Premià de Mar

Totes les notícies

Presentació per Premià de Mar del llibre Ubuntu: La República del bé comú, de Raül Romeva.

A l'Espai d´opinió dels grups municipals de Ràdio Premià de Mar, Pep Ripollès portaveu d´ERC Premià de Mar-JuntsxPremià, ha fet l'anunci de la presentació del llibre Ubuntu, escrit des de la presó de Lledoners per Raül Romeva. Serà aquest dissabte vinent, i farà la presentació conversant amb l'eurodiputada Diana Riba, companya del mateix Raül Romeva i amb la Mònica Palacín diputada al Parlament i portaveu d'Esquerra Republicana a Pineda de Mar. Es farà via telemàtica el dissabte 16 de gener a les 11.00 h del matí. Caldrà fer les inscripcions al correu electrònic [email protected] per obtenir l'enllaç a la presentació via Zoom.  

Pep Ripollès: "Cal parlar d’uns pressupostos, és evident, però abans cal veure’ls, valorar-los...Ara mateix no hem vist ni una xifra, ni en quina direcció es plantegen"

 En la seva intervenció a l'Espai d'opinió dels grups municipals de Ràdio Premià, Pep Ripollès, el nostre portaveu, ha parlat, entre altres temes,del fet que existeixen molts reptes a encarar i per superar, com desenvolupar plans estratègics de ciutat i de reactivació i plantejar els reptes del poble que més preocupen, però per això, cal diàleg, entesa i consens. Pep Ripollès ha incidit en què per arribar al consens ha d'haver voluntat de fer-ho i des d'ERC Premià de Mar sempre s'ha mostrat predisposició a parlar de tot. "Cal parlar d'uns pressupostos, és evident, però abans cal veure'ls, valorar-los, i així proposar i negociar-los, però ara mateix no hem vist ni una xifra, ni en quina direcció es plantegen, per tant, no podem aprovar res sense veure'ls i a hores d'ara, ens coaccionen per aprovar un document que no hem vist, ni coneixem". De fet, a Ràdio Premià, el mateix matí,l´alcalde Rafa Navarro, va exposar els eixos principals de la seva agenda per als pròxims mesos i no es va estar d'anunciar que la implementació del segon paquet de les mesures acordades per la Taula de Reactivació Social i Econòmica estarà condicionada a l'aprovació del nou Pressupost Municipal. És a dir, com ha assenyalat Pep Ripollès, més coaccions perquè s'aprovin uns pressupostos a canvi de fer efectives unes mesures de resposta a la crisi de la COVID, ja acordades , que són fruit de la col·laboració i la feina de tots els grups municipals. De fet, els pressupostos només podran ser si són negociats, no imposats. Cal explicar que amb l'aprovació dels passats pressupostos del 2020, ja es poden posar en marxa moltes de les propostes aprovades del Pla de Reactivació, i ha afegit que malgrat tot, "des d´Esquerra Republicana estem sempre disposats a parlar-ne". Cliqueu aquí per escoltar a Pep Ripollès. 

S'aprova la moció en defensa de la unitat de la llengua catalana que hem presentat en el Ple de l'Ajuntament de desembre.

El nostre regidor Daniel Torras i Segura, va presentar en el ple del 16 de setembre la moció en defensa de la unitat de la llengua catalana. La iniciativa és una proposta de Plataforma per la Llengua que aquesta organització va fer arribar a diversos partits i associacions del país, així que a esquerra en som mitjancers de molt bon grat. Així com passa en la immensa majoria de llengües del món, el català gaudeix d'una diversitat de parlars diferents que l'enriqueix i el fa encara més fort. Aquesta diversitat dialectal, però, no hauria de servir en cap cas de pretext per qüestionar la unitat de la llengua catalana. Per això al Ple de l'Ajuntament hem arribat a aquests acords: - Reconèixer i declarar la unitat de la Llengua catalana sense que això suposi menystenir altres denominacions existents. - Rebutjar qualsevol mesura que imposi impediments normatius, administratius, tècnics o socials als ciutadans i ciutadanes de les comunitats autònomes on aquesta llengua és oficial, per poder viure amb normalitat aquesta unitat lingüística. - Instar al govern de l'estat espanyol a reconèixer oficial i públicament aquesta unitat de la llengua catalana, i a corregir els serveis en les polítiques públiques que la qüestionen, vetllant que no es fomenti en cap institució pública o empresa de l'estat espanyol el secessionisme lingüístic català. - Notificar aquests acords al govern de la Generalitat de Catalunya, al parlament de Catalunya, als governs de de la Generalitat Valenciana i les corts valencianes, de les Illes Balears, i el seu parlament i al Congrés de Diputats i al Senat. La moció va ser aprovada amb els vots a favor d´ERC JuntsxPremià, Premià en Comú Podem, Crida Premianenca i Junts per Premià de Mar PDeCAT. Abstenció del PSC i els vots negatius del grup municipal de Ciutadans.  

