Premià de Mar

Notícia

ERC Premià de Mar- Junts x Premià diu NO a la Qüestió de confiança vinculada al pressupost municipal.


Dimecres passat dia 15 de juliol, tots els grups de l'oposició vam dir NO als pressupostos que ens van presentar l'equip de govern. ERC no va votar a favor pels motius ja explicats de forma clara, tant al Ple, com en les declaracions a Ràdio Premià de la nostra regidora Mireia Cardús.
Aquí teniu l'enllaç:

 http://locals.esquerra.cat/premiademar/article/103751/la-nostra-regidora-mireia-cardus-ens-parla-de-per-que-erc-premia-de-mar-junts-x-premia-no-

El govern que ens exigia que votéssim a favor tot i la poca informació facilitada,l´escàs temps per treballar les 1.004 partides incloses i l'evident absència d´uns pressupostos socials, aquest govern que sempre ens acusa de no voler col·laborar, després d'una setmana sencera, no va ser capaç de trucar-nos, enviar un e-mail, fins i tot, de fer unes declaracions a la ràdio municipal, per simplement, parlar, negociar i buscar una entesa per poder canviar el posicionament del nostre grup. Res, no van fer cap gest, pel que deduïm que ja els està bé tenir els vots en contra d'ERC-JxP, perquè,d'aquesta manera tornen al mateix argumentari crossa i als molts minuts de ràdio, amb els "no volen parlar", i "...dels que volen treballar i els que bloquegen" etc. 
Recordem que el conjunt de l'oposició d'aquest Ajuntament, és de 13 electes que representa el 62 % del Ple, contra el 38 % del govern, per tant no els queda altra alternativa que el diàleg i l'entesa per avançar. Així que, un cop més, els hi oferim aquesta possibilitat, sempre que sigui real i no excloent com fins ara.

Tot i la nostra bona voluntat sembla que el govern municipal té una estratègia per aprovar aquests pressupostos, de fet, en la intervenció del company Xavier Gatius del passat dimecres ja els vam avançar aquesta estratègia: La Qüestió de confiança. 
Aquesta certament és una modalitat legal però no creiem que sigui la millor manera de desencallar un problema com aquest i en tot cas, agreuja molt la situació de l'Ajuntament de Premià i les relacions polítiques entre els grups municipals del govern i l'oposició en el present i en el futur.
De fet,caldria aclarir que la Llei diu que poden presentar una Qüestió de confiança a l'any i dues en tot el mandat, per tant, veiem que la seva via de sortida és errònia i està mal planificada, ja que ja han  gastat una Qüestió de confiança i els queda només una altra, però fem notar que encara s'han d'aprovar els pressupostos del 2021, 2022 i 2023, per tant, els caldrà una cosa que aquest govern no està acostumat a treballar: diàleg i entesa.

L´equip de govern sap que l´oposició ja no pot presentar una Moció de censura per l´acord de mínims entre Junts per Premià i el PSC, acord que va néixer primer, amb l´objectiu de desmuntar un canvi de govern, de gestió i de prioritats essencials per Premià, i segon, per l'afany de protagonisme d'un partit socialista que interposa els seus propis interessos a les necessitats reals del poble, les quals coneix perfectament, ja que les vam treballar junts molt seriosament amb Premià En Comú Podem i Crida Premianenca, com a alternativa d'esquerres a l'alcaldia, abans que pactessin amb el govern municipal.

D'aquí a un mes, tindran els pressupostos aprovats, en principi, ja que tampoc ho han explicat tot. Després del 22 d'agost, termini per presentar una Moció de censura, que no es presentarà, aquest pressupost estarà a l'abast de la ciutadania i per tant, demanem que ho facin amb la màxima transparència i de fàcil accés a tothom perquè qui ho consideri pugui presentar esmenes i impugnacions als pressupostos, a la relació de la plantilla i als càrrecs de confiança. El govern municipal podrà rebre un seguit d'esmenes i impugnacions dels veïns i veïnes, així com de les associacions de veïns i comerciants, entitats esportives, culturals i les formacions polítiques. Això voldrà dir que de nou, totes aquestes esmenes i impugnacions tornaran al Ple per ser votades i decidir si són acceptades o rebutjades. Ja anunciem que ERC-JxP, presentarà esmenes per ser tractades i debatudes al Ple i no ho farà per bloqueig, com els agrada repetir, sinó per principi democràtic i responsabilitat amb els ciutadans i ciutadanes de Premià de Mar.

Per tot això, des d'ERC-JxP, no ens movem del nostre posicionament al Ple del dimecres15, amb un argument perfectament explicat pel regidor Xavier Gatius sobre els pressupostos, plantilla i càrrecs de confiança, i en aquesta ocasió, a la Qüestió de confiança vinculada a l’aprovació del pressupost general de l’Ajuntament de Premià de Mar en el ple extraordinari, hem tornat a dir que NO. Perquè no confiem en aquest govern municipal.