Premià de Mar

Notícia

Sandra Rivera d'ERC Junts x Premià, parla de l´impacte negatiu de la pandèmia en el comerç local i de les insuficients mesures adoptades al poble

A l'espai d'Opinió dels grups municipals de Ràdio Premià, la nostra regidora Sandra Rivera ha parlat dels efectes de la pandèmia i l'impacte negatiu que està generant en el comerç local, i de les mesures que l'Ajuntament ha implementat per afrontar la delicada situació que patim a Premià de Mar.

Ha assenyalat que els efectes de la crisi de la COVID 19 a Premià de Mar són proporcionals a la resta de municipis
catalans: Important increment de l'atur, més de 200 ERTOS, tancament de comerços, reducció significativa de pimes i autònoms entre d'altres.
La diferència radica en dos factors fonamentals:

1. La capacitat de reacció per adaptar‐se a una nova realitat.

2. La visió estratègica necessària per implementar mesures que siguin eficaces, sense
perdre temps ni diners.

Respecte al primer punt, durant els darrers mesos hem viscut com s'ha accelerat de forma molt significativa un canvi en l'hàbit de compra, i el client fa servir cada vegada més les plataformes digitals per realitzar les seves compres.
La regidora ha recordat que ERC ja fa molts anys que està denunciant que calen més inversions per part del nostre Ajuntament en la millora i modernització de les infraestructures del nostre poble, així com recolzar al nostre petit comerç en la creació de plataformes de venda Online.
Malauradament, una realitat que era previsible va arribar abans del que pensàvem i provocada per una pandèmia que ningú esperava, i la realitat és que el nostre petit comerç va un pas enrere respecte a altres municipis, i sobretot, respecte a grans plataformes com Amazon, que sense cap dubte s'ha vist beneficiada amb aquesta crisi.

És en la crisi actual que es necessitava més que mai un Govern local fort, amb les idees molt clares i amb una capacitat d´acció i reacció àgil i flexible, capaç d'implementar ajuts i accions eficaces. Però el govern municipal ha reaccionat davant d'aquesta crisi amb mesures insuficients en alguns casos, i ineficients en altres.

La Sandra ha explicat aquestes mesures:

-Se subvenciona i bonifica la taxa d'ocupació a la via pública de les terrasses, però no es dóna cap suport a aquells bars i restaurants que no tenen terrasses, quan són precisament els més perjudicats.

-Se subvenciona els interessos de microcrèdits pels comerços, però quan el comerç fa les gestions per sol·licitar el crèdit es troba amb tota mena de dificultats per gestionar la sol·licitud per finalment trobar‐se en el fet que no se'ls concedeix el crèdit.

-Es destina bona part del pressupost en repartir una ampolla de gel hidroalcohòlic per cada comerç, quan considerem que això no ajuda per res a reactivar el comerç, i ni de bon tros ajuda a finançar les significatives despeses que el comerç s'ha vist obligat a afrontar per implementar mesures de seguretat per poder obrir els seus negocis.

-Finalment, s'inverteix gran part del pressupost en llençar una Campanya de Comunicació, per reclamar conscienciació cap al comerç local, quan el que necessitem són campanyes d'incentius per motivar al premianenc i promocionar el consum local. Molts municipis han donat ajudes a petits comerços que han patit el tancament dels seus negocis durant el confinament, per tal de donar vals de comprar amb descomptes i avantatges pel consumidor.

Ha afegit que, de nou, el nostre Ajuntament ha demostrat falta de sensibilitat amb la PIME i els autònoms, on ERC Premià de Mar ha reclamat mesures complementàries a les del Govern Central per recolzar a aquest sector que ha estat dels més perjudicats.

Per acabar ha comentat que esperava que amb la formació de la Taula per la reactivació econòmica, aquesta vegada sí que es tinguessin en compte tant les propostes d'ERC Premià de Mar com les d'altres grups. Propostes encaminades precisament a millorar les infraestructures i serveis de Premià de Mar, a incentivar el consum al nostre comerç, i a donar visibilitat al nostre comerç per tal de promocionar la nostra oferta no només dintre del nostre municipi, sinó també per atraure el consumidor de municipis veïns.

Escolteu la seva intervenció a Ràdio Premià de Mar.