Daniel Torras, va explicar que "Esquerra havia de mostrar que li importa la participació i que en sap treure'n respostes". Les primàries, que es celebrarien segons el calendari aprovat el dissabte 20 de març, són una de les mesures incloses dins d'un pla de participació més ample, el qual inclou taules informatives per recollir les propostes dels premianencs per al programa electoral, i contactes regulars amb les entitats i col·lectius de la vila.