Xerrada online: Residus i altres reptes municipals en matèria de medi ambient. Què podem fer a Premià de Mar ?

Des d'ERC Premià de Mar iniciem un nou cicle de xerrades sobre temes d´actualitat que ens preocupen per com afecten a les ciutadanes i ciutadans de nostre municipi. Per això us convidem a la primera xerrada, que serà el dia 14 de desembre, a les 19:30 h. per Zoom, sobre el tema: Residus i altres reptes municipals en matèria de medi ambient Què podem fer a Premià de Mar ? Comptarem amb la nostra regidora, Mireia Cardús, que fa poc ha publicat un article sobre el Repte dels residus i com a convidat amb Josep Subirana, regidor a Avià i impulsor de l'AMEP i de PAX. Promotor de projectes ambientals municipals guardonats amb ICAEN, CONAMA, EUSEW, i finalista del Wellbeing Cities Award. De la mà dels dos ponents repassarem quina és la situació actual i què podem fer per millorar.     Quin sistema de gestió de residus tenim a Premià de Mar?     Què haurem de fer per adaptar-nos a la normativa europea?     Podem anar més lluny...Quin model de societat volem ser?     Millor que reciclar, no és preferible reduir els residus que generem?     Quines polítiques de prevenció podem fer? No us perdeu aquesta sessió on coneixerem de primera mà experiències i accions que es podrien implementar al nostre municipi en favor del medi ambient i la sostenibilitat. T'interessa? Et preocupa la salut del nostre ecosistema i la sostenibilitat a Premià de Mar? Només has d'enviar un correu electrònic a [email protected] i t'enviarem l'enllaç al zoom. ANIMA´T!  

Imatge Esther de Prades.

Els socis de govern Jxcat/PDECat i PSC, amb suport de Ciutadans, refusen la moció d'ERC-JxPremià per millorar la transparència de l'Ajuntament.

Sandra Rivera Moyano, regidora d´ERC-JuntsxPremià, a l´espai dels grups municipals de Ràdio Premià : " El passat ple vam presentar una moció demanant que es modifiqués el reglament orgànic del nostre Ajuntament. El reglament orgànic és l'eina que regula l'organització i el funcionament de l'Ajuntament, i entre altres coses, el funcionament del mateix ple. Aquesta moció que presentàvem per tal de millorar la transparència del nostre Ajuntament davant els nostres veïns i veïnes demanava dues coses: Per un costat, que s'informés en l'acte públic del ple, dels acords que pren l'òrgan conegut com a Junta de Govern, acords que sovint són molt importants i que moltes vegades no arriben a tothom perquè només es publiquen a la pàgina web de l'Ajuntament, com ara la convocatòria de places de treball, convocatòria de subvencions, etc. Aquesta petició deriva d'una sentència del mes de juny d'aquest any del Tribunal Suprem que diu que aquesta informació és obligatòria, obligació que de fet ja fa molts anys que compleixen molts ajuntaments. Per altra banda, també demanava regular el que es coneix com a comissions d'investigacions, comissions que permeten com el seu nom indica, investigar assumptes o conflictes en l' àmbit de la gestió municipal. Aquesta neix d'una necessitat que altres municipis ja recullen en els seus reglaments i que esdevé una eina de transparència útil tant pels grups polítics com per a la ciutadania. Doncs bé, JxCat/PDEcat i PSC, socis de govern, amb el suport de Ciutadans van considerar que no era necessari dotar el consistori d'aquests recursos i que convenia seguir tal com estem. L'argument de Jxcat/Pdcat i Ciutadans: Que no estaven d'acord amb la fórmula que proposàvem per convocar la comissió. En aquest punt, val a dir que abans del ple els vam oferir parlar d'aquest punt, fet que no es va produir i que van aprofitar aquests grups per tombar la proposta. Potser algú donarà explicacions en algun moment de quines són les raons reals per evitar la implantació al nostre municipi d´aquesta eina de transparència envers els nostres ciutadans.

Imatge Esther de Prades

Daniel Torras a Ràdio Premià de Mar: Els ajuts públics han de ser únicament per ajudar a les famílies que tenen més dificultats.

El regidor d'ERC-JuntsxPremià Daniel Torras, en la seva intervenció a Ràdio Premià de Mar, ha defensat que els ajuts i les subvencions escolars han de seguir un criteri de necessitat, d'ajuda social, no d'universalitat. "Si alguna cosa hem après en aquesta pandèmia, és que els diners públics han de ser útils i han de ser únicament per ajudar la gent que ho necessita, que malauradament, cada dia n'hi ha més. ERC – JuntsxPremià s'ha ofert, s'ofereix i sempre s'oferirà per treballar acords de justícia que ajudin a aquelles persones que més ho necessiten". Ha incidit en què les administracions, inclòs l'ajuntament, no disposen de tots els diners que necessitarien per cobrir totes les necessitats, pel que no es pot malbaratar ni un sol euro públic. S'ha de vetllar perquè els diners ajudin a les famílies, a la gent que realment ho necessita, a les persones que sense aquestes ajudes no podria fer coses bàsiques i vitals. Per això a ERC – JuntsxPremià no s'entén per a què són necessàries les ajudes universals per l'educació del nostre poble, que és el mateix que regalar diners públics a persones que no els necessiten, una ajuda universal és això. L'única explicació possible és que aquestes ajudes universals es fan per crear simpaties polítiques, per fer populisme, quan els diners públics han de ser únicament per ajudar a qui ho passa malament. El regidor ha assenyalat que ERC – JuntsxPremià no està d'acord amb la subvenció universal per diversos motius: Les ajudes han de ser personals i gestionades pels serveis socials. S'ha d'incrementar la plantilla de Serveis socials i alliberar d'aquesta tasca que no els pertoca a les AFES, les direccions i a Educació. Inicialment l'objectiu era cobrir 100% totes les despeses d'aquelles famílies que tenen més dificultats i que realment necessiten l'ajuda. Si cal, es poden replantejar quins criteris hi ha per decidir qui ho necessita. Però primer, ajudar a tothom que necessita l'ajuda ja.

Imatge Esther de Prades

Mocions d´ERC Premià de Mar - JuntsxPremià presentades pel Ple del dimecres 18 de novembre.

Avui la Mireia Cardús del grup municipal d'ERC+ JxP ens ha explicat a Radio Premià de Mar, quines són les mocions que es presenten en el ple de novembre, que se celebrarà el dimecres dia 18:  Moció per la modificació del reglament orgànic municipal més conegut com a ROM i per la millora de la transparència. Es demana que s'inclogui en el redactat del reglament la necessitat de donar compte a l'inici de la part de control de tots els Plens municipals, de totes aquelles Resolucions d'alcaldia i els Acords de la Junta de Govern que s'hagin esdevingut des de l'última sessió plenària També es demana, a proposta de tres grups polítics o bé de la cinquena part dels membres del Ple, la possibilitat de constituir el mecanisme per fer comissions temporals informatives específiques o comissions d'investigació sobre qualsevol assumpte que sigui de competència. Moció per a instar al Govern Espanyol a ampliar i mantenir la prohibició d'executar llançaments de desnonaments. L'emergència de l'habitatge és un fet i un greu problema social que creix més amb l'actual situació de pandèmia. Durant aquests darrers mesos a Premià de Mar ha hagut de fer front a diversos desnonaments o intents de desnonament. Sense anar més lluny, ahir mateix hi va haver un. El que demana Esquerra és fer tot el possible, de manera directa o indirecta, per evitar els desnonaments de totes les persones en situació de vulnerabilitat, sigui aquesta sobrevinguda o no arran de la Covid-19, i evitar-ho de manera indefinida mentre existeixi una situació de crisi econòmica i social com l'actual. Per això volen que des del consistori, es demani al govern de l'Estat Espanyol ampliar i mantenir la prohibició d'executar llançaments de desnonaments a més de demanar una moratòria universal indefinida dels desnonaments si no hi ha una alternativa de l'habitatge digna, com a mínim fins que la situació d'emergència sanitària s'acabi; afegint l'excepció d'aquells petits propietaris que entren en vulnerabilitat i necessitin l'habitatge.

Pep Ripollès : És urgent replantejar la taula de Reactivació per permetre el debat i el consens real de totes les forces polítiques i entitats socials.

Avui a l'Espai d'opinió dels Grups Municipals de Ràdio Premià, Pep Ripollès, portaveu del Grup Municipal d’ERC-JxP ens ha parlat de la Taula de Reactivació Econòmica i Social i de les declaracions del Sr. David Gutiérrez del passat divendres a l'emissora de ràdio. De les declaracions esmentades a assegurat de forma contundent que el Sr. David Gutiérrez ha mentit de manera reiterada i premeditada amb l’únic objectiu de desacreditar al conjunt de l’oposició. Oposició que ha presentat més de 200 propostes serioses i ben treballades amb l’objectiu d’enriquir el dia a dia de la ciutadania. Ha afegit que el soci de govern i portaveu dels socialistes va fer molt d’èmfasi en el fet que va enviar un correu electrònic explicatiu en relació amb la manera de procedir de la Taula i que ningú li va contestar, i ha aclarit que ambdues afirmacions són falses. La primera, perquè van rebre un e-mail en data 22 de juliol, on ens deia quins agents socials proposava i anava acompanyat d’un calendari de reunions, en cap cas, com funcionaria la taula, ni com es desenvoluparien els debats. I la segona perquè el 18 de setembre, després de l’estiu i la Moció de Confiança, des d'ERC es va enviar un correu electrònic, al Sr. Gutiérrez i al Sr. Méndez oferint propostes de millora per la taula del pacte i agents que hi mancaven, propostes que no van ser ateses i molt menys contestades. Fins i tot se'ls deia que no ho veien molt clar, sobretot pel temps i metodologia de feina de les taules. Reitera Pep Ripollès que aquest e-mail mai va ser contestat per cap dels dos càrrecs polítics principals de l’Ajuntament, fet que ja es va denunciar al passat Ple de Setembre davant de les paraules del mateix Sr. Gutiérrez que va acabar demanant perdó de manera reiterada. Per això en les seves últimes declaracions, el grup municipal d'esquerra veu una evident mala fe, molt poca ètica política i una manca real de diàleg, entesa i consens a més d'una nul·la transparència.

Nota de Premsa : ERC-JxP-AM, Crida Premianenca i Premià en Comú Podem presenten 150 propostes per la Taula del Pacte de Reactivació Econòmica i Social.

Els grups municipals ERC-JxP-AM, Crida Premianenca i Premià en Comú Podem presenten conjuntament, desprès d’unes jornades de treball intens, a on cada formació política ha presentat diferents propostes en tots els àmbits, les quals han estat avaluades, debatudes i consensuades, fins a arribar a un document extens, amb propostes clares i concretes, per portar-les a debat, amb totes les entitats participants en les taules programades del Pacte per la Reactivació Econòmica i Social de Premià de Mar. El document presentat explica 150 propostes per fer front a la crisis i la pandèmia que es distribueix en diferents àmbits: Per la Taula Econòmica, com donar suport al teixit productiu i comercial de Premià de Mar, Mesures pel desenvolupament de la digitalització del comerç, innovació i l’adaptació a les TIC, Mesures per l'accés i la mobilitat en el municipi, Mesures per ajudar a la Restauració i hostaleria, Mesures per empresa, PIMES i autònoms, Mesures pel conjunt del comerç, restauració i PIMES, Impuls de l'economia social i solidària, Mesures per l’Ajuntament i les tramitacions administratives. Per la Taula de Salut, propostes per l’Atenció Primària, pels Centres residencials i salut en la vellesa, per la Salut mental i afectiva, així com les propostes per la Salut comunitària i serveis socials. Per la Taula Social, amb propostes del Dret a l’habitatge i subministraments, en Educació, mesures en igualtat de gènere, en treball comunitari i cultural, en espais públics. Més enllà de les conseqüències sanitàries d’aquest virus, s’han destapat les febleses i desequilibris als quals cal posar solució de manera imminent, però alhora estratègicament.  Les mesures no ens poden fer perdre de vista que cal una actuació integral, de mirada oberta i a més llarg termini, per garantir unes condicions de vida millors per a veïns i veïnes en situació de vulnerabilitat i ajudar també a impulsar els sectors econòmics més perjudicats